Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   JAKĄ NAGRYWARKE KUPIC (Temat dla nowych użytkowników i nie tylko ) (https://forum.cdrinfo.pl/f15/jaka-nagrywarke-kupic-temat-dla-nowych-uzytkownikow-nie-tylko-56850/)

Sławek K. 14.11.2005 18:41

Cytat:

Napisany przez slawekj
BenQ 1640 najpopularniejszy napęd. :spoko:
Warto :czytaj:
http://www.cdfreaks.com/news/12657

:)

Mój drogi imienniku to, że coś jest najpopularniejsze, nie jest dla mnie specjalną rekomendacją. Jako przykład wyjaśniający powiem, że jeżdżę Alfą Romeo, a pewnie słyszałeś jaką Alfa ma w Polsce opinię ;) Ja natomiast jestem zachwycony :)
Decyzja, że ma być Plextor zapadła. Teraz tylko pozostała kwestia który wybrać 716A czy PX760. Ten drugi kusi podwójnym serwo i udoskonaloną AutoStrategy. Na deser dali więcej oprogramowania.

P.S. Gdybym był takim fachmanem jak Ty, to być może wziął bym BenQ. No ale nie jestem i pewnie nigdy nie będę. Moje pasje ulokowane są akurat gdzie indziej :o)

Pozdro :piwo:

slawekj 14.11.2005 19:08

Cytat:

Napisany przez Sławek K.
Mój drogi imienniku to, że coś jest najpopularniejsze, nie jest dla mnie specjalną rekomendacją.

To prawda... najpopularniejsze nie zawsze znaczy dobre czy najlepsze.
Jednak w tym przypadku popularność BenQ 1640 idzie w parze z jakością.
Stąd liczne nagrody i uznanie wszystkich serwisów tematycznych. :spoko:
Już wiele razy pisałem... dla mnie liczy się tylko jakość zapisu.
Na dzień dzisiejszy to BenQ 1640, co będzie jutro... za miesiąc zobaczymy.
Nie jestem fanem BenQ tylko dobrego zapisu. :taktak:
Jeżeli na rynku pojawi się lepszy napęd od razu zamienię bez względu na nazwę.

:)

Sławek K. 15.11.2005 01:02

[QUOTE=slawekj]
Cytat:

Jednak w tym przypadku popularność BenQ 1640 idzie w parze z jakością.
Stąd liczne nagrody i uznanie wszystkich serwisów tematycznych. :spoko:
Bynajmniej nie kwestionuję jakości BenQ :respect:

Cytat:

Już wiele razy pisałem... dla mnie liczy się tylko jakość zapisu.
Jakość zapisu to podstawa :spoko: Ale w moim przypadku ważna jest również przyjemność i łatwość obsługi. Pewnie gdybym poświęcił ze 3 miechy, tak po 3 -4 h dziennie, to mógłbym spokojnie kupić BenQ. Jeśli jednak za dodatkowe ok. 250 zeta mogę dostać oprócz dobrej i ciekawej ( to też się liczy :o) ) maszynki, również pełen pakiet oprogramowania, a nawet z instrukcję w ojczystym języku do tego wszystkiego, to oby mi się takie okazje trafiały do końca tego wcielenia, a i dalej, jeśli to wogle możliwe ;)
Serwis pod drzwi, też ma dla mnie znaczenie :)
Reasumując, jeśli możesz - korzystając ze swej wiedzy i doświadczenia - doradzić mi którego z plexów wziąć w obroty, to bardzo proszę :mruga:

P.S. Czy są na rynku płytki, co do których mozna się spodziewać, iż wytrzymają tak ok. 40 lat ? Przyjmijmy, że cena nie jest znaczącym kryterium.

Pozdrówy :przybij5:

daniel5120 15.11.2005 11:41

sadze ze w tej chwili nie ma, kiedys przy plytkach cd szczegolnie tych ze zlota powierzchnia producent deklarowal trwalosc do 50 lat (mozliwe nawet ze do 100 ale juz nie pamietam bo daaawno to czytalem) natomiast plytki z tym ciemnym (a jakim pieknym) niebieskim kolorem spokojnie wytrzymywaly 30-40 lat, te zielonkawe tylko (a moze az) 25
mnie osobiscie bardzo boli to ze nie ma juz plyt cd z tym charakterystycznym niebieskim kolorkiem poniewaz mam jeszcze kilka ich i maja juz prawie 10 lat (kompa mam od 8 a te plyki mialem jeszcze wczesniej przed kompem) i bez problemu radza sobie z nimi wszystkie napedy, nie mowiac juz o ile ladniejszy jest ten kolor od tego czegos co teraz mozemy kupic !!!!

pawelblu 15.11.2005 18:17

Jak nie ma jak jest ??

esem 15.11.2005 18:40

Cytat:

Napisany przez esem
Jakieś opinie o nowym NECu ??? (4550) 8 )

Jeszcze nikt go nie ma ??? 8 )

GRZDYLEK 16.11.2005 13:11

Cytat:

Napisany przez esem
Jeszcze nikt go nie ma ??? 8 )

No jak nie ma , jak ma. Tylko trzeba poszukać. Może TUTAJ ? ;)

daniel5120 16.11.2005 13:28

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Jak nie ma jak jest ??

intel przechwalal sie ze przekrocza bez problemu granice 5ghz a tymczasem mieli problem z granica 4ghz

jesli sa nosniki ktore wytrzymaja 40 lat to chwala producentom za to i miejmy nadzieje ze to nie tylko ich przechwalki

pawelblu 16.11.2005 15:15

Cytat:

Napisany przez daniel5120
intel przechwalal sie ze przekrocza bez problemu granice 5ghz a tymczasem mieli problem z granica 4ghz

jesli sa nosniki ktore wytrzymaja 40 lat to chwala producentom za to i miejmy nadzieje ze to nie tylko ich przechwalki

Mialem na mysli to 'nie ma':
Cytat:

Napisany przez daniel5120
mnie osobiscie bardzo boli to ze nie ma juz plyt cd z tym charakterystycznym niebieskim kolorkiem poniewaz mam jeszcze kilka ich i maja juz prawie 10 lat (kompa mam od 8 a te plyki mialem jeszcze wczesniej przed kompem) i bez problemu radza sobie z nimi wszystkie napedy, nie mowiac juz o ile ladniejszy jest ten kolor od tego czegos co teraz mozemy kupic !!!!

Grzechu_1990 17.11.2005 19:10

Ja już sie pytałem ale nikt nie odpowiedział :( Jaką nagrywarke DVD polecacie, co sądzicie o LG i jaki model polecacie ze stajni LG??

legion 17.11.2005 19:33

Cytat:

Napisany przez Grzechu_1990
Ja już sie pytałem ale nikt nie odpowiedział :( Jaką nagrywarke DVD polecacie, co sądzicie o LG i jaki model polecacie ze stajni LG??

moze pomysl nad BenQ 1640 ale ci chodz o zewneczne dvd na usb czy o takie do podlaczenia in to tv :D ???

daniel5120 17.11.2005 22:20

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Mialem na mysli to 'nie ma':

wiem i jak sa to mam nadzieje ze wytrzymaja tyle ile producent deklaruje :) (nie chodzi mi o fizyczne uszkodzenia) :)

Jumper 19.11.2005 00:09

Witam
Mam problem z wyborem nagrywarki DVD. Nie wiem którą kupić rozważam kilka
BenQ 1640, LG GSA-4167B, LG GSA-4163B, Pioneer DVR 110 . Prosiłbym o rade. Może macie jakieś lepsze propozycje. Z góry dzieki.

SpeedFreaK 19.11.2005 10:23

BenQ 1640 lub LG GSA-4163B.
Jak masz dużo kasy to Plextor PX716A lub 760.

MetalSlug 19.11.2005 11:01

Myślę że przy propozycji processor'a (BenQ 1640 vs LG 4163b) najlepiej wybrać LG 4167b bo to nowszy model i wywarł na mnie całkiem dobre wrażenie. Pytanie brzmi: czy zmiany w konstrukcji (w stosunku do 4163b) wpłyną na żywotność i awaryjność nagrywarki? O tym przekonamy się w przyszłości, ale 24 miesiące gwarancji trochę uspokajają (BenQ też daje taką gwarancję).

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:52.