![]() |
Teraz tylko juz mozna polecic NEC ND-4551A LabelFlash DVD-RAM nic nie ma lepszego od tego, przede wszystkim jest LabelFlash i obsluga DVD-RAM reszta innych nagrywarek tymczasem zostaje z tylu
|
Bierz benka, nie pożałujesz, sam mam i benka i NECa, w sumie obie świetne, ale bardziej lubię benka. :serdusz:
|
Cytat:
NEC ND-3540A BenQ DW1640 LG GSA-4167B Wydaje mi się, że najleszym wyborem będzie BenQ, ale jak już mówiłem nie mam na ten temat zielonego pojęcia. Poza tym na allegro jest mnóstwo modeli LiteOn'a i LG, które można kupić poniżej 200 pln (nie rozumiem po co producenci robią tyle modeli, najwyraźniej nie różniących się między sobą...) |
Cytat:
|
Wiem, że z tego typu postami stali użytkownicy spotykają się codziennie i z pewnością ich nie lubią. Mimo wszystko proszę o pomoc. ;)
Zastanawiam się nad zakupem nagrywarki dvd, odwiedziłem kilka stron i przeczytałem kilka testów. Ogólnie jestem totalnie zdezorientowany ilością i różnorodnością nagrywarek :) Szukam sprzętu do 200 pln głównie do odczytu CD/DVD. Nagrywam właściwie sporadycznie (cdr średnio raz na tydzień, cdrw raz na dwa tygodnie, a dvd pewnie nie częściej niż raz w miesiącu). Znalazłem 4 nagrywarki które mnie interesują, ale tak naprawdę to nie mam pojęcia czym kierować się przy zakupie i czy te wybrane przeze mnie są coś warte. Nie będę owijał w bawełnę - jaką nagrywarkę w cenie do 200 pln polecacie? Z góry dziękuję za pomoc i przepraszam jeżeli pytanie umieściłem w złym miejscu :) |
a co sadzicie o dvd-rw nec nd-4551a ??
bo nawet ladnie palila, widzialem testy w necie a pale na verbatimach +R |
Cytat:
USB 1.1 i nawet predkosc 4x to masakra :) moze 1 x 2 x ale nie zawsze to mozna ustawic dla danego nosnika. |
Cytat:
po dołożeniu RAMu działać to będzie, ale wnerwiająco. |
faktycznie, przeoczylem ten opis. Sorry
|
Cytat:
PIONEER DVR-110D PIONEER DVR-110DBK PIONEER DVR-110DSV a na przyszłość : Google twoim przyjacielem |
PIONEER - który wybrac ??????
DVD-REC PIONEER DVR-110D
DVD-REC PIONEER DVR-110DBK DVD-REC PIONEER DVR-110DSV Pytanie jak w temacie, do wyboru sa takie 3 modele o ktorych nic nie wiem, ceny podobne. Prosze o rade. |
Witam wszystkich serdecznie w Nowym Roku :)
Chcialem sie Was poradzic w sprawie zakupu zewnetrznej nagrywarki do starszego Laptopa. Znajomy ma Compaqa Armade E500. Procesorek tam jest chyba PIII 700, Winda 98SE i 64B RAMu. Zapragnal ostatnio zakupic zewnetrzna nagrywarke DVD na USB. I tu mam pare pytan: 1. Laptop ten posiada chyba tylko USB 1.1 - czy sa modele chodzace na 1.1? Jezeli tak to co polecacie? Chodzi bardziej o nowke dostepna w sklepie 2. Czy Winda 98 i 64 RAM nie jest problemem? Ramu zawsze mozna dolozyc, system raczej pozostanie 98. Ale czy w przypadku pozostawienia 64 mega, taka konfiguracja zadziala? Bede ogormnie wdzieczny za wyjasnienia i pomoc w doborze modelu. Pozdrawiam, Cacek |
ja polecam NECa 4550a, tylko nie wiem jak u niego z trybem RAW.
|
jaka nagrywarke DVD ?!?
witam
padla mi nagrywarka DVD LiteOn - nagrywa mi plytyt co prawda ale potem przy odtwarzaniu jest problem bo nie "widzi" wszystkich danych :( w zwiazku z tym poszukuje dobrej nagrywarki DVD interesuje mnie predkosc nagrywania DVD +/- R tak ok 16x DVD +/- RW tak ok 8x DVD RAM tak ok 4x juz bedzie wystarczylo ;) cena tak do 250 maxymalnie a najlepiej do 200 hi hi ;) aha no i jakby obslugiwala tryb RAW tez byloby milo - chyba ze to jest zbedne przy obecnym oprogramowaniu typu nero czy clone ?!?:) jakie modele mozecie mi polecic bo z tego co przegladalem na forum to jakos nic jasnego dla mnie nie wynika jaki model, dlaczego i jaka ma przewage na innymi ;) |
moim zdaniem technologia pozostawia wiele do zyczenia. byłem zwolennikiem LF do czasu gdy zobaczyłem jak to wyglada na plytkach. teraz wybralbym LS. na forum jest topic w ktorym jest link do tego jak czesi przerobili 4550a@4551a i troszke polabelowali, efekt jak dla mnie mizerny, ledwo co widac na tych plytach. a mialo byc tyle odcieni :] ....
|
Co znaczy paskudne? Technologia LF nie sprawdza sie, czy tez soft niedopracowany? W sumie na poczatku tez wiekszosc psioczyla na LS a teraz to juz prawie standard ;)
|
to prawda plyt do LS nie da sie smarować LFem. nagrywarki sa, płyt nie ma, na dodatek LF jest paskudne w obecnej formie. lepszy bylby benq, nec 4550a.
|
Panowie, wiecie moze jak sie sprawuja te nowe nagrywarki od NEC z Labelflash - http://www.allegro.pl/show_item.php?item=79697816
Musze kupic w tym miesiacu nagrywarke i nie wiem czy brac z ta technologia (zakladam ze plytki do LS nie dadza sie 'opisac' w LF od NEC), czy tez kupic BENQ lub Lite-ON. |
Cytat:
|
Cytat:
moze trzeba rzadziej grzebac w kompie :> ja juz nawet obudowe zakrecilem na sruby || aby mnie nie korcilo :respect: |
nie
stary teac to nie to dzisiejszy teac a nagrywarke widzialem, ale notebookowa i nie w polsce tylko w niemczech, ale to tak na marginesie (choc o to pytales) ^_^ |
a widzial ktos w polsce nagrywarke dvd teac ? bo nagrywarka cd tej firmy chodzi mi juz baaardzo dlugo i nadal dziala tak jak na poczatku. interesuje mnie to czy z dvd bedzie podobnie.
|
Cytat:
Nic nie wnoszą do transferu (czysty marketing) a są bardzo delikatne. Czyli potencjalnie same problemy. |
nie zabardzo wiem o co chodzi z ta tasma 80 zyłowa skad mam wiedziec jaka mam teraz?? we własciwoasciach dałem aspi i pojawiło sie ze jest wsyztko git wiec wydaje mi sie ze ju zniemusze inst nic dodatkowo?? tylko nie wiem gdzie wlaczyc to dma?
|
wlaczyc dma dla wszystkich napedow, zainstalowac aspi, podpiac ja na 80 zylowej tasmie i moze nie wypalac razy 16 ;)
|
k mam juz benq dw 1640 ale wersja bulk wiec skad moge sciagnac jakies najnowsze sterowniki?? aha i jak nagrywam dvd i np cos robie na kompie przegladam strony to bufor mi skacze mogłby ktos cos doradzic??
|
czekam do nowego roku i wtedy kupie benq 1640 (dolacze do klanu :spoko:)
zrezygnowalem z litka 1635 i dla jakosci doloze kilka zlotych :taktak: |
Raczej czekamy na BenQ czy Plextor'a.
Nie wystarczy napisać program. Napęd od początku musi być zaprojektowany do testów. A tak tylko :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :czytaj: http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...1&postcount=79 :) |
Nie da sie tylko test transferu duzo nie mowiacy:(czekamy tak jak na neca:)
|
wczoraj pozyczylm od sasiada LG 4163B i musze przyznac ze mile zasokczyla mnie ta nagrywarka, cicha i jakos bezblednie wypalila mi dvd+r verbatim MCC004 - palilem 4x
tylko uswiadomcie mnie jak na LG sprawdzic jakosc plytki, czy to jest mozliwe ? bo moj litek juz nawet niezbyt dobrze odczytuje plytki bo za kazdym razem inny skan rozniacy sie diametralnie od poprzedniego |
Cytat:
Poszukaj sklepu RTV MIX AGD jeden z dystrybutorow Benq u mnie lezy na polce BOX -199 -pln - cenna do zjechania pytalem ;) |
Obawiam sie ze nic na to nie poradzimy...
|
Witam panów po długiej przerwie :)
Kolega zamierza kupić nagrywarkę i ma dylemat: NEC czy Benq 1640 Ja mu poleciłem Benq, ale w sklepie nigdzie go nie ma :| |
Cytat:
Wytrzyma mam ModeCom-a 300 GT 2 HDD i 2 Benq i nie tylko ;) i smiga jak zloto |
Cytat:
|
Litek
Miałem juz LG ( wymieniałem ja 2 razy - produkowała błędy przy nagrywaniu , polegające na "staniu" dźwięku w jednym miejscu).
Miałem Sony - różnie z nią bywało . Strasznie wybredna co do marki płyt. Np. Hawków , srebrnych TDK i Philipsów w ogóle nie łykała. Miałem także Goldstara , Toshibe , Samsunga . Ale najbardziej byłem zadowolony z Lite-On 529S. Fakt ,że nie specjalnie lubił płytki porysowane trochę mocniej niż średnio i głośno pracował ale nie miałem z nim kłopotów , czytał wszystkie marki które używałem i jakość nagrania wcale nie była taka zła jak to opisywał któryś koleś na forum . W każdym bądź razie lepsza niż Samsunga ,Goldstara i LG . |
Cytat:
benq to benq, chcesz to bierzesz |
Cytat:
zostaje tylko pytanie czy Twój zasilacz to wytrzyma ? 8 ) |
móglby ktos mi pomóc na moje pytanie :P
|
wiem ze nie bedzie :tak!:
ale w planach mialemtylko monitor jeszcze w tym roku, a nie nagrywarke DVD, a troche smiecia na hdd sie zebralo i zonka chce jakies backupy, wiec sila wyzsza |
Cytat:
A co do litka to na verbatimach pali calkiem calkiem i nie tylko na verbatimach Liteon - narazie sie nie zanosi zeby byl w pierwszwej 3 napedow DVD_RW |
Cytat:
100pln za naped nowka 2 lata gwary :tak!: co o litka to mam jeszcze "ŚP" 451@832 i palil pieknie verbatimy - tylko takich uzywalem (nie wierzysz poszukaj postow w ktoryms temacie) kupilbym benq ale nie mam takiej znizki :nienie: |
Cytat:
|
Cytat:
zabezpieczenia ida ale nie mow ze litek pali OKI chyba ze ktos jest niedzielnym wypalaczem ;) |
Cytat:
http://allegro.pl/show_item.php?item=78593742 |
ok zamówiłem ben1 dw 1640, mam teraz pytanie, mam dwa dyski twarde i nagrywarke cdr i teraz dojdzie mi druga dvdr i chciałem sie dowiedziec jak najlepiej podpiac to ze soba tzn na jedna tasme wrzucic 2 dyski i na druga 2 nagrywarki??
|
tylko LiteOn !!!
1653s mam i jadę sd4 i sr7 bez problemów... |
Cytat:
U :nie: a ile niby ten Litek ? |
nie wiem czy dobry wybor, ale wypadlo na litka 1635 - najtanszy, a fundusze tez czynia swoje (niezaplanowany wydatek)
|
napaliłem się strasznie na tego Benqa. dziś byłem w 6 sklepach i lipa. nigdzie nie mają. nawet na zamówienie
|
LG gsa-4167b
|
witam wszystkich
zachowam sie jak "lama" za co przepraszam :) padl mi wczoraj :'( moj litek 451@832 i zastanawiam sie co kupic opcja: 1.jesli dostane jakis "spad" z hurtowni to nie bede mial tego problemu - wezme to co mi dadza za grosze :tak!: 2. jesli nie bedzie takiej mozliwosci to benq, litka czy cos innego ?? - podajcie modele - dziekuje bardzo za odpowiedz |
Cytat:
|
Cytat:
8 ) |
Cytat:
:) |
witam, jestem zdecydowany na BENQ DW1640, ale ostatnio coś mnie kieruje w stronę LS, i chciałem zapytać czy dostanę równie dobrą nagrywarę z LightScrib'em za równie niewygórowaną cenę?
|
Nagrywarki.
Ja doradzam Toshibe DV?RW 5372 ale tego modelu pewnie już niema.
Kopiuje wszysko bez błędu. Do odcztu to NEC Model 5800D. Kiedyś najlepsze były TEAC ,ale ostatnio to kicha. Plextory to przereklamowany towar , kupe kasy a jakość średnia. Jeśli chodzi o dane to wszystkie modele dobrze palą. LG to najgorsza marka jaka tylko jest na rynku.Totalna kicha . |
o sa moze jakies testy nowego plextora 750 ?
|
Hmm faktycznie to nie slychac w ogole o dvd-rw tdk:)(no dobra ja nie slyszalem:)
|
Słuchajta, ten temat ma 14 stron i szczerze nie chce mi się szukać, poza ty vBulletin jakis inny jest xD Ale co chciałem, chciałem się spytać, dlaczego w tym zestawieniu nie ma TDK? Co z nimi w ogóle jest? Jak się sprawują? etc.
|
A co sądzicie o Samsungu SH-W162C? Bo właśnie przymierzam sie do zakupu tej nagrywarki. Ogólnie w testach nie jest na 1-szym miejscu ale trzyma sie dość nieźle.
Czy może jednak wziąć Lite-On SOHW-1693S?? |
witam
planuje kupić nagrywarkę DVD i poszukuje jakieś na start(z DVD). Cel: Kopiowanie zabezpieczonych gier - sporadycznie Kopiowanie filmów - częściej nagrywanie danych - często. Cena: ~200zł +/- coś jeśli nagrywarka jest tego warta. |
No to ja jeszcze zapodam pare stronek z wynikami testow lg
http://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=498200 i review na cdfreaks.com http://www.cdfreaks.com/article/242/6 http://club.cdfreaks.com/showthread....ighlight=4167b |
gratulacje! witaj w klubie Benq
|
Niech Wam bedzie - Kupilem BenQ! ;) Zobaczymy jak bedzie sie sprawowal. Z pierwszych wrazen: bardzo cichutko sie otwiera tacka :) Dzieki za rady wszystkim.
Pozdrawiam |
Witam! Kiedyś pytałem jakś nagrywarkę byście mi polecili, ale jakoś nik się tym nieprzejął ;D, więc może powtórze pytanie: Jaką nagrywarkę kupić? Chodzi mi o coś uniwersalnego. Czytałem coś o Benq-ach że nawet niezłe i ewentualnie jestem w stanie go kupić, ale chciałem was zapytać czy warto i czy ewentualnie coś lepszego w tej cenie(180-200zł) bym kupił. Z góry dzięki za odpowiedzi :D
|
Czyli brac?? :)
|
Ta prawda to tajemnica serwisu. :na_ucho:
Na naszym Forum w temacie BenQ były chyba dwa przypadki. A ogólnie jest :spoko: :) |
Powiedz mi jeszcze tylko slawekj jak to jest z ta awaryjnoscia BenQ? Czytalem wiele opinii ze padaja jak kawki...
|
Cytat:
Super Man'a :paker: nie ma. Albo dobrze nagrywa i dobrą korekcję (BenQ 1640) :1miejsce:, albo dobrze kopiuje ale słabo nagrywa (Samsung SH-W162). http://www.cdrinfo.com/Sections/Revi...14776&PageId=4 :) |
Nie zalezy na ciszy... Priorytetami sa dla mnie:
1. Jakosc nagrywania 2. Korekcja bledow 3. Mozliwosc skopiowania dysku z zabezpieczeniami I co wiec wybrac? PS. Czechoj - nie moge sie dostac na linka ktory mi dales... :( |
Cytat:
Dobre parametry, b.dobra korekcja no i LS, więc co wybierzesz :> |
mam Pionka 110 ale w pełnej wersji z zapisem DVD-RAM, poczytaj tu http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=59333, tam porównywałem Benq 1640 do Pionka. Ogólnie niezły sprzęt godny polecenia.
|
A moze cos takiego: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=13918# ?? Bo znow gdzies czytalem, ze Pioneer o ktorym pisze wyzej jest kiepski.. Cena tego Plextora odstrasza! :( Co tu wybarc??? :|
|
Cytat:
Pozdrawiam |
Cytat:
Lepszy i droższy Od BenQ 1640 i nie dla maniaka :spoko: http://www.nowetrendy.pl/index.php/news/id/511 http://www.cdfreaks.com/news2.php?ID=12307 :) |
Cytat:
|
witam
mam problem szukam czegoś (nagrywara dvd) do 300zł i ma (powinna) ona być lepsze od benq1640(różnica ma być odczuwana przez zwykłego usera, a nie jakiegoś maniaka napędów).Jest wogole sens brać coś droższego do tych 300zł czy tak naprawde nie ma tak dużej różnicy pomiedzy tymi 165zł zapłaconymi za benq niz jakbym kupił coś droższego? |
Ja bym neca juz nie polecal, po moich doswiadczeniach z nim.
Co do benq i lg i stronki http://cdrlab.pl/article_strona_2395_5.html no to wysuwam pare wnioskow, po tym tescie na temat benq'u: -fatalny odczyt tloczonych cd audio -Odczyt płyty zabezpieczonej SafeDisc i LaserLock -zapis plyt dvd dvd9-r -dvd+rw w ogole nie zapisuje, czy juz na plytki im zabraklo? Tak w ogole to wybor plyt na ktorych tam sie nagrywa jest wprost genialny espery, apollo, crystale, omegi i inne shity |
Cytat:
TO kup sobie NEC i co ? :| jestes bardzo w bledzie z nie pakowaniem sie w BENQ a my wiemy a nie tylko szlyszymy ze......... ale to Twoj wybor ;) |
Cytat:
Yyyy... Nie wiem :) Slyszalem ze sa niezle...? Szczegolnie NEC. W BenQ raczej nie chcialbym sie pakowac. Wiec jak? Tak jak juz wspominales - zalezy mi glownie na jakosci nagrywania oraz korekcji bledow... Pozdrawiam PS. W koncu LG i NEC sa odpowiednio na 2 i 3 miejscu w tym temacie.. ;) |
Cytat:
W sumie do Action też mam najbliżej (ale nie pod nosem niestety :smutny: ). Niestety wybór i dostępność - z tym jest kiepsko. Praktycznie w miarę regularnie tam właśnie kupuję tusze Activet do mojego Canona - i nie raz już się zdarzyło, że albo dziś nie ma, skończył się itd. A jak się patrzy w ich cennik - to naprawdę kiepskawo to wygląda jeśli chodzi o wybór - a ceny też nie rewelacja (oczywiście to nie reguła). Choć może w hurcie i w innych miastach jest lepiej .... ro29 |
Cytat:
W tym przypadku to ze mnie jest dziecko szczęścia :) http://www.action.pl/ mam pod nosem , oraz jestem ich klientem bo prowadzę działalność gosp. Ceny mają dobre, i to mnie cieszy . Piter , jak coś chcesz od nich to napisz na priv. Przesyłkę pokryję bo cię lubię. Cytat:
do Action . Ot czasu brak :smutny: Może jutro ??? Siedzę w piwnicy i siedzę :smutny: |
Cytat:
Dlaczego Kolega waha się przed zakupem LG lub Nec'a ? :) |
To co byscie szczerze polecili tak do 300zl? Waham sie pomiedzy LG a NECiem... Co Wy na to? Juz nic nie wiem... :|
Pozdrawiam |
Cytat:
:czytaj: cały test. Bios DL12 :taktak: http://cdrlab.pl/article_strona_2395_1.html :) |
tylko ze bios dl11, benq tez takie super nie jest
|
Cytat:
Każdy kto pyta o napęd myśli o jakości nagrywania i korekcji napędu. To, że nie pokazuje PI/PIF to bardzo dobrze bo inaczej to cała prawda o jakości zapisu :czytaj: http://cdrlab.pl/article_strona_2395_14.html :) |
To sie dorzuce i powiem ze sie przerzucilem z NEca 3520a na LG gsa-4167 i kurcze jestem mile, i to jeszcze jak, zaskoczony.Nagrywa i odczytuje jak marzenie, a ze nie pokazuje bledow pie/pif, to mniejsza juz o to. Wstepuje do klanu LG:)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
jak juz benqa to nowego z LS
http://www.benq.com/NewProducts/product.cfm?product=27 |
Ty to masz dobrze, ja nie mam tak blisko normalnych sklepów.
U mnie w wielkim mieście wygląda to tak, że ide do sklepu, oni zamawiają z Wrocławia/Kłodzka/Wałbrzycha - czekam pare dni i dopiero moge odebrać. Niestety nie mam sklepów gdzie przychodze, prosze o część i wychodze z nią. Często trzeba tez płacić zaliczki, ale co poradzisz. Nie wiem jak ty @Czołgista, ale ja biore Benka :D |
Cytat:
pewnie jutro nabędę benka , do Action mam 300-400 m Tylko wyrwać się z tej piwnicy ! :podbite: |
Ja zamówiłem BenQ 1640, dostane go w tym tygodniu. Jak dla mnie to dobry wybór po przestudiowaniu duużej ilości postów ;p
|
Cytat:
Ale skoro już tu jesteś , w miejscu i czasie to poradź :) Benek czy pionek :) Bo coś kupić muszę :) |
Cytat:
:) |
Cytat:
Plexa pewnie nie wezmę :nie: Dla czego nie wezmę , sam nie wiem . Może z przekory ;) A może dla tego że benek mnie kusi już jakiś czas a o pionku mam wyrobione zdanie nawet jeśli obecny padł przed czasem, miał co robić :) |
Martinii bierz te
http://www.plextor.be/products/px-75...choice=PX-750A |
Czesc,
Chcialem kupic NECa (ND-4550A), ale co ja tu widze?! o_0 Juz mam taki mentlik w glowie, ze nic nie wiem... BenQ? Co to za marka? Dlaczego tak zachwalacie? Slysze wieeele opinii, ze jest bardzo awaryjna...Prawda to? Jakos juz bardziej sklonny jestem ku LG... Poradzcie.. Pozdrawiam |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:21. |