![]() |
Cytat:
A używamy wszystkich A wszystko to na forum :czytaj: A lektura forum jest pouczająca i miła :taktak: :D |
Cytat:
|
Cytat:
|
Plex 716, 755, 760 :czytaj:
|
Cytat:
|
Witam wszystkich !!!
Mam teraz inne pytanko: Jakie modele Plextora polecacie (nagrywarka DVD) ?? Chodzi mi o taki model żeby miał nagrywanie obustronnych płyt i tak dalej. Zalezy mi na jakości nagrywania oraz najlepiej zeby miał testowanie nośników. Dzięki z góry za odpowiedzi... |
swietna puenta :D
|
Cytat:
I nie liczyć żył! No i nie być żyła! :nie: :D |
cieszy mnie Wasze szczescie :D , ale... co z tym kablem i "benku-benkju"?
|
:haha::P
|
"Kto się zacznie śmiać - ten dostanie w ryj" :podbite:
:haha: |
tylko sie nie smiejcie, ale... rozkrecilem komputer, wyciagnalem kabel, popatrzylem-evertop 105oC, 150v ata66, policzylem zylki (dwa razy :D ) - jest 80. czy mozliwe, ze o takie chodzilo? komputer ma ok. 6ciu lat-byly takie kable wtedy na swiecie :) ?
|
@tot dyski pod jedn***261; ta***347;m***281; a nap***281;dy pod drug***261;. Obie ta***347;my 80-pinowe.
|
Cytat:
|
jesli zrobie sobie "skladaka": stara tasma (40) na 2x hdd, a nowa (80) do nagrywarek (cd, dvd) to bedzie ok? mam zamiar podpiac tak: primary master-hdd, primary slave-hdd, secondary master-dvdrw, secondary slave-cdrw...
|
Ta***347;ma ma tylko wp***322;yw na transfer kontrolera. No chyba ***380;e masz walni***281;t***261; wtedy mo***380;esz mie***263; problemy z nap***281;dem...
Ta***347;ma 40 to max ATA66 Ta***347;ma 80 to > ATA66 Do nagrywarek zaleca si***281; u***380;ywanie 80 :) |
czy stare tasmy ide wplywaja na jakosc nagranego materialu (tzn. 40 zylowe)? jak sie juz wybieram po nagrywarke, to szarpne sie i na kabelki, ale jesli nie trzeba ... :)
troche off-topic: benq = "benkju" czy "benku"? (a moze ... ?) :D . p.s. i mala powtorka: "czy gdzies w wa-wie jest taniej niz 153 pln za Benq DVD+/-RW DW1655-0B3 LightScribe bulk + soft (czarny)? (tylko "prawdziwe" sklepy, zadnych i-netowcow, aukcji...)" |
Jak chcesz mie***263; DVD-RAM i LightScribe w jednym "pudle" mo***380;esz bra***263; LG SuperMulti DVD+/-RW GSA-H20L LightScribe
|
mam LG GSA 4166B jes w niej LS i to tylko zb***281;dny dodatek, kt***243;rego nie u***380;ywa***322;em ju***380;z 5 miecha , teraz pluje sobie w twarz bo mo***322;em dozbierac i jakiego***347; plexa kupi***263; :D , jezeli juz upar***322;e***347; na LS to 4166 nie z***322;***261; prozpozycj***261; tylko ta cena nie jest niska :D
|
Cytat:
|
Cytat:
Najlepiej jakąś dobrą i niedrogą... :czytaj: || |
nagrywarka dvd-ram z lightscribe? (po przejściach z lg 4163b)
Witam,
jaką nagrywarkę z obsługą dvd-ram i lightscribe polecacie najbardziej? Do tej pory miałem lg-4163b, ale po roku użytkowania nagrywarka nadaje się na śmietnik. Korekcja błędów od początku była na tragicznym poziomie. Do tego obsługa dvd-ram powolna jak cholera, w ogóle jakieś nieporozumienie. Teraz odmówiła nagrywania płyt DVD, RAM nie chce nawet odczytać :ysz: i wybiórczo nagrywa sobie cd-r. Więc pytam szanownych forumowiczów co teraz kupić? |
Cytat:
Możesz sobie powiesić na żyłce wędkarskiej Albo na sznurku od bielizny :taktak: Plextor idealnie się do tego nadaje :tak!: :mruga: |
:cool: Ale to nie ma wisieć na kablu :D ...
|
Cytat:
|
OK, a co by***347;cie polecili do ASUSa A2400L?
|
Cytat:
|
Witam !!!
Jaką nagrywarke mi polecicie do 200 zł ?? Nagrywam tylko na własne potrzeby (koło 10-15 płytek na miesiac). Używam tylko płyt Verbatima. Zależy mi na dobrej jakości nagrywanych danych oraz na "eliminacji" błędów. Z góry dzięki za opdowiedzi !!! |
Serdecznie dziękuję za pomoc.
Zaoszczędziliście mi duuuużo czasu :) |
uff @ndy nawrociles mnie :)
czy gdzies w wa-wie jest taniej niz 153 pln za Benq DVD+/-RW DW1655-0B3 LightScribe bulk + soft (czarny)? (tylko "prawdziwe" sklepy, zadnych i-netowcow, aukcji...) |
|
Cytat:
|
Czyli rozumiem ***380;e nic lepszego, w takim zakresie cenowym si***281; ju***380; nie trafi?
|
Ja noszę się z zamiarem kupna nagrywarki i przymierzam się ku Pioneer'owi 111 ;)
BenQ DQ60 i Asus DRW-1608P - nawet o tym nie myślałem ;) |
Cytat:
Cytat:
jutro odbieram Nec 4570 :D mój poczciwy 3540A idzie na zasłużoną emeryturę :kreci_gl: |
Jaka nagrywarka do 155-170 z***322;?
Co s***261;dzicie o BenQ DQ60 i Asusie DRW-1608P ? |
Nie bierzcie benq'a 1655... własnie jade oddac już drugą nagryware w ciagu 4 dni od zakupu :)... problemy z odczytem, i nagrywaniem, nie polecam, wezme teraz neca raczej :)....
|
@tot jedyna r***243;znica mi***281;dzy 1650 a 1655 to modu***322; do LS. Na twoim miejscu wzi***261;***322;bym **55. Jest modelem nowszym i pewnie cz***281;***347;ciej b***281;d***261; wychodzi***322;y do niej poprawione firmware.
---EDIT--- Mo***380;e by tak wyzerowa***263; sond***281;? |
juz wiem, ze chce i bede mial benq-zwrot bledow przewazyl. lightscribe jest dla mnie bez znaczenia, wiec mam chec na model 1650 bulk-roznica miedzy 1655 to wlasnie ls czy cos jeszcze? czy "roznica wieku" jest znaczaca? czy 1655 to jednak "swiezynka" z np. nowszym/lepszym biosem-a w zwiazku z tym czy bedzie miala lepszy support w przyszlosci? co znaczy, np -ob3 czy -ob4 przy modelu nagrywarki?
|
Cytat:
Ciekawe który któremu pierwszy przegryzie taśmę IDE... :idea: || |
IMHO czy to b***281;dzie Benek czy Pioneer nie po***380;a***322;ujesz. Je***380;eli chodzi o Nec'a to ma on podobno problemy z odczytem p***322;ytek. Ale skoro masz Plexa to jego te***380; mo***380;esz bra***263; :)
Gdybym mia***322; bra***263; drug***261; spawark***281; to kupi***322;bym Pionka 111 :D |
Rozlecia***322; mi sie SOHW-1653S, wi***281;c musze kupi***263; co***347; do pary dla PX716-stki ;)
Tylko teraz... co?? BenQ DW1655, Pioneer 111 czy mo***380;e NEC ND4571???? Sk***322;aniam sie ku DW1655, ale czekam na opinie uzytkownik***243;w pozosta***322;ych dw***243;ch wymienionych nap***281;d***243;w :) |
Cytat:
:D |
@tot testy zawsze warto robi***263; bo nie wiadomo na jak***261; seri***281; no***347;nik***243;w si***281; trafi.
Cytat:
|
czy uwazacie, ze pioneer 111d jest wystarczajaco dobry, ze starcza mu dobre nosniki i bez testow jakosci mozna w ciemno palic (w granicah rozsadnych predkosci i od czasu do czasu)? coraz bardziej kusi mnie benq i zwrot bledow, bo zalezy mi na pewnosci wypalonych danych...
|
Cytat:
|
Dobra..zastanowie sie:D
Dzieki za pomoc.:P |
Cytat:
Tylko kiedyż on będzie ten 111C :idea: Tak samo jak czekamy na LG H10L i Litka 165H6S :czas: :ysz: |
Zawsze mo***380;na poczeka***263; na palnik Pioneer DVR-111C z LS :D
|
@VIZZARD
***346;wi***281;ta racja :D @Rafi1991 Pewny nie jestem ale jak ju***380; musisz mie***263; t***261; Label Flash to we***378; tego Nec`a i sprawdz :PP Je***380;eli masz jaki***347; dobry czytnik w kompie to mo***380;esz smia***322;o bra***263; je***380;eli masz zaufanie do tej firmy :PP A je***380;eli nie to pozostaje BenQ DW1655 albo Pioneer DVR-111 :czytaj: || |
Cytat:
:D |
Cytat:
|
@Rafi1991
Jeżeli jesteś pewien że LAbel Flash będzie Ci niezbędny to tylko NEC :P (lub przerobiony Pioneer) A jeżeli nie to pozostaje Pioneer albo BenQ :D :rotfl: Wybór należy do Ciebie :czytaj: :wow: |
Cytat:
Możesz podarować go mnie :ja_chce: || |
Cytat:
Cytat:
|
tak zauwa***380;am, ale Wy (zerknijcie dok***322;adnie na powy***380;sze posty i zobaczycie o kim pisz***281;) chyba zbyt dok***322;adnie tego forum to nie czytacie :nie:
:> |
@Rafi1991
Je***380;eli masz jaki***347; dobry czytnik w komputerze to mo***380;esz zainwestowa***263; w NEC`a ND-4571A i poczeka***263; na nowy Bios :D Je***380;eli Ci to nieodpowiada MO***379;ESZ kupi***263; 4551A chocia***380; ja bym nie inwestowa***322; w taki stary model... :P Lepiej we***378; Pioneera DVR-111D albo BenQ DW1655 :D Wyb***243;r nale***380;y do Ciebie :taktak: :czytaj: |
ja się zastanawiałem nad 4571a ale na forum mi ją odradzali właśnie ze względu na słaby odczyt, w testach (właśnie czytam) odczytu też nie wypadła najlepiej.
|
Ktora nagrywarke wedlug was lepiej kupic: NEC-a ND-4551A LabelFlash czy NEC-a ND-4571A LabelFlash?? Sensownie byloby wybrac ND-4571A, ale widzialem wiele negatywnych komentarzy co do niej...szczegolnie ze nie potrafi odczytac nawet lekko zarysowanej plytki.
|
Cytat:
Ale popatrz na to z innej strony... :spoko: Kupując nagrywarkę BenQ z tej dobrej seri, masz satysfakcję że kupiłeś własnie ten udany model... :D :rotfl: Przynajmniej BenQ pokazał, że umie produkować pożądnie nagrywarki... :wow: Ale teraz to idą na łątwiznę, możę się to zmieni :) :czytaj: || |
Cytat:
|
Cytat:
Jeżeli masz jakiś dobry czytnik w komputerze to bierz NEC`a... A jeżeli nie to BenQ bierz i się nie zastanawiaj... :rotfl: Napewno nie będziesz żałował jeżeli nie natrafisz na feralny model.. :D :fiu: |
to już teraz nie wiem cyz kupi neca i poczeka na nowy bios czy wziąść benq
Jakiś straszny problem mam z wyborem :) |
Cytat:
a według nich nie wyszedł zle, chyba że o czymś nie wiem albo czegoś nie doczytałem :hmm: 3540A na początku też miał problemy z zapisem ale z kolejnymi aktualizacjami biosu było lepiej :taktak: |
w necu ciekawa jest technologia labelflash ale benqu ma lepszą jakość odczytu , ale raczej benq
|
Cytat:
|
@Hebel - ja i tak mam wrażenie że benq'owi trafiły sie 3 dobre modele spawarek i koniec dobrej passy :P
a nie wiem czy Nec 4571 nie ma troszke lepszej jakości zapisu od 1655 |
Cytat:
Lol Ty to masz poczucie humoru :P :rotfl: @kuba_n2 Co cię tak ciągnie do tego NEC`a?? Już lepiej kupić BenQ DW1655, jakość zapisu porównywalna a odczyt... O wiele lepszy u BenQ :D No chyba że masz jakiś dobry czytnik w kompie ;) Sam mam BenQ DW1655 i jestem wpełni zadowolony z niej... Jeszcze żadnej płytki nie spaliła a nagrywałem najrózniejsze :D A jak Ci się BenQ nie podoba to bierz tego NEC`a :P To nie prawda że BenQ mają dużą awaryjność... Nie wiem kto takie bajki wymyśla, to zależy od szczęscia, przecież nawet kupując Plextora można trafić na feralny model.... A od tego jest gwarancja :D Ale wybór należy do Ciebie :taktak: :czytaj: |
@hebel
wow, chyba sie drugi raz dla Ciebie "ptaszkiem" pobawie :D |
chyba jednak wezme http://allegro.pl/item115112642_ligh...vat_gwar_.html
|
@kuba_n2
tu masz nap***281;dy w sklepie, czyli bra***263;, wybiera***263; i maj***261; dobre ceny http://arest.pl/index.php?inc=cennik&katid=11 nec robi dobre nagrywarki - w sensie nagrywania, bo do odczytu trzeba mie***263; drugi nap***281;d (jak p***322;ytka jest porysowana) |
LabelFlash ma lepszą jakość więcej kolorów i można nagrywać grafike na zwykłych płytach po stronie danych.
|
A czemu z labelflash? U mnie np. p***322;yty lightscribe s***261; ***322;atwiej dost***281;pne, ta***324;sze...
A BenQ 1655 b***281;dzie na prawd***281; dobrym wyborem. |
jak znajde w histori adres tego forum to wam podam. A co myślicei o NECach?
Bo jeszcze myśle o http://allegro.pl/item115112642_ligh...vat_gwar_.html niby dobra ale ma funkcje LightScribe a wolał bym z labelflasch. Znacie jakiegoś dobrego benq z lableflash w okolicach 200zł.? |
Cytat:
Polecam Ci Benq. W porównaniu z Lite-Onem jest dużo lepszy. W domu mam model dw1640 i nie mam z nim żadnych problemów.. |
A na jakim forum napisali Ci ***380;e Litki s***261; najlepsze jako spawarki DVD ? || (obstawiam ***380;e to forum Bravo :P)
|
mój budrzet skoczył do ok. 200zł. więc poszukiwania zaczynam od początku. Napiszcie za jaką marką warto się rozglądać bo na jednym forum pisze, że litki są najlepsze a benq do dupy a na innym odwrotnie, więc już sam nie wiem.
|
Cytat:
Poza tym to przecież nie prom kosmiczny tylko zwykła nagrywarka :czytaj: Oprócz wszystkich tych bajerów o które się pytacie Ja od siebie dodam jeszcze jedną zaletę Te nagrywarki po prostu nagrywają :jupi: :fala: |
Cytat:
Hoho... Spore masz wymagania :D To tak.... :rotfl: BenQ DW1655 vs Pioneer DVR-111 (najpierw będę pisał dla BenQ a potem dla Pionka) :czytaj: Kompatybilny z Safedisc starszym niż v2.51 tak tak Kompatybilny z Safediscv2.51 - v2.8 tak tak Overburning CD tak tak ( Overburning tylko do około 90 minut na płytach 99 minut CD-R ) CD-TEXT Odczyt/Zapis tak tak Odczyt/zapis płyt 90 min. (800 MB) tak tak Odczyt/zapis płyt 99 min. (870 MB) tak nie Obsługa MountRainier nie nie Obsługa Key2Audio tak tak Obsługa BitSetting tak nie wiem :D || Lepszą kontrolę nagranych płyt daje BenQ ponieważ zwraca on wszystkie błędy... A co do sprawdziania jakości płyt na Pioneerku to jak to kiedyś napisał VIZZARD w Nero Cd-Dvd speed "wychodzi jakaś sieczkarnia młockarnia" :taktak: Coś jeszcze?? :spoko: |
Cytat:
W wersji palnika BLACK jest to Czarna Mamba... || :mruga: |
czy jakas dobra dusza moglaby zebarc porownawcze dane benq 1655 i pioneera 111 wg kategorii cdrinfo (baza nagrywarek), czyli:
Kompatybilny z Safedisc starszym niż v2.51 Kompatybilny z Safediscv2.51 - v2.8 Overburning CD CD-TEXT Odczyt/Zapis Odczyt/zapis płyt 90 min. (800 MB) Odczyt/zapis płyt 99 min. (870 MB) Obsługa MountRainier Obsługa Key2Audio Obsługa BitSetting Dodatkowe informacje :) ? p.s. ktory naped daje mozliwosc lepszej kontroli jakosci nagranych plyt? |
Cytat:
nie s***322;uchaj tego co Ci m***243;wi***261; w sklepie. Nap***281;dy Benq maj***261; gwarancj***281; Door-To-Door wi***281;c sklep nie po***347;redniczy w czynno***347;ciach naprawczych wi***281;c to nie pow***243;d ich nie sprzedawania. Sklepy zazwyczaj wciskaj***261; "popularne" nap***281;dy. Czyli LG, Litek, Plex itp... Posiadam Benq LS DW1655 na starcie mia***322; walni***281;ty uk***322;ad odpowiedzialny za LS. Po wymianie na nowy egzemplarz wszystko jest ok. |
Cytat:
Cytat:
|
o jakie cukierki Ci chodzi?
|
Cytat:
[z tego co wiem to litek ładnie safe disca palił] ale po co to komu|| przecież są cukierki Cytat:
a możesz kupić najtańszego liteona i będzie Ci służyć parę lat |
LightScribe i LabelFlash nie są niezbędne wydaje mi się, że wezme neca. A czy on da rade wypalić obraz zabezpieczony safedyskiem czy jak to się pisze? Bo mam most wanted, nie gram już ale bym sobie zostawił ale ten obraz jest zabezpieczony właśnie w ten sposób, zresztą teraz chyba dużo gier jest zabezpieczanych w ten spsób.
Apropo benqu słyszałem że to są dość awaryjne napędy, w serwisie gdzie kupowałem komputer i załatwiam wiele spraw z nim związanych nie sprzedają go właśnie z powodu zbyt duże awaryjności, czy to prawda, że są aż tak bardzo awaryjne? |
@Deckard Benq te***380; ma Door To Door :P
Je***380;eli b***281;dziesz u***380;ywa***322; funkcji LightScribe to najlepszym wyj***347;ciem jest LG-GSA 4167B || [JOKE] Tak serio na twoim miejscu bra***322;bym Benq LS DW1655. Nap***281;d ma bardzo dobr***261; jako***347;***263; zapisu. Jest bardzo wydajny podczas odczytu p***322;yt. Je***380;eli chodzi o awaryjno***347;***263; to je***380;eli nie trafisz na trefny model b***281;dzie Ci s***322;u***380;y***322;. W LabelFlash bym si***281; nie pcha***322;. No***347;niki s***261; jeszcze dro***380;sze ni***380; LS... |
Cytat:
Minus taki że ma słabą korekcje błędów ale wypala bardzo dobrze. |
no właśnie zastanawiałem się nad Benq LS DW1655 ale juzteraz nie wiem.
Mam do wyboru: Benq DW1655 LightScribe 155zł. LITEON SHW-16H5S LightScribe 170zł. NEC 4571A LabelFlash 149zł. CHyba, że znacie cos lepszego? |
Jest jeszcze Benq LS DW1655 :)
|
sory to pomyłka wybieram w testach napęd NEC ND-4571A a otwiera mi się plextor nie wiem czemu. Naprawde chodziło mi o NEC ND-4571A
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
A co sądzicie o tej nagrywarce http://www.cdrinfo.pl/artykuly/Recen...755A/index.php w teście czytałem, że wypadła dobrze.
|
Cytat:
Zdecydowanie polecam Pioneera DVR-111 :czytaj: Posiada on znakomita jakość zapisu i na tą chwilę jest on najlepszym wyborem :D :taktak: :rotfl: |
szukam jakiejś nagrywarki DVD w cenie 150-170zł. doradzcie mi coś, prosze..
|
Cytat:
http://cdrlab.pl/article_strona_3320_1.html |
Cytat:
a jeśli nie to na pewno takowy w ofercie danej firmy się pojawi, po malutku dvdram staje się standardem;) |
heh oo too swietniee wybór jush chyba padł ;)
i jeszcze małe pytanko dużo zabawy jest z podmianą biosu ?? jak macie linki do jakiegoś info na ten temat to chętnie poczytam ;] A i jeszcze zapis dvd ram w 111D tysh moge odblokowac tak ?? |
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:31. |