![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
Zobacz rezultaty głosowania: Jakiej firmy polecasz palnik DVD ![]() |
|||
PLEXTOR |
![]() ![]() ![]() ![]() |
95 | 13.27% |
BENQ |
214 | 29.89% |
LG |
158 | 22.07% |
LITEON |
100 | 13.97% |
PIONEER |
76 | 10.61% |
SAMSUNG |
23 | 3.21% |
NEC |
135 | 18.85% |
ASUS |
10 | 1.40% |
SONY |
8 | 1.12% |
TOSHIBA |
13 | 1.82% |
Ankieta wielokrotnego wyboru. Wszystkich głosów: 716. Nie możesz oddać głosu w tej sondzie |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#376 |
Forumator
Data rejestracji: 07.12.2004
![]() |
ja wybrałem lg gsa 4167b mam ją już troszkę czasu i jak narazie nie miałem z nią żadnych problemów.Nagrywa i odczytuje płytki bez problemów,poza tym płytki odczytuja się też na stacjonarnych odtwarzaczach.
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#377 | |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#378 |
Wujek Cięta Riposta ;D
Data rejestracji: 22.11.2005
![]() ![]() |
a ja sobie pochwale LG gsa 4166 etykiety wypalala ładnie i schludnie alż miło , a nosniki łyka wszystkie
![]()
![]() |
#379 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 09.05.2004
![]() |
ok panowie pomóżcie..własnie sprzedałem (no jeszzcze nie do konca ale do konca miecha bedzie sprzedana) swojego litka 451S@832S i teraz bede kupowal nową DVD RW..co musi "robić"
![]() - nie potrzebuje LightScribe'a (czy jak to tam się pisze) oraz DVD RAM - po prostu nie ![]() - nagrywać będe hmmm powiedzmy srednio duzo (ok 10 płyt na miesiąc) - nagrywać własciwie TYLKO DVD (CD raz na pół roku do fury ![]() - większość DVD+R , ale takze DVD-R na PS2 (2 plyty na miech) - ma nagrywać ładnie DVD-R (o + R sie nie martwie - tu kazda nagrywarka jest w miare oki) - ma byc czarna ![]() - nagrywalem zawsze TYLKO na plytach TDK i VERBATIM (zadne MediaStore, Hawki itp) i bede dalej podtrzymywał tradycję. - na DVD-R bede nagrywać 4x.. w sumie tak samo bym postepował z DVD+R..no chyba że 8x będą tez dobre rezultaty..podsumowując?? predkośc "mi nie robi" ![]() - ma słuzyć tez do odczytu (ale na takiej zasadzie że wkładam płytke np. z divxmi, przegrywam na HDD i stamtad ogladam..nigdy nie katowałem napedu aby z niego oglądać)..ponieważ mam tylko 1 napęd w budzie (nie lubie bałaganu ![]() ![]() do wyboru moim zdaniem wchodzą (Litki juz sobie odpuszczam przy tym zakupie) BenQ DVD+/-RW DW1650 bulk black + soft (ponoc kiepski jest??) BenQ DVD+/-RW DW1640 bulk black + soft (ten starszy ponoc lepszy??) NEC DVD+/-RW ND-3550A bulk black (chyba troszke stary model co?? :/ ) NEC DVD+/-RW ND-4550A bulk black (zapis DVD-RAM) (tylko ten DVD RAM po co..no ale nowszy model) Pioneer DVD+/-RW DVR-110D bulk black (ten tak jakby najlepszy?? przegladajac forum) co wybrać?? :cool: ![]() aha i na koniec..te wyzsze podele (np. nec 4550 vs 4551) różnia się TYLKO obsługa albo DVD RAM albo LightSCribe?? nic poza tym?? Ostatnio zmieniany przez lukk21 : 19.02.2006 o godz. 13:12 |
![]() |
![]() |
#380 |
Wujek Cięta Riposta ;D
Data rejestracji: 22.11.2005
![]() ![]() |
nie LIGHTSCRIBE tylko LABELFLASH ale zawsze można je modyfikowąc 4550 na 4551 (na stałe lub tylko na czas wypalania [propozycja])
![]() |
#381 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.01.2006
![]() |
Ja mam LiteOn SHW-1636S od 4 miesięcy. Nagrywam około 15-20 płyt w miesiącu głównie na nośnikach ujemnych. Jak na razie zepsuła mi tylko jedną płytę, którą kupiłem na próbę. Była tania więc chciałem sprawdzić jak się spisze.
Myślę ze to dobra nagrywarka, a przynajmniej trafiłem na takie urządzenie. |
![]() |
![]() |
#382 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.01.2006
![]() |
Jaką nagrywarkę radzicie mi kupić do przegrywania płyt ps2??
|
![]() |
![]() |
#383 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.02.2006
![]() |
Ostatnio daje sie zauwazyc walke miedzy nagrywarkami jak kiedys miedzy myszami jaka lepsza do gier roznice byly i tak juz niewidoczne dla zwyklego czlowieka, teraz to samo dzieje sie z nagrywarkami jak dlamnie roznica ktora widac tylko na komputerowym tescie a niewidac golym okiem to niema znaczenia no moze tyle zeby byla cicha i robila to doczego jest przeznaczona. ja osobiscie od tygodnia mam http://www.proline.pl/shop.php?prodid=LITEON+16H5S+O+W i jestem zadowolony cprada troche zabulilem w mediamarkcie ale niezaluje nagrywarka wypala to i tamto ladny lightscribe cicha ( niewiem czemu inni skarza sie na gloscosc chyba ze obudowy niemaja
![]() |
![]() |
![]() |
#384 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.01.2006
![]() |
witam niewiem co kupic LG GSA-4163B czy liteon SHM-160P6S
duzo nie wymaga poprost zeby niebylo problemuw z wypalaniem wkladam plyte, wypalam i niema problemy z odczytam ![]() |
![]() |
![]() |
#385 | |
laser nieskalibrowany
Data rejestracji: 31.08.2004
![]() |
Cytat:
Jeśli się natomiast mylę, to wyznacznikem trendów co do wypalarki jest sonda na samej górze tematu, no i przeczytanie tego co juz napisano. IMO sprzęt się wybiera samemu, owszem mogą pomóc rady odnośnie tego, że któryś się sypie, źle pali itd , ale i tak decyzja zapada u Ciebie - nikt konkretnie danego modelu z czystym sumieniem Ci nie wskaże, a jesli, to napewno będzie to subiektywna rada w stylu : ta jest najlepsza, bo....ja ją mam. |
|
![]() |
![]() |
#386 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.02.2006
![]() |
Czesc
Potrzebuje szybkiej pomocy. Padla mi nagrywarka w komputerze i nie mam teraz zadnego czytnika. Poradzcie, ktora nagrywarke wybrac i czy wogole warto. Zastanawiam sie nad : Nec ND-4550A Nec ND-4551A Roznica w cenie to ok 20zl i prosze powiedzcie, czy warto dolozyc te 20 zl. Odrazu mowie ze nie zalezy mi na tym "LightScribe". Tak wiec, czy warto kupowac ktoras z nich,a jesli tak to jaka. Z gory dzikei za pomoc |
![]() |
![]() |
#387 |
Guru
Data rejestracji: 10.10.2004
![]() ![]() ![]() |
Dla ścisłości. NEC nie wspiera "LightScribe" tylko LabelFlash. Weź 4551A bo obsługuje płytki DVD-RAM. Jeżeli zależy Ci na tych 20zł to weź 4550A i przerób na 4551A. Pozdro
|
![]() |
![]() |
#388 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.01.2005
![]() |
Witam, są może na rynku nagrywarki, które obsługują jednocześnie DVD-RAM i Lightscribe?
|
![]() |
![]() |
#389 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 03.03.2003
![]() |
Skoro istnieje taki ładny topic to tutaj zadam pytanko.
Przymierzam się do zakupienia nagrywarki DVD. Ma ona zastąpić mojego Lite-On 411s, który okazał się (przynajmniej dla mnie) jednym, wielkim bublem. Inne nagrywarki mają niesamowite trudności z odtworzeniem płyt wypalonych na moim napędzie. Co gorsza, niektóre płyt, które na niej nagrałem nie chca się wcale otworzyć (nawet na samej 411s). Dodam, iż używam jedynie firmowych płytek, oraz wszystkie ważne rzeczy nagrywałem w dwóch kopiach, a każda kopia na innej płytce (gdyby jakaś seria okazała się trefna). Poszukuję zatem solidnej nagrywarki, która: - rozpoznaje dużą ilość nośników - wypali mi płytki tak, że kolega też będzie mógł ją obejrzeć na swoim komputerze - podczas nagrywania generuje małą ilość błędów - wypali płytki tak, że będą mi długo służyć Z obserwacji forum wynika, iż dobrym zakupem jest obecnie BENQ DW 1640. Zdecydowana większość użytkowników poleca napędy tej firmy. Czy to jest spowodowane niebywałą jakością, czy jedynie niską ceną? Druga poularna marka to LG, która jednak też jest tania. Proszę zatem o poradę. Cena do ok. 300-360zł. Intersują mnie konkretne modele oraz ich orientacyjna cena. Wiem, że trudno wskazać jedną, idealną firmę, ale może będziecie w stanie ostrzec mnie przed kupnem kolejnego bubelka ![]() Ja narazie wypatrzyłem sobie Plextora PX-755A, ale może warto kupić coś innego. Z góry dziękuję i pozdrawiam Szymon |
![]() |
![]() |
#390 |
laser nieskalibrowany
Data rejestracji: 31.08.2004
![]() |
Według wszelkich znaków na ziemi i niebie w grę wchodzą 4 firmy i jest to odzwierciedleniem i postów popzytywnych i problemów które się przewijają
Benq ![]() NEC ![]() Pioneer ![]() Plextor ![]() Kolejność specjalnie alfabetyczna, by jakiś skojarzeń preferencyjnych nie było ![]() Do ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|