![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
Zobacz rezultaty głosowania: Jakiej firmy polecasz palnik DVD ![]() |
|||
PLEXTOR |
![]() ![]() ![]() ![]() |
95 | 13.27% |
BENQ |
214 | 29.89% |
LG |
158 | 22.07% |
LITEON |
100 | 13.97% |
PIONEER |
76 | 10.61% |
SAMSUNG |
23 | 3.21% |
NEC |
135 | 18.85% |
ASUS |
10 | 1.40% |
SONY |
8 | 1.12% |
TOSHIBA |
13 | 1.82% |
Ankieta wielokrotnego wyboru. Wszystkich głosów: 716. Nie możesz oddać głosu w tej sondzie |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Forumator
Data rejestracji: 07.12.2004
![]() |
ja wybrałem lg gsa 4167b mam ją już troszkę czasu i jak narazie nie miałem z nią żadnych problemów.Nagrywa i odczytuje płytki bez problemów,poza tym płytki odczytuja się też na stacjonarnych odtwarzaczach.
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wujek Cięta Riposta ;D
Data rejestracji: 22.11.2005
![]() ![]() |
a ja sobie pochwale LG gsa 4166 etykiety wypalala ładnie i schludnie alż miło , a nosniki łyka wszystkie
![]()
![]() |
#3 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 09.05.2004
![]() |
ok panowie pomóżcie..własnie sprzedałem (no jeszzcze nie do konca ale do konca miecha bedzie sprzedana) swojego litka 451S@832S i teraz bede kupowal nową DVD RW..co musi "robić"
![]() - nie potrzebuje LightScribe'a (czy jak to tam się pisze) oraz DVD RAM - po prostu nie ![]() - nagrywać będe hmmm powiedzmy srednio duzo (ok 10 płyt na miesiąc) - nagrywać własciwie TYLKO DVD (CD raz na pół roku do fury ![]() - większość DVD+R , ale takze DVD-R na PS2 (2 plyty na miech) - ma nagrywać ładnie DVD-R (o + R sie nie martwie - tu kazda nagrywarka jest w miare oki) - ma byc czarna ![]() - nagrywalem zawsze TYLKO na plytach TDK i VERBATIM (zadne MediaStore, Hawki itp) i bede dalej podtrzymywał tradycję. - na DVD-R bede nagrywać 4x.. w sumie tak samo bym postepował z DVD+R..no chyba że 8x będą tez dobre rezultaty..podsumowując?? predkośc "mi nie robi" ![]() - ma słuzyć tez do odczytu (ale na takiej zasadzie że wkładam płytke np. z divxmi, przegrywam na HDD i stamtad ogladam..nigdy nie katowałem napedu aby z niego oglądać)..ponieważ mam tylko 1 napęd w budzie (nie lubie bałaganu ![]() ![]() do wyboru moim zdaniem wchodzą (Litki juz sobie odpuszczam przy tym zakupie) BenQ DVD+/-RW DW1650 bulk black + soft (ponoc kiepski jest??) BenQ DVD+/-RW DW1640 bulk black + soft (ten starszy ponoc lepszy??) NEC DVD+/-RW ND-3550A bulk black (chyba troszke stary model co?? :/ ) NEC DVD+/-RW ND-4550A bulk black (zapis DVD-RAM) (tylko ten DVD RAM po co..no ale nowszy model) Pioneer DVD+/-RW DVR-110D bulk black (ten tak jakby najlepszy?? przegladajac forum) co wybrać?? :cool: ![]() aha i na koniec..te wyzsze podele (np. nec 4550 vs 4551) różnia się TYLKO obsługa albo DVD RAM albo LightSCribe?? nic poza tym?? Ostatnio zmieniany przez lukk21 : 19.02.2006 o godz. 13:12 |
![]() |
![]() |
#4 |
Wujek Cięta Riposta ;D
Data rejestracji: 22.11.2005
![]() ![]() |
nie LIGHTSCRIBE tylko LABELFLASH ale zawsze można je modyfikowąc 4550 na 4551 (na stałe lub tylko na czas wypalania [propozycja])
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.01.2006
![]() |
Ja mam LiteOn SHW-1636S od 4 miesięcy. Nagrywam około 15-20 płyt w miesiącu głównie na nośnikach ujemnych. Jak na razie zepsuła mi tylko jedną płytę, którą kupiłem na próbę. Była tania więc chciałem sprawdzić jak się spisze.
Myślę ze to dobra nagrywarka, a przynajmniej trafiłem na takie urządzenie. |
![]() |
![]() |
#6 |
laser nieskalibrowany
Data rejestracji: 31.08.2004
![]() |
Według wszelkich znaków na ziemi i niebie w grę wchodzą 4 firmy i jest to odzwierciedleniem i postów popzytywnych i problemów które się przewijają
Benq ![]() NEC ![]() Pioneer ![]() Plextor ![]() Kolejność specjalnie alfabetyczna, by jakiś skojarzeń preferencyjnych nie było ![]() Do ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.03.2006
![]() |
witam, zamierzam kupić ngrywarke dvd, zastanawiam się nad Pioneer 110D lub Benq 1650, priorytetem jest dla mnie cicha praca, możecie mi jakoś pomóc w wyborze?
Nie upieram sie nad tymi firmami, może coś innego bardziej się nada, odpada Lite-on i Lg |
![]() |
![]() |
#8 |
Bywalec
Data rejestracji: 05.06.2005
![]() |
![]()
kup Pioniera mam dwa i sobie chwale je po ubgrejdzie firmware z Pioniera robi sie nagrywarka nie do pobicia, i nigdy nie miałem problemów z odczytem nagranych na nich płyt w napedach stacjonarnych i co ważne Pioniery są cichymi nagrywarkami.A Benq ma jedną poważną zaletę swietnie nadaje sie do testów ale pozatym ustępuje Pionierowi pod względem jakości zapisu.
A jeżeli chcesz nagrywarkę do zapisu i odczuty to tylko wchodzi w rachubę PIONIER I ASSUS
PIONIER 106 I PIONIER 108 Ostatnio zmieniany przez Binladen : 01.03.2006 o godz. 22:43 |
![]() |
![]() |
#9 | |
laser nieskalibrowany
![]() |
Cytat:
Jakiś screen zapisu na jednym i drugim napędzie, na płytkach z tego samego cake. |
|
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.03.2006
![]() |
mam zamiar kupic nagrywarke dvd i biore pod uwage dwa modele LG GSA-4160B DL i BENQ DW 1650. Od kilku lat uzywam cdr LG i jestem bardzo zadowolony, ale moze Benq jest lepszy. Co sadzicie?
Uzasadnijcie jakoś konkretnie swoją odpowiedź. A może coś innego do 150zł? znalazlem jeszcze takie modele, ktore ewentualnie biore pod uwagę: NEC ND-3540A BENQ DQ60 Ostatnio zmieniany przez kubako : 03.03.2006 o godz. 17:18 |
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.03.2006
![]() |
Dzieki za odpowiedzi :-)
Przejrzalem cdrinfo.pl i forum i zawezilem wybor do dwoch opcji: BENQ DW1650 Pioneer DVR-110 Co możecie mi doradzić? |
![]() |
![]() |
#12 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.04.2003
![]() |
PioneeR
czesc mam palnik pionka DVR-108 firmware 1.20 pali wszystko jak leci, nigdy niemialem zadnych klopotow z odczytem zapisanych plyt na zadnych stacjonarnych dvd!! mam go juz ponad rok jestem naprawde zadowolony!!! Z niecierpliwoscia czekam na nowe dziecko Pioneera DVR-111 mam nadzieje ze sie nie zawiode bo poprzeczka nad ktora firma zawiesila zaufanie do swoich wyrobow moze tylko wzrastac i nigdy niezostanie obnizona!! Pozdrawiam DjFuFu
![]()
#13 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.03.2006
![]() |
Powiedzmy, ze chce nagrywarke all in one czyli nagrywanie wszystkich rodzajow dvd lacznie z DVD-RAM, a dodatkowo z technologia Lightscribe. W chwili obecnej dostepny jest chyba tylko LG GSA-H20L. Wkrotce pojawic sie powinien Liteon SHM-165H6S (moze ktos wie kiedy rozpocznie sie sprzedaz w Polsce?). Ostatnimi czasy mozna tez zauwazyc sukcesy nagrywarek Benq, ale Benq nie oferuje w chwili obecnej takiego rodzaju napedu. Co radzicie osobie, ktora chce kupic nagrywarke w ciagu najblizszego powiedzmy miesiaca. Kupic LG, czy czekac na Liteona lub miec nadzieje na nowy naped ze stajni Benq?
|
![]() |
![]() |
#14 |
laser nieskalibrowany
![]() |
@xfiles80 ,jak to mówią : albo rybka albo pipka
![]() Albo Ci zależy na nagrywarce z bajerami, które i tak są wykorzystywane - napiszmy szczerze rzadko - albo w nagrywarce cenisz trwałość, solidność wykonania, dobrą jakość zapisu , dobrą korekcję błędów i takimi kryteriami się kierujesz przy wyborze. Wszystko jest w tym i innych topickach . Poświęć czas i ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Bywalec
Data rejestracji: 05.03.2006
![]() |
pominę narazie wczesniejsze zdania i puszczę je koło ucha
![]() Cytat:
a gdzie tego szukać? poszuakm może znajdę ale jak można wskazać gdzie to jest bylłbym wdzięczny pozdro |
|
![]() |
![]() |
|
|