![]() |
sorry za off topic,slawekj odebrales wiadomosc prywatna??.Ok to odpowiedz tu.
slawek na pewno nagrywarka Panasonic PANASONIC DMR-ES10 rozniy sie od PANASONIC DMR-ES20 tylko wejsciem DV?,czyli ES10 nie posiada, a ES20 tak.To jest wyjscie do ktorego mozna podlaczyc kamerke i przegrywac z niej na DVD?-ok to nie wazne.Aha, w niektorych opisach jest podane ze ES20 posiada timer i inne bzdurki,a ES10 juz nie... Jak to jest, bo w tym tygodniu chce dokonac zakupu ktorejs z nich... i sklaniam sie ku ES10, ale jezeli ona nie posiada np. timera,ktory jest wazny, poniewaz bez sensu kupywac nagrywarke bez takowej funkcji,bo przewaznie nastawia sie czas wlaczenia i wylaczenia nagrywania. |
Cytat:
|
a ja taki maly OT :D kiedy bedzie test LG 4163B :> na cdrinfo ?! :P mial byc chyba z pol roku temu ! ?? :>:>
|
Cytat:
http://cdrlab.pl/article_strona_2395_14.html http://www.cdrinfo.com/Sections/Revi...4976&PageId=22 :czytaj: BenQ 1640 http://cdrlab.pl/article_strona_2381_15.html http://www.cdrinfo.com/Sections/Revi...4268&PageId=24 :) |
Cytat:
napisalem ze LG GSA-4167B podobno jest swietny, ja zdania na ten temat wyrobionego nie mam bo nie posiadam owej nagrywarki, ale chcial bym uslyszec cos wiecej niz: "to ryzyko ogromne",moze jakies wady, zalety czy cos w tym stylu. A jesli chodzi o BENQ 1640 to wiem ze na forum ma juz wyrobione zdanie ale moze jednak wartko wziac LG (nie ktorzy twierdza ze jest lepsza od BENQ) prosze o jakies za i przeciw |
A mnie chyba padł pionek 107 :smutny:
Piszę chyba bo jeszcze nie jestem pewny, choć "chyba" tak się stało. Jeśli tak się stało to pewnie osobny temat do opłakiwania napędu założę . Jutro pewnie kupię Benka 1640 lub Pionka 110. A jak nie będę miał czasu to zakupu dokonam po jutrze :taktak: W końcu człowiek powinien mieć w kompie jakąś sprawną nagrywarkę DVD/CD , taki zwykły człowiek. Tak , zwyczajnie i po prostu. |
jeśli chodzi o LG GSA-4167B to ryzyko ogromne - co trochę zgłasza się jakiś nieszczęśnik z problemami.
BenQ 1640 - jest wyrobione zdanie na forum. 1635s - nadzieja na zmartwychwstanie LiteOna - nadzieja.... |
Hej osobiście jestem zwolennikiem Liteon'a ale to dotyczy nagrywarek CD jeśli chodzi o DVD to nie mam zielonego pojecia która nagrywarka jest the best
W obecnej chwili zastanawiam się nad dwoma modelami: BENQ DW 1640 LG GSA-4167B Ratujcie nie wiem ktora wybrac, podobno obydwie sa swietne. Prosze o wasze rady. I co powiecie o Liteon SHW-1635S (to tak z sentymentu do tej marki)? |
Cytat:
|
no chyba sie skusze ;P rozumiem, że to żaden oem BenQ DW 1640 ?
|
Cytat:
KUP potestujesz i cos powiesz ;) no ale za LOGO na nagrywarce trzeba troszkie .....nadplacic Cena PX-750A wynosi 339 zł brutto za wersję ***8222;retail kit***8221; i 318 zł brutto za wersję ***8222;bulk***8221;. |
miałem kupować BenQ DW1640, a tu w sprzedaży pojawił się Plextor 750A, co o niej sądzicie ?
|
Czy ktoś może mi doradzić jaką nagrywarke kupić?? Może ja opisze do czego by mi służyła. Chodzi o taką do ogónego użytku domowego - zgrywanie gier i filmów. Moze od czasu do czasu PS2. Chciałbym się zmieścić w 250zł. I jeszcze jedno. Czy warto poczekać do wiosny??? Jakieś zniżki. Bo tak na gwałt jeszcze niepotrzebuję. Z góry dzięki ;D
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Jaką nagrywarkę polecicie mi na pierwszym miejscu w jakości zapisu ? bo na tym mi najbardziej zależy, nie zależy mi na zrzucacniu zabezpieczonych płyt, odczytcie itp. tylko jakość zapisu ;p z tych tańszych nagrywarek (ale możę być coś do 300zł), jednak Plextor'a 716A sobie odpuszcze i tak już jakoś trudno dostępny jest ;asd
Mam na oku: BenQ DW 1640 Pioneer DVR-110DBK Plextor 740A (wiem, że to oem BenQ ;p) Dzięki za propozycje. |
Cytat:
:) |
Cytat:
Tak w ogole to mi na filmach nie zalezy,ja glownie sport bede nagrywal;),biathlon,tenis - australian open w nocy:D i to na plycie wielokrotnego nagrania.Nagrywam, ogladam next... nagrywam, ogladam next... SŁAWEKJ jeszcze do ciebie,wytlumacz mi o co biega z "funkcją automatycznego nagrywania scen" |
Cytat:
Prośba o rozwinięcie.... :) |
Czy jest coś ciekawego w "zapowiedziach wydawniczych" ???
Czy jestem faktycznie skazany na BenQ 1640 ??? Oto jest pytanie 8 ) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
LG 4167 http://www.cdrinfo.com/Sections/Revi...14976&PageId=4 BenQ 1640 http://www.cdrinfo.com/Sections/Revi...14268&PageId=4 LiteOn 1635 http://www.cdrinfo.com/Sections/Revi...15628&PageId=4 Polecana do kopii obecnie to Samsung SH-W162: http://www.cdrinfo.com/Sections/Revi...14776&PageId=4 :) |
Moje pytanie, Szanowni Panowie Koledzy brzmi, która z nagrywarek:Benq DW 1640,LG GSA-4167,LiteOn 1635 jest najlepsza do kopiowanie zabezpieczonych gierek?
|
Witam
jaka nagrywarka DVD bedzie najlepsza do palenia gierek na PS2?? glownie chodzi o jakosczapisu nie interesuja mnie zabardzo jakiestam czasy i zabezpieczenia:) ma poprostu jaknadokladniej wypalic plytke tak zeby konsola czytala z jak najmniejszym wysilkiem:) |
Cytat:
:) |
Tak wiec jesli odradzacie mi Samsunga to chcialbym spytac jak tam sobie radzi Benq 1640 i Lg 4167B z zabezpieczeniami np. SD 3.1, bo slyszalem ze slabo (odwrotnie slyszalem o SH-W162)? Konkretna odpowiedz na konkretne pytanie.
|
A wlasnie jeszcze pytano.Nie wiecie czasami czy ta nagrywarka posiada funkcje automatycznego włączenia i wyłączenia nagrywania ?, to wazne... poruszył temat KC42, np. chce nagrac cos w danym przedziale czasowym,przykladowo ten trwajacy 90minut film :)
na tej nagrywarce mozna nagrywac tylko na czterech rodzajach płyt DVD-RAM, DVD-R, DVD+R, DVD-RW i nic poza tym ?! |
Cytat:
"słaba jakość zapisu" - no to moim zdaniem leciutkie przegiecie, predzej napisalbym jako wade napedu "średnia jakość zapisu" - bo za taka cene srednia jakosc jest wada. |
Cytat:
Na naszym Forum jest dużo przykładów dobrze zapisanych nośników. Problem z zapisem ma wiele obecnie produkowanych napędów. Końcowa jakość zależy od błędów TE/FE zapisywanej płytki. To jak sobie radzi konkretny napęd z błędami TE/FE zależy od metody zapisu napędu. Dlatego tak różne opinie o jakości nagrywanych nośnikach. Dobrą jakość zapisu daje zmienne OPC a najlepszą WOPC połączone z SolidBurn BenQ 1640. http://cdrlab.pl/article_strona_2381_15.html :) |
może mi ktoś wytłumaczyć "słaba jakość zapisu" - http://cdrlab.pl/article_strona_2361_11.html
przecież Plextor PX-716A to jedna z tych bardzo dobrych nagrywarek czyż nie ? czytam tak sobie ten test, a tu takie coś ;O |
Cytat:
Ale nie ma opcji nagrania 90 minut a większość filmów trwa w tym przedziale czasowym |
Cytat:
Jest 5 trybów zapisu: XP - High picture quality, SP - Standard, LP - Long, EP - Extra long, FR - Flexible (jakość nagrania w zależności od ilości wolnego miejsca na nośniku) :) |
i w ogole co oznaczaja te skroty :cool:
|
A co powiesz Sławku na PANASONIC DMR ES20, ona jest nieco droższa, ale jeżeli są jakieś zasadnicze różnice między ES10, a ES20 to jestem w stanie kupic tą drugą. Mam jeszcze jedno pytanie zwiazane z czasepm zapisu, sa rodzaje takie jak:
Tryb XP śr. 1h na płytę 4,7GB Tryb SP śr. 2h na płytę 4,7GB Tryb LP śr. 4h na płytę 4,7GB Tryb EP śr. 8h na płytę 4,7GB Czy na tym trybie EP, gdzie mozna nagrac sr. 8h jest obraz w miare dobry,czy biale mrowki graja z czarnymi :haha: |
Cytat:
http://panasonic.pl/oferta.php?prod=2524 :) |
nagrywarka stacjonarna
JAka polecicie nagrywarke stacjonarna,cena do 950zlociszy
|
Cytat:
|
Chcialbym kupic nagrywarke dvd, nie zalezy mi na nagrywaniu dvd-ram (choc bylby to mily dodatek). Zalezy mi na tym by dobrze czytala zabezpieczone plyty. Zastanawiam sie nad:
LG GSA-4167B Benq 1640 oraz Samsung SH-W162 Normalnie bym nie wybieralbym samsunga ale slyszalem ze sh-w162 to udany model i co wazne dla mnie, dobrze spisuje sie przy "walce" z zabezpieczeniami. Jesli ktos posiada ja prosze niech powie jak sie spisuje. Drugie pytanie to jak sobie LG i Benq radzi z zabezpieczeniami? |
Cytat:
|
witam. ja bede w ten weekend kupowac nagrywarke dvd i chcialbym sie was doradzic.
jako ze mam neca 2500,ktory ma daremna korekcje bledow, pzrez co odczyt plytek porysowanych jest prawie niemozliwy, chce kupic cos co mi to umozliwi-ja chce odczyt praktycznie wsztskiego, nawet tego porysowanego. chcialbym tez cos, co ma light Scribe. zastanawialem sie nad LG 4166 , liteona sobie odpuszcze, bo jest wybredny,ale co z HP i benq? |
HP 840i - dopiero testuje... - za wiele nie mogę w tej chwili napisać, plusem dla mnie jest technologia lightscribe. Nie robi problemu nawet w najdziwniejszych kieszeniach usb. Jak przetestuje to napisze więcej. Zapis DVD-RAM (z tego co się zorientowałem jest to faktycznie LG ze znaczkiem HP). Na razie sprawia dobre wrażenie - do tej pory nie mam z nią problemów - jednak do tej pory nagrywałem na firmowych dvd. Na razie porównuje ją do Pioniera 110D, którego także posiadam. Test jakości zapisu płyt wychodzą zbliżone.
Pionieer 110D - super nagrywareczka - dobra jakość zapisu płyt - u mnie jedynie ma wielki "-" za brak współpracy z kieszenią USB jaką mam - za diabła nie mogę jej zmusić do pracy z kieszenią którą posiadam. Jednakże do kompa jak najbardziej polecam. dobra korekcja błędów - nie mam problemów z odczytaniem starych płytek. Jest w miare cicha. Nagrywa prawie na wszystkim. LiteOn 1653S - bardzo wybredna nagrywarka - lubi przeważnie firmowe płyty, szybki zrzut danych z płyt dvd. Głośna - traktor, wyje niemiłosiernie. Współpracuje z kieszeniami usb. |
a kiedy premiera tej nagrywarki i orientacyjna cena ?
|
PX740A to oem BenQ DW1640. Też miałem ten dylemat, postawiłem na PX716A. Na Twoim miejscu poczekałbym na PX760.
|
Mam do was pytanie, chciałbym zakupić sobie nagrywarkę Plextor'a teraz pytanie, który model ? jest jakiś Plextor PX-740A kosztuje 270 zł ale to chyba coś uboższego, to najlepiej brać Plextor PX-716A ? tylko coś trudno dostępny jest ;(
Pozdrawiam. |
Ja tez mam LG 4163B i spisuje sie wysmienicie :)
|
no chyba Cie mama nie kocha :> joke :P mam LG i chwale go sobie ! co prawda starszy podel ale zarypiscie nagrywa plytki :>
|
Cytat:
|
Cytat:
To już chyba szybciej ASUS > przecież to to samo > po co przepłacać ??? 8 ) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
A LG i LiteOn już się nie liczą ?? Bo są chyba także w tym przedziale cenowym. Co prawda Benq ma sporo zwolenników, ale ostatnio się zastanawiam (bo jakoś przeczytałem kilka opisów i tego nie znalazłem), czy jest do niego jakieś alternatywne oprogramowanie do testowania płyt (oczywiście oprócz Nero), no i jak jest z jego głośnością pracy - ponoć ciche, ale czy tak jak LG ?? Pozdrawiam ro29 |
Jaka kupic nagrywarke DVD?
Witam!
Jestem zupelnie nowym uzytkownikiem tego forum.Domyslam sie ze takich tematow jak moj bylo juz wiele,ale kogo mam sie poradzic jesli nie specjalistow..?? :piwo: Planuje zakupic nagrywarke DVD do swojego komputera,moj buzdzet to okolo 250 zl.Nie chialbym wydac tego bez sensu,dlatego prosze Was o pomoc w wybraniu najlepszej nagrywarki w tej cenie. Dodam tylko ze oprocz nagrywania filmow na DVD chcialbym ja wykorzystywac czesto do nagrywania gier na Play Station 2 - moze ta wiadomosc sie przydac przy wybieraniu. Z gory serdecznie dziekuje za pomoc i czekam na Wasze sugestie. Pozdrowienia |
Czyli co DZISIAJ kupić ???
BenQ 1640 czy NEC 4550... Bo chyba tylko taki jest wybór (w tym przedziale cenowym) 8 ) |
Cytat:
|
Myślę że przy propozycji processor'a (BenQ 1640 vs LG 4163b) najlepiej wybrać LG 4167b bo to nowszy model i wywarł na mnie całkiem dobre wrażenie. Pytanie brzmi: czy zmiany w konstrukcji (w stosunku do 4163b) wpłyną na żywotność i awaryjność nagrywarki? O tym przekonamy się w przyszłości, ale 24 miesiące gwarancji trochę uspokajają (BenQ też daje taką gwarancję).
|
BenQ 1640 lub LG GSA-4163B.
Jak masz dużo kasy to Plextor PX716A lub 760. |
Witam
Mam problem z wyborem nagrywarki DVD. Nie wiem którą kupić rozważam kilka BenQ 1640, LG GSA-4167B, LG GSA-4163B, Pioneer DVR 110 . Prosiłbym o rade. Może macie jakieś lepsze propozycje. Z góry dzieki. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja już sie pytałem ale nikt nie odpowiedział :( Jaką nagrywarke DVD polecacie, co sądzicie o LG i jaki model polecacie ze stajni LG??
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
jesli sa nosniki ktore wytrzymaja 40 lat to chwala producentom za to i miejmy nadzieje ze to nie tylko ich przechwalki |
Cytat:
|
Cytat:
Jeszcze nikt go nie ma ??? 8 ) |
Jak nie ma jak jest ??
|
sadze ze w tej chwili nie ma, kiedys przy plytkach cd szczegolnie tych ze zlota powierzchnia producent deklarowal trwalosc do 50 lat (mozliwe nawet ze do 100 ale juz nie pamietam bo daaawno to czytalem) natomiast plytki z tym ciemnym (a jakim pieknym) niebieskim kolorem spokojnie wytrzymywaly 30-40 lat, te zielonkawe tylko (a moze az) 25
mnie osobiscie bardzo boli to ze nie ma juz plyt cd z tym charakterystycznym niebieskim kolorkiem poniewaz mam jeszcze kilka ich i maja juz prawie 10 lat (kompa mam od 8 a te plyki mialem jeszcze wczesniej przed kompem) i bez problemu radza sobie z nimi wszystkie napedy, nie mowiac juz o ile ladniejszy jest ten kolor od tego czegos co teraz mozemy kupic !!!! |
[QUOTE=slawekj]
Cytat:
Cytat:
Serwis pod drzwi, też ma dla mnie znaczenie :) Reasumując, jeśli możesz - korzystając ze swej wiedzy i doświadczenia - doradzić mi którego z plexów wziąć w obroty, to bardzo proszę :mruga: P.S. Czy są na rynku płytki, co do których mozna się spodziewać, iż wytrzymają tak ok. 40 lat ? Przyjmijmy, że cena nie jest znaczącym kryterium. Pozdrówy :przybij5: |
Cytat:
Jednak w tym przypadku popularność BenQ 1640 idzie w parze z jakością. Stąd liczne nagrody i uznanie wszystkich serwisów tematycznych. :spoko: Już wiele razy pisałem... dla mnie liczy się tylko jakość zapisu. Na dzień dzisiejszy to BenQ 1640, co będzie jutro... za miesiąc zobaczymy. Nie jestem fanem BenQ tylko dobrego zapisu. :taktak: Jeżeli na rynku pojawi się lepszy napęd od razu zamienię bez względu na nazwę. :) |
Cytat:
Decyzja, że ma być Plextor zapadła. Teraz tylko pozostała kwestia który wybrać 716A czy PX760. Ten drugi kusi podwójnym serwo i udoskonaloną AutoStrategy. Na deser dali więcej oprogramowania. P.S. Gdybym był takim fachmanem jak Ty, to być może wziął bym BenQ. No ale nie jestem i pewnie nigdy nie będę. Moje pasje ulokowane są akurat gdzie indziej :o) Pozdro :piwo: |
Cytat:
Racja - też mnie w pewnym momencie zdziwiło, że tak polecają LG - a twierdzą np. że LiteOn są awaryjne - ale przecież o awaryjności LG cóż może sklep wiedzieć ;) I jeszcze w temacie, który niedawno poruszyłem - tj. polecenia nagrywarki Wujowi - mimo moich rad, że chyba BenQ jest dziś dobrym wyborem, Wuja kupi chyba LiteOn - głównie z tego względu, że tańszy - choć to nieduża różnica chyba. Pozdrowienia ro29 |
Jakieś opinie o nowym NECu ??? (4550) 8 )
|
|
Malo prawdopodobne, zeby bylo warto.
|
Czy ktoś wie kiedy dostępnym będzie Plextor PX-760 ?
Witam
i czy warto na niego poczekać ? Pozdrówy |
chodzilem po sklepach komp. i w 3/9 daloby rade zamowic benq a reszta tylko lg lub wyjatek vobis: samsung i toshiba :/
|
Na gieldzie bylo lepiej. Jak sie spytalem o cene Benq i Pionka, to gosciu ze oburzyl ze sie pytam o najlepszy (Pionek) i najgorszy naped (Benq) na raz. Benq oczywiscie nie mial :)
Generalnie sprzedawcy na gieldzie strasznie nie lubia Benq. Za to jak pojechalem do firmy ZNAK, to bez slowa gosciu przyniosl nagrywarke, wypelnil gwarancje i sie rozstalismy, wymieniajac odpowiednie dobra. Trzeba przyznac ze maja dobra obsluge klienta. |
Cytat:
Wchodzę do sklepu, mówię, że chcę BenQ... Sprzedawca mówi, że nie ma, że na zamówienie... Ale może chce Pan LG ?? Mamy na stanie kilka, heheh No i musiał zamówić Benka :D |
Cytat:
Dlatego sprzedawca zawsze będzie Cię namawiał do kupna sprzętu objętego taką gwarancją. Z litkami było duzo problemów, trzeba było je wysyłać do serwisu, kłócić się z klientami, z kolei BenQ jest tani i za mało się na nim zarabia :) Plusem lg jest to że wymieniają napędy na nowe a nie odnawiane jak BenQ. Ja tam mam NEC'a i się cieszę... a reklamowany Litek po 26 dniach nie wrócił z serwisu... i dzięki "uprzejmości sprzedawcy" został zamieniony na ... lg. |
Szukam porady odnośnie nagrywarki
Chcę na dniach kupić jakiś dobry palnik. Miałem do tej pory Litka 812, teraz pozbyłem się NECa 3520. Co kupić? Głównie wypalam filmy. Zależałoby mi na bitsettingu i dobrej jakosci nagrywaniu. Zastanawiam się nad NECiem 4550, LG i BenQ. O ile o NECu mam wyrobioną opinię (nie zawiódł mnie) to pozostałych palników nie znam. Doradźcie coś.
Pozdrawiam :bicz: || |
Popieram kolego powyzej. Ja mialem (a nawet ja jeszcze gdzies mam) Atarynke 65XE. Gierki mi sie znudzily, doroslem, zainteresowalem sie bardziej komputerami, zaczalem sie uczyc podstaw basica na atari. i co? ze zwyklego napedu kaset magnetofonowych, po napisaniu kilku linijek kodu :pisze: zrobilem prawie niezawodna nagrywarke kaset magnetofonowych! do tej porymam gdzies nagrane wlasne gry (nedzne bo nedzne, ale zawsze cos). a myslalem ze to nigdy nie bedzie mozliwe. Ale mialem wtedy 10 lat... :)
|
Cytat:
jestem za zwiekszaniem mocy obliczeniowej i miniaturyzacja ale w rozsondnych granicach tak, aby bylo to solidnie skonstrulowane ps: mam atari juz od ponad 10 lat z magnetofonem, do tej pory wczytuje z 7-10 letnich kaset programy i dziala perfekcyjnie, tak dlugiego i wspanialego uzytkowania jakie ja uswiadczylem ze strony tej maszynki zycze kazdemu uzytkownikowi pc ps2: na atari nie bylo mowy ze program czy gra nie pojda bo ktos ma za slaby komp, nawet jak juz na dobre zadomowila sie 130, programisci nadal pisali programy i gry w taki sposob, zeby dzialaly bezproblemowo nawet na najstarszych maszynach; niestety o optymalizacji kodu juz zapomnieli i na pytanie dlaczego program nie dziala najczestrza odpowiedz to "prosze zmienic komputer" |
Cytat:
Ale czasem trzeba coś nagrać, obejrzeć...A jeśli nawet nie trzeba - to chce się, wypada .... Więc mimo tego, że nagrywarka to problem (sam tego doświadczyłem, jak kupiłem moją CDRW - choć może jak bym nie kupił, to nie zaistniałbym wśród Was ;) ), to jednak trzeba ją kiedyś kupić i na coś się zdecydować... ro29 |
Jak Was proszę !
Nie kupujcie już żadnych nagrywarek ! To Trąd, syf i wogóle badziewie ! Same problemy ! A po co Wam problemy ? Nie lepiej spokojnie żyć ? Bez nagrywarki ? Dotąd życie bez nagrywarki było złe ? Rekomendacja Nie kupować nagrywarek DVD ! |
Cytat:
osobiscie mysle nad benqiem 1640 (jak na razie czytam testy: http://cdrlab.pl/article_strona_2381_1.html http://www.cdrlabs.com/reviews/index.php?reviewid=270 ) , lg gsa 4163b (znajomy ma ten palnik i widze ze bardzo dobry naped http://www.cdrlabs.com/reviews/index.php?reviewid=258 ) lub lg gsa 4167b (test bedzie w poniedzialek na www.cdrlab.pl ) w miare za nieduze pieniadze innego dobrego napedu raczej nie znajdziesz o lg moge jeszcze powiedziec ze ma bardzo dobra gwarancje, uszkodzonego napedu nie naprawiaja juz, wymieniaja na nowy !! takie podejscie powinno byc standardem nie tylko w napedach optycznych tak wiec wczytaj sie i wybierz dobrze Cytat:
|
Witam !
Właśnie zostałem poproszony przez Wuja, aby polecić mu dobry napęd - nagrywarkę DVD. Przejrzałem więc zamieszczone tu opinie .... i w sumie nie wiem co jest dziś tak naprawdę dobre. Widzę, że BenQ ma coraz więcej zwolenników, także LG ma nadal dobrą opinię..., a LiteOn coraz mniej fanów. Mimo wszystko postanowiłem przedstawić na czym najbardziej Wujowi zależy i o czym myślał (a także ja) - i z chęcią wysłucham opini i rad jeśli takowe się pojawią. A więc po pierwsze - nagrywarka ta powinna cechować się dobrą pracą jako czytnik płyt DVD (filmy itd.) - gdyż w tym celu będzie głównie eksploatowana. Oprócz tego oczywiście czasem jako nagrywarka sama w sobie - aczkolwiek raczej nie będzie przeznaczona do kopiowania zabezpieczonych płyt itd. A po drugie - Wuja myślał nad tym modelem (Lite - On 1635) - w tym sklepie: http://www.proline.pl/shop.php?prodi...633355f4f5f57i lub: LiteOn SOHW-1693S Co o tych modelach sądzicie ?? Najbardziej liczę na opinię osób, które mają takowe. Pozdrawiam i z góry dzięki za wszystkie opinie !! ro29 P.S. Z tego co czytałem BenQ ma krótszy czas dostępu - to może lepiej się sprawdzi jako czytnik DVD ? Ale jest też droższy od tych LiteOn ;) |
Cytat:
a biorac pod uwage moje wczesniejsze doswiadczenie z tym serwisem to jakos mnie to optynizmem co do tego nie nastraja biorac jeszcze pod uwage gwarancje na lg (wymiana na nowy palni zamiast proby usuniecia usterki) daje do myslenia |
Cytat:
|
no i niestety dowiedzialem sie ze benq ma ten sam serwis co liteon
dla mnie to jest porazka, jak serwisowalem mojego litka to nerwicy mozna dostac z tym serwisem :boks: ponad miesiac czekalem az mi raczyli wymienic naped :bicz: nie bylo mowy o zwrocie pieniedzy poniewaz serwis wogole nie odpowiadal na mejle sklepu i moje :blee: :| ten serwis to jeden wielki blad (( (( blad ktory stawia czarna plame na palnikach benq :'( edit: mam nadzieje ze ten naped nie psuje sie :'( :'( :'( |
Dzięki. Chcę kopiować dvd gier ps2/gc, więc chyba da radę...
|
Cytat:
Teraz raczej opisuje się jakiego rodzaju zabezpieczenia może skopiować nagrywarką ponieważ niemal wszystkie obecnie produkowane zapisują CD-R w trybie DAO-RAW |
Czy Benq1640 posiada możliwość odczyt/zapisu danych subkanałowych ? Nigdzie nie mogę znaleźć info...
|
|
Panowie doradźcie;chodzi mi po głowie zakup nowej nagrywarki LG (zewnętrzna, z tecgnologią LightScribe).Niestety jeszcze brak testów w sieci,jako ze jest to nowy produkt,a ja w ogóle jestem laikiem.Nie ukrywam jednak,że fakt mobilności nagrywarki jest dla mnie cenny.Ponizej link o produktu:http://sklep.cdrinfo.pl/pelny_23158.html
Doradźcie coś. |
Nagrywarka do 200 złociszy?
Witam!!!
Napaliłem się na kupno LG GSA-4167. To ponoć szybsza wersja sławetnej 4163. Zastanawiam się jednak nadal nad innymi firmami(LG CD-RW mam kilka lat i żadnych problemów, SERIO). Mój budżet to 200 złoty na ten cel, a uczucia mocno związane z LG, czy warto? Mam jeszcze jedną prośbę...... Czy ktos może mi wytłumaczyć co oznaczają literki za numerem modelu, np. LG GSA-4165BBU OEM LG GSA-4167BRE BOX LG GSA-4167SBBU OEM Oraz co zawierają konkretnie zestawy sprzedawane z oznaczeniem OEM, BOX, RETRAIL(nie jestem pewien pisowni;-)) czy BULK? Chodzi mi o śrubki, instrukcje, płytki, jakie mozna znaleźć w poszczególnych wersjach. Z góry dzieki za czas na odpowiedź, wielkie pozdro for all!!! |
Co tu więcej pisać.
Wszystko zostało powiedzane. :czytaj: Forum. Do nagrywania i testowania kup BenQ. Do nagrywania DVD-RAM dodatkowo kup LG. 4163 jest lepiej oceniany. Ideału nie ma. Choć dla mnie BenQ jest już prawie wzorcem. :spoko: :) |
BenQ 1640 VS LG GSA4163B VS LG GSA4167B
hej zastanawiam sie teraz nad kupnem palnika i stoję przed wyborem sposrod 3 modeli (inne raczej nie biore pod uwage) BenQ 1640, i 2 modele LG GSA4163B i GSA4167B
jesli jestescie w stanie mi pomoc to wielkie dzieki chodzi mi bardziej o szczegoly techniczne obu napedow (oprocz tego co jest w opisie na cdrinfo) takich jak radza sobie z zapisem na roznych nosnikach cd i dvd ( od najtanszych po najdrozsze) jak radza sobie z zabezpieczeniami plytek cd, jakos wykonania (obudowa i trwalosc elektroniki z ukladem optycznym), opis technologii w nich zawartych, latwosc w znalezieniu czegos do wylaczenia blokady regionow jaka maja korekcje bledow w skrocie wszystko co moglo by pomoc co do BenQ 1640 i plexa to troche mnie dziwi polityka tej firmy (plex) poniewaz slynal on ze szklanej optyki i to zainteresowalo mnie jaka optyke ma benq skoro plex zainteresowal sie bebechami tego palnika z tego co pamietam to benq mial kiedys problemy z paleniem plytek, generowal duza ilosc bledow w tym c2 na cdr dzieki za pomoc ps jesli mozna to prosilbym o bezstronne opinie oparte na stanie faktycznym uzadzen a nie waszych upodobaniach chociaz wiem ze to bedzie trudne :) |
W skrócie - szukam czegoś, co zastąpi mój obecny SOHW-1653S a co będzie miało (A) wyraźnie lepszą jakość zapisu oraz (B) minimalną ilość "write fail"ów - głównie w celach backupu danych (DVD, seriale).
czy tym czymś jest BenQ DW1640 czy może coś jeszcze lepszego da sie wyskrobać (jak się dołoży kapusty)? P.S. Czy stosowanie przejściówki ATA -> SATA (konkretnie tej co jest doł. do płyt Abit'a NF7-S) jest dobrym pomysłem (póty co jej nie stosowałem) w przypadku nagrywarki? |
Cytat:
Dzieki za pomoc. Biore to: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=19730 :piwo: i reputka dla Ciebie EDIT: Reputka bedzie inny razem, bo nie moge teraz Tobie dac :( |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:21. |