![]() |
Ilość załączników: 2
Witam!!
Oto kolejna porcja testów Tym razem do wypalania wziąłem płytkę DVD+RW Verbatim x4. Testowałem tak jak poprzednio z tym, że najpierw całkowicie skasowałem płyte na BenQ, po czym wypaliłem na BenQ i sprawdziłem jakość zapisu. Później płytkę całkowicie skasowałem na LG, wypaliłem na LG i testy jakości na BenQ. Dane i wszystkie inne parametry identyczne dla obu nagrywarek. A oto co wyszło: NAGRYWARKA BENQ: Załącznik 31852 NAGRYWARKA LG: Załącznik 31853 Wnioski: Hmm... zanim osobiscie nie zacząłem testować obu nagrywarek miałem lepsze zdanie o BenQ. Sądziłem, że pomimo braku zapisu DVD-RAM, BenQ lepiej poradzi sobie z wypalaniem płytek. O LG nie krążyły dobre opinie, zwłaszcza na CDRLab. Panie i Panowie... może trafiłem na jakiegoś felernego BenQ, ale ten LG jest znacznie lepszy, a na dodatek posiada więcej możliwości (np. DVD-RAM). Jutro muszę oddać jedną z nagrywarek, no i cóż... ZOSTAWIAM LG. Może LG nie wypala jakoś mega super najlepiej, ale w tej cenie to bardzo fajna nagrywarka. Jak tylko pojawi się BenQ 1670, zabiore też na testy :) |
Jest sens brać Asusa gdyż to wersja pudełkowa i z zapisem DVD-RAM
Jeżeli o estetykę chodzi to jest też ładniejszy od Pionka, ale to kwestia gustu bądź jego braku :taktak: Daje się ponadto przerobić na Pionka 111 :mruga: Także wydaje mi się, że warto Zresztą Benka 1655 też warto :> A co do trudności przeróbek w różne modele - nie ma żadnej różnicy w trudności :nie: |
Witam!
Przebrnąłem przez wszystkie posty na cdrinfi i cdrlab....wnioski 1.Asus DVD+/-RW DRW-1608P3S BOX white 162.00 2.Pioneer DVD+/-RW DVR-111 bulk (zapis DVD-RAM) 168.00 3.BenQ DVD+/-RW DW1655 LightScribe bulk + soft 165.00 Ceny podobne,możliwości równierz...Asus to dodatkowo wersja box(i oem pioneer 111) ale o Asusie znalazłem najmniej informacji i testów...Benq okazjuje się nienajlepszym następcą 1640...nigdy wcześniej nie miałem nagrywarki dvd. Mam tylko nagrywarkę cdrw Asusa...ostatni model...naprawdę jest bardzo dobra bardzo rzadko zepsute płyty (w 99% używam Datex) mam też napęd dvd Asusa...a to już jest porażka (miałem poprzednio samsunga...był duuużo lepszy. Więc pytam o radę ...którą z nich? |
Acha.Dzi***281;ki.
Czyli nie ma sensu bra***263; Asusa skoro mo***380;na wzi***261;***347;***263; pe***322;nego Pionka.Tylko co ***322;atwiej przerobi***263; jakby co, 111 w L czy odwrotnie? A mo***380;e pomy***347;le***263; o LG H20L nad kt***243;rym tez kilka os***243;b tu my***347;***322;a***322;o? Wieczne dylematy z tymi palnikami. |
Cytat:
Lepiej kupić model 1608P3S - to OEM Pionka 111 :taktak: A wracając do Pioneera: 111D - bez zapisu DVD-RAM 111 - z zapisem DVD-RAM 111XLA - wersja Exlusive - niedostępna w Polsce - także bez obaw 111L - z firmowo udostępnionym LabelFlash - jeszcze niedostępna w Polsce - także bez obaw Wszystkie wersje są przerabialne w te i wewte :taktak: :mruga: |
Do***322;***261;cze sie do dyskusji bo te***380; stoje na rozdro***380;u z kupnem nowego palnika.
Widze, ***380;e Pionek 111 ma du***380;e szanse na lidera ale by***322;em dzis w Media M. i wpad***322; mi w oko Asus DRW-1608P2S. Mo***380;e kto***347; powiedzie***263; cos na jego temat? Z opisu i komentarzy w necie wydaje sie by***263; palnikiem na poziomie. A wracaj***261;c do Pioniera 111 , to w razie czego jakiego kupi***263; bo oznacze***324; jest kilka? |
@Crypter!
Tego właśnie nam trzeba :taktak: Żeby brać sprawy w swoje ręce :spoko: Nie wszyscy bowiem maja takie możliwości, a tak dowiadujemy się tego co potrzeba i co nas nurtuje Dobrze jest mieć zaprzyjaźniony sklep Niestety ze mną nikt się nie chce zaprzyjaźnić :nie: :buu: |
Ilość załączników: 4
Witam!!
No ja rownież mam dylemat, która nagrywarke wybrać, czy LG H20L czy BenQ 1655... Dziś wziąłem sprawy w swoje łapki i od zaprzyjaźnionego sklepu komputerowego pożyczyłem obie te nagrywarki :) Lg --> firmware 1.00 (miesiąc produkcji Styczeń) BenQ --> firmware BCHB Jak narazie wypaliłem po 3 płytki na każdej z nich (płytki wypalałem "parami" - najpierw na jednej nagrywarce, a pozniej dokładnie to samo z identycznymi ustawieniami na drugiej nagrywarce). Jakość zapisu sprawdzałem na BenQ, gdyż LG nie ma takiej opcji: 1. Omega DVD-R x8 (cena sklepowa tego ścierwa 1zł :) --> prędkość palenia x8. Tu nie mam do zamieszczenia żadnego wykresu :( Już tłumacze dlaczego... obie płytki się wypaliły, lecz niestety BenQ (jedyna nagrywarka z możliwością sprawdzania błędów) nic nie widziała po wypaleniu tych płyt... w ogóle ich nie wykrywała. LG rozpoznała płytki (OBIE!!), no ale tu nie mam możliwości aby sprawdzić jakość Wniosek: 1:0 dla LG 2. Verbatim DVD+R x16 --> prędkość palenia x8 Oto jak poradziła sobie BenQ: Załącznik 31792 Oto jak poradziła sobie LG: Załącznik 31793 Wniosek: wyniki bardzo zbliżone, może z leciutka przewaga LG. Uznajmy REMIS 1:1 3. TDK DVD-R x8 --> prędkość palenia x8 Oto możliwości BenQ Załącznik 31794 Oto możliwości LG Załącznik 31795 Wniosek: chyba tym razem LG znowu wypadło lepiej. 1:0 dla LG Podsumowanie: --> 3:1 dla LG To takie krótkie tesciki, ale coś można z nich wywnioskować. Czytając forum bardzoej byłem nastawiony na BenQ, ale chyba jednak skusze sie na LG, bo jak narazie sprawuje się lepiej. Troche nie podoba mi sie, ze LG nie ma opcji sprawdzania błędów, bo nie wiadomo czy po jakims czasie LG poprostu nie zacznie palić gorzej. Ale w BenQ z kolei nie podoba mi sie to, ze nie udało się odczytać w ogole plytki Omega. Wiem ze to szrociasta płyta, ale LG w jakis sposob sobie z tym poradziło. Jak tylko pojawi sie BenQ 1670 to rowniez pozycze na testy. A jak narazie chyba zostane przy LG. Pozniej jeszcze wrzuce jakies tesciki. pozdrawiam!! |
Cytat:
|
LG - klan fanatyk***243;w podupad***322; - trzeba wzmocni***263; :D
ju***380; masz jednego benekju do test***243;w tego co wypali co innego tylko jak kupisz to eld***380;i to nie pisz prosz***281; post***243;w - Pomocy!!! || ryzyko to cz***281;***347;***263; ***380;ycia :mruga: |
Cytat:
Sprawa wygląda następująco: W dobie nadchodzącego BR producenci nagrywarek RR chyba nas już niczym nie zaskoczą :nie: BR jak na razie jest dość kosztowna zabawą, a klasyczne DVD jeszcze długo długo będzie miało rację bytu :mruga: Dlatego tak się zastanawiam :idea: W tej chwili nie ma chyba zbyt dużego wyboru jeżeli chodzi o czołówkę nagrywarek A do testów nikt nie chce dać :buu: Benek 1655 to praktycznie pewniak - ale tak jak mówisz - przy 1640 to trochę dublowanie D drugiej strony z tego co się czyta - LG ma dość duży rozrzut jakościowy :taktak: Można trafić na na perełkę ale i też na gówno :blee: Czekałem na Benka 1670 ale po wstępnych Preview to chyba będzie niewypał sezonu :ysz: Tak więc jestem tu -> . :czar: Dopiero dziś patrzę jak ceny lecą na łeb na szyję :O Benek 1655 kosztuje ~150zł :czytaj: Chyba, że poczekać na Litka SHM-165H6S :> Sentyment zawsze pozostaje... :D |
Cytat:
|
Cytat:
Ale zjadłbym coś też od czasu do czasu :jem: :taktak: |
@Vizzard to i to ;)
|
Ojejku! :smutny:
A ja właśnie chciałem kupić LG H20L Poradźcie: brać Benka 1655 czy LG H20L :> Kto mi poradzi, no kto? :pytanie: || |
Cytat:
|
Przypadkiem zobaczy***322;em test palnik***243;w DVD wed***322;ug serwisu K***346;. Szcz***281;ka mi opad***322;a jak zobaczy***322;em ***380;e nap***281;d LG GSA-4167B zosta***322; zwyci***281;zc***261;....
Kolejny przek***322;ad aby nie czyta***263; takiej prasy...A co gorsze nie sugerowa***263; si***281; takimi testami... |
Cytat:
Ale można powrócić :mruga: |
Raus... czy to prawda jeżeli ma zmieni się w Pionku 111D biosa z 1.19 na A11XL to traci się gwarancje?;) a jeżeli tak?!.. to czy można normalnie wrócić do starego biosa,wgrywając go, jak ma to miejsce w Benqu ???
|
Cytat:
|
Cytat:
|
...mam neca 4571a i bez przesady nie jest taki z***322;y, poza tym sam zdziwi***322;em si***281; nagrywaj***261;c na nim z sprawdzaj***261;c jako***347;***263; no***347;nika :-) 94% w g***243;r***281; przy ma***322;ej liczbi***281; b***322;***281;d***243;w!! fakt jest taki ***380;e bios aktualny oficjalny jest troch***281; nie dopracowany ale to nie jest problem :-P pozdrawiam
|
w media markecie mozna kupic jeszcze 1640
|
Cytat:
8 ) |
Cytat:
Co BenQ - śledzę ten i inne wątki. Model 1640 zebrał wiele pochlebnych opinii, te nowsze już tak zachwalane nie są. Poza tym niezawodność - albo te nowe się sypią, albo więcej ludzi kupiło nowsze modele i stąd więcej postów o problemach. No i podobno głośno pracują ;) Ideałem pod względem kultury pracy jest dla mnie mój NEC - cichy, szybki, świetna jakość palonych płyt, przez 2 lata nie zepsuł ani jednej płytki. Ale niestety ze swoją korekcją nie nadaje się do kompa jako jedyny napęd, a tak ma być... Dlatego szukam alternatywy - w miarę najrozsądniejszego rozwiązania; bez bajerów, ale solidnego i niezawodnego. Wiem, że trudno coś takiego znaleźć ;) |
Cytat:
|
@Reetou a obs***322;uga LightScribe/DVD-RAM musi by***263; ?
|
Wszyscy to wszyscy ;)
Jaki kupi***263; palnik z obecnie dost***281;pnych? (plextory te***380; wchodz***261; w gr***281;) Wymagania: dobry odczyt (b***281;dzie to jedyny nap***281;d w kompie), oczywi***347;cie powinien nie***378;le wypala***263; - chodzi mi o jako***347;***263; palenia, wydajno***347;***263; samego nap***281;du jest dla mnie mniej wa***380;na. Co mo***380;ecie poleci***263;? :D |
@grzegorz_1982 o LG H20L mo***380;esz poczyta***263; tutaj.
Przed zakupem palnika my***347;la***322;em nad Benq 1670, Benq 1655 i LG H20L. Wybra***322;em Benia 1655 i jestem b. zadowolony. Je***380;eli nie b***281;dziesz pali***322; p***322;ytek DVD-RAM to najlepszym rozwi***261;zaniem jest zakup Benq DW 1655. Lepsza jako***347;***263; zapisu, szybszy od LG H20L. Do tego Benek pozwala na sprawdzanie jako***347;ci nagranych no***347;nik***243;w a LG nie. |
a co moaza powiedziec na temat h20l w porwnaniu z pionkiem 111 oprocz tego ze niezwraca zadnych bledow?
|
Cytat:
Jest jedynie model 4571 - ale raczej sobie go daruj - bardzo kiepska korekcja błędów BenQ 1670 także jeszcze nie ma :nie: Są jedynie przedpremierowe Preview, które nie są jednak zbytnio obiecujące Okazuje się, że kosztem DVD-RAM obciachano wiele funkcji i możliwości znanych z modeli 1620/25, 1640, czy 1650/55 Wydaje się że jest to raczej krok wstecz niż naprzód Testowanie płyt w przypadku tego modelu także dalej stoi pod znakiem zapytania :hmm: Ale biorąc pod uwagę że ten Benek jest na chipsecie Panasonica - o ile dobrze pamiętam - tym samym co LG 4166 To nie ma co sobie zbyt wiele obiecywać :nieee: |
Witam, mam pytanie zamierzam kupic nastepna nagrywarke DVD mysle o 4 firmach: pioneer 111, benq 1670, nec4771, Lg H20l chodzi mi glownie o dobry zapis plyt -R i zebym mogl sprawdzac jakosc plyt, wiem ze lg tego nie posiada ale ponoc dobrze nagrywa plyty na rowny z pionkiem. jesli ktos uzywa lub cos wie na ich temat prosilbym o wypowiedz co o nich sadza i czy sa zadowoleni z zakupu.
|
Cytat:
:czar: |
Cytat:
|
Od dłuższego czasu mam nagrywarke CD LG GCE-8526B.
Jak wiadomo DVD jest w dzisiejszych czasach niezbędne, dlatego mam pytanie: Jaką wewnętrzną nagrywarke (na dzień dzisiejszy) polecacie do 230 zł??? Czytałem już mnóstwo artykółów, recenzji, ale albo nie uwzględniają one nowszych modeli albo są po angielsku i niektóre zdania ciężko jest zrozumieć... :help: Czy ktoś podpowie coś konkretnego i powie dlaczego?? |
Cytat:
:piwo: |
Cytat:
P.S. Gratulacje! :piwo: |
Cytat:
Bardzo ładna stylistyka, czerń, bardzo dobra nagrywarka, cena zbliżona :czytaj: Bierz póki jeszcze są! :mruga: |
Cytat:
W zasadzie wszyscy raczej kupowaliśmy nagrywarki z myślą o tym Żeby raczej nie być z nich zadowolonymi... :smutny: :czar: :offtopic: 7k !!! :banan2: Szczególne pozdrowienia dla wszystkich tych co trzymali kciuki :spoko: :piwo: |
Cytat:
|
Dziekuje za szybk***261; odpowiedz. Opcji z obudow***261; nie bra***322;em pod uwag***281;, czy taka przedstawiona przez Ciebie opcja b***281;dzie ta***324;sza ni***380; typowa nagrywarka zewn***281;trzna?Je***347;li tak to bardzo bym prosi***322; o przedstawienie jakie***347; konkretnej dobrej taniej nagrywarki + obudowa do niej.Tego Benq-a znalaz***322;em nawt za 289,9:)
|
Cytat:
Nagrywarka wewnętrzna jaka chcesz + dobra aluminiowa obudowa z wbudowanym zasilaczem I po sprawie :taktak: Wcale nie trzeba ograniczać sie do modeli zewnętrznych :nie: Ale w tej cenie i przy tym wyglądzie jak TU :czytaj: Będzie to bardzo dobry wybór :tak!: :mruga: |
Witam wszystkich, jestem tu nowy i chcia***322;bym zada***263; konkretne pytanko.Zamierzam kupi***263; zewn***281;trzna nagrywarke DVD bo ta w laptopie (CD-RW) cos mi szwankuje. Przegl***261;dam neta i powiem szczerze ***380;e by***322;em juz zdecydowany na LG model -GSA-2166D ale czytam, czytam i jako***347; wiele os***243;b nie poleca a cz***281;sto firma BenQ jest wymieniana. Reasumuj***261;c co lepiej kupi***263;?
LG GSA-2166D czy BenQ DVD EW164B a mo***380;e jeszcze inne zewn***281;trzne sa godne uwagi? Dzi***281;kuje z g***243;ry za wszystkie propozycje. |
Cytat:
Mówiłeś, że jest on niedobry i tym się zasugerowałem :taktak: Któż bowiem lepiej zna swój palnik jak nie właściciel? :> Z Neca mogę zaoferować jedynie/aż legendarny już w tej chwili Nec 2500 Bo tylko to mam ze stajni Nec czy LG :taktak: :D |
Witam!
A ja mam maultkie pytanko... Nosze sie juz od jakiegos czasu z zamiarem kupna nagrywarki DVD... Ale nie jakiejs, z ktorej nie bede zadowolony... A wiec pytanie do was :) Co mozecie mi polecic, zeby i dobrze nagrywalo na tych tanszych plytkach DVD i super na tych lepszych? Dajmy na to do 300zl... No... 350zl :). Oczywiscie nie pogardze jak bedzie za 250~zl jak dobry sprzet :) Z gory dziekuje za odpowiedz :) Pozdrawiam Pingwin |
Cytat:
Czy widziałeś kiedyś, żeby ktoś za uszkodzony sprzęt dawał tyle, co za nowy, w pełni sprawny? :fiu: |
Cytat:
A może jakaś zamiana na np LG GSA-4163B lub coś z NEC-a. Bardzo chętnie. |
Cytat:
Chociaż w atrakcyjnej cenie 50zł to czemu nie :D Zwłaszcza gdyby była jeszcze czarna - to i może za 60zł bym wziął? :taktak: |
Cytat:
|
Witam. Mam zamiar kupić jakąś nagrywarke DVD, tylko za bardzo niewiem jaką. Maksymalnie moge na nią wydać 220zł ,mam na oku te modele:
Lite-ON DVD+/-RW SHW-16H5S BenQ DVD+/-RW DW1655 Czytałem o LiteOn'ach i wiem że są dobre ale recenzji tego modelu znaleźć niemogłem. Może jakieś sugestie? Może ktoś ma którąś z nagrywarek i może sie wypowiedzieć? |
Cytat:
Pozyczyłem od kumpla palnik LG i ZERO klopotów, w końcu filmy chodzą normalnie a nie czkawka non stop. Może ktoś chce kupić DW1640? |
Ilość załączników: 1
Cytat:
przykład: http://www.cdrinfo.com/Sections/Revi...16050&PageId=6 Płytki BenQ CD nie są dobre. Wysokie błędy FE/TE. To nie wina napędu tylko niskiej jakości płytek. :spoko: Dokładny test na Clover System płytek wypalonych na BenQ 1655 wykazuje jedynie poprawnie wypaloną płytkę MMore. :czytaj: http://www.cdrinfo.com/Sections/Revi...16050&PageId=7 :) |
Cytat:
no to pochwal sie na co zamieniles te 2 Ben-ki :> || |
Cytat:
Może jakiś syf w systemie masz, bo nie wierzę, że 2 napędy kupiłeś uwalone :P |
Ilość załączników: 2
Płytka BENQ wypaliłem na niej AUDIO z pedkościa 12x
nie wiem czy ten test ma jaki kolwiek sens ale zamieszczam do wglądu prosze o ocene bo ja uważam ze nic rewelacyjnego płyta druga nagrana na tym samym nosniku x24 z danymi |
Kupi***322;em swego czasu 2szt. BENQ 1640 - TOTALNY Z***321;OM, niewiem czym Wy sie zachwycacie. na KA***379;DEJ DVD sie tnie, co chwile jakie***347; zwiechy nap***281;du, raz kr***281;ci szybko raz ledwo odczytuje, inny raz zawiesza program do odtwarzania film***243;w. PADAKA i tyle. Na innym kompie z tym samym palnikiem jest identycznie to samo! Wniosek jest jeden, nie kierowa***263; si***281; opiniami ludzi z forum bo pewna "zima w sanda***322;ach".
|
Cytat:
A LG w RAMach... :taktak: :D |
Witam wszystkich!
Mam dylemat co tu wybrac... niechc***261;c zak***322;ada***263; nowego tematu, kieruje to pytanie tutaj :) Moj LiteOn 812s@832s wyda***322; ostatnie tchnienie no i teraz pora zaopatrzyc sie w cos na czasie :) Tak naprawd***281; to mam dylemat mi***281;dzy dwiem nagrywarkami: BENQ DW1655, albo LG H20L (obie z LightScribem)... czytam opinie, ale im wi***281;cej czytam, to wiem ***380;e nic nie wiem :) prosze o jakies konkretne porady "dlaczego warto albo dlaczego nie warto" pozdrawiam i dzieki |
no tak mam..zaraz sparwdze w tescie
|
Cytat:
Przy okazji sprawdź WOPC :czytaj: A 4.11 to stara wersja :D :mruga: |
Ilość załączników: 1
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
czy nie uwazasz ze opcja SOLIDBURN na zakładce Suported Disk powinna być właczona jednak ? |
co to za por***243;wnanie? :| p***322;ytka z koperty ze sklepu z tanim ***380;arciem?
cza wzi***261;***263; 2 p***322;ytki z jednej szpuli i sprawdzi***263;. |
Cytat:
Na początek odinstaluj stery IDE i daj wykryć ponownie Taśma IDE mam nadzieję ATA-100/133? Następnie spróbuj inny nośnik A przedtem zaktualizuj Nero CD-DVD Speed do najnowszej wersji :czytaj: W jakim programie nagrywałeś? I spokojnie! To tylko awaria! :mruga: :D |
ok kupiłem benq`a 1655 i juz sie nie ciesze
to płyta fvd+r nagrana x4 nowy bios ze strony producenta http://forum.cdrinfo.pl/attachments/...g?d=1148052939 to zas płyta tdk nagrana x4 na nec 2500a@dl który juz po latach kończy kariere i wiele razy był flashowana http://forum.cdrinfo.pl/attachments/...g?d=1148057165 czyli generlanie jestem zły ... zobaczymy co bedzie dlalej ale chyba nie rokuje na rewelacje a nawet na pozytyw.. pzdr grzesiek |
Cytat:
albo czystą z red bullem, byle duzo lał:rotfl: |
Cytat:
@hellboy_Sc! Zapamiętaj tego gościa! :taktak: Jakby co jego lej pierwszego :podbite: :mruga: |
Cytat:
jesli oni zawiodą pamietaj, że : "w kupie siła"|| BENQ to :spoko: wybór |
Cytat:
Bo jak nie, to chyba wiadomo kto do kogo będzie miał pretensje? :> :> |
bron boze nie uwazam ze ktos na forum CDRinfo jest niekompetentny i wcale tak nie powiedzialem, dlugo buszowalem po Waszym forum, bo przeciez nie tylko ten watek istenieje... i zamowilem sobie BenQ 1650, czekam na realizacje, pozdrawiam i dziekuje :)
|
Dlatego takie tematy są w ogóle bez sensu i powinno się je od razu kastrować ||
No bo ile osów na TAK wystarczy, żeby dany napęd kupić? Jeżeli cdrinfo emanuje brakiem kompetencji - to można poszukać i na innych forach Tylko cytaty z tych innych boardów wywołują doprawdy salwy śmiechu ^_^ Topowe i dobre nagrywarki ograniczaja się do kilku napędów Wystarczy przejrzeć tematy o nich i przy tym odpowiedzieć sobie na pytanie jakie się ma wymagania w stosunku :> I po prostu kupić A jeżeli chodzi o to ile osób co poleca - wystarczy przejrzeć wyniki ankiety w tym temacie :czytaj: :tak!: |
Cytat:
mimo wszystko wiele sie dowiedzialem i dziekuje :) wszystkim |
Cytat:
|
To kup tego BenQ 1650 :) Nie zawiedziesz sie ;) chyba :P
Recenzja: http://cdrlab.pl/article_wstep_2564_BenQ+DW1650.html Ja bym jeszcze poczekal na BenQ 1670 :) |
ja poprostu czekam na jednoznaczna odpowiedz... bo owszem ciagna mnie LiteONy bo jest ich duzo, oprogramowanie, cena itd. ale nie znam sie na napedach moge powiedziec ktory ladnie wyglada albo jak sie moje poprzednie sprawowaly, owszem moge kupic tez BenQ ale oczekuje jakiejs jednoznacznej odpowiedzi, wiem ze bardzo ciezko taka uzyskac bo jak juz pisalem ile ludzi tyle opinii, ale przynajmniej jak narazie wszyscy mnie sklaniaja ku BenQ 1650 :)
|
Nie, nie ciezko. Ten drugi koles nie ma pojecia o czym pisze, wiec obalic jego propagande jest dosc latwo :)
|
oto slowa osob z innego forum odnosnie BenQ ( ta druga osoba jest serwisantem/sprzedawca):
"Mialem nagrywarke samsunga z "bebechami" toshiby ale czasem plytki psula. Mialem okazje to wymienilem sobie na Benq'a. Poszedlem do sklepu z zamiarem kupna 1640 ale byla tylko 1650 to mysle sobie model wyzszy bedzie jeszcze lepszy ale ... :( Pewnie trafil mi sie taki model ale roche smarzy plytki bo az czuc jak wyjda po wypalaniu. Poza tym cos jej nie pasuje niektore pltyki dvd i to markowe jak verbatimy bo nie moze na nich nawet zaczac nagrywania :/ jak bede mial chwile ide go wymienic bo chyba gwarancja to obejmuje." "(...) O benq nigdy nie mialem dobrego zdania. Z 1620 i 1630 mielismy spore problemy - bylo sporo zwrotow, a te, co sami testowalismy, tez czesto mialy problemy z wieksza iloscia marek plyt niz chocby nec, lite-on, czy philips. Nastepne Benq (1640 i 1650) to podobno plextor. Tyle, ze z uwagi na "zaslugi" poprzednikow, tych modeli w ogole na sklepie nie mamy." ciezko w tkaim wypakdu coskolwiek powiedziec na ten temat |
|
Cytat:
Asus dopiero wszedł do oferty i poza tym nie wiemy nic prócz tego Że jest to OEM bardzo dobrze sprawującego się ostatnio Pioneera 111 :taktak: :czytaj: |
Cytat:
|
Cytat:
W grę wchodzi dużo napędów :taktak: Ale chcesz mieć jakiś dobry? Czy ten co jest tani? Czy ten co się fajnie nazywa? Rozważ jeszcze kupno tego Asusa co podałem ci linka Bo jest to OEM Pioneera 111, albo zastanów się nad tym Pioneerem :idea: Ale jeżeli to będzie twój jedyny napęd w kompie Naprawdę BenQ 1650 jest dobrym rozwiązaniem A zrobisz jak zechcesz :D :mruga: |
Cytat:
|
Cytat:
ale maja problem z odczytem a po roku uzywania 50% filmów, płyt z danymi nie da sie skopiowac na dysk (i nie mówie tu o nagranych na nec`u) powiem tez ze czytajac to forum tez sie skusilem na BENQ`a mimo ze nie jestem zwolennikiem "nieznanych" napedów..ale zawsze warto spróbowac to tylko 160 pln :haha: sam mam nec`a teraz ale próby skopiowania jakiegos filmu z wypozyczalni spalaja na panewcew (( |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Tu masz bez naginania BENQ DW1650-0B1 - 16x DVDRW DL, OEM, biały :czytaj: Albo z jeszcze leciutkim nagięciem Asus DVD+/-RW DRW-1608P3S bulk black :czytaj: Nic innego w tej cenie nie warto :nieee: Ewentualnie niech ktoś powie o tych Philipsach a la BenQ Chyba, że gdzieś jest jeszcze BenQ 1640 w MM :taktak: |
nagrywarka - ktora??
mam problem, chcialbym kupic na grywarke DVD i nie wiem ktora. Mam do wydania okolo 140 zlotych , mozliwe ew. nagiecie do 150 =). mam takie propozycje (nie sugerujcie sie, ze chce kupic na allegro):
Litr-ON SHM-165P6S http://www.allegro.pl/item103561122_...5p6s_nowa.html NEC 3550 http://www.allegro.pl/item103165735_...nec_3550_.html LG 4165 http://www.allegro.pl/item102788600_..._gsa_4165.html z gory dziekuje i pozdrawiam :) |
Cytat:
zastanawiam sie czy te opcje WOPC o jakich czytałem na forach będa działały pod FreeBSD i czy ustawienie ich jest zapamietywane przez naped czy tylko przez sterownik systemu |
Cytat:
|
Cytat:
pzdr |
Cytat:
Duże wymagania :> Ale tak, ten będzie dobry :taktak: Choć mimo wszystko kupowałbym gdzieś w sklepie - ta sama cena :mruga: |
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=103909235
Dobry bedzie ten BENQ a jak nie to prosze mi znalezc na Allegro jakiegos lepszego BENQ-a (nowke oczywiscie ) i dac linka do tej aukcji. |
Cytat:
Tego zagwarantować ci nie mogę gdyż to zależy od wielu czynników Natomiast między innymi zależy od jakości nagrania, a tu BenQ ma sie czym pochwalić :taktak: |
Cytat:
wiec tu taka ciekawostka ..: wczoraj nagrałem na nagrywarce TEAC płyte dvd po włożeniu jej do odtwarzacza AIWA XD-DV480 płyta cieła sie jak szalona..skopiowałem ja na kompie na nec`u 2500a@dl, nagrałem ponownie i płytka czyta sie jak złoto ... czy wg twojej opinii na tym playerze,płytki wypalone na benq`u, spokojnie mi powinny chodzic czy nie nie grozi mi to co przy teac`u ? pzdro |
Cytat:
|| |
|
aha sorry a co mysliszo tym lg http://allegro.pl/item101290957_dvd_...pcomp3000.html
|
ok masz racje co do nec`a mam w tej chwili i wiem jakie sa problemy, nie mam juz miejsca na kolejny naped wiec mysle o czyms w miare universalnym .. mysla***322;em ze moze byc nim pioneer ..ale widze ze wszyscy pr***261; w kierunku benq`a ..dlaczego ????
|
Cytat:
Jeżeli chcesz kupić Pioneera - to nową 111D dostaniesz za ~170zł Do tego masz 2 lata gwarancji :mruga: Jeżeli zaś nie musi to być Pioneer - to Benek 1650/1655 :taktak: Nec jako napęd uniwersalny - zdecydowanie nie - do tego w tandemie jakiś dobry czytnik jeszcze :mruga: |
Cytat:
a jak sie ma sprawa tego pioneera 110 http://allegro.pl/item102620199__pio..._wa_f_ra_.html czy to jest gra warta swieczki do tej pory miałem 4 napedy Litka, 2x NEC`a, LG, i znów nec`a ale jak to nec problemy z kopiowaniem..zastanawiam sie nad tym pioneerem ..co ty na to ? |
Cytat:
To ja ci powiem tyle samo co ty mnie :> :D |
Cytat:
w serii 110 jest zauwazalna roznica w cenie pomiedzy modelm ktory ma mozliwosc zapisu dvd-ram i modelem ktory tej mozliwosci nie ma. czyli ze update firmware to w cenie w tym przypadku 30 zł? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:21. |