Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   JAKĄ NAGRYWARKE KUPIC (Temat dla nowych użytkowników i nie tylko ) (https://forum.cdrinfo.pl/f15/jaka-nagrywarke-kupic-temat-dla-nowych-uzytkownikow-nie-tylko-56850/)

icemac 03.01.2006 13:45

a co sadzicie o dvd-rw nec nd-4551a ??

bo nawet ladnie palila, widzialem testy w necie

a pale na verbatimach +R

Polit 03.01.2006 20:19

Wiem, że z tego typu postami stali użytkownicy spotykają się codziennie i z pewnością ich nie lubią. Mimo wszystko proszę o pomoc. ;)

Zastanawiam się nad zakupem nagrywarki dvd, odwiedziłem kilka stron i przeczytałem kilka testów. Ogólnie jestem totalnie zdezorientowany ilością i różnorodnością nagrywarek :) Szukam sprzętu do 200 pln głównie do odczytu CD/DVD. Nagrywam właściwie sporadycznie (cdr średnio raz na tydzień, cdrw raz na dwa tygodnie, a dvd pewnie nie częściej niż raz w miesiącu). Znalazłem 4 nagrywarki które mnie interesują, ale tak naprawdę to nie mam pojęcia czym kierować się przy zakupie i czy te wybrane przeze mnie są coś warte.

Nie będę owijał w bawełnę - jaką nagrywarkę w cenie do 200 pln polecacie?

Z góry dziękuję za pomoc i przepraszam jeżeli pytanie umieściłem w złym miejscu :)

joujoujou 04.01.2006 02:43

Cytat:

Napisany przez Polit
[...] Znalazłem 4 nagrywarki które mnie interesują, ale tak naprawdę to nie mam pojęcia czym kierować się przy zakupie i czy te wybrane przeze mnie są coś warte.

[...]

Jakie? :>

Polit 04.01.2006 10:15

Cytat:

Napisany przez joujoujou
Jakie? :>

LiteOn SOHW-1693S
NEC ND-3540A
BenQ DW1640
LG GSA-4167B

Wydaje mi się, że najleszym wyborem będzie BenQ, ale jak już mówiłem nie mam na ten temat zielonego pojęcia. Poza tym na allegro jest mnóstwo modeli LiteOn'a i LG, które można kupić poniżej 200 pln (nie rozumiem po co producenci robią tyle modeli, najwyraźniej nie różniących się między sobą...)

joujoujou 04.01.2006 11:44

Bierz benka, nie pożałujesz, sam mam i benka i NECa, w sumie obie świetne, ale bardziej lubię benka. :serdusz:

Ormianin 04.01.2006 16:15

Teraz tylko juz mozna polecic NEC ND-4551A LabelFlash DVD-RAM nic nie ma lepszego od tego, przede wszystkim jest LabelFlash i obsluga DVD-RAM reszta innych nagrywarek tymczasem zostaje z tylu

icemac 04.01.2006 17:00

Cytat:

Napisany przez Ormianin
Teraz tylko juz mozna polecic NEC ND-4551A LabelFlash DVD-RAM nic nie ma lepszego od tego, przede wszystkim jest LabelFlash i obsluga DVD-RAM reszta innych nagrywarek tymczasem zostaje z tylu

bede mial w piatek lub w sobote :D

wiec mozecie liczyc w miare czasu na jakies testy ale tylko verbatimow +R, bo na innych nie pale :mruga:

P.S.
nie wiem czy sie cieszyc, ale na www.cdrinfo.com zebrala nawet dobra ocene

:respect:

slawekj 04.01.2006 17:33

Cytat:

Napisany przez Ormianin

A od kiedy miarą jakości jest ilość możliwych funkcji testowanego napędu.
Jak LabelFlash i DVD-RAM przekłada się na jakość wypalonych pitów i landów ?
Czy Kolega oceniając Nec'a 4551A wiedział o czym pisze ???

:)

Ormianin 04.01.2006 18:42

Cytat:

Napisany przez slawekj
A od kiedy miarą jakości jest ilość możliwych funkcji testowanego napędu.
Jak LabelFlash i DVD-RAM przekłada się na jakość wypalonych pitów i landów ?
Czy Kolega oceniając Nec'a 4551A wiedział o czym pisze ???

Aktualnie testuje, wiec moge zapewnic ze warto wskoczyc w ta nagrywarke... oczywiscie jesli ktos planuje zupelnie nowy zakup, bo jesli ktos ma dobre urzadzenie z ktorego jest zadowolony nie ma sensu zmieniac na NECa

slawekj 04.01.2006 18:51

Cytat:

Napisany przez Ormianin
Aktualnie testuje, wiec moge zapewnic ze warto wskoczyc w ta nagrywarke... oczywiscie jesli ktos planuje zupelnie nowy zakup, bo jesli ktos ma dobre urzadzenie z ktorego jest zadowolony nie ma sensu zmieniac na NECa

Ja również mam bliźniaczy Nec 4550A... model 4551A ... jedynie uaktualniona funkcja LabelFlash.
A jak zapisuje.... :czytaj: od postu Nr 51.
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=56854

Ja nie polecam. :nie:

icemac 04.01.2006 19:08

a ja biore w sobote najpozniej neca nd-4551 ze sklepu i zobaczymy, jak mi sie nie spodoba to pojde z reklamacja :taktak:

na litka tez wszyscy narzekali, a moj 451@832 dobrze sie sprawowal - bedzie uzywany jako czytnik tego co nec wypali
:>

slawekj 04.01.2006 19:14

Ale Kolega uparty... ???
Po co wyważać drzwi już otwarte.
Nec dobrze wypala ale nie najlepiej. Nie pozwala mu lekko :fiu: metoda zapisu.
Do tego korekcja.
Są naprawdę lepsze napędy... :spoko:

icemac 04.01.2006 19:27

wiem ze sa lepsze :spoko:
jak bralem litka tez byly :tak!:
nie musi palic najlepiej moj Ronin 908 lyka wszystko bez zajakniecia :)

lecz lubie walczyc z przeciwnosciami losu
benq we Wrocku jest niezbyt dostepny, a za przesylke jakos mi sie nie chce placic

P.S.
ciekawe ile plyt mi sie ...
oby zadna :D

slawekj 04.01.2006 19:34

Norma ECMA nie określa czytania i ilości wypalonych nośników tylko min/max błędy PI/PIF, Jitter, Beta i wiele innych.

Rozmawiamy o jakości wypalanych płytek. Dla Nec'a 4550-51A jakość jest ograniczona z uwagi na metodę zapisu.
Jest dobrze ale do max dużo.... brakuje. :taktak:

icemac 04.01.2006 19:55

jak jest dobrze to mi na razie wystarczy, zobaczymy jak wyjdzie w "praniu", czyli w sobote, bo jutro naaaaaaaaaaaaarty, czyli urlop w pracy :piwo:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:44.