![]() |
sory to pomyłka wybieram w testach napęd NEC ND-4571A a otwiera mi się plextor nie wiem czemu. Naprawde chodziło mi o NEC ND-4571A
|
Jest jeszcze Benq LS DW1655 :)
|
no właśnie zastanawiałem się nad Benq LS DW1655 ale juzteraz nie wiem.
Mam do wyboru: Benq DW1655 LightScribe 155zł. LITEON SHW-16H5S LightScribe 170zł. NEC 4571A LabelFlash 149zł. CHyba, że znacie cos lepszego? |
Cytat:
Minus taki że ma słabą korekcje błędów ale wypala bardzo dobrze. |
@Deckard Benq te***380; ma Door To Door :P
Je***380;eli b***281;dziesz u***380;ywa***322; funkcji LightScribe to najlepszym wyj***347;ciem jest LG-GSA 4167B || [JOKE] Tak serio na twoim miejscu bra***322;bym Benq LS DW1655. Nap***281;d ma bardzo dobr***261; jako***347;***263; zapisu. Jest bardzo wydajny podczas odczytu p***322;yt. Je***380;eli chodzi o awaryjno***347;***263; to je***380;eli nie trafisz na trefny model b***281;dzie Ci s***322;u***380;y***322;. W LabelFlash bym si***281; nie pcha***322;. No***347;niki s***261; jeszcze dro***380;sze ni***380; LS... |
LightScribe i LabelFlash nie są niezbędne wydaje mi się, że wezme neca. A czy on da rade wypalić obraz zabezpieczony safedyskiem czy jak to się pisze? Bo mam most wanted, nie gram już ale bym sobie zostawił ale ten obraz jest zabezpieczony właśnie w ten sposób, zresztą teraz chyba dużo gier jest zabezpieczanych w ten spsób.
Apropo benqu słyszałem że to są dość awaryjne napędy, w serwisie gdzie kupowałem komputer i załatwiam wiele spraw z nim związanych nie sprzedają go właśnie z powodu zbyt duże awaryjności, czy to prawda, że są aż tak bardzo awaryjne? |
Cytat:
[z tego co wiem to litek ładnie safe disca palił] ale po co to komu|| przecież są cukierki Cytat:
a możesz kupić najtańszego liteona i będzie Ci służyć parę lat |
o jakie cukierki Ci chodzi?
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
nie s***322;uchaj tego co Ci m***243;wi***261; w sklepie. Nap***281;dy Benq maj***261; gwarancj***281; Door-To-Door wi***281;c sklep nie po***347;redniczy w czynno***347;ciach naprawczych wi***281;c to nie pow***243;d ich nie sprzedawania. Sklepy zazwyczaj wciskaj***261; "popularne" nap***281;dy. Czyli LG, Litek, Plex itp... Posiadam Benq LS DW1655 na starcie mia***322; walni***281;ty uk***322;ad odpowiedzialny za LS. Po wymianie na nowy egzemplarz wszystko jest ok. |
czy jakas dobra dusza moglaby zebarc porownawcze dane benq 1655 i pioneera 111 wg kategorii cdrinfo (baza nagrywarek), czyli:
Kompatybilny z Safedisc starszym niż v2.51 Kompatybilny z Safediscv2.51 - v2.8 Overburning CD CD-TEXT Odczyt/Zapis Odczyt/zapis płyt 90 min. (800 MB) Odczyt/zapis płyt 99 min. (870 MB) Obsługa MountRainier Obsługa Key2Audio Obsługa BitSetting Dodatkowe informacje :) ? p.s. ktory naped daje mozliwosc lepszej kontroli jakosci nagranych plyt? |
Cytat:
W wersji palnika BLACK jest to Czarna Mamba... || :mruga: |
Cytat:
Hoho... Spore masz wymagania :D To tak.... :rotfl: BenQ DW1655 vs Pioneer DVR-111 (najpierw będę pisał dla BenQ a potem dla Pionka) :czytaj: Kompatybilny z Safedisc starszym niż v2.51 tak tak Kompatybilny z Safediscv2.51 - v2.8 tak tak Overburning CD tak tak ( Overburning tylko do około 90 minut na płytach 99 minut CD-R ) CD-TEXT Odczyt/Zapis tak tak Odczyt/zapis płyt 90 min. (800 MB) tak tak Odczyt/zapis płyt 99 min. (870 MB) tak nie Obsługa MountRainier nie nie Obsługa Key2Audio tak tak Obsługa BitSetting tak nie wiem :D || Lepszą kontrolę nagranych płyt daje BenQ ponieważ zwraca on wszystkie błędy... A co do sprawdziania jakości płyt na Pioneerku to jak to kiedyś napisał VIZZARD w Nero Cd-Dvd speed "wychodzi jakaś sieczkarnia młockarnia" :taktak: Coś jeszcze?? :spoko: |
Cytat:
Poza tym to przecież nie prom kosmiczny tylko zwykła nagrywarka :czytaj: Oprócz wszystkich tych bajerów o które się pytacie Ja od siebie dodam jeszcze jedną zaletę Te nagrywarki po prostu nagrywają :jupi: :fala: |
mój budrzet skoczył do ok. 200zł. więc poszukiwania zaczynam od początku. Napiszcie za jaką marką warto się rozglądać bo na jednym forum pisze, że litki są najlepsze a benq do dupy a na innym odwrotnie, więc już sam nie wiem.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:12. |