![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Prosz***281; z do***322;u. :mruga: |
Czym sie roznia LiteOny ??
czym sie roznia: LITEON SHM-165P6S, SHM-165H6S SHM-165S6S ??
I ofco ktora najlepsza z nich ? :P Bo chcialem kupic H..a tu widze, ze S sie pojawilo... |
Nagrywarka zewnętrzna
Czy mógłby ktoś mi polecić jaką najlepiej nagrywarkę zewnętrzną USB kupić do laptopa. Dzięki z góry:)
|
Cytat:
|
Ahh co***347; dziwna ta twoja "moneta/mineta". Ja rzuci***322;em na Samsunga... :D
|
ok dzieki za porade zamowiony litek 165H6S :) jutro testy :)
|
Cytat:
|
Stary post, ale zapytam.
Jaki na dzien dzisiejszy palnik ? oczekuje uniwersalnosci, czyli mozliwosci nagrywania na kazdym nosniku :-) oraz cichym i b. dobra korekcja bledow do ceny 250zl. |
Cytat:
Chyba ze znajda sie jacys chetni to moge zamowic z komputronika i dzielimy sie kosztami przesylki, a cene daje hurtowa :) |
Poszukaj litka 165H6S, dobr jest, a te nowy litek cienki. Jak nie znajdziesz to bierz Pionka
PS: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=31861 pe***322;no litka wersja dla murzyn***243;w tez sie znajdzie http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=31862 turaj tez jest http://sklepwgk.pl/prod.php?id=SHM-165H6S-05C wogole pe***322;no wszedzie litka - ja nie wiem gdzie szuka***322;es ?? |
Cytat:
bialy brrrr. Moze ma ktos jakies dokladniejsze informacje na temat tego LH-18A1H ? Jak nie to raczej chyba daruje sobie LS i biore Asusa (jak dorwe czarnego) i robie na Pionka :) |
@ToM/UD - masz obszerny temat zar***243;wno o szajsungu jak i o Lite-On'ie, wiec przeczytaj i rzu***263; monet***261; :)
|
Cytat:
Jak ktos ma jeszcze jakies ciekawe uwagi lub propozycje wdzieczny bede za info. |
Jak z LS to masz spory wyb***243;r. Osobi***347;cie polecam Samsunga SH-S182M. Bardzo dobra korekcja b***322;***281;d***243;w, dobre nagrywanie. Je***347;li chcesz mie***263; bardzo dobre nagrywanie i troche gorsz***261; korekcj***281; b***322;***281;d***243;w razem z LS to bierz Lite-ON LH-18A1H, albo Lite-ON SHM-165H6S. A jak chcesz mie***263; bardzo dobre nagrywanie, bardzo dobr***261; korekcj***281; b***322;***281;d***243;w, ale bez LS to bierz Pioneera 111D.
|
Witam
Zamierzam zmienic nagrywarke dvd poczytalem troche na forum i calkowicie sie juz zamotalem. Oczekuje dobrego zapisu DVD, przyzwoitej korekcji milo widziany LS. Wiem ze trudno to wszystko pogodzic, jednak nie jestem fanatykiem by kupowac 3 napedy. Do wyboru mam cos z tej lisy (akurat sklep kolegi i moge miec w cenach hurtowych): http://www.sklepkomputerowy24.pl/pro..._categories=61 |
No cóż ja mam Nec 3520aw ("w" pojawiło się po powrocie z serwisu) i nie jestem zadowolony. Wlasciwie juz po kupieniu napęd zepsuł sie w ciągu 2 godz. To był pierwszy - poszedłem do sklepu i wziąłem ten sam model (błąd, że nie wymieniłem na inną firmę). Drugi napęd popsuł się po 6 mieś. Pojechał do serwisu i został naprawiony. Ogólnie koniec z Nec na przyszłość. Nie kupię również LiteOna ponieważ mam niedobre wspomnienia z czasów nagrywarek CD. Wniosek: z tego co czytam to kupiłbym Plextora (lecz nie mam pieniędzy) albo BenQ (patrząc na testy jakości nagranych płyt - mój NEC się nawet nie umywa).
|
Cytat:
|
Cytat:
Dlaczego?? poniewaz: 1. jest najtansszy 2. daja soft 3. jest ldniejszy 4. ... 5. ... zreszta bylo juz tyle razy ze ho ho |
Jak to jest dok***322;adniej z tymi pionierami?? Bo jest kilka modeli. Jest 111d kt***243;ra po zmianie biosu staje si***281; 111l. Jest jeszcze pioneer 111. Kt***243;ry znich wybra***263;?? THX...
|
Cytat:
|
Witam... Jak***261; nagrywark***281; dla kogo***347; kto nie chce si***281; bawi***263; w zmienianie biosu i dla kogo liczy si***281; jako***347;***263; zapisu/odczytu??
|
Na Allegro jest jednym z dro***380;szych odtwarzaczy dvd :szczerb:
A jak radz***261; sobie Philipsy, Toshiby, LG? Cytat:
Przeczytanie za***322;o***380;onych ju***380; w***261;tk***243;w o nagrywarach DVD i Pioneera 111 |
Cytat:
Edit: zlookalem komputronik i samsung jest pratycznie najtanszy :) |
Cytat:
Cytat:
Troszk***281; drogie s***261;... A minimalnie ta***324;sze? |
slowa "tanie plytki" i "bez bledow" uzyte w jednym zdaniu mozna znalesc tylko w kabaretach i w reklamach
w zyciu wyglada to troche inaczej zeby nie bylo watpliwosci - nie musisz kupowac plyt po 10pln sztuka wystracza Verbatimy od Mitsubishi czy dowolne plyty produkowane w Japonii - koszt to jakies 1,40 - 1,60 za sztuke a wynalazki ponizej zlotowki zostaw klientom sklepu dla i...... ^_^ |
Jaka nagrywarka DVD dla mnie ?
czesc glownie bede nagrywal filmy DVD, obrazy gier, i tym podobne rzeczy sciagane z neta, raczej na te tansze plytyki zalezy mi zeby nagrane przezmnie plyty dvd byly czytane na wszystkich odtwarzaczach bez bledow i zawsze :)
moge sie pobawic w wgrywanie biosow itp bo to mile zajecie, co mi polecacie ale prosze naprawde o 1 konkretny wybor. |
Jak wy***380;ej, Samsung, zdecydowanie. :tak!:
http://forum.cdrinfo.pl/699959-post1234.html :czytaj: |
Cytat:
Samsungi są dobrymi czytnikami DVD. |
Witam
Tutaj te***380; zapytam, a co :P Jaki kupi***263; KOMPUTEROWY odtwarzacz DVD? Musi mie***263; bardzo dobry odczyt. A nawet lepiej ni***380; bardzo, bo kisiel i te sprawy (wtajemniczeni wiedz***261; :szczerb: ) Pozdrawiam i dzi***281;kuj***281; za pomoc :] |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Jeszcze raz dzięki 963852 za odpowiedź.pozdrawiam |
Cytat:
Z tych dwu bezapelacyjnie Pioneer 111 :taktak: |
Pioneer DVR-111 czy LG GSA-H22N
Którą z nagrywarek byście polecili? Pioneer DVR-111 czy LG GSA-H22N. Mnie głównie zależy na jakości nagrania i niezawodności sprzętu. Pozdrawiam
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
POMOCY! RATUNKU! :buu: || |
jak to po co nagrywarka na SATA?
kupi i b***281;dzie mia***322; o czym na forum pisa***263; - ratunku! pomocy! :> :mruga: || |
Po co ci nagrywarka na SATA jest du***380;o innych modeli na ATAPI i s***261; napewno lepsze.
|
Co s***261;dzicie o nagrywarce Samsung SH-183A, lub mo***380;e polecicie inn***261; nagrywark***281; z SATA.
|
Cytat:
|
Liteon Shm-165s6s
Panowie, powiedzcie prosze, ze w/w wersja Litka to wersja 165H6S ale w wersji SATA, Nagrywarka LITEON SHM-165S6S - 16x DVDRW DL, OEM, SATA, czarna :: AREST.pl Twój Sklep Komputerowy :: Portal Informacyjny IT ::....
|
Witam
Mam zamiar kupi***263; nagrywark***281; DVD w cenie do 160z***322;. Nie potrzebuj***281; ***380;adnego kombajnu, chocia***380; jak taki jest to czemu nie :) Najwa***380;niejsze jest dla mnie: - najwy***380;sza jako***347;***263; i trwa***322;o***347;***263; wypalania plyt DVD +/-R - szybko***347;***263; x16 lub wi***281;cej - w mniejszym stopniu plyt DVD +/-RW Zale***380;y mi ***380;eby wypalone p***322;yty da***322;o si***281; odczytywa***263; na innych odtwarzaczach (w kompach, stacjonarnych i na XBOX ver. 1.6 z nap***281;dem Philipsa). Pozdrawiam Czyta***322;em ***380;e pioneer dvr-111 ma bardzo dobr***261; jako***347;***263; zapisu, benqu 1650 i oczywi***347;cie plextor 760, ale to ju***380; inna p***243;lka cenowa. |
Nic nie kombinuję ;) Tylko wypalam płytki CD & DVD.
|
Czyli mam klikę? ???
Albo zmowę "dwóch takich co..." :haha: |
Cytat:
Kombinujesz ze slawkiemj? :> || |
Cytat:
:) |
Widać wyraźną tendencję slawkaj do kombinowania :>
Jedna kombinacja, druga kombinacja... :czytaj: Oj żeby nie przekombinować :O :D |
Chyba każdemu zależy na jakości. :taktak:
Więc wypalam 4-6x stałą prędkością po to, żeby Jitter był równomierny a Beta bez uskoków. I to dla mnie się tylko liczy. :spoko: A dystans mam. Jak widzę tak opisuję. Na Plextorze :nie: nagrywam. Wyłącznie na Pioneerze. :spoko: :) |
Cytat:
Chyba przesadzasz, zobacz na ten test <<KLIK>> i płytkę Traxdata tak + jak i -, widzisz wynik bety ?, a ocenę jakości też widzisz ? To jeszcze spójrz na Plextor +. Nie bądź takim pedantem w kwestii jakości wypalonych płyt, ale spójrz na te wyniki z pewnym dystansem. |
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/683209-post5.html :czytaj: jitter jest znacznie ładniejszy/lepszy, beta fakt stosunkowo często przekroczy normę (-5), ale występuje to w bardzo niewielkim zakresie, napewno nie jest to wartość która mogłaby dyskfalifikować tak wypaloną płytkę. :) |
Cytat:
Cytat:
A tak na serio to mialem przyjemnosc testowac sobie benq 1640 i litka 165h6s i co do korekcji beneq dostaje ostro po pupie :rozga: Czemy nie bierzecie pod uwage Litka 165h6s ??? Kulawy jakis :podbite: ?? czy szczerbaty http://forum.cdrinfo.pl/images/smilies/szczerbaty.gif ?? |
Cytat:
Podał on napędy, które jego zdaniem najlepiej spisują się w danych dziedzinach. Samsung ma lepszą korekcję od BenQ'a, zatem to on znalazł się w rankingu @slawka :P Nie ma co na siłę wciskać do obudowy więcej napędów niż te 3 podane przez sławka :szczerb: |
Czy ja wiem. Benek ma dobr***261; korekcj***281;, b. dobr***261; jako***347;***263; zapisu i LS. Tak samo Litek.
|
Cytat:
:nie: |
@slawekj dopisa***322;bym jeszcze BenQ 1655 i Litka 165H6S
|
Cytat:
Do zapisu danych, LF i DVD-RAM Pioneer 111 Do testowania Plextor 760A. Te trzy palniki to jeden bardzo dobry. :najlepsz: Lepszej kombinacji nie znam. :spoko: (23.10.2006) :) |
Okej. Czyli przedewszystkim interesuje mnie dobra jakość etykiet LS. Ale to można raczje pominąć bo wszystkie nagrywarki z tą technologią robią to dosyć dobrze. Dobra jakość nagrywania. Bardziej jakość niekoniecznie prędkość. Dobra korekcja błędów, tjw. czyli bardziej jakość niekoniecznie speed. Oraz to czego nie ma min. w H20L czyli możliwość sprawdzenia jakości. Odtwarzanie, z tym chyba najmniejszy problem, im lepsza tym lepiej nie odrzucę gdy będzie dobra a nie bardzo dobra :)
Edit: Oczywiście w grę wchodzą modele LG H22L i Samsung SH-S182M |
Cytat:
Cytat:
:D |
Cytat:
|
Dok***322;adnie..
Bo lec***261;c og***243;lnie po producentach to mo***380;e si***281; kto***347; nadzia***263;.. Kupuj***261;cy przyk***322;adowo BenQ 1670 :szczerb: |
Cytat:
Jestem za nowym tematem, może by konkretnie podać modele nagrywarek, a nie samych producentów :hmm: Np. co pół roku nowa sonda z nowymi modelami :) |
Cytat:
Może masz jakieś wymagania co do tego sprzętu? :> |
Ponowi***281; moje pytanie bo jednym g***322;osem nie zdecyduj***281;.
Interesuje mnie nagrywarka z technologi***261; LightScribe. W gr***281; wchodzi LG GSA-H22L oraz Samsung SH-S182M. Co polecacie? Czego nie ma jedna, czego nie ma druga itp. |
Cytat:
JAKĄ NAGRYWARKĘ KUPIĆ II (FIGHT FIRE WITH FIRE)? :czytaj: :mruga: |
No to mo***380;e nowy temat? :idea:
|
To już lepiej wyniki tamtej ostawić gdzieś dla potomnych
Żeby wiedzieli kto głosował na Samsunga :> A teraz zrobić nową, z nowymi modelami A nie zerować tamtej starej :nie: :czytaj: |
to teraz zobaczcie kto g***322;osowa***322; na samsunga :>
trzeba my***347;le***263; przysz***322;o***347;ciowo ^_^ :spoko: |
R***243;wnie***380; przychylam si***281; do wniosku przedm***243;wc***243;w. :tak!:
|
Cytat:
|
A co jest w takim razie złego w LG GSA-H22L, znajomy ma H20L czyli praktycznie bliźniaczy model i mówi że nie miał do tej pory żadnych problemów poza płytami w formacie + DL
|
Cytat:
P.S. Może wyzerowalibyśmy wyniki sondy i głosowali jeszcze raz, ponieważ wyniki mogą już być trochę... NIEAKTUALNE :) |
Witam wszystkich!
Ja jestem zainteresowany nagrywarką z obsługą LightScribe. W grę wchodzą raczej modele: LG GSA H22L oraz Samsung SH-S182M. Ciekawi mnie co je różni, która lepiej nagrywa, koryguje błędy itp. Z góry dziękuję za każdą odpowiedź. |
Je***380;eli jest to bra***263; 111.
Jak nie ma to 111D i wgra***263; najnowszy bios od 111 1.29 lub 8.29. :czytaj: :) |
ok dzieki
A ktora wersje tego Pioneer'a wybrac ? One roznia sie tylko bios'ami? Jesli tak to brac najtansza i wgrac bios od tej "lepszej" ? |
Pioneer 111. :spoko:
Witam
Chcialem kupic nagrywarke, ale nie moge sie zdecydowac ktora wybrac, czytalem kilka ostatnich strone tego tematu i mam dylemat Pioneer DVR-111D ~140zl+przesylka czy Samsung SH-S182M ~120+przesylka Zalezy mi na tym, zeby plytki nagrane przez nia byly czytane przez inne nagrywarki i na odwrot, dobrze by bylo gdyby byla cicha Nie wiem ktora z nich bedzie mi bardziej odpowiadac, wiec pomozcie mi |
Cytat:
Chociaż... Może jedna: należy miast 78 stron wątku przeczytać tylko 15 ostatnich :czytaj: :taktak: |
wiem ze pewnie mieliscie juz kilka pytan w takim rodzaju , ale ze wzgledu na 78 stron postow w tym temacie pozwole se jescze raz spytac ;]
potrzebuje nagrywarki ktora prawie bezblednie nagrywa plytke , oczywiscie wiem ze zalezy to od nosnika, ale chodzi mi o to zeby plyta z danymi jak najdluzje przetrwala z jaka najmniejsza iloscia bledow . Nie interesuje mnie lightscribe itp, liczy sie niezawodnosc, bezblednosc nagrywania i dobry odczyt plytek - cena do 200 zl jakies sugestie ? dzieki za odp |
Ja to chyba poprostu pojde do sklepu i powiem ze chce albo pionka, albo litka... jak bedzie tylko jeen znich to nie bedzie problemu. Gorzej bedzie jak nie bedzie zadnego, albo bedo obydwa... ;)
|
Cytat:
|
Cytat:
To zupełnie odwrotnie niż przy Samsungu Gdzie S182M pli o wiele lepiej niż S182D :taktak: :mruga: |
Cytat:
Furorę bo testują podstawowe błędy. ??? Po "prześwietleniu" już nie jest tak dobrze. :spoko: :) |
Kpaitali***347;ci :) Komuno wr***243;***263;, kots mial malucha to byl bogaty, poloneza to juz dyrektor. I nic prawie nie bylo wiec bralo sie co bylo i nikt nie gmyra***322;. Jeden palnik na cala POlske i spooookoj ze hoho
|
Cytat:
Życie... :ysz: |
Cytat:
|
Cytat:
A kto nie ma doświadczenia to z innym napędem świrującym sobie poradzi? Też nie Więc nie ma co straszyć :O Bo jak ktoś kupował pierwszą nagrywarkę i było wszystko OK To niby dlaczego z Liteonem jako dugim miałby se poradzić? :pytanie: I tak można jeszcze długo A model 165H6S jest jakoś wybitnie mało świrujący Postawiłbym go ponad modele LG :taktak: Choć furorę na forach obcojęzycznych robi H22N :mruga: |
Ja mam BenQ DW 1640 :)
Nie mo***380;na go ju***380; dosta***263;, ale jest suuuuuuuuper :) A bra***322;bym jako drugi nap***281;d Pionieera 111 :) |
Cytat:
kto już ma doświadczenie to czemu nie? ten co wie co zrobić ze świrującym Liteonem da sobie radę - bardzo częsty przykład padającego biosu - wgrywasz jeszcze raz to samo i ok (i kilka innych spraw do odratowania innym polecam............no właśnie co :P a w Lidlu jest świetna czekolada - niedrogo. |
Cytat:
Proponuję aktualizować swoje informacje na ten temat :czytaj: I czytać zanim się cokolwiek palnie :blink: Można zacząć od wątku o Litku 165H6S :czytaj: :] Cytat:
No i do tego jeszcze Lidl jest tani :tancerka: :matrix: |
Cytat:
BENQ EW162i (to samo co dw1620, tylko w obudowie USB - bardzo chwalę sobie) Pioneer 111D - baaaaaaardzo chwalę sobie, ale... Cytat:
|
Cytat:
A jak nie chce nic wgrywać. Postaw się w roli sprzedawcy kiedy klient ma do wyboru różne wersje napędów. Z pewnością taka odpowiedź nie byłaby satysfakcjonująca. Pójde na skróty... jakie napędy mają forunowicze? |
1655 jest oki :)
Od LiteOna trzymaj sie jak najdalej. |
@mallow 1670 to pora***380;ka...Jak znajdziesz 1655 to bierz od r***281;ki.
|
@ndy 1655 czy 1670? bo tego 55 nie ma za wiele...
|
Cytat:
Cytat:
NECa nie proponuje poniewa***380; ma tragiczny odczyt nawet nagranych DVD przez siebie. |
co do tego Pioneera 111, jest też wersja D.Jaka wersja najlepsza?
Słyszałem ostatnio o Pioneerach, że nie chcą często nagrywać "tańszych"/niemarkowych płyt. Kumpel miał Pioneera i wybrał NEC'a teraz. Jak jest z tym modelem? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:32. |