![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 01.09.2004
![]() |
To fakt,że płyta płycie nierówna.Kupiłem jeszcze na próbę TDK DVD+R x8 i ta nagrała się OK ale tylko x4(nie było x8). Stacjonarne DVD oraz napęd DVD LG8161B odczytuje płytę a Toshiba jej nie widzi tak jakby nie było płyty w napędzie-trochę dziwne? ale przynajmniej nie wywaliłem płyty do kosza. Będę nagrywał na Verbatimach i Platinium przynajmniej nie ma problemów !!!
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.12.2004
![]() |
.
Cytat:
Nie mówcie więc o wyborze nośników, pierdół o tym że liteon woli +r... Co z tego że wybiorę ten najlepszy nośnik dla mojej nagrywarki, skoro takiej płyty nie odczytam w pracy na Toshibie? Z Liteonami jest coś nie tak. Troje moich znajomych je ma i wszyscy narzekają. Oczywiście mógłbym nagrywać z w nieskończoność na TDK czy Verbatimach +r, ale co z kompatybilnością nośników i przenośnością danych? |
|
![]() |
![]() |
#18 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
mkj - a stosujesz sie do wszelkich regul poprawnego palenia? masz nowy bios, palisz z predkoscia na jaka nosnik jesst certyfikowany itd itp...
masz litka wiec mozesz sprawdzic (za pomoca kprobe) poziomy bledow na plytach ktore palisz - zobaczysz czy palisz poprawnie wiekszosc mioch znajomych ma spawarki liteona, jakos nie narzekamy ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 26.11.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#20 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sam sie wybiczuj
![]() ![]() no i wyjatek potwierdza regule
Radek Nimal - bo życie jest zbyt krótkie, żeby tracić czas blog o głupich pomysłach Życie z Chromebookiem - mój kanał na YT Ostatnio zmieniany przez nimal : 20.12.2004 o godz. 07:46 |
![]() |
![]() |
#21 | |
Bywalec
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() |
Cytat:
A toszybce sie należy ![]()
![]() |
#22 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 12.03.2003
![]() |
Witam, ostatnio wypalam głównie na tdk, verbatim, platinim i bulkpaq (czy jakoś podobnie ;-.) i nie mam problemów. Poza jednym, po zmianie biosu max. prędkość wypalania to 4x. Na nośniki TDK nie ma co narzekać, po prostu są dobre jak chodzi o palniki litka....
|
![]() |
![]() |
#23 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 26.11.2003
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#24 |
Godzina 5-ta minut 30-ści
Data rejestracji: 06.10.2002
![]() |
Panowie ja paliłem na LiteOnie 451s@832 płyty i Verbatim i TDK. Plusy i minusy.
Mój Litek palił wszystko bez problemu, ale z minusami TDK były małe problemy. Z plusami i Verbatimami nigdy. Miarą, że Litek bez problemu pali TDK + jest dla mnie to, że tak nagrane płyty czyta nadzwyczaj wybredny odtwarzacz stacjonarny LG DT 885NY (minusy idą ze ścinkami). Poniżej kilka screenów z testami płyt TDK (pierwszy mnożnik to certyfikat z jaką prędkością może być palona płyta, a drugi to prędkość z jaką była palona). Pozdr. P.S. Ten ostatni test to potwierdzenie tego, że wolniej nie znaczy lepiej
Pozdrawiam. Lepiej powiedzieć: "To interesujące, co mówisz" zamiast "Co Ty pie...lisz" Lepiej powiedzieć: "Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi" Lepiej powiedzieć: "Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami" Ostatnio zmieniany przez madmax2 : 21.12.2004 o godz. 21:22 |
![]() |
![]() |
#25 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 01.09.2004
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
|