![]() |
W sumie to Ja mog***281; co***347; powiedzie***263; o awaryjno***347;ci...
|
Czyli wszyscy za Benkiem.. Awaryjno***347;ci powiadasz? Ktos cos powie o tej awaryjno***347;ci?
|
Wi***281;c:
Oba nap***281;dy bardzo dobrze jako***347;ciowo nagrywaj***261; p***322;yty. Pionek jest jednak gorszym czytnikiem ni***380; BenQ. Pionek nie zwraca Jittera a BenQ b***322;***281;d***243;w C2. Je***380;eli b***281;dzie to tw***243;j jedyny nap***281;d to bierz DW1655. |
a z tych dwóch co byś od siebie polecił? sorrki jeśli musisz odpowiadać na to pytanie 150 raz ;)
|
@Dru mam i jestem zadowolony mimo ***380;e na starcie mia***322; padni***281;ty uk***322;ad LS(LightScribe). Z serwisu wr***243;ci***322;a n***243;wka sztuka:D
Obecnie DW1655 i Pionek 111 to top nagrywarki w cenie do 200z***322;,- |
myślisz, że godnie zastąpi mojego NEC`a?
|
@Dru bierz DW 1655 - do odwa***380;nych ***347;wiat nale***380;y :ok:
|
ja mam NEC`a 2500A. Tak się zastanawiam czy go nie zmienić, wkurza już mnie długie rozpoznawanie nośnika, dłuuugie kopiowanie. Nagrywa całkiem dobrze, chociaż nie wiem czy dobrze bo nie ma możliwości testowania nagranych nośników. Jak myślicie, brać coś nowego? Może Benq 1655? Tylko boję się jego awaryjności :(
|
Cytat:
|
Z tymi pytaniami to mozna juz pier.. dostac.
|
@PrzemQ_09 je***380;eli to b***281;dzie jedyny palnik w kompie to bierz BenQ 1655.
|
Witam
Przeczytałem kilka ostatnich stron tego topica i moje poszukiwania zawęziły się do trzech pozycji: NEC ND 4571A (aczkolwiek, ten raczej odpada - ponoć słabo czyta (??)) BenQ 1655 Pioneer 111d Nagrywarka ma służyć także jako napęd, Będę nagrywał w sumie chyba wszystko. Nie zależy mi na testach, nie będę jej także podkręcał... Właściwie to chyba BenQ albo Pionek.. Chyba, że macie jakieś inne typy? I jeszcze jedno pytanie - kupić OEM czy BOX? Warto dołożyć do wersji BOX? Macie może jakieś upatrzone miejsce w sieci gdzie warto kupić ten sprzęt? Pozdrawiam;) |
@Portlnet - BENQ :D
|
Witajcie
Wlasnie przeglafnelem kilkanascie stron tego postu i mam metlik w glowie przy wyborze nagrywarki DVD. Jak wiadomo powychodzily nowe biosy ktore cos tam poprawily lub popsuly i wiele postow jest nieaktualnych. Nagrywarka musi miec - LightScribe - dobrze nagrywac - miec dosc dobra korekcje bledow - cena do okolo 150- 160zl Nagrywam plytki DVD jak i CD (takze RW). Bedzie mi ona sluzyc do nagrywania wszystkiego czego sie da (danych , muzyki , filmow , backupow, plikow itp) Myslalem na BenQ DW1655 lub LG GSA-H20 Co byscie doradzili , polecili ? |
:spoko: Dzieki za pomoc. Juz pobralem i zobacze jak to dziala w domku.
|
Cytat:
ściągnij sobie 2 programy: AnyDVD 6.0.5.0 & CloneDVD 2.9.0.1 (emule) i po problemie :taktak: Każdy jeden film zgrasz na twardziela :spoko: Ja ich używam od dawna i nie ma problemów |
Po dlugich namyslach kupilem BenQ 1655 ale.... pierwszy film na DVD, ktorego probowalem zrobic kopie bezpieczenstwa 'za szybcy za wsciekli' nie chcial sie wciagnac do DVD Shrinka :wow: pojawily sie bledy CRC. Mam tez podpietego na slave starego Liteona, ktory bez wiekszych problemow wczytal film do dalszej obrobki... Czyzby BenQ nie radzil sobie z zabezpieczeniami filmow DVD???
|
Witam
Wkoncu nie wiem czy brac Benka 1655/1650 czy ktoregos Pionka z serii DVR-111. Czy od czasu bardzo kiepskiego wyniku w jakosci palenia DVD-R (wg drugiego PL serwisu) jakis firmware skorygowal to? Moglby ktos wypunktowac wyzszosci jednego nad drugim i odwrotnie? :) Czy Benek chociaz czyta RAMy ? |
@Bartek0000 - post nad twoim wymieniłem nagrywarki które polecam i sa obecnie polecane a ty wyskakujesz z pytaniem co kupić :szczerb:
nie mówiąc już o 4 ostatnich stronach tego topicu :bicz: |
Cytat:
|
Poszukaj na Forum...by***322;o wiele razy.
Ps.Kup Benq. |
Jaką nagrywarkę DVD wybrać ?
NEC ND-4571A
Samsung SH-S162L Zastanawiam się pomiędzy w/wym. A może całkiem coś innego ? Proszę o dobrą radę? Obecnie mam 2 letniego LITE-ONA SQHW-812S i nie jestem dość zadowolony! Najgorzej jest z nagrywaniem płyt DVD-RW, ma z nimi duże problemy a nawet bym powiedział niszczy je, bądź sa złej jakości. Prosze o rade !! Pozdrawiam |
Cytat:
to necka możesz spokojnie brać ,naprawdę bardzo dobrze pali Jeśli nagrywarka dvd będzie jedynym napędem dvd w twoim komputerze to wez Pioneera 111 albo Benqa 1655 edit: Nec'ka możesz dokupić do twojego liteona wydaje mi się że to będzie dobra para :spoko: [Liteon - czyta Nec - nagrywa] |
ehh tylko czemu w testach cdrinfo wypad***322; on s***322;abiej od NEC-a jesli chodzi o jako***347;***263; nagrania? W***322;a***347;nie przez to mam ogromny m***281;tlik w g***322;owie :P :/
|
BenQ 1655 b***281;dzie dobrze nagrywa***322;.
Albo Pioneer 111 ;) |
ehhhhh...
dotra***322;em do konca.. choc nie od poczatku:p i juz nic nie wiem. Mam obecie Litka 1633S i jak to liek zaczyna pokazywac swoje humory, w dodatku testuj***261;c nagran***261; p***322;yte DVD+R(TDK) cienko jest z jako***347;ci***261; zapisu. Czas wi***281;c na co***347; nowego, tylko co? Pomocy!!! Potrzebuj***281; nap***281;du, kt***243;ry naprawde dobrze b***281;dzie nagrywa***322; dane, tylko to dla mnie jest wa***380;ne, bo dotychczas do tego wy***322;***261;cznie u***380;ywam Litka. Moze ten Benqu 1655? albo jakis Plextor?(choc troche szkoda kasy..) |
Cytat:
Gdzies dzis czytalem - pc format bodajze - ze kiepsko sobie radzi z dl + lub _ (nie pamietam ktore). Samsung u nich wygral, chyba nawet dwa modele, pionek daleko. Czy mie ma juz zadnej porzadnej gazety ? Tez zamierzam kupic pioneera 111, tylko jesli go znajde, bo z arestu wycofali narazie i na maila nie odpisuja :) |
Zdecydowanie polecam Pioneera 111. :spoko:
***346;wietny zapis p***322;ytek SL i DL, korekcja, odczyt i zapis DVD-RAM. Mo***380;na r***243;wnie***380; zrobi***263; kopi***281; wszystkich zabezpieczonych p***322;yt audio. :) |
Witam
Obejrzalem co jest z ostatnich modeli nagrywarek (jesli ktorys prod ma cos nowszego, to poprawcie mnie prosze) i wyszlo mi co nastepuje: LG GSA-H10N NEC ND-4570A/NEC ND-4571A - rozni sie tylko labelem, a osiagi takie same ? Pioneer DVR-111/Pioneer DVR-111D - rozni sie tylko nagrywaniem RAMu a osiagi takie same? LiteOn SHM-165P6S Samsung S182D Doradzcie prosze ktora wybrac. BenQ nie umiescilem, bo nie mam zaufania do tej firmy, chociaz jakims cudem ponoc robia dobre nagrywary. LG umiescilem pomimo tego, ze tej firmy tez sympatia nie darze. Samsung z kolei jakos mi sie bardziej z monitorami kojarzy. Generalnie label flash itp mi zwisa, nagrywanie DVD-RAM raczej obowiazkowo, dobra korekcja bledow i wmiare szybka praca przy odczycie. Wysoka jakosc zapisu na markach typu Verbatim i TDK (ew Esperanza) interesuje mnie przy niekoniecznie najwyzszych przedkosciach. Jakosc kopiowania lub nagrywania zabezpieczonch fier tez mi generalnie zwisa. Kopiowanie zabezpieczonych audio troche bardziej, ale tez nie bardzo mnie interesuje. Mile widzine dobre osiagi w EAC. Tylko nie piszcie, ze tak to mi tylko w Erze dopasuja ;) Pozdr Embrion |
Ok dzi***281;ki serdeczne, uruchamiam kontakt i kupuj***281; ;)
|
Szczerze, to wzi***261;***322;bym BenQ 1655..
Wg. mnie nap***281;d jest the best. |
Znaczy ze nikt jeszcze tego modelu to nie ma :> ?
No i jeszcze musze si***281; nauczy***263; te p***322;yty z filmami wypala***263;, kiedy***347; pr***243;bowa***322;em z nap***281;dem u te***347;ciowej ale nic z tego nie wysz***322;o. |
Bierz Benka i zapodaj testy z pierwszych wypa***322;***243;w ;)
|
No w sumie masz racje...
To moze tak co byłoby najlepsze do zgrywania filmów? Czy ten BenQ 1655 będzie odpowiedni ? Bo to nie są duże róznice w napędach, to nie to co w kartach graficznych, 150 czy 220 zł, to nie jest duża róznica. Co byś tak dla siebie teraz kupił ? |
Dobrze soie radzi z backupem film***243;w.
Ale je***347;li nie b***281;dziesz kopiowa***322; zabezpieczonych gier, to czy warto dop***322;aca***263;? |
Ten plextor 750a świetny jest do zabezpieczeń, a jak sobie radzi z nagrywaniem fimów, w taki sposób aby póxniej można łątwo było odtworzyć je na DVD nie od komputera PC ?
Bo własnie musze kupić pilnie napęd, a w zasadzie to potrzebuję go tylko do robienia backupów filmów, ale skoro ten napęd nie jest dużo droższy to czemu nie... |
Cytat:
|
Czyli w cenie do 150 zl, glownie do filmow DVD(w tym zabezpieczonych), czasem zdjec i zeby byla dobra jakosc nagrania najlepiej kupic ... ?
|
Ale w testach nie bior***261; pod uwag***281; jako***347;ci zapisu..
Tutaj najlepsze s***261; BenQ, Pioneer 110, Nec. |
Kurcze niby prosta rzecz kupic sobie nagrywarke a czlowiek im wiecej czyta tym ma wiecej watpliwosci.
Liteona mialem sprawdzonego, dzialal ze 3 lata i spoooro filmow wypalil Samsung, ponoc szajs chociaz w testach gazet wypada za***... Plextor dla mnie za drogi BenQ nie nadaje sie do przegrywania gier (chociaz na tym to mi malo zalezy) Ze tez nie ma jednej idealnej nagrywarki w rozsadnej cenie... Ide chyba po tego BenQ 1655 do sklepu...:ysz: |
Cytat:
Zależy też pod jakim kątem przeprowadzany był test :> |
Cytat:
|
A powiedz co sadzisz o Samsungu S182, w jakis gazetkach dorwalem testy tej nagrywarki i w jednym prowadzila, a w drugim byla na miejscu drugim. BenQ niestety byl troche dalej... Chyba, ze to test sponsorowany... ???
|
Cytat:
Z grami sobie nie poradzi. Z filmami poradzi sobie dobrze. |
Dzieki, bo juz bylem zdecydowany na tego BenQa i nagle sie naczytalem ze nie radzi sobie z roznymi zabezpieczeniami typu safedisc itp... Nie znam sie na zabezpieczeniach i nie wiem, ktore dotycza gier i programow, a ktore filmow DVD.
|
Cytat:
|
Czy BenQ 1655 nadaje sie do robienia kopii zapasowych filmow DVD? Uzywam do tego w tej chwili DVD Fab Decryptera, DVD Shrinka no i Nero na Liteonie SQHW-1653, ktory sobie z tym wszystkim radzil ale sie niestety popsul... Mysle o godnym nastepcy, ktory filmy DVD bedzie zgrywac bez jakichkolwiek problemow. Co wy na to?
|
Cytat:
Wykonanie jednej kopii zapasowej jest legalne. Ale ingerowanie w struktur***281; oprogramowania ju***380; nie jest. A korzystanie ze s***322;odzik***243;w jest ingerowaniem w oprogramowanie. R***243;wnie***380; pozdrawiam ;) |
Z tego co mi wiadomo to kopie bezpieczenstwa sa legalne i o to mi chodzi. Nie jestem piratem i nie mam zamiaru nim byc :) Dziekuje za informacje, zastanowie sie nad tym plextorem, pozdrawiam:)
|
S***322;odzik - inaczej c-r-a-c-k.. Po to s***322;owo poddane jest cnzurze na forum i wy***347;wietla si***281; w postaci gwiazdek, czyli ***** ||
Korzystanie ze s***322;odzik***243;w jest zabronione w regulaminie. Gra wtedy skopiowana jest nielegalnie :D Ka***380;dy nap***281;d t***261; gr***281; skopiuje. Jednak skopiowana na tym plextorze ma szanse dzia***322;a***263;. Wszystkie inne nap***281;dy skopiuj***261; gr***281; tak, ***380;e b***281;dzie potrzebowa***322;a s***322;odzika. |
czy s***322;odzik jest piracki? ;) Nie znam si***281; na tutejszym slangu ;P
czyli jakby ten plextor da***322; rade skopiowac plyte, to zadnych cukierkow nie bede potrzebowal? :) |
Cytat:
Nie wiem jak bardzo dobrze radzi sobie ten plextor z zabezpieczeniami. Nikt na forum nie testował jego możliwości. Chwilowo jedynym wyznacznikiem jego możliwości jest ten test: http://forum.cdrinfo.pl/670944-post4.html Jednak jeśli któraś nagrywarka dvd będzie potrafiła skoować zabezpieczoną grę dvd, to będzie to jedynie plextor. Jeśli sobie nie poradzi, to pozostaje słodzik lub gra z napędu wirtualnego. |
A czy to jest mozliwe ze np. kupuje w sklepie gre Heroes V - robie kopie bezpieczenstwa i gram uzywajac kopii bezpieczenstwa? Czy do tego bede musial jeszcze sciagac jakies cracki i inne pirackie aplikacje?
|
Cytat:
|
Witam, generalnie z nagrywarki korzystam rzadko, jednak czasem zdarzy się zrobić backup wszystkich danych na DVD-RW. Jeszcze rzadziej przyjdzie skopiować oryginalna gre/film/muzyke...
Jaka nagrywarke mozecie mi polecic do 300zł? Czy skopiowane nowe gry dadza sie odpalic na innym kompie? czy bedzie potrzeba sciagac jakies pirackie cracki? Oczywiscie gry kopiuje tylko dla siebie, jako kopie bezpieczenstwa :) Pozdrawiam |
BenQ 1655 obs***322;uguje technologi***281; Light Scribe :)
|
do robienia kopii,
nagrywania i odczytu (korekcja) nagrywanie DVD-RAM (kopie bezpieczeństwa ważnych danych) No ale coz, jak za cene do 200 zl nie mozna miec super napedu, to chyba bede musial sie zadowolic tym Benq 1655. Dziekuje za pomoc w wyborze :). /EDIT: Aha, ja chce kupic nagrywarke w morele.net Tam maja Benq DW1655 i maja tez DW1670. Czy wyzszy numer oznacza nowsza i lepsza wersje ? Ale jest kilka zloty tansza od 1655 :P, wiec jak to jest ? :| //EDIT2: Hm wlasnie zerknalem na CDRInfo i tam jest napisane, ze DW1670 jest w parametrach niektorych lepsze od 1655 :|. I jest nowszym typem. Mial ktos z 1670 do czynienia ? Bo teraz mam dylemat miedzy 1655 a 1670... //EDIT3: Dobra poczytalem o 1670 i jednak wybiore 1650. Nawet jak DVD RAM nie obsluguje. Dziekuje za pomoc :). |
Cytat:
Jakiego napędu Kolega poszukuje ? - do robienia kopii, - nagrywania i odczytu (korekcja) - nagrywania płytek DL - testowania nagranych płytek. - nagrywanie DVD-RAM (kopie bezpieczeństwa ważnych danych) :) |
A czy Benq 1655 podobnie dziala do tego DW1650?
|
Cytat:
Wyjątkiem jest Plextor 750A. Zobacz tutaj |
A tym pioneerem 111 rusze zabezpieczenia ?
Aha i tak jak pisalem post wczesniej, to czy teraz tak samo jest, ze Samsungi najlepiej odczytuja zabezpieczenia ? Podajcie jakas dobra nagrywarke do tego. |
Ja polecam BenQ 1655.. Ale zabezpiecze***324; typu SafeDisc itp tym nie ruszysz..
|
@mani
- pioneer 111D dlatego D bo tanszy, a mozna przerabiac w rozne strony. |
@mani
- pioneer 111 - benq 1655 / nec 4570 :P |
Mam zamiar kupic juz na dniach nagrywarke DVD.
Bud***380;et do kupna to 200 zl. I tak sobie pomyslalem, zajrze na CDRInfo, bo to sprawdzony pomysl :). I tak zerknalem na opisy nagrywarek, forum poczytalem i takie wnioski wysunalem: 1. Kilka osob na forum poleca jakis tam model LiteOn. Ogolnie to dla mnie Liteony to byly synonimy najgorszych rzeczy :|. Ale oczywiscie poslucham sie opini bardziej obeznanych tutaj uzytkownikow :P. 2. Na glownej stronie CDRInfo w top15 nagrywarek DVD widnieje taka nagrywarka: LG GSA-4167B 3. A na forum chyba najczesciej polecana jest Benq 1655. Wiec, ktora wybrac? O Benq slyszalem tylko same dobre rzeczy, o LiteOnach nienajlepsze, a LG to mialem tylko denne napedy CD Rom, ktore nic nie umialy przeczytac :|. Aha i jeszcze moja mala refleksja mam juz zacna nagrywarke CDR Samsunga SW-252B, na ktorym sie nie zawiodlem zbytnio. Wypalal super plytki, jak i odczytywalem wszelkiego rodzaju zabezpieczenia. Ale rok temu zakupilem sobie nagrywarke Tosiba-Samsung DVD SD-R5372 i tu juz mam wiele watpliwosci co do dzialania. Niby odczytuje plyty dobrze (zabezpieczen w ogole nie rusza), nagrywa slabiutko i ma problemy z buforem i jest starsznie dlugi czas dostepu :|. To jaka wybrac teraz nagrywarke, by spelnila moje oczekiwania ? Zastanawiam sie wlasnie nad ta LG GSA-4167B albo tym Benq 1655, ale inne propozycje tez rozwaze. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Asus 1608P3S to OEM PIONEER'a 111
Asus DRW-1612BL to OEM ??? no wlasnie kogo ?? bo to chyba nie ausu robi ten naped. Link do stromki producenta http://usa.asus.com/news_show.aspx?id=3885 |
Zagłosowałem na LG miałem już kilka nagrywarek CDR tej firmy, a kumple również na wypalarki DVD nie narzekają. Ostatnio przymierzałem się do kupna wypalarki DVD. Pewnego razu zobaczyłem niechcący w markecie nagrywarki DVD samsunga wiedziałem, że ta firma to jak do tej pory produkowała złom i komu tylko mogłem to odradzałem ich napędy optyczne. Ale jakoś skusiłem się, pomyślałem a wezmę i protestuje yhm po testuję :|
Więc z odczytem jak na razie sobie radzi nieźle, zabieram się za test nagrywania czy ta nagrywarka mowa o Samsung DVD SH-S162A w ogóle umożliwia test jakości nośnika? W Nero CD-DVD Speed przycisk start jest zablokowany. |
Cytat:
|
To raczej napewno zdecyduje się na BenQ 1655 z LightScribe.. Dzięki wielkie za podpowiedzi i rady...
|
Sam posiadam BenQ 1640. Nie mia***322;em z nim ***380;adnych problem***243;w. Wypala wszystko i na wszystkim :D
BenQ 1655 i Pioneer 111 s***261; por***243;wnywalnymi nap***281;dami je***347;li chodzi o jako***347;***263; zapisu... Tyle, ***380;e BenQ 1655 posiada technologi***281; LS.. Taki ma***322;y bajer, ale czasem mo***380;na si***281; pobawi***263; :) |
Michale a posiadasz BenQ'a? A co powiecie na Pioneer DVR-111?
|
Cytat:
Nie będzie się psuł :P A jak się zepsuje, to się go na gwarancję odda :) Bo jest to bardzo fajna nagrywareczka :D |
Cytat:
|
tylko jak si***281; BenQ zepsuje to dadz***261; jakiego***347; starocia w zastepstwie ;)
|
Z podanych przez Ciebie nagrywarek wybrałbym.... Żadną :P
Benq 1655 Lub Pioneer 111 |
Kupno nowej nagrywarki DVD jaką polecacie?
Witajcie!
Własnie mam zamiar zakupić nową nagrywarkę DVD poprzednią jaką miałem to Lite-On SHW 1635S, niestety wczoraj coś jej się zrobiło nie czyta wogóle płyt CD tylko DVD i to jeszcze je nagrywa a CD zero tylko kontrolka miga i nic... Wracając do tematu wyszukałem dla siebie następujące propozycje: SAMSUNG SH-S162L czyli z Lighscribe lub bez SAMSUNG SH-S182D - właśnie zastanawiam się która jest lepsza pod względem zapisu i odczytu.. LG GSA-H20L - czytałem opinie że jest bardzo dobra w stosunku do ceny i wydajności, chętnie poznam Wasze opinie na jej temat LiteOn 16H5S - z LightScribe, biorę też i tą pod uwagę ale z ostatnimi przejściami z LiteOnem mam mieszane uczucia czy się decydować na nią.. Czekam na Waszą pomoc :) a może polecicie mi zupełnie inny model w przedziale cenowym 140zł-170zł |
:( http://forum.cdrinfo.pl/669706-post971.html
po lekturze http://forum.cdrinfo.pl/faq/57002-ja...-optyczny.html mam juz totalny metlik. po opisie na kablu wnioskuje, ze mam udma2, czyli stare-wolne ata-33, ale dlaczego system twierdzi, ze primary master i slave u mnie to udma 66, a ten sam kabel na secondary master i slave to udma 33? poza tym napisane jest tez (na opakowaniu kabla) ata-bus 100 co niby znaczy udma5 wg postu jak poprawnie...-chyba wyjde z siebie zaraz. jak pojde do sklepu na wojne (marne szanse, ale moze..) to mam krzyczec, ze chce 80 zyl, 80 pin? ludzie kto to powymyslal :( ... p.s. oo, i jeszcze jedna mysl-podpiecie dwoch roznych "urzadzen" (wolniejsze i szybsze) powoduje prace obu jako to wolniejsze, tak? odlacze stare dvd (6 lat chyba) zobacze co bedzie... a wszyscy dobrzy ludzie moga juz myslec co dalej jesli ide blednym tropem, pozdrawiam :D -EDIT- nie tedy droga :( , dvd odpiete, benq zostal sam jako secondary master i nadal widze cdrom, udma33... |
Cytat:
Cytat:
|
ok, już wiem :) tylko musze kupić taśme, a co z tą ochroną zapisy, czy drugi kontroler wpłynie na to?
|
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/faq/57002-ja...-optyczny.html :czytaj: |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Komunikat w***322;***261;czeniu systemu ochrony zapisu jest:)
Cytat:
|
Cytat:
Post skasowany. || |
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
to jest chyba to, na smamym dole najlepiej w szukaj wszpiszcie 3.8.2006 :)
|
Poszukaj pliku "NeroHistory.log"
Ścieka do pliku jeśli instalowałeś z domyślną ściezką : C: \Program Files\Ahead\Nero |
Cytat:
|
@andy
naklejka na tasmie: "kabel wewnetrzny ultra ata-bus 100 kabel wewnetrzny plaski 80-zylowy typu awg30 ze zlaczami 40-pinowymi "(szit :()" o rastrze (?) 0,635mm jest to kabel sygnalowy 2xhdd w standardzie ultra dma, ultra dma-2" drugi kabel byl bez naklejki, ale "na oko" identyczny. przy logowaniu kompa wyswietla mi sie przy primary master i slave (podpiete dwa twardziele na jednej tasmie) -lba, udma 66, a przy secondary master i slave (dwa napedy-benq master) -cdrom, udma 33? kur... cze, tyle naczytalem sie o tych durnych 80 zylach, to mialo byc ok... :( |
Zamie***347;***263; plik log z procesu nagrywania.
|
mam do was pytanie, mam od kilku nastu minut napęd benqu 1655 ale podczas nagrywania płyty z danymi w nero nie pojawił się komunikat o włączonym trybie ochrony zapisy, czy to oznacz że jest on wyłaczony jeśli tak to jak go włączyć?
|
@tot nie ma czego***347; takiego jak kabel/tasiemka ata100.
Mamy kable 40-pinowe i 80-pinowe. Na kablach 40-pinowych max transfer to ata33. Natomiast na 80-pinowych mamy ata66,100 i 133 :) Cytat:
|
wrocmy do tematu kabli... :D
czy to normalne, ze po zamianie na kable ata100 moje dwa hdd pracuja w trybie udma66, a dwa napedy cd i dvd w udma33? |
ja właśnie dzisiaj kupiłem tego pionka 111 i jeeeesssteeemm bardzo zadowolony...
polecam !! |
Cytat:
Jak by je polaczyc w calosc... ehhh PS: http://www.cdfreaks.com/article/272 test tego LG, nie jest wg. testu zly. |
Wed***322;ug mnie te***380; nie jest dobry xD
Na Twoim miejscu zastanawia***322;bym si***281; nad: Pioneer DVR-111D/111, BenQ DW1655... Co***347; w tym stylu || |
Cytat:
Według mnie NIE jest dobrym wyborem :P |
http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=30270 zobaczcie na wage palnika - 750kg :)
A tak wlasciwieto ten palnik jest dobrym wyborem ?? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:42. |