![]() |
Dobra..
Powiedzcie mi która nagrywarka jest lepsza: LG - GSA-H20 Benq - DW1655 Która ma lepszą korekcję błędów, jest bardziej niezawodna ? Którą do czego lepiej stosować. Proszę o odpowiedz bo mam dylemat a w następnym tygodniu kupuje nagrywarkę.. |
Cytat:
Jest jedynie model DVR-111D kt***243;ry nie nagrywa DVD-RAM Ale tak samo ma***322;o o jednym jak i o drugim wiemy Na forum cdrinfo jest chyba jeden temat o tym modelu A w s***261;siedniej wiosce ma***322;a recka i jeden rozrastaj***261;cy si***281; temacik Podobno***380; to istna rewolucja ( tak przynajmniej twierdzi slawekj ) :> BenQ 1655 jest to model 1650 wzbogacony o LightScribe I w***322;a***347;nie raczej tego bierz Spe***322;nia w pe***322;ni twoje wymogi i nie tylko M***243;j drogi... :D :mruga: |
Cytat:
Świetnie zapisuje, bardzo dobra korekcja, DVD-RAM a jakość zapisu o pół punktu za Plextorem 760A. :) |
witam
po przeczytaniau sporej części forum, można nabawić się niezłego zawrotu głowy. chcąć dojść, która nagrywara jest lepsza :) co byście polecili z doświadczenia i wiedzy o sprzęcie: Poneer drv-111 Nec nd-4551 Nec nd-4571 Benq dw 1650 Brenq dw 1655 Pierwszoplanową sprawą jest dla mnie odczytywanie płyt dvd, a potem dopiero nagrywanie (wiel, że może lepiej osobno kupić zwykły napęd dvd ale nie chce paru napędów, a i kasy brak :) ) Czym różni się nec 4551 od 4571 bo w specyfikacji wyglądają identycznie ? z góry wielkie dzięki za pomoc |
Bardzo prosze o opinie o Benq DQ60B3. Jak nagrywa plytki, czy sa czytane w innych napedach, itp. Z gory dzieki !!
|
Ja mialem Nec 3540A. Zgadzam sie z opiniami na forum. nagrywa swietnie ale odczyt to juz inny temat. Mialem pare CD DVD ktorych nie czytalo TYLKO w NEC, sprawdzalem u siebie i u kumpla, a bez problemow czytalo w Benq i LG. Sam sie zastanawiam co teraz kupic.
|
Witam. Mam zamiar kupić DVDRW.
Waham się między NEC ND-3551, NEC ND-3540,a Pionieer DVR 110. A może jakąś inną zaproponujecie? Z góry dziękuję za odpowiedź. |
Co wybrać ??
Mam do Was pytanie. Posiadalem nagrywarke DVD NEC 3540A jednak mialem do niej pare zastrzezen i chce teraz kupic sobie jakas inna. Piszcie jakich uzywacie i co ewentualnie polecacie. Zastanawiam sie nad Pioner, LG, Benq. Jak sadzicie, ktore nagrywaja dobrze plytki i ODCZYTUJA bez wiekszych problemow ??
|
Cytat:
|
Jaka nagrywarke wybrac
witam!!!
wiele osob pewnie powie abym udal sie do przyklejonego tematu http://forum.cdrinfo.pl/ogolnie-o-dv...nie-tylko.html tylko ze nie rozstrzygnal mojego dylematu. wiec jaka nagrywarke kupic?? wczesniej mialem benq 1640 i bylem z niej bardzo zadowolony. nagrywala na wszystkich nosnikach (nawet vobis, hawk itp.) na dodatek rozpedzala sie do max predkosci nagrywania po chwili a nie jak inne nagrywarki gdzies w polowie i wszystko czytala z max predkoscia (chyba do x16) oraz nie mozna zapomniec fajnym sofciku QSuite. a moj dylemat jest taki: nie wiem jaki palnik teraz wybrac. zastanawiam sie nad: benq DQ60, DW1655, DW1650 pioneer 111, 110 (tych 110 jest kilka rodzai (110, 110D, 110DSV) napewno nie chce lg, lite-on, samsung, plextor (on akurat ze wzgledow cenowych). co polecacie abym byl zadowolony tak jak z benq 1640?? w wiekszosci wypalam dvd video. moze jeszcze jakas inna firme. z gory dzieki za pomoc pozdrawiam Komentarz Moderatora: |
JAKĄ NAGRYWARKE KUPIC (Temat dla nowych użytkowników i nie tylko )
Ja miałem poprzednio Toshiba SD-R5472C fWTU02 - na markowych nośnikach
(Verbatim, TDK, Sony - 0 kłopotów) teraz mam Pioneera DVR-111D black OEM - też 0 kłopotów Co do NECa i BenQ się nie wypowiem. (nie miałem okazji się jeszcze bawić) - jednak mnogość i JAKOść tematów na forum CDRINFO.PL powinny dać + - jakieś pojęcie o danym modelu palnika. Swego czasu nawet miałem LiteOna 812S Black (padł po 5 miesiącach, w tamtym czasie Litki padały "masowo" według mnie - dużo zwrotów, reklamacji) Natomiast co do np. LiteOna SHW-16H5S - całkiem sympatyczny palnik, nie pozbawiony swoich typowych dla Litków zalet (jak i wad oczywiście) Także WYBóR NALEżY DO CIEBIE drogi Kolego. ps. wybrałbym ten do którego mam senstyment tzw. "psychologiczny" pozdrawiam i życzę udanego palenia hehehe |
raczej nec 4550/4551 nie warto bo za tyle samo mamy najnowszy model 4570/4571.
|
Cytat:
|
Cytat:
50zł? Za tyle to MOŻE bym wziął tę Toshibę Ale tylko jako drugi napęd Szkoda zawracania głowy :nie: |
witam jako nowy
i od razu zwracam sie z typowym pytaniem nowego... poczytalem forum i wiem mniej-wiecej co polecacie ale chcialbym sie dowiedziec co myslicie o ponizszych napedach: Toshiba SD-5272 - chyba dosc stary naped, bez DL, ale moge go dostac w miare tanio Philips SPD3000 - zewnetrzna, nie wiem w ogole co to za model, nie znalazlem nic na jego temat, moze ktos wie co jest w srodku? moze to OEM czegos innego? bede wdzieczny za pomoc |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:58. |