![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 01.09.2004
![]() |
Kłopot z DVD+R TDK
Mam problem z nagrywaniem płyt DVD+R TDK. Jak sprawdzić czy moja nagrywarka ma w swojej bazie w biosie taki nośnik? bo jeżeli nie to może to wynikać z tego że używa ustawień średnich czy jakoś tak.Płyty +R Verbatim,Platinium,Intenso nagrywa poprawnie. Problem jest także z TDK DVD
+RW. Minusy nagrywa dobrze. Ostatnio zmieniany przez peterka : 15.12.2004 o godz. 21:37 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 18.10.2004
![]() |
A jaka to nagrywarka?Bo chyba od tego powinniśmy zacząć.
|
![]() |
![]() |
#3 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.12.2004
![]() |
Mam Toshiba SD-R 5372B i mam ten sam problem z TDK 1-8x jak na razie próbowałem nagrywać jedynie 8 ale jeszcze zrobię próbę z innymi predkosciami. Dam jedną koledze co ma liteona, zobaczymy co u niego! Zatrzymuje u mnie przy 7% nagrywania i wywala błąd.
|
![]() |
![]() |
#5 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
masz problem z plytami - to je zmien
![]() liteon nienawidzi plyt tdk (zadko poprawnie wspolpracuja), najwidoczniej ten model toshiby tez nie ma co kombinowac - treba kupic inne nosniki a zapas tdk, jesli jakis zostal, sprzedac kolegom |
![]() |
![]() |
#6 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 18.11.2004
![]() |
No nie
Przeprzaszam bardzo ale dalej nie moge już czytać takich głupot "liteon nienawidzi plyt tdk" - niewiem jakie wy macie nagrywarki ale moja bez żadnego problemu nadrywa płytki firmy TDK. Może problem w tym że kupujecie płyty wyprodukowane np przez cmc a firmowane przez TDK. Aby niebyć gołosłownym przedstawiam test płytki - oczywiście TDK wykopconej na mojej 1633s
#7 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
Natomiast -R TDK są OK.Nawet jakieś "wynalazki" CMC nagrywają się poprawnie.Testów w K-Probe nie zrobię bo Toshiba go nie obsługuje ale płyty czytają się prawidłowo. czyżby na rynku pojawiły się podróby TDK+R ![]() |
|
![]() |
![]() |
#8 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 26.11.2003
![]() |
ja już drugi rok wypalam tylko na TDK ( okazjonalnie Verbatim ) i nie miałem żadnych problemów ( ze strony płyt ).
|
![]() |
![]() |
#9 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 18.11.2004
![]() |
peterka - jak "..to czym wytłumacze fatk.........." , a to niczym ponieważ starałem Ci się uświadomić że płytki TDK magrywają mi się bardzo dobrze. Mam ich sporą ilość i z żadną do tej pory nie miałem najmniejszego problemu.
Zresztą jak widze nie jestem samotny w moim osądzie - JarasMSR ![]() może to wina twojej nagrywarki i to ona nie lubi płyt TDK.
#10 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
Dzięki za zainteresowanie |
|
![]() |
![]() |
#11 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 02.10.2004
![]() |
Cytat:
Lite-on bardzo dobrze współpracuje z płytkami TDK . Są to zdecydowanie najlepiej wypalane płytki na moim litku . PI srednie ok 2 , a PIF średnie 0,01. Jeśli to w/g ciebie jest zła współpraca z płytami TDK to może zajmij sie malarstwem , a nie nagrywaniem płytek |
|
![]() |
![]() |
#12 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.12.2004
![]() |
.
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#13 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 02.10.2004
![]() |
Cytat:
A tak poważnie to na kilku litkach których uzywam ( w pracy , w domu ) nie stwierdziłem na płytkach TDK które uzywam żadnych problemów. Podobnie stacjonarne DVD thomsona i Sony nie maja z tymi płytkami żadnych problemów. Tak jak na załączniku , wygląda większość płytek TDK które mam w swojej kolekcji. Nie jest ich za dużo , bo około 80 sztuk ale to chyba juz miarodajny wynik. To jest litek 1213@dru710 |
|
![]() |
![]() |
#14 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.12.2004
![]() |
Strasznie się podniecacie, sorry ale takie mam wrażenie. Przecież mogą zdarzyć się takie płytki, z którymi będą problemy na pewnych napędach a na innych nie. Pisałem, że miałem problemy z TDK DVD+R na Toshiba SD-R 5372B przy nagrywaniu x8 i tak jest ale przy x4 jest wszystko w porządku. Dotychczas z x8 nagrywałem TDK, SONY, DYSAN i PLATINUM tylko z TDK miałem problem, dlaczego nie wiem? Dla wszystkich zastanawiających się nad kupnem sprzętu nagrywającego DVD mogę polecić SD-R 5372B. Na około 50 płyt 2 TDK do kosza to dobry wynik. Kupuje w tej chwili PLATINIUM X8 (2.1zł), ESPERANZE X4 (1.22zł) i CD-R x52 Vobisa (0.60zł) i nie wiem co to kłopoty z wypalaniem. Polecam po prostu dobrać dla swojego sprzętu najlepiej zachowujące się płytki i wypalać. Ciekawi mnie jeszcze czy jakiekolwiek zmiany wprowadzi ten oczekiwany przez wszystkich nowy bios? Jak nagram jakomś x16 albo DL to napiszę o wrazeniach, powodzenia przy wypalaniu
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ale o co chodzi? rozpetalem mala burze
![]() plyta plycie nierowna i naped napedowi tez statystycznie tdk i liteon powoduja wiecej problemow niz inne polaczenia, dlatego poczatkujacym proponuje uzywanie innych plyt, zeby nie mieli klopotow to, ze w waszych spawarach takie polaczenie dziala poprawnie to tylko sie cieszyc princo na litku tez pewnie da sie wypalic poprawnie, ale chyba takiego polaczenia nie polecicie? ![]() imo tdk to bardzo dobre plyty, liteony to bardzo dobre palarki, ale nie zawsze wspolpracuja ze soba swietnie, a np nie spotakelm sie ani w realu ani na forum przypadku zlej wspolpracy liteona i plyty verbatima - to chyba wystarczajacy powod zeby raczej polecac takie zestawinie - mniej ryzykowne i nie podniecajcie sie - nie wypisuje glupot - to tylko obserwacje |
![]() |
![]() |
|
|