![]() |
Cytat:
Post skasowany. || |
Komunikat w***322;***261;czeniu systemu ochrony zapisu jest:)
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/faq/57002-ja...-optyczny.html :czytaj: |
ok, już wiem :) tylko musze kupić taśme, a co z tą ochroną zapisy, czy drugi kontroler wpłynie na to?
|
Cytat:
Cytat:
|
:( http://forum.cdrinfo.pl/669706-post971.html
po lekturze http://forum.cdrinfo.pl/faq/57002-ja...-optyczny.html mam juz totalny metlik. po opisie na kablu wnioskuje, ze mam udma2, czyli stare-wolne ata-33, ale dlaczego system twierdzi, ze primary master i slave u mnie to udma 66, a ten sam kabel na secondary master i slave to udma 33? poza tym napisane jest tez (na opakowaniu kabla) ata-bus 100 co niby znaczy udma5 wg postu jak poprawnie...-chyba wyjde z siebie zaraz. jak pojde do sklepu na wojne (marne szanse, ale moze..) to mam krzyczec, ze chce 80 zyl, 80 pin? ludzie kto to powymyslal :( ... p.s. oo, i jeszcze jedna mysl-podpiecie dwoch roznych "urzadzen" (wolniejsze i szybsze) powoduje prace obu jako to wolniejsze, tak? odlacze stare dvd (6 lat chyba) zobacze co bedzie... a wszyscy dobrzy ludzie moga juz myslec co dalej jesli ide blednym tropem, pozdrawiam :D -EDIT- nie tedy droga :( , dvd odpiete, benq zostal sam jako secondary master i nadal widze cdrom, udma33... |
Kupno nowej nagrywarki DVD jaką polecacie?
Witajcie!
Własnie mam zamiar zakupić nową nagrywarkę DVD poprzednią jaką miałem to Lite-On SHW 1635S, niestety wczoraj coś jej się zrobiło nie czyta wogóle płyt CD tylko DVD i to jeszcze je nagrywa a CD zero tylko kontrolka miga i nic... Wracając do tematu wyszukałem dla siebie następujące propozycje: SAMSUNG SH-S162L czyli z Lighscribe lub bez SAMSUNG SH-S182D - właśnie zastanawiam się która jest lepsza pod względem zapisu i odczytu.. LG GSA-H20L - czytałem opinie że jest bardzo dobra w stosunku do ceny i wydajności, chętnie poznam Wasze opinie na jej temat LiteOn 16H5S - z LightScribe, biorę też i tą pod uwagę ale z ostatnimi przejściami z LiteOnem mam mieszane uczucia czy się decydować na nią.. Czekam na Waszą pomoc :) a może polecicie mi zupełnie inny model w przedziale cenowym 140zł-170zł |
Z podanych przez Ciebie nagrywarek wybrałbym.... Żadną :P
Benq 1655 Lub Pioneer 111 |
tylko jak si***281; BenQ zepsuje to dadz***261; jakiego***347; starocia w zastepstwie ;)
|
Cytat:
|
Cytat:
Nie będzie się psuł :P A jak się zepsuje, to się go na gwarancję odda :) Bo jest to bardzo fajna nagrywareczka :D |
Michale a posiadasz BenQ'a? A co powiecie na Pioneer DVR-111?
|
Sam posiadam BenQ 1640. Nie mia***322;em z nim ***380;adnych problem***243;w. Wypala wszystko i na wszystkim :D
BenQ 1655 i Pioneer 111 s***261; por***243;wnywalnymi nap***281;dami je***347;li chodzi o jako***347;***263; zapisu... Tyle, ***380;e BenQ 1655 posiada technologi***281; LS.. Taki ma***322;y bajer, ale czasem mo***380;na si***281; pobawi***263; :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:06. |