![]() |
ehhhhh...
dotra***322;em do konca.. choc nie od poczatku:p i juz nic nie wiem. Mam obecie Litka 1633S i jak to liek zaczyna pokazywac swoje humory, w dodatku testuj***261;c nagran***261; p***322;yte DVD+R(TDK) cienko jest z jako***347;ci***261; zapisu. Czas wi***281;c na co***347; nowego, tylko co? Pomocy!!! Potrzebuj***281; nap***281;du, kt***243;ry naprawde dobrze b***281;dzie nagrywa***322; dane, tylko to dla mnie jest wa***380;ne, bo dotychczas do tego wy***322;***261;cznie u***380;ywam Litka. Moze ten Benqu 1655? albo jakis Plextor?(choc troche szkoda kasy..) |
BenQ 1655 b***281;dzie dobrze nagrywa***322;.
Albo Pioneer 111 ;) |
ehh tylko czemu w testach cdrinfo wypad***322; on s***322;abiej od NEC-a jesli chodzi o jako***347;***263; nagrania? W***322;a***347;nie przez to mam ogromny m***281;tlik w g***322;owie :P :/
|
Cytat:
to necka możesz spokojnie brać ,naprawdę bardzo dobrze pali Jeśli nagrywarka dvd będzie jedynym napędem dvd w twoim komputerze to wez Pioneera 111 albo Benqa 1655 edit: Nec'ka możesz dokupić do twojego liteona wydaje mi się że to będzie dobra para :spoko: [Liteon - czyta Nec - nagrywa] |
Jaką nagrywarkę DVD wybrać ?
NEC ND-4571A
Samsung SH-S162L Zastanawiam się pomiędzy w/wym. A może całkiem coś innego ? Proszę o dobrą radę? Obecnie mam 2 letniego LITE-ONA SQHW-812S i nie jestem dość zadowolony! Najgorzej jest z nagrywaniem płyt DVD-RW, ma z nimi duże problemy a nawet bym powiedział niszczy je, bądź sa złej jakości. Prosze o rade !! Pozdrawiam |
Poszukaj na Forum...by***322;o wiele razy.
Ps.Kup Benq. |
Cytat:
|
@Bartek0000 - post nad twoim wymieniłem nagrywarki które polecam i sa obecnie polecane a ty wyskakujesz z pytaniem co kupić :szczerb:
nie mówiąc już o 4 ostatnich stronach tego topicu :bicz: |
Witam
Wkoncu nie wiem czy brac Benka 1655/1650 czy ktoregos Pionka z serii DVR-111. Czy od czasu bardzo kiepskiego wyniku w jakosci palenia DVD-R (wg drugiego PL serwisu) jakis firmware skorygowal to? Moglby ktos wypunktowac wyzszosci jednego nad drugim i odwrotnie? :) Czy Benek chociaz czyta RAMy ? |
Po dlugich namyslach kupilem BenQ 1655 ale.... pierwszy film na DVD, ktorego probowalem zrobic kopie bezpieczenstwa 'za szybcy za wsciekli' nie chcial sie wciagnac do DVD Shrinka :wow: pojawily sie bledy CRC. Mam tez podpietego na slave starego Liteona, ktory bez wiekszych problemow wczytal film do dalszej obrobki... Czyzby BenQ nie radzil sobie z zabezpieczeniami filmow DVD???
|
Cytat:
ściągnij sobie 2 programy: AnyDVD 6.0.5.0 & CloneDVD 2.9.0.1 (emule) i po problemie :taktak: Każdy jeden film zgrasz na twardziela :spoko: Ja ich używam od dawna i nie ma problemów |
:spoko: Dzieki za pomoc. Juz pobralem i zobacze jak to dziala w domku.
|
Witajcie
Wlasnie przeglafnelem kilkanascie stron tego postu i mam metlik w glowie przy wyborze nagrywarki DVD. Jak wiadomo powychodzily nowe biosy ktore cos tam poprawily lub popsuly i wiele postow jest nieaktualnych. Nagrywarka musi miec - LightScribe - dobrze nagrywac - miec dosc dobra korekcje bledow - cena do okolo 150- 160zl Nagrywam plytki DVD jak i CD (takze RW). Bedzie mi ona sluzyc do nagrywania wszystkiego czego sie da (danych , muzyki , filmow , backupow, plikow itp) Myslalem na BenQ DW1655 lub LG GSA-H20 Co byscie doradzili , polecili ? |
@Portlnet - BENQ :D
|
Witam
Przeczytałem kilka ostatnich stron tego topica i moje poszukiwania zawęziły się do trzech pozycji: NEC ND 4571A (aczkolwiek, ten raczej odpada - ponoć słabo czyta (??)) BenQ 1655 Pioneer 111d Nagrywarka ma służyć także jako napęd, Będę nagrywał w sumie chyba wszystko. Nie zależy mi na testach, nie będę jej także podkręcał... Właściwie to chyba BenQ albo Pionek.. Chyba, że macie jakieś inne typy? I jeszcze jedno pytanie - kupić OEM czy BOX? Warto dołożyć do wersji BOX? Macie może jakieś upatrzone miejsce w sieci gdzie warto kupić ten sprzęt? Pozdrawiam;) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:21. |