Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   JAKĄ NAGRYWARKE KUPIC (Temat dla nowych użytkowników i nie tylko ) (https://forum.cdrinfo.pl/f15/jaka-nagrywarke-kupic-temat-dla-nowych-uzytkownikow-nie-tylko-56850/)

Mich@ł 13.08.2006 17:39

BenQ 1655 obs***322;uguje technologi***281; Light Scribe :)

NeuroPL 13.08.2006 18:36

Witam, generalnie z nagrywarki korzystam rzadko, jednak czasem zdarzy się zrobić backup wszystkich danych na DVD-RW. Jeszcze rzadziej przyjdzie skopiować oryginalna gre/film/muzyke...

Jaka nagrywarke mozecie mi polecic do 300zł? Czy skopiowane nowe gry dadza sie odpalic na innym kompie? czy bedzie potrzeba sciagac jakies pirackie cracki?
Oczywiscie gry kopiuje tylko dla siebie, jako kopie bezpieczenstwa :)

Pozdrawiam

Mich@ł 13.08.2006 18:42

Cytat:

Napisany przez NeuroPL
Witam, generalnie z nagrywarki korzystam rzadko, jednak czasem zdarzy się zrobić backup wszystkich danych na DVD-RW. Jeszcze rzadziej przyjdzie skopiować oryginalna gre/film/muzyke...

Jaka nagrywarke mozecie mi polecic do 300zł? Czy skopiowane nowe gry dadza sie odpalic na innym kompie? czy bedzie potrzeba sciagac jakies pirackie cracki?
Oczywiscie gry kopiuje tylko dla siebie, jako kopie bezpieczenstwa :)

Pozdrawiam

Jeśli chcesz kopiować oryginalne gry na dvd, to tylko plextor 750a sobie z tym radzi. Żadne inne nagrywarki dvd nie obsługują wymaganego do kopiowania zabezpieczeń trybu raw.

NeuroPL 13.08.2006 18:52

A czy to jest mozliwe ze np. kupuje w sklepie gre Heroes V - robie kopie bezpieczenstwa i gram uzywajac kopii bezpieczenstwa? Czy do tego bede musial jeszcze sciagac jakies cracki i inne pirackie aplikacje?

Mich@ł 13.08.2006 18:56

Cytat:

Napisany przez NeuroPL
A czy to jest mozliwe ze np. kupuje w sklepie gre Heroes V - robie kopie bezpieczenstwa i gram uzywajac kopii bezpieczenstwa? Czy do tego bede musial jeszcze sciagac jakies cracki i inne pirackie aplikacje?

Więc tak:
Nie wiem jak bardzo dobrze radzi sobie ten plextor z zabezpieczeniami. Nikt na forum nie testował jego możliwości.
Chwilowo jedynym wyznacznikiem jego możliwości jest ten test: http://forum.cdrinfo.pl/670944-post4.html
Jednak jeśli któraś nagrywarka dvd będzie potrafiła skoować zabezpieczoną grę dvd, to będzie to jedynie plextor.
Jeśli sobie nie poradzi, to pozostaje słodzik lub gra z napędu wirtualnego.

NeuroPL 13.08.2006 18:58

czy s***322;odzik jest piracki? ;) Nie znam si***281; na tutejszym slangu ;P

czyli jakby ten plextor da***322; rade skopiowac plyte, to zadnych cukierkow nie bede potrzebowal? :)

Mich@ł 13.08.2006 19:04

S***322;odzik - inaczej c-r-a-c-k.. Po to s***322;owo poddane jest cnzurze na forum i wy***347;wietla si***281; w postaci gwiazdek, czyli ***** ||
Korzystanie ze s***322;odzik***243;w jest zabronione w regulaminie. Gra wtedy skopiowana jest nielegalnie :D
Ka***380;dy nap***281;d t***261; gr***281; skopiuje. Jednak skopiowana na tym plextorze ma szanse dzia***322;a***263;. Wszystkie inne nap***281;dy skopiuj***261; gr***281; tak, ***380;e b***281;dzie potrzebowa***322;a s***322;odzika.

NeuroPL 13.08.2006 19:06

Z tego co mi wiadomo to kopie bezpieczenstwa sa legalne i o to mi chodzi. Nie jestem piratem i nie mam zamiaru nim byc :) Dziekuje za informacje, zastanowie sie nad tym plextorem, pozdrawiam:)

Mich@ł 13.08.2006 19:08

Cytat:

Napisany przez NeuroPL
Z tego co mi wiadomo to kopie bezpieczenstwa sa legalne i o to mi chodzi. Nie jestem piratem i nie mam zamiaru nim byc :) Dziekuje za informacje, zastanowie sie nad tym plextorem, pozdrawiam:)

Masz racj***281;.
Wykonanie jednej kopii zapasowej jest legalne.
Ale ingerowanie w struktur***281; oprogramowania ju***380; nie jest. A korzystanie ze s***322;odzik***243;w jest ingerowaniem w oprogramowanie.

R***243;wnie***380; pozdrawiam ;)

Zagraj 14.08.2006 08:40

Czy BenQ 1655 nadaje sie do robienia kopii zapasowych filmow DVD? Uzywam do tego w tej chwili DVD Fab Decryptera, DVD Shrinka no i Nero na Liteonie SQHW-1653, ktory sobie z tym wszystkim radzil ale sie niestety popsul... Mysle o godnym nastepcy, ktory filmy DVD bedzie zgrywac bez jakichkolwiek problemow. Co wy na to?

Mich@ł 14.08.2006 08:54

Cytat:

Napisany przez Zagraj
Czy BenQ 1655 nadaje sie do robienia kopii zapasowych filmow DVD? ...

Tak.

Zagraj 14.08.2006 09:15

Dzieki, bo juz bylem zdecydowany na tego BenQa i nagle sie naczytalem ze nie radzi sobie z roznymi zabezpieczeniami typu safedisc itp... Nie znam sie na zabezpieczeniach i nie wiem, ktore dotycza gier i programow, a ktore filmow DVD.

Mich@ł 14.08.2006 09:17

Cytat:

Napisany przez Zagraj
Dzieki, bo juz bylem zdecydowany na tego BenQa i nagle sie naczytalem ze nie radzi sobie z roznymi zabezpieczeniami typu safedisc itp... Nie znam sie na zabezpieczeniach i nie wiem, ktore dotycza gier i programow, a ktore filmow DVD.

Zabezpieczenia gier a filmów różnią się od siebie.
Z grami sobie nie poradzi. Z filmami poradzi sobie dobrze.

Zagraj 14.08.2006 09:21

A powiedz co sadzisz o Samsungu S182, w jakis gazetkach dorwalem testy tej nagrywarki i w jednym prowadzila, a w drugim byla na miejscu drugim. BenQ niestety byl troche dalej... Chyba, ze to test sponsorowany... ???

melag 14.08.2006 09:37

Cytat:

Napisany przez Zagraj
A powiedz co sadzisz o Samsungu S182, w jakis gazetkach dorwalem testy tej nagrywarki i w jednym prowadzila, a w drugim byla na miejscu drugim. BenQ niestety byl troche dalej... Chyba, ze to test sponsorowany... ???

Chyba że... :>

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:09.