![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Oczekuje pomocy
Witam.
Zamierzam zakupić nagrywarkę DVD lecz za bardzo nie znam się na tym :p rozglądam się za nagrywarkami do 170 zł. Mam na oku 5 typów: 1. LG GSA-H20L 2. Asus DRW-1608P3S 3. LiteOn SHW-16H5S 4. Benq DW1655 5. Samsung SH-S162L Nie wiem którą wybrać. Najbliżej mnie jest LG, aczkolwiek nie znam się na tym, oczekuje Waszej pomocy, a może zaoferujecie cos innego o podobnej cenie Pozdrawiam i oczekuje odpowiedzi |
Cytat:
|
napisz***281; tak, mam neca nd-4551a jak dla mnie pali ***347;wietnie, lecz czytnik z niego ***380;aden :nie:
prawdopodobnie jutro - wreszcie z***322;o***380;***281; kompa (ceny lcd mi podskoczy***322;y, ale to nie o nich mowa) kupuj***281; LITEON SHM-165P6S, zastanawia***322;em si***281; nad LG GSA-H10N, lecz wyb***243;r pad***322; na ten pierwszy nap***281;d |
SADDAM praktycznie kazdy bedzie zachwalal cos innego. Jeden powie ze nagrywarki LG sa najlepsze a nastepny ze LiteOn. To jest kwestia gustu. Jesli koniecznie chesz LG to polecam model H20L. Pamietaj ze na LG nie zrobisz testu jakosci wypalonego nosnika co wedlug mnie dyskwalifikuje ten naped.
|
by***322;em dzisiaj w sklepie i go***347;***263; m***243;wi***322; mi ***380;e pod wzgledem wytrwa***322;o***347;ci najlepsze s***261; LG .. mozecie mi jakiegos poleci***263;... i generalnie sie o nich wypowiedzie***263;..
|
Cytat:
Jak chcesz o nim poczytać więcej to masz: http://cdrlab.pl/article_wstep_2615.html temat na forum o DW-1655 test DW-1650(według cdrlab.pl 1655 to 1650 tyle że ten pierwszy jest z LightScribe). |
a jak ten benq radzi sobie z zabezpieczeniami??
|
Cytat:
Najlepiej radzi sobie z zabezpieczeniami Plextor PX-750, ale nie jest to najlepsza nagrywarka jeśli chodzi o jakość zapisu. Jeśli chodzi o jakość zapisu BenQ 1650/55 Cię nie zawiedzie. LG H10/20 sprawują się przyzwoicie, ot taka klasa średnia. Bardzo ciekawą alternatywą dla tych napędów jest Pioneer 111, niestety słabo radzi sobie z zabezpieczeniami. Jak sam widzisz złotego środka nie ma, albo dwa napędy które się będą uzupełniać, albo jeden uniwersalny (BenQ 1650/55 lub Pioneer 111). 8 ) 8 ) |
czy moze mi ktos polecic jakiegos lg ktory by***322;by wmiare trwa***322;y i doskonale kopiowa***322; zabezpieczenia...
albo jakiegos benqa albo cokolwiek co warto.. bardzo prosze... |
Nie to nie byla wersja BOX ;) Byl taki upal ze juz nie mialem sily chodzic po miescie i szukac:P Narazie jestem zadowolony tylko troche dlugi czas dostepu;) Ile u Was zajmuje skopiowanie plyty DVD na dysk? Na moim Banqu to gdzies 9 minut, jest ok ?
|
Cytat:
|
Wlasnie kupilem czarnego Benka DW1655 i 10 plytek TDK w MM:) Za Benka dalem 175zł(chyba troche drogo;)) i niecale 15zl za plytki. Zaraz podlacze palniczek i zobacze co potrafi :banan:
|
a benq 1655 ??
polecisz moze jakis ktory spe***322;ni moje wymogi ?? |
BenQ 1640... Co jak co, ale zabezpiecze***324; nie potrafi kopiowa***263;
|
którą nagrywarke wybrać..
Witajcie,
przjrzałem chyba wszystkie tamty odnosnie kupna nagrywarek na tym forum i bardzo duzo na innych, chodzi mi o nagrywarke która pracuje cicho, bardzo dobrze kopiuje zabezpieczone płyty a także jest trwała (jak kto woli WYTRZYMAŁA)... prosze o polecenie jakiejś nagrywarki DVD która spełni moje wymogi..a takze wypowiedzenie sie na temat tych co ja nizej zaproponuje: BenQ 1640/1650 LiteOn SHM-165H6S czy jakieś LG? jeśli tak to jakie ?? // wszedzie LG mialo raczej niezłe opinie.. prosze o odpowiedź... |
Chcę kupić nagrywarkę dvd i jestem laikiem, średnio jedna cd/tydzień i czasem jakieś DVD na laptopie... Jednak zależy mi na jakości nagrywanych płyt CD i Dvd. Dlatego mogę dopłacić do Plextora, choćby dlatego, żeby przekonać się, czy Plextor to faktycznie wart tych pieniędzy. Jednak proszę o kilka słów na ten temat. Pozatym Benq 1655 i LG H20L i nawet testy były i pomimo waszych głosów na Benq'a bardziej widzi mi się LG, bo test widocznie na niego pokazał ; 3:1. W czym Plextor jest od nich lepszy? Jest szybszy, lepiej odczytuje, szybciej, mniej mieli, jest cichszy, lepiej nagrywa, co takiego on posiada? Jest mniej awaryjny, już sam nie wiem, co może jeszcze posiadać wiecej i o ile to jest lepsze? I jak Plextor to który 755 czy 750 bo na 760 mnie nie stać, ale dla potomnych możecie jeszcze napisać, czym jeszcze się 760 różni od swoich braci tudzież poprzedników, bo nie wiem jak to się tam ma.
|
na modelach LG H20L & LG H10N nie można wykonywać jakości dysku,co jest dla mnie bardzo duzą wadą :buu: (dla Was też ) Wole mieć możliwość wykonywania,sprawdzania jakości nagranego nośnika jak nie mieć DVD-RAMu. Bo jak sprawdzisz czy płytka jest dobrze nagrana, mając jedynie LG ?! :sciana: Dlatego polecam BENQ:taktak:
|
[quote=Alinka]
Cytat:
Nie zczaiłaś o co tej Cerekwickiej chodziło, a taką miałem nadzieję... :D Co zaś do nagrywania i nagrywarek "Zrysowane" płytki najlepiej od razu wywalaj za okno, a nie nagrywaj :nie: Format DVD-RAM ma przyszłość na tyle, na ile będziesz go używać Było już na forum trochę na ten temat i trochę też zdało by się poszukać :czytaj: Jeżeli chodzi o sprzęt - to w tej chwili z dostępnych, przystępnych i sprawdzonych nagrywarek kupować: BenQ 1650/55 Pioneer 111 LG H20L LG H10N Z podanych obsługi DVD-RAM nie ma tylko BenQ, so... :mruga: |
[QUOTE=VIZZARD]"I choćbyś zjadła sznurowadła
Klamka zapadła..." QUOTE] eee " .. między tym co znane i nie znane znajduja się drzwi .. " aaa " .. co jest po drugiej stronie lustra ? " do rzeczy bo dalej wiem że nic nie wiem, a liczyłam na wiecej kto dopowie na mój może głupi ale jak dla mnie sensowny post ??? |
Cytat:
Nie wiem czy BenQ przegrywa szybciej niż nasza reprezentacja Ale za to ty kłamiesz jak polityk :czytaj: :tak!: A o co chodzi z 0B to se zobacz TU :czytaj: |
BenQ DW1655-0B3 o co chodzi z ta koncoweczka 0B1, 0B3 to wersja biosu? :)
SHM-165P6S vs DW1655 ? Myslicie ze ten Benq bedzie szybciej przegrywal niz nasza reprezentacja? |
Cytat:
165H6S na pewno nie ma So... :> BTW Fajnie, że to już ostatnie pytanie było :czytaj: :D |
Dobra ostatnie pytanie do Was Liteon SHW-16h5s, SHM-165H6S czy Benq DW1655? Czytam forum i coraz bardziej jestem nastawiony na benka.
|
Cytat:
Klamka zapadła..." :zespol: :glaszcze: :czar: |
Cytat:
|
Mysle nad 165P6S i 16H5S. Bral bym tego 165P6S tylko nie posiada on LightScribe ;). Mowicie ze 165P6S ma lepsza korekcje bledow? Bede duzo nagrywal fimow do stacjonarnego odtwarzacza dvd. Dobra biore chyba tego 165P6S za 143zl z komputronika.
|
no tak masz racje pomyliłam jedną cyferkę - :zawstydz:
dzięki za radę - ale zostają jeszcze moje pytania z posta wyżej |
Alinka ten litek nie jest jeszcze dostepny tzn SHM-165H6S Jesli bedzie to najpierw w AB.SA. Tak wyglada : http://www.liteon.ab.pl/produkty.php...a5d35b1f99f5b0 Ja bym brał Benq :) :spoko: pozdrawiam
PS.Ten ranking Magazynu Chip http://rankingi.chip.pl/ranking_16682.html? jest według mnie mało obiektywny.A w specyfikacji technicznej opisanych nagrywarek sa bledy np Lite-On SHM-165P6S ma podany max tryb Ultra DMA 2 a w rzeczywistosci jest to tryb Ultra DMA mode 4!!! (sic).I jakim cudem Lite-On SHW-16H5S jest tam na 1 miejscu?!! Nie komentuje 2 i 3 miejsca bo nie znam tych nagrywarek i ich nie uzywałem :( Ale moim zdaniem Liteon SHM-165P6S jest lepszy pod wieloma wzgledami niz SHW-16H5S (jakosc nagrywanych "tanszych płyt" ) |
Cytat:
Witam || wpadłam sobie tutaj bo chciałam sobie kupic wypalarkę :ognicho: - czytam czytam, przegladam jakieś wykresy z których nic nie rozumie bo wygladają jak EKG, ale nie wiem czy jeszcze przed, czy po meczu Polska & Niemcy i czuję że to mój mózg sie wypala :kicham: - ale wybrałam LG H20L lub BenQ 1655 wybiore wersje oem - myślę że jak dla amatora to wystarczy ale jak to ja - mam pytanko http://pl.wikipedia.org/wiki/DVD-RAM czy zapis DVD-RAM to przyszłosć czy przeszłość ? ta wersja LG ma Ben - nie która lepiej nagrywa zrysowane płytki ? ale najważniejsze to z którą jest mniejszy kłopot pod Win 98 Se i pod XP ( pytam bo nie lubie problemów z systemem i nie umiem szukać i ustawiać w konfigu itp ) proszę o radę || |
Cytat:
Ten model Litka jest jeszcze nie do dostania w Polsce Więc... Można dać mu szóste miejsce - nawet go nie dotykając ^_^ :D |
Cytat:
Chcesz dobrej korekcji, BenQ 1650/55 powinien spełnić Twoje oczekiwania, choć nagrywarką która ma IMHO najlepszą korekcję błędów jest BenQ 1625. W tej chwili dostępny z rynku wtórnego. Z tych dwóch (PX-755, DW-1655) na początek brałbym BenQ. Godny polecenia jest też Pioneer 111. 8 ) |
Chcę kupić bardzo dobrą Nagrywarke DVD- myśle o modelu Plextor PX-755A lub Benq DW 1655. Chciałbym aby miała wysoką korekcje błędów i wypalała tak żeby najstarsze modele stacjonarne dvd otwarzały i była szybka.Help
|
Cytat:
OEM Jak si***281; zdecydujesz na Benka DW 1655 to bierz wersj***261; box bo ma ***322;adniejszy panel przedni ;) |
Dzieki za konkretne odpowiedzi. Zaraz biore sie za czytanie. Jest jakas roznica w wersji OME a BOX bo soft, kartonik itp sa mi zbedne :P ?
Co myslicie jeszcze o SHW-16H5S? Wlasnie wpadl mi w lapki chip test i zajela tam 1 miejsce. LiteOn SHM-165H6S mial tam 6 miejsce. |
LG H20L
Liteon SHM-165H6S BenQ 1650/1655 :D |
pioneer 111
lg h10 nec 4551 |
Naprawde nikt nic nie poleci? Wypalarke musze kupic do konca tego tygodnia.
|
OK poprawiłem się:). Poczytałem troche testów, opini i nakręciłem sie na BenQ DW1655. Mam pytanie czy jest może jakaś lepsza(korekcja błędów, bezawaryjność) nagrywarka do ok. 200 zł?? Wiem że to ciężko jednoznacznie stwierdzić że model jest lepszy ale prosze tylko o naprowadzenie żebym wiedział za czym można sie jeszcze rozglądać. Chodzi mi o modele niekoniecznie z LS czy LB. Podpowiecie???:)
|
Dobra moze polecicie cos z komputronik.pl ?Ten sklep jest w moim miescie wiec odbiore osobiscie :)
|
Cytat:
|
Cytat:
A w sklepie wcale nie jest drożej niż na allegro :nie: |
O nagrywareczkach i cenach. Wole co prawda kupic nagrywarke w sklepie niz na allegro. Wiec zdaje sobie sprawe ze cena bedzie wyzsza :)
|
Cytat:
|
No dobra troche z ta niezawodnoscia przesadzilem:) Napewno nie bede katowal nagrywarki tak jak wy :P Mam juz dwie CD-RW wiec na przyszlej nagrywarce bede palil tylko plyty DVD w roznych formatach. Uzywam juz 4 lata LiteOn'a 48x12x48(modelu nie pamietam) i przyzwyczilem sie do niezawodnosci. Bylem dzisiaj w MM i znalazlem:
Ceny chyba dosc wysokie :/ Co o nich myslicie? |
Pr***281;dzej czy p***243;***378;niej b***281;dziesz sobie w***322;osy z g***322;owy wyrywa***322; jak zastrajkuje :jezyk:
|
Cytat:
niestety nie ma niezawodnych nagrywarek w tej cenie :nie: :D |
Witam !
Ja mam nagryware LG GSA-4167B i jestem bardzo zadowolony. Wypala we wszystkich możliwych formatach i robi to bezbłędnie. Jak do tej pory zero problemów. Kosztowała dokładnie 170 zł. jak chcesz sie dowiedzieć więcej wejdź tutaj:http://pl.lge.com/prodmodeldetail.do...-4167B&model=5 |
joujoujou przepraszam ale liczylem ze tu sciagne na siebie wieksze zainteresowanie. Jesli to konieczne to prosze o przeniesienie mojego posta. Przepraszam jestem tu nowym. Pozdrawiam!
|
Witam! :D
A dlaczego nie pytasz w przeznaczonym specjalnie do tego temacie? :P :czytaj: |
Jaka wypalareczke wybrac? Prosze o porady :(
Witam! Do kilku dni przegladam forum, czytam setki postow, ogladam dziesiatki wykresow z ktorym nic nie rozumiem;) i dalej nie wiem co wybrac. Bardzo prosze o odpowiedz na moje trudne dla mnie pytania. Jaka nagrywarke DVD wybrac? Moge przezanczyc na ten cel max 170zl. Nie mam blizej sprecyzowanych wymagan. Nagrywarka ma byc niezawodna. Bede na niej wypalal filmy do stacjonarnego odtwarzacza DVD.
A moze SHW-16H5S? |
Cytat:
|
Cytat:
Nasi przegrywają, cała Polska w żałobie, trener Janas rwie włosy z głowy :buu: A ty masz teraz dylemat jaką nagrywarkę kupić? ??? :wow: Jak przegramy to po co ci nagrywarka? :hmm: Skoro już nic nie będzie miało żadnego sensu ani znaczenia :nieee: ^_^ |
Mam dylemat. Mam na nagrywarke około 200 zł i chce kupić BENQ DW 1640 tylko niewiem czy wciąż się to opłaca(nagrywarka chyba nie najnowsza skoro można ściągnąć softa z 2005/04). Czy ktoś powie czy nadal to sie opłaca??? Widze mnóstwo pochlebnych opini na temat tej nagrywarki ale może jest jakaś cikawsza w tym przediale cenowym??? Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc.
|
Cytat:
:D |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
:D |
a slownik by sie przydal jak chcesz to moge Ci podac dane do przeslania:d
|
klawiatura mi nie styka a w pospiechu bylo pisane :pp
|
Cytat:
a kolega grzegorz_1982 niech zastanowi się na kupnem jakiegoś słownika :taktak: |
Cytat:
|
A ja mam maly dylemat gdyz planuje kupic nowa nagrywarke i niewiem jaka wybrac abiore pod uwage nastepujace modele LG H20L, H10N lub Pioneer DVR-111 aba te napedy maja niema taka sama jakosc zapisu LG ma dodatkowo LS i H10N zapis RAMx12 a Pioneka mozna przerobic na LF i pytanie ktora nagrywarke wybrac bylem zdecydowany na pionka ale Lg tez ma zalety gdyz szybciej nagrywa plyty CD, fakt faktem malo nagrywam(ale zawsze sie przyda) na CD bo glownie nagrywam na DVD-R i ktora z tych nagrywarek ma lepsza jakosc zapisu na plytach DVD-R. I moja prozba czy ktos moze sie wypowiedziec natemat tych napedow i co onich sadzicie
|
Cytat:
|
Cytat:
:mruga: |
Wydaje mi si***281; ***380;e h20l minimalnie lepiej pali na dvd+/-r........
|
Cytat:
To szaleńcze dewiacje przeintelektualizowanych ambicjonalistów :glupek: :szczerb: |
Cytat:
|
Takie pytanko. Jakie LG jest obecnie najlepsze. Chodzi mi oczywiscie o DvD+/-RW. Mam okazje zakupić troche taniej wiec zastanawiam sie co wybrac.... szkoda ze LG, no ale darowanemu.....
|
a moze ten model : LG GSA-H10N
|
Cytat:
Bo też się zastanawiam :idea: :fiu: |
Cytat:
|
wylosowa***322;em LG H20L :>
|
Cytat:
|| |
Bierz ch***322;opaku i sie nie zastanawiaj
tylko nie BENQ o nie .. http://forum.cdrinfo.pl/ogolnie-o-dv...scribe-19.html |
Cytat:
bo składam kompa i potrzebuję napęd który dobrze nagrywa i ma dobrą korekcję błędów mam neca 4551 nagrywa dobrze, ale do porysowanych płyt muszę mieć inny napęd :( |
Cytat:
|
Cytat:
Bierz LG H20L albo Benka 1655 albo Litka 165H6S jak tylko się pojawi Bo nie wiem ile wart jest OEM Soniaka :nie: :idea: |
wiem, ***380;e jest na www.arest.pl sk***322;adam tam kompa ;)
dobra to wezm***281; pioneera dvr-111bk - postanowione (troch***281; przyci***261;***322;em na obudowie aby zmie***347;ci***263; si***281; w przeznaczonej kwocie ;) ) |
Cytat:
Nie rób siary! :mruga: Toż to TO :czytaj: Już od dawna na rynku To taki prototyp Benka 1670 :> :mruga: |
BENQ DQ60-0B3 co to za cudo ???
mo***380;e kto***347; powiedzie***263; co***347; bli***380;ej, kto***347; ju***380; testowa***322; ??? |
Cytat:
:ysz: |
Chce kupic benq dw1655 ale zalezy mi na dobrej jakosci wypalonego stafu na plytach dvd-r a w recenzjach pisza ze slabo wlasnie na minusach nagrywa, czy nowy FW to poprawil i juz dobze nagrywa dvd-r ??? chce gluwnie nagrywac gierki do ps2 wiec zalezy mi na jakosci nagrania, a jezeli juz to jaka nagrywarka ma najlepsze parametry nagrywania plyt dvd-r ???
|
Cytat:
Niektóre walory są BEZCENNE :) ----> MOBILE RULZ :P |
Cytat:
Jak VIZZARD ci polecał ten napęd to go bierz :tak!: Model EW164B to zewnętrzny model nagrywarki 1640, która jest sprawdzona i bardzo dobra Z BenQ 1655 ludzie zgłaszaja jakieś anomalie czasami, ale wiadomo - trudno wszystkim dogodzić :banan3: :> Jeżeli nie będziesz używał LightScribe i cenisz sobie jakość, szybkość, niezawodność i mobilność przy tym To bierz ten zewnętrzny :taktak: Model zewnętrzny - to także więcej miejsca w kompie oraz niższe temperatury przy nagrywaniu Przy tym ten design :czytaj: No i rzecz najważniejsza: Czy wiesz z jakim utęsknieniem będzie cię oczekiwać twoja dziewczyna? Z niecierpliwością i podnieceniem będzie się wschłuchiwać w każdy szmer na klatce Czy to aby nie ty ze swoim przenośnym odtwarzaczem I wieczór filmowy we dwoje przy podgrzewaczach, pizzy i gorącym kubełku z McDonalds :> A tak - to wiesz Jak będzie miała swój odtwarzacz - to po co ma na ciebie czekać? ??? I cholera wi z kim te wieczory filmowe spędzać będzie? Choć z drugiej strony Benek 1655 też nie jest zły :nieee: A horyzonty w życiu zawsze poszerzać trzeba... :> || |
dzieki wielkie
dzieki wielkie
|
Cytat:
|
dzieki jeszcze jedno pytanko???
a z tych dwoch to ktora bys polecił???dzieki i pozdro
|
oba wymienione prze Ciebie lite-ony są "nie pierwszej świeżości"
851 już nie jest od dawna produkowany - prędkość max 8x, 1635 prędkość max 16x jak chcesz więcej danych ze specyfikacji to www.liteon.ab.pl lub http://www.liteonit.com/ pozdro |
Witam wszystkich, potzrebuje pomocy z wyborem nagrywarki dvd, mam do wyboru dwie nagrywarki
1. LiteOn SHW-1635S 2. LiteOn LDW-851S Ktorą mam wybrać z tych dwóch moze mi ktos pomóc bo nie znam sie w tym temacie a mam mozliwosc kupic ktorąś z nich?? prosze o szybkie i konkretne odpowiedzi!!! Dzieki wilkie napiszcie mi ktora jest starsza i i jakie predkosci maja??? prosze o odpoiwedz ja sie nie orientuje w tych tematach, prosze pomozcie??? |
http://forum.cdrinfo.pl/ogolnie-o-dv...scribe-18.html
ostatni m***243;j post w tym topicu..? co o tym s***261;dzicie ? |
Hmm spoko zgadzam się z Tobą :)
jestem właściwie zdecydowany na tego benka 1655 tylko chciałem jeszcze zebrać opinie na temat tej drugiej zewnetrznej maszynki bo mało o niej jest postów a w sumie ok 150 zl drozsza jest wiec zastanawiam się czy warto doplacic i ja kupic?chociaz w z drógiej strony bede uzywal palnika tylko w domku sporadycznie do przegrania jakiegos filmiku i wlasciwie tyle, więc nie wiem czy jest sens placic 150 zl wiecej za ten zewnętrzny model? (tak szczerze to zastanawiałem sie nad nim dlatego ze polecał go VIZZARD bo te jego 7 000 komentarzy budzi szacunek i myślę że chłopina się zna na rzeczy, a poza tym mając zewnętrzniaka mógłbym go nosić do dziewczyny zeby jakiś filmik u niej obejrzeć tylko...teraz wpadłem na taki pomysł ze... jak bym kupił sobie tego 1655 a dziewczynie jakiś zwykły odtwarzacz dvd za 50 zł to jestem 100 zł do przodu :D jak myślicie co zrobic ?? ??? |
Cytat:
Posiada ktoś doświadczenia z taką sprawą? |
Cytat:
@czubaka posiadam Benka DW1655. Jako***347;***263; b.dobra wypalonych p***322;yt. Bardzo du***380;a wydajno***347;***263; zgrywania p***322;yt DVD/CD. |
Witam, jestem na kupnie palnika i zastanawiam się nad
1. Benq 1655 2. Benq EW164B 3. jakas inna bezproblemowa nagrywarka :) (z tym, że do firm HP i LG odnoszę się z rezerwą - miałem ich nagrywari cd i...teraz na sam dźwięk nazwy HP lub LG nóż mi sie w kieszeni otwiera i mam ochote kogoś zabić :/ ) Chodzi mi o dobrą jakość głównie odczytu (zapisu oczywiście też ale na odczyt kładę większy nacisk - będzie to jedyny napęd w kompie) Bardzo prosilbym o rade ktory z nich wybrac lub ewentualnie jakies propozycje w podobnej cenie :) , wypalanie obrazkow na plytce nie ma dla mnie znaczenia więc LightScribe niech nie będzie argumentem za ani przeciw. Z góry dzieki za odpowiedzi, pozdrawiam :) |
hmm no tak:taktak: sam z czystej ciekawości kupie tego Verbatima +RW i wypale:taktak: ech te Verbatimy, powinny zmienić nazwe:sciana:
|
Cytat:
Po prostu te Verbatimy są do dupy :wsciekly: Verbatim idzie po prostu w ślady TDK - jedzie na marce wciskając chłam Przykład: Dokładnie taki sam Verbatim DVD+RW na kolejnym "uszkodzonym" 1640 -> TU :czytaj: || |
Ilość załączników: 2
@Crypter te nagrywary jakieś walnięte były:D
Tak żeby nagrać DVD+RW Verbatim x4 w takim stylu,to aż prosi,żeby jeszcze raz potestować na dobrym BENQu... oto jak mój Benq 1655 poradził sobie z : Platinum DVD-RW x4 burn x 2 Octron DVD+RW x4 burn x4 :spoko: |
Cytat:
Mam nadzieje, że chłopaki z komputerowego pozwolą zgarnąć jakiegoś litka (bo generalnie tam żadko są Litki na półce, chyba ze względu na dużą awaryjność i powroty na serwis) Pozdroofki ;) |
Cytat:
Może trochę wcześniej pojawi się Litek SHM-165H6S :> To też byśmy se na testy popatrzyli :czytaj: :mruga: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:21. |