![]() |
a co sadzicie o dvd-rw nec nd-4551a ??
bo nawet ladnie palila, widzialem testy w necie a pale na verbatimach +R |
Wiem, że z tego typu postami stali użytkownicy spotykają się codziennie i z pewnością ich nie lubią. Mimo wszystko proszę o pomoc. ;)
Zastanawiam się nad zakupem nagrywarki dvd, odwiedziłem kilka stron i przeczytałem kilka testów. Ogólnie jestem totalnie zdezorientowany ilością i różnorodnością nagrywarek :) Szukam sprzętu do 200 pln głównie do odczytu CD/DVD. Nagrywam właściwie sporadycznie (cdr średnio raz na tydzień, cdrw raz na dwa tygodnie, a dvd pewnie nie częściej niż raz w miesiącu). Znalazłem 4 nagrywarki które mnie interesują, ale tak naprawdę to nie mam pojęcia czym kierować się przy zakupie i czy te wybrane przeze mnie są coś warte. Nie będę owijał w bawełnę - jaką nagrywarkę w cenie do 200 pln polecacie? Z góry dziękuję za pomoc i przepraszam jeżeli pytanie umieściłem w złym miejscu :) |
Cytat:
|
Cytat:
NEC ND-3540A BenQ DW1640 LG GSA-4167B Wydaje mi się, że najleszym wyborem będzie BenQ, ale jak już mówiłem nie mam na ten temat zielonego pojęcia. Poza tym na allegro jest mnóstwo modeli LiteOn'a i LG, które można kupić poniżej 200 pln (nie rozumiem po co producenci robią tyle modeli, najwyraźniej nie różniących się między sobą...) |
Bierz benka, nie pożałujesz, sam mam i benka i NECa, w sumie obie świetne, ale bardziej lubię benka. :serdusz:
|
Teraz tylko juz mozna polecic NEC ND-4551A LabelFlash DVD-RAM nic nie ma lepszego od tego, przede wszystkim jest LabelFlash i obsluga DVD-RAM reszta innych nagrywarek tymczasem zostaje z tylu
|
Cytat:
wiec mozecie liczyc w miare czasu na jakies testy ale tylko verbatimow +R, bo na innych nie pale :mruga: P.S. nie wiem czy sie cieszyc, ale na www.cdrinfo.com zebrala nawet dobra ocene :respect: |
Cytat:
Jak LabelFlash i DVD-RAM przekłada się na jakość wypalonych pitów i landów ? Czy Kolega oceniając Nec'a 4551A wiedział o czym pisze ??? :) |
Cytat:
|
Cytat:
A jak zapisuje.... :czytaj: od postu Nr 51. http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=56854 Ja nie polecam. :nie: :) |
a ja biore w sobote najpozniej neca nd-4551 ze sklepu i zobaczymy, jak mi sie nie spodoba to pojde z reklamacja :taktak:
na litka tez wszyscy narzekali, a moj 451@832 dobrze sie sprawowal - bedzie uzywany jako czytnik tego co nec wypali :> |
Ale Kolega uparty... ???
Po co wyważać drzwi już otwarte. Nec dobrze wypala ale nie najlepiej. Nie pozwala mu lekko :fiu: metoda zapisu. Do tego korekcja. Są naprawdę lepsze napędy... :spoko: :) |
wiem ze sa lepsze :spoko:
jak bralem litka tez byly :tak!: nie musi palic najlepiej moj Ronin 908 lyka wszystko bez zajakniecia :) lecz lubie walczyc z przeciwnosciami losu benq we Wrocku jest niezbyt dostepny, a za przesylke jakos mi sie nie chce placic P.S. ciekawe ile plyt mi sie ... oby zadna :D |
Norma ECMA nie określa czytania i ilości wypalonych nośników tylko min/max błędy PI/PIF, Jitter, Beta i wiele innych.
Rozmawiamy o jakości wypalanych płytek. Dla Nec'a 4550-51A jakość jest ograniczona z uwagi na metodę zapisu. Jest dobrze ale do max dużo.... brakuje. :taktak: :) |
jak jest dobrze to mi na razie wystarczy, zobaczymy jak wyjdzie w "praniu", czyli w sobote, bo jutro naaaaaaaaaaaaarty, czyli urlop w pracy :piwo:
:) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:44. |