Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   JAKĄ NAGRYWARKE KUPIC (Temat dla nowych użytkowników i nie tylko ) (https://forum.cdrinfo.pl/f15/jaka-nagrywarke-kupic-temat-dla-nowych-uzytkownikow-nie-tylko-56850/)

nimal 29.12.2005 23:29

nie
stary teac to nie to dzisiejszy teac
a nagrywarke widzialem, ale notebookowa i nie w polsce tylko w niemczech, ale to tak na marginesie (choc o to pytales) ^_^

icemac 30.12.2005 08:13

Cytat:

Napisany przez esem
Unikać taśm "80" dla CD-ROMo podobnych jak przesłowiowego ognia!!!
Nic nie wnoszą do transferu (czysty marketing) a są bardzo delikatne. Czyli potencjalnie same problemy.

ja uzywam i nie mam zadnych problemow :tak!:

moze trzeba rzadziej grzebac w kompie :>
ja juz nawet obudowe zakrecilem na sruby || aby mnie nie korcilo

:respect:

pops 30.12.2005 23:50

Cytat:

Napisany przez nimal
...
stary teac to nie to dzisiejszy teac
...

szkoda, wierze na slowo, mialem nadzieje, ze beda co najmniej tak dobre jak te stare. jakosc wszystkiego sie pogarsza, widac producenci robia wszystko zeby wyciagnac z nas wiecej kasy.

Yog-Sothoth 01.01.2006 14:09

Panowie, wiecie moze jak sie sprawuja te nowe nagrywarki od NEC z Labelflash - http://www.allegro.pl/show_item.php?item=79697816
Musze kupic w tym miesiacu nagrywarke i nie wiem czy brac z ta technologia (zakladam ze plytki do LS nie dadza sie 'opisac' w LF od NEC), czy tez kupic BENQ lub Lite-ON.

Diabolique 01.01.2006 14:37

to prawda plyt do LS nie da sie smarować LFem. nagrywarki sa, płyt nie ma, na dodatek LF jest paskudne w obecnej formie. lepszy bylby benq, nec 4550a.

Yog-Sothoth 01.01.2006 17:30

Co znaczy paskudne? Technologia LF nie sprawdza sie, czy tez soft niedopracowany? W sumie na poczatku tez wiekszosc psioczyla na LS a teraz to juz prawie standard ;)

Diabolique 01.01.2006 17:59

moim zdaniem technologia pozostawia wiele do zyczenia. byłem zwolennikiem LF do czasu gdy zobaczyłem jak to wyglada na plytkach. teraz wybralbym LS. na forum jest topic w ktorym jest link do tego jak czesi przerobili 4550a@4551a i troszke polabelowali, efekt jak dla mnie mizerny, ledwo co widac na tych plytach. a mialo byc tyle odcieni :] ....

me_th_od 02.01.2006 11:22

jaka nagrywarke DVD ?!?

witam
padla mi nagrywarka DVD LiteOn - nagrywa mi plytyt co prawda ale potem przy odtwarzaniu jest problem bo nie "widzi" wszystkich danych :(
w zwiazku z tym poszukuje dobrej nagrywarki DVD
interesuje mnie
predkosc nagrywania DVD +/- R tak ok 16x
DVD +/- RW tak ok 8x
DVD RAM tak ok 4x juz bedzie wystarczylo ;)
cena tak do 250 maxymalnie a najlepiej do 200 hi hi ;)
aha no i jakby obslugiwala tryb RAW tez byloby milo - chyba ze to jest zbedne przy obecnym oprogramowaniu typu nero czy clone ?!?:)
jakie modele mozecie mi polecic bo z tego co przegladalem na forum to jakos nic jasnego dla mnie nie wynika jaki model, dlaczego i jaka ma przewage na innymi ;)

Diabolique 02.01.2006 12:39

ja polecam NECa 4550a, tylko nie wiem jak u niego z trybem RAW.

Cacek 02.01.2006 13:06

Witam wszystkich serdecznie w Nowym Roku :)
Chcialem sie Was poradzic w sprawie zakupu zewnetrznej nagrywarki do starszego Laptopa. Znajomy ma Compaqa Armade E500. Procesorek tam jest chyba PIII 700, Winda 98SE i 64B RAMu. Zapragnal ostatnio zakupic zewnetrzna nagrywarke DVD na USB. I tu mam pare pytan:

1. Laptop ten posiada chyba tylko USB 1.1 - czy sa modele chodzace na 1.1? Jezeli tak to co polecacie? Chodzi bardziej o nowke dostepna w sklepie

2. Czy Winda 98 i 64 RAM nie jest problemem? Ramu zawsze mozna dolozyc, system raczej pozostanie 98. Ale czy w przypadku pozostawienia 64 mega, taka konfiguracja zadziala?

Bede ogormnie wdzieczny za wyjasnienia i pomoc w doborze modelu.

Pozdrawiam,
Cacek

ace2 02.01.2006 14:28

PIONEER - który wybrac ??????

DVD-REC PIONEER DVR-110D
DVD-REC PIONEER DVR-110DBK
DVD-REC PIONEER DVR-110DSV

Pytanie jak w temacie, do wyboru sa takie 3 modele o ktorych nic nie wiem, ceny podobne. Prosze o rade.

namor 02.01.2006 15:21

Cytat:

Napisany przez ace2
DVD-REC PIONEER DVR-110D
DVD-REC PIONEER DVR-110DBK
DVD-REC PIONEER DVR-110DSV

Pytanie jak w temacie, do wyboru sa takie 3 modele o ktorych nic nie wiem, ceny podobne. Prosze o rade.

to jest jedna i ta sama nagrywarka a różni się tylko kolorem
PIONEER DVR-110D
PIONEER DVR-110DBK
PIONEER DVR-110DSV
a na przyszłość :
Google twoim przyjacielem

ace2 02.01.2006 16:07

faktycznie, przeoczylem ten opis. Sorry

ed hunter 02.01.2006 16:33

Cytat:

Napisany przez Cacek
Witam wszystkich serdecznie w Nowym Roku :)
Chcialem sie Was poradzic w sprawie zakupu zewnetrznej nagrywarki do starszego Laptopa. Znajomy ma Compaqa Armade E500. Procesorek tam jest chyba PIII 700, Winda 98SE i 64B RAMu. Zapragnal ostatnio zakupic zewnetrzna nagrywarke DVD na USB. I tu mam pare pytan:

1. Laptop ten posiada chyba tylko USB 1.1 - czy sa modele chodzace na 1.1? Jezeli tak to co polecacie? Chodzi bardziej o nowke dostepna w sklepie

2. Czy Winda 98 i 64 RAM nie jest problemem? Ramu zawsze mozna dolozyc, system raczej pozostanie 98. Ale czy w przypadku pozostawienia 64 mega, taka konfiguracja zadziala?

Bede ogormnie wdzieczny za wyjasnienia i pomoc w doborze modelu.

Pozdrawiam,
Cacek

64MB ramu to zdecydowanie za mało, USB 1.1 praktycznie nie nadaje się dla nowych nagrywarek DVD i nowych płyt z wysokim indeksem prędkości...

po dołożeniu RAMu działać to będzie, ale wnerwiająco.

mensir67pl 02.01.2006 17:13

Cytat:

Napisany przez ed hunter
64MB ramu to zdecydowanie za mało, USB 1.1 praktycznie nie nadaje się dla nowych nagrywarek DVD i nowych płyt z wysokim indeksem prędkości...

po dołożeniu RAMu działać to będzie, ale wnerwiająco.

POPIERAM Tak TAk

USB 1.1 i nawet predkosc 4x to masakra :) moze 1 x 2 x ale nie zawsze to mozna ustawic dla danego nosnika.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:21.