![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
Zobacz rezultaty głosowania: Jakiej firmy polecasz palnik DVD ![]() |
|||
PLEXTOR |
![]() ![]() ![]() ![]() |
95 | 13.27% |
BENQ |
214 | 29.89% |
LG |
158 | 22.07% |
LITEON |
100 | 13.97% |
PIONEER |
76 | 10.61% |
SAMSUNG |
23 | 3.21% |
NEC |
135 | 18.85% |
ASUS |
10 | 1.40% |
SONY |
8 | 1.12% |
TOSHIBA |
13 | 1.82% |
Ankieta wielokrotnego wyboru. Wszystkich głosów: 716. Nie możesz oddać głosu w tej sondzie |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1111 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.09.2006
![]() |
NAjleprzy? plextor!!!! Mialem tylko jeden produkt tej firmy i to calkiem przypadkiem ..kumpel frajer sie za mojego lg zamienil mniejsza o powód(w sumie to z glupia strzeklilem a on uwierzyl hehehehehe) byla to wypalarka 12x cdrw 1210 A. a wtedy to prawie calego pc-a mozna bylo za nia kupic. Nigdy nie zawiodla, a sluzyla mi p[are lat do produkcji gieldowych^^. z kilka tysiecy chyba plyt wypalila a na palcach jednej reki mozna policzyc ile zaledwie spalila, bez znaczenia jak psiej jakosci byly nosniki. Nagrywa do tej pory, i żal bieże, ze tylko cd. Wiec o ile taktyka firmy sie nie zmienila i poziom w dvd burnerach odzwierciedla ten znany( a przynajmniej mnie) z cd-przodków, nie istnieje barzdziej racjonalny wybór, jesli juz ma sie troszke gotówki na zbyciu. Ja wiem, obecnie stówa z groszem i nówenke psich firm mozna miec z dwu-letnia-szemraną gwarancją, wydaje sie atrakcyjne jesli wlasnie bez podpalacza sie szostało(tak jak w moim przypadku i przygodzie jaką jest obecnie to cos firmowane przez SONY). Bo przeciez zawsze może sie cos niałamiącego zasad gwarancji "przytrafic" tuz przed koncem sezonu sponsorowanego i mamy nowiutenkie 2 lata przypadków przyspieszających siwizne na globie. Gdzie te nudne czasy? Gdy nagrywanie duzej ilosci plyt urozmaicane bylo tylko zmianą na nastepny czysty nosnik, po ukonczonym wypalaniu, Szczerze to zdurnialem patrzac sie na komunikat o niepowodzeniu, kiedy to Nowe "po atrakcyjnej cenie"cós tak oznajmilo burn failed, zadowolone z siebie jeszcze tacke wysówa i prosi o kolejny krazek... Co sie mogło stac? może cos z pamiecia zasilaniem, alboi czyzby jakis bad sektor dysku uniemozliwil operacje zakonczoną sukcesem-jedynym mozliwynm plextor-komunikatem. Alez skąd!!! porzadku . Dopiero po roku urzytkowania tego paszcza, ja takze mam na porzadku dziennym mozliwosc Niepewnosc przy: burn process.Ograniczam picie w celu pozyskania sprzetu PLEX-a, a póki co musze z Sony korzystac, No w koncu wykladanie garażu "upalonymi i nietolerowanymi" tego wymaga.
ps: Bez ofensywy do sony, bo takze wiem ze moglem gorzej trafić. Są ludzie kupujący lite-on'y samsungi i NEc'i, oczywiscie szanujemy ich.... :p |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#1112 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.09.2006
![]() |
Cytat:
to jeszcze takowe na cd wydają? Czy moze klasyka?(płynnie pracująca wciągająca, bez większej fuszerki, godna uwagi etc...)====jesli juz zrobi się image, ma znaczenie jaki palnik dostarczy nam kolejnych niezapomnianych chwil grozy tanczącego z buforami? Czy moze starforce favoryzuje niektóre marki? Chciałbnym wiedziec jako zwolennik spiskowych teorii^^ ![]() |
|
![]() |
![]() |
#1113 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.09.2006
![]() |
Cytat:
DVD i CD, nie tylko gier ale ogolnie wszystkiego wiem ze idealu nie ma ale taka najblizsza |
|
![]() |
![]() |
#1114 | |
Odnowiony Cyfrowo
Data rejestracji: 23.05.2006
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#1115 | |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Do zabezpiecze***324; na no***347;nikach DVD najlepszym (jedynym ?) wyj***347;ciem b***281;dzie Szatan (Plextor) 750.
Je***380;eli chodzi o zabezpieczenia CD to polecam Litka CD-RW. -- Cytat:
XMPP: andrzej(at)czerniak.info.pl Ostatnio zmieniany przez andy : 22.09.2006 o godz. 15:34 |
|
![]() |
![]() |
#1116 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.09.2006
![]() |
Witam wszystkich
![]() Wiem, że po 75 stronach powiniennem wiedzieć co wybrać ale zastanawiam się czym zastąpić swojego LiteOna 1653S i myślałem o BenQu 1655 (z Lightscribe) albo chwalonym tu również Pionierze DVR-111. Do Benqa zniechęcają mnie wątki o tym, że średnio 1 egz na 10 jest ok ![]() I tak myślę co wybrać czy LightScribe od Benqa czy Label Flash od Pionierra (jeśli w/w modyfikacja jest wykonalna w praktyce). Trochę przeraża mnie wizja 1 odcisk palca=po light scribe ale z drugiej monopol jednej firmy na produkcje płytek jednego typu który nie wiadomo jak długo będzie trwał też mi się nie uśmiecha. Więc co wybrać? Benqa czy Pionierra z nadzieją, że pojawią się nośniki CD i DVD inne niż -R nadajace się do Label Flash ? Ostatnio zmieniany przez bdkacz : 30.09.2006 o godz. 19:34 |
![]() |
![]() |
#1117 |
Odnowiony Cyfrowo
Data rejestracji: 23.05.2006
@bdkacz - najpierw odpowiedz sobie na pytanie czy potrzebujesz nagrywarki do poprawnego wypalania p***322;yt czy do zabawy typu labelflesh i lightscrible
Ja bra***322;bym pionka w sumie nowszy i w/g mnie pewniejszy nap***281;d , a p***322;ytki labelflash w ko***324;cu si***281; pojawi***261; w wi***281;kszej ilo***347;ci i wyborze |
![]() |
![]() |
#1118 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.09.2006
![]() |
Będę tego używał do codziennego normalnego (czytaj żadnych 50 płyt/dzień) użytkowania ale czasami chciałbym się pobawićteż bajerem typu LS czy LF
Ps. tutaj Pan Kencho-1 pisze cytuję "Napędem wypaliłem już napisy na jednej płytce DVD+R x16 Verbatim ( nagrywana x8 ), więc LabelFlash działa " to Verbatim pordukuje płyty pod LF ? czy może LF potrafi wypalić napisy na stronie z danymi na każdej płycie ?? Ps. na cdrlab.pl polecili mi poczekać na test NECa AD-7173, ktoś coś o tym słyszał ? Bo w komputroniku jest i to za kasę porównywalną z Benq'em i Pionierrem ![]() Ostatnio zmieniany przez bdkacz : 30.09.2006 o godz. 20:52 |
![]() |
![]() |
#1119 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.10.2006
![]() |
Mam zamiar kupić nagrywarkę DVD ... główne kryteria to :
- Obsługa zabezpieczeń ---> możliwość odczytu i kopiowania zabezpieczonych płyt (robienie działającej kopii zabezpieczonej SafeDisc, LaserLock itd. ) - Niska ilość błędów przy zapisie / wysoka jakość zapisu, dobry mechanizm korekty błędów Prędkości odczytu / zapisu nie są aż tak istotne ![]() ![]() ![]() Mam ciągle starą nagrywarkę cdrw więc interesują mnie głownie same możliwości związane z DVD ***8230; Sony DW-G120A / BenQ DW1650 / LiteON SHW-16H5S / Samsung SH-S162L ? inna ? Ostatnio zmieniany przez deadhead : 01.10.2006 o godz. 03:58 |
![]() |
![]() |
#1120 | |
Ismail Delivered
Data rejestracji: 29.08.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#1121 |
Iniemamocny
Data rejestracji: 01.09.2004
a dok***322;anie to model ''750'' najlepiej sobie z tym radzi /gdzie***347; wyczyta***322;em/.
#1122 | |
Ismail Delivered
Data rejestracji: 29.08.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#1123 |
Iniemamocny
Data rejestracji: 01.09.2004
Pewnie tak
![]()
#1124 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.10.2006
![]() |
![]()
1. Koniecznie - obsluga DVD-RAM.
2. Wysoka jakosc zapisu plyt, glownie DVD (w tym RW) - uzywam wylacznie nosnikow wysokiej jaskosci, glownie Verbatim (choc wala mi sie jeszcze 1,5 kija Platinumow ;P), moge zrezygnowac z + albo - i ograniczyc sie do jednego typu 3. Zeby tez mi i czytalo co nieco, wiec korekcja zeby jakas tam byla w normie ![]() 4. Milo, zeby byla i cicha, ale jak nie bedzie - trudno. Wypalam raczej rzadko (archiwizacja) - wiec przezyje. 5. Milo, gdyby zgrywala audio niezle. Ale poki co mam LiteOna 52327S czy jak jej tam na imie - a tej w tym nie ma rownych, wiec tez brak tego przezyje. Pozdrawiam, Efreet |
![]() |
![]() |
#1125 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
|
|