Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 29.03.2008, 09:11   #1
Kather_ina
Nowy na forum

Data rejestracji: 29.03.2008
Kather_ina w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jeszcze raz ultra dma a pio

Witam

Mam taki problem posiadam nagrywarke Nec 3500AG z którą nie było do tej pory problemów niestety mój braciszek pod moja nieobecność cos namącił i nagrywarka pracuje w trybie PIO i choc troszku sie znam sama nie potrafie tego zmienić :/ (choc próbowałam nawet odpiełam nagrywarke z taśmy sądząc ze moze tak zaskoczy)

Dysk i nagrywarka podłączone osobno
W menadżerze: tryb transferu: UDMA jeżeli jest dostępne
bieżący tryb: PIO

I nie wiem już jak to zmienić dodam tylko że stery od płyty głownej były zainstalowane VIA 4in1 wszystko jest

Może kilkukrotne nieudane zgranie "czegoś" wywaliło jakiś sterownik albo system sam przeszedł na tryb PIO

W biosie a mam (badziewna ) karte ASrock K7upgrade-880
Secondary Ide Master pokazuje
Tryb - Auto
Pio Mode - Auto
DMA Mode - Auto

Menadżer odpada bo tam nic nie moge zmienić a Nero sie dławi płytami gdzie zgrywanie na dysk trwa 1godzinę.

Wiem że tematów było bez liku ale albo ktos mial w biosie namieszane albo nie ustawił w menadżerze a moim przypadku nie daje to rezultatów..

Juz sie zastanawiałam czy w biosie nie wyłączyć PIO MODE z Auto ale nie chce zwalić całkiem kompa bo mam na nim prace:/

Będe wdzieczna za pomoc i przepraszam jeśli wałkuje ten sam temat.
Kather_ina jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  

Twoje uprawnienia: