![]() |
Cytat:
|
Czyli co DZISIAJ kupić ???
BenQ 1640 czy NEC 4550... Bo chyba tylko taki jest wybór (w tym przedziale cenowym) 8 ) |
Jaka kupic nagrywarke DVD?
Witam!
Jestem zupelnie nowym uzytkownikiem tego forum.Domyslam sie ze takich tematow jak moj bylo juz wiele,ale kogo mam sie poradzic jesli nie specjalistow..?? :piwo: Planuje zakupic nagrywarke DVD do swojego komputera,moj buzdzet to okolo 250 zl.Nie chialbym wydac tego bez sensu,dlatego prosze Was o pomoc w wybraniu najlepszej nagrywarki w tej cenie. Dodam tylko ze oprocz nagrywania filmow na DVD chcialbym ja wykorzystywac czesto do nagrywania gier na Play Station 2 - moze ta wiadomosc sie przydac przy wybieraniu. Z gory serdecznie dziekuje za pomoc i czekam na Wasze sugestie. Pozdrowienia |
Cytat:
A LG i LiteOn już się nie liczą ?? Bo są chyba także w tym przedziale cenowym. Co prawda Benq ma sporo zwolenników, ale ostatnio się zastanawiam (bo jakoś przeczytałem kilka opisów i tego nie znalazłem), czy jest do niego jakieś alternatywne oprogramowanie do testowania płyt (oczywiście oprócz Nero), no i jak jest z jego głośnością pracy - ponoć ciche, ale czy tak jak LG ?? Pozdrawiam ro29 |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
To już chyba szybciej ASUS > przecież to to samo > po co przepłacać ??? 8 ) |
Cytat:
|
no chyba Cie mama nie kocha :> joke :P mam LG i chwale go sobie ! co prawda starszy podel ale zarypiscie nagrywa plytki :>
|
Ja tez mam LG 4163B i spisuje sie wysmienicie :)
|
Mam do was pytanie, chciałbym zakupić sobie nagrywarkę Plextor'a teraz pytanie, który model ? jest jakiś Plextor PX-740A kosztuje 270 zł ale to chyba coś uboższego, to najlepiej brać Plextor PX-716A ? tylko coś trudno dostępny jest ;(
Pozdrawiam. |
PX740A to oem BenQ DW1640. Też miałem ten dylemat, postawiłem na PX716A. Na Twoim miejscu poczekałbym na PX760.
|
a kiedy premiera tej nagrywarki i orientacyjna cena ?
|
HP 840i - dopiero testuje... - za wiele nie mogę w tej chwili napisać, plusem dla mnie jest technologia lightscribe. Nie robi problemu nawet w najdziwniejszych kieszeniach usb. Jak przetestuje to napisze więcej. Zapis DVD-RAM (z tego co się zorientowałem jest to faktycznie LG ze znaczkiem HP). Na razie sprawia dobre wrażenie - do tej pory nie mam z nią problemów - jednak do tej pory nagrywałem na firmowych dvd. Na razie porównuje ją do Pioniera 110D, którego także posiadam. Test jakości zapisu płyt wychodzą zbliżone.
Pionieer 110D - super nagrywareczka - dobra jakość zapisu płyt - u mnie jedynie ma wielki "-" za brak współpracy z kieszenią USB jaką mam - za diabła nie mogę jej zmusić do pracy z kieszenią którą posiadam. Jednakże do kompa jak najbardziej polecam. dobra korekcja błędów - nie mam problemów z odczytaniem starych płytek. Jest w miare cicha. Nagrywa prawie na wszystkim. LiteOn 1653S - bardzo wybredna nagrywarka - lubi przeważnie firmowe płyty, szybki zrzut danych z płyt dvd. Głośna - traktor, wyje niemiłosiernie. Współpracuje z kieszeniami usb. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:14. |