![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#61 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.02.2004
![]() |
Panowie,
ale jak jest Władca pierścieni w orginale na 2 płytach (chodzi o tą wersję reżyserską o 30 min. dłuższą), to raczej nie powinno być problemów prawda ? |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#62 |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wbrew pozorom bywa tak,że np. pierwsza płyta wersji extended daje sie przegrać bez kompresji a drugą trzeba kompresować (CCE).
Jabba |
![]() |
![]() |
#63 | |
Redakcja
Data rejestracji: 27.12.2003
![]() |
Cytat:
Always Quality over Speed - both in a real life and in DVD backup! Polecam: Kopia Samego Filmu - Jakość ponad wszystko! Z DV do DVD Pierwsze kroki w Adobe Premiere Pro - część 1, część 2 Sonic Scenarist - podstawy authoringu (+DVD text, +JACKET_P) Konwersja dźwięku 2.0 -> 5.1 surround + kodowanie do DTS/AC3 Jak dodać polskie napisy do filmu DVD: Sonic Scenarist, Free Tools Z DVB na DVD-R |
|
![]() |
![]() |
#64 | |
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
#65 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.02.2004
![]() |
I tak sobie można ciachnąć te napisy np. w DVD2DVD, albo DVD x Copy ?
|
![]() |
![]() |
#66 |
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
Proponowałbym DVDShrinka.
#67 |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Przyznam,że nie zastanawiałem się nad tym. Pewnie tak jest. Ale zupełne obcięcie napisów, spowoduje,że w mojej świadomości film staje się jakiś "kaleki". Może nalezałoby skorzystać z opcji CCE 2.67-69 i dać napisom mniejsze bitrate (ale wersja 2.50 CCE tego nie umożliwia).
No widzicie jak to jest. Niektórym przeszkadza,że film nie ma menu , co dla mnie jest stratą megabajtów. A mnie znowu , rezygnacja z napisów końcowych jakoś "niepokoi". Co innego w wypadku divix, ale tu w dvd.... Jabba |
![]() |
![]() |
#68 | |
Redakcja
Data rejestracji: 27.12.2003
![]() |
Cytat:
Ja, np. staram się zawsze coś uszczknąć z napisów końcowych, ale staram się to robić tak aby na pierwszy rzut oka film wygladal tak jakby części napisów tam wogóle nie było. Zostawiam powiedzmy tylko początek napisów do takiego momentu zeby uciecie wspolgralo z muzyka a do konca filmu dolepiam koncowke (logo wytworni czy inne obrazkowe zakonczenie). Oczywiscie zeby to wszystko ladnie wygladalo to trzeba troche czasu temu poswiecic, czasami warto, czasami nie warto - to też podlega każdorazowo osobnej ocenie... Natomiast w tym konkretnym przypadku (LOTR) naprawdę nie wiem czy dziesięć minut napisów z nazwiskami członków fanklubu wnosi coś do filmu czy nie wnosi, oprocz wnoszenia pojemności rzędu 1GB, którą trzeba jakoś przekodować, lub sobie z nią właśnie poradzić w inny sposób... Pozdrawiam!
Always Quality over Speed - both in a real life and in DVD backup! Polecam: Kopia Samego Filmu - Jakość ponad wszystko! Z DV do DVD Pierwsze kroki w Adobe Premiere Pro - część 1, część 2 Sonic Scenarist - podstawy authoringu (+DVD text, +JACKET_P) Konwersja dźwięku 2.0 -> 5.1 surround + kodowanie do DTS/AC3 Jak dodać polskie napisy do filmu DVD: Sonic Scenarist, Free Tools Z DVB na DVD-R |
|
![]() |
![]() |
#69 |
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dołączając się do tematu...
LOTRIII zrobiłem tak: - w Shrinku wyciąłem niepotrzebne napisy, ścieżki dźwiękowe, przyciąłem napisy końcowe etc... - opcja No Compression, - taki materiał poddałem obróbce w DVD2DVD-R 1.8.1 i CCE przy ustawieniach bitrate MIN=1 ![]() Taki materiał po 4 przebiegach wyszedł naprawdę dobrze. W powiększeniach w Photoshopie 200-400% różnice były minimalne... sam w to nie wierzyłem. 0 makrobloków na 32 calach. Porównywane dynamiczne sceny. Moja siostra wskazała screeny z CCE jako oryginał ![]() Ale i tak takie filmy lepiej jest zrobić na 2 DVD-R, w tzw. międzyczasie zawsze można otworzyć piwko, kanapeczkę, iść do łazienki itd... Pozdrawiam, |
![]() |
![]() |
|
|