![]() |
BenQ 1655 obs***322;uguje technologi***281; Light Scribe :)
|
Witam, generalnie z nagrywarki korzystam rzadko, jednak czasem zdarzy się zrobić backup wszystkich danych na DVD-RW. Jeszcze rzadziej przyjdzie skopiować oryginalna gre/film/muzyke...
Jaka nagrywarke mozecie mi polecic do 300zł? Czy skopiowane nowe gry dadza sie odpalic na innym kompie? czy bedzie potrzeba sciagac jakies pirackie cracki? Oczywiscie gry kopiuje tylko dla siebie, jako kopie bezpieczenstwa :) Pozdrawiam |
Cytat:
|
A czy to jest mozliwe ze np. kupuje w sklepie gre Heroes V - robie kopie bezpieczenstwa i gram uzywajac kopii bezpieczenstwa? Czy do tego bede musial jeszcze sciagac jakies cracki i inne pirackie aplikacje?
|
Cytat:
Nie wiem jak bardzo dobrze radzi sobie ten plextor z zabezpieczeniami. Nikt na forum nie testował jego możliwości. Chwilowo jedynym wyznacznikiem jego możliwości jest ten test: http://forum.cdrinfo.pl/670944-post4.html Jednak jeśli któraś nagrywarka dvd będzie potrafiła skoować zabezpieczoną grę dvd, to będzie to jedynie plextor. Jeśli sobie nie poradzi, to pozostaje słodzik lub gra z napędu wirtualnego. |
czy s***322;odzik jest piracki? ;) Nie znam si***281; na tutejszym slangu ;P
czyli jakby ten plextor da***322; rade skopiowac plyte, to zadnych cukierkow nie bede potrzebowal? :) |
S***322;odzik - inaczej c-r-a-c-k.. Po to s***322;owo poddane jest cnzurze na forum i wy***347;wietla si***281; w postaci gwiazdek, czyli ***** ||
Korzystanie ze s***322;odzik***243;w jest zabronione w regulaminie. Gra wtedy skopiowana jest nielegalnie :D Ka***380;dy nap***281;d t***261; gr***281; skopiuje. Jednak skopiowana na tym plextorze ma szanse dzia***322;a***263;. Wszystkie inne nap***281;dy skopiuj***261; gr***281; tak, ***380;e b***281;dzie potrzebowa***322;a s***322;odzika. |
Z tego co mi wiadomo to kopie bezpieczenstwa sa legalne i o to mi chodzi. Nie jestem piratem i nie mam zamiaru nim byc :) Dziekuje za informacje, zastanowie sie nad tym plextorem, pozdrawiam:)
|
Cytat:
Wykonanie jednej kopii zapasowej jest legalne. Ale ingerowanie w struktur***281; oprogramowania ju***380; nie jest. A korzystanie ze s***322;odzik***243;w jest ingerowaniem w oprogramowanie. R***243;wnie***380; pozdrawiam ;) |
Czy BenQ 1655 nadaje sie do robienia kopii zapasowych filmow DVD? Uzywam do tego w tej chwili DVD Fab Decryptera, DVD Shrinka no i Nero na Liteonie SQHW-1653, ktory sobie z tym wszystkim radzil ale sie niestety popsul... Mysle o godnym nastepcy, ktory filmy DVD bedzie zgrywac bez jakichkolwiek problemow. Co wy na to?
|
Cytat:
|
Dzieki, bo juz bylem zdecydowany na tego BenQa i nagle sie naczytalem ze nie radzi sobie z roznymi zabezpieczeniami typu safedisc itp... Nie znam sie na zabezpieczeniach i nie wiem, ktore dotycza gier i programow, a ktore filmow DVD.
|
Cytat:
Z grami sobie nie poradzi. Z filmami poradzi sobie dobrze. |
A powiedz co sadzisz o Samsungu S182, w jakis gazetkach dorwalem testy tej nagrywarki i w jednym prowadzila, a w drugim byla na miejscu drugim. BenQ niestety byl troche dalej... Chyba, ze to test sponsorowany... ???
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:09. |