Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 19.12.2004, 19:50   #16
peterka
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 01.09.2004
peterka zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
To fakt,że płyta płycie nierówna.Kupiłem jeszcze na próbę TDK DVD+R x8 i ta nagrała się OK ale tylko x4(nie było x8). Stacjonarne DVD oraz napęd DVD LG8161B odczytuje płytę a Toshiba jej nie widzi tak jakby nie było płyty w napędzie-trochę dziwne? ale przynajmniej nie wywaliłem płyty do kosza. Będę nagrywał na Verbatimach i Platinium przynajmniej nie ma problemów !!!
peterka jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 19.12.2004, 19:53   #17
MKJ
Nowy na forum

Data rejestracji: 17.12.2004
MKJ w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
.

Cytat:
Napisany przez nimal
dlatego poczatkujacym proponuje uzywanie innych plyt, zeby nie mieli klopotow
princo na litku tez pewnie da sie wypalic poprawnie, ale chyba takiego polaczenia nie polecicie?
i nie podniecajcie sie - nie wypisuje glupot - to tylko obserwacje
Powiem tak - nagrałem kilka TDK i ogólnie z mojego punktu widzenia jest spoko. Tyle że w napędzie kolegi tej płyty nie widać. Z kolei znajomy przywiózł mi dwa tygodnie temu kilka filmów wypalonych na verbatimie, których u mnie nie dało się otworzyć (u kolegi wszystko działa).

Nie mówcie więc o wyborze nośników, pierdół o tym że liteon woli +r...

Co z tego że wybiorę ten najlepszy nośnik dla mojej nagrywarki, skoro takiej płyty nie odczytam w pracy na Toshibie?

Z Liteonami jest coś nie tak. Troje moich znajomych je ma i wszyscy narzekają.

Oczywiście mógłbym nagrywać z w nieskończoność na TDK czy Verbatimach +r, ale co z kompatybilnością nośników i przenośnością danych?
MKJ jest offline  
Stary 19.12.2004, 21:56   #18
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
mkj - a stosujesz sie do wszelkich regul poprawnego palenia? masz nowy bios, palisz z predkoscia na jaka nosnik jesst certyfikowany itd itp...
masz litka wiec mozesz sprawdzic (za pomoca kprobe) poziomy bledow na plytach ktore palisz - zobaczysz czy palisz poprawnie
wiekszosc mioch znajomych ma spawarki liteona, jakos nie narzekamy
nimal jest offline  
Stary 19.12.2004, 22:50   #19
JarasMSR
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 26.11.2003
JarasMSR zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez nimal
a np nie spotakelm sie ani w realu ani na forum przypadku zlej wspolpracy liteona i plyty verbatima
to nie czytasz starych tematów
Stary 20.12.2004, 07:42   #20
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
sam sie wybiczuj sam palisz na tdk i verbach, sam tez polecasz verby
no i wyjatek potwierdza regule

Ostatnio zmieniany przez nimal : 20.12.2004 o godz. 07:46
nimal jest offline  
Stary 20.12.2004, 11:15   #21
richi
Bywalec

Data rejestracji: 25.02.2004
richi zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez julocez
Mam Toshiba SD-R 5372B i mam ten sam problem z TDK 1-8x jak na razie próbowałem nagrywać jedynie 8 ale jeszcze zrobię próbę z innymi predkosciami. Dam jedną koledze co ma liteona, zobaczymy co u niego!
Litek te płytki pali bardzo OK. :cool:
A toszybce sie należy
Stary 20.12.2004, 19:32   #22
radw
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 12.03.2003
radw zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam, ostatnio wypalam głównie na tdk, verbatim, platinim i bulkpaq (czy jakoś podobnie ;-.) i nie mam problemów. Poza jednym, po zmianie biosu max. prędkość wypalania to 4x. Na nośniki TDK nie ma co narzekać, po prostu są dobre jak chodzi o palniki litka....
radw jest offline  
Stary 20.12.2004, 19:52   #23
JarasMSR
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 26.11.2003
JarasMSR zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez nimal
sam sie wybiczuj sam palisz na tdk i verbach, sam tez polecasz verby
no i wyjatek potwierdza regule
ale swego czasu na verbatima trochę ponarzekałem, dlatego też paliłem tylko na TDK.
Stary 21.12.2004, 20:13   #24
madmax2
Godzina 5-ta minut 30-ści

Data rejestracji: 06.10.2002
madmax2 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Panowie ja paliłem na LiteOnie 451s@832 płyty i Verbatim i TDK. Plusy i minusy.
Mój Litek palił wszystko bez problemu, ale z minusami TDK były małe problemy. Z plusami i Verbatimami nigdy. Miarą, że Litek bez problemu pali TDK + jest dla mnie to, że tak nagrane płyty czyta nadzwyczaj wybredny odtwarzacz stacjonarny LG DT 885NY (minusy idą ze ścinkami).
Poniżej kilka screenów z testami płyt TDK (pierwszy mnożnik to certyfikat z jaką prędkością może być palona płyta, a drugi to prędkość z jaką była palona).
Pozdr.
P.S.
Ten ostatni test to potwierdzenie tego, że wolniej nie znaczy lepiej
Dołączone obrazki
File Type: png TDK x 8 , x8.PNG (34.0 KB, 60 oglądane)
File Type: png TDK x 8, x 4.PNG (33.8 KB, 69 oglądane)
File Type: png TDK x 8, x 2.PNG (73.6 KB, 61 oglądane)
Lepiej powiedzieć:
"Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi"
Lepiej powiedzieć:
"Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami"

Ostatnio zmieniany przez madmax2 : 21.12.2004 o godz. 21:22
madmax2 jest offline  
Stary 21.12.2004, 20:28   #25
peterka
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 01.09.2004
peterka zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez madmax2
Panowie ja paliłem na LiteOnie 451s@832 płyty i Verbatim i TDK. Plusy i minusy.
Mój Litek palił wszystko bez problemu, ale z minusami TDK były małe problemy. Z plusami i Verbatimami nigdy. Miarą, że Litek bez problemu pali TDK + jest dla mnie to, że tak nagrane płyty czyta nadzwyczaj wybredny odtwarzacz stacjonarny LG DT 885NY (minusy idą ze ścinkami).
Poniżej kilka screenów z testami płyt TDK (pierwszy mnożnik to certyfikat z jaką prędkością może być palona płyta, a drugi to prędkość z jaką była palona.
Pozdr.
P.S.
Ten ostatni test to potwierdzenie tego, że wolniej nie znaczy lepiej
Moje TDK-i plusy były od TDK002 i to z nimi miałem problem.Natomiast minusy od TTG001 i są OK
peterka jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: