Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 19.12.2004, 20:07   #1
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
ale o co chodzi? rozpetalem mala burze
plyta plycie nierowna i naped napedowi tez
statystycznie tdk i liteon powoduja wiecej problemow niz inne polaczenia, dlatego poczatkujacym proponuje uzywanie innych plyt, zeby nie mieli klopotow
to, ze w waszych spawarach takie polaczenie dziala poprawnie to tylko sie cieszyc
princo na litku tez pewnie da sie wypalic poprawnie, ale chyba takiego polaczenia nie polecicie?
imo tdk to bardzo dobre plyty, liteony to bardzo dobre palarki, ale nie zawsze wspolpracuja ze soba swietnie, a np nie spotakelm sie ani w realu ani na forum przypadku zlej wspolpracy liteona i plyty verbatima - to chyba wystarczajacy powod zeby raczej polecac takie zestawinie - mniej ryzykowne

i nie podniecajcie sie - nie wypisuje glupot - to tylko obserwacje
nimal jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 19.12.2004, 20:50   #2
peterka
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 01.09.2004
peterka zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
To fakt,że płyta płycie nierówna.Kupiłem jeszcze na próbę TDK DVD+R x8 i ta nagrała się OK ale tylko x4(nie było x8). Stacjonarne DVD oraz napęd DVD LG8161B odczytuje płytę a Toshiba jej nie widzi tak jakby nie było płyty w napędzie-trochę dziwne? ale przynajmniej nie wywaliłem płyty do kosza. Będę nagrywał na Verbatimach i Platinium przynajmniej nie ma problemów !!!
peterka jest offline  
Stary 19.12.2004, 20:53   #3
MKJ
Nowy na forum

Data rejestracji: 17.12.2004
MKJ w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
.

Cytat:
Napisany przez nimal
dlatego poczatkujacym proponuje uzywanie innych plyt, zeby nie mieli klopotow
princo na litku tez pewnie da sie wypalic poprawnie, ale chyba takiego polaczenia nie polecicie?
i nie podniecajcie sie - nie wypisuje glupot - to tylko obserwacje
Powiem tak - nagrałem kilka TDK i ogólnie z mojego punktu widzenia jest spoko. Tyle że w napędzie kolegi tej płyty nie widać. Z kolei znajomy przywiózł mi dwa tygodnie temu kilka filmów wypalonych na verbatimie, których u mnie nie dało się otworzyć (u kolegi wszystko działa).

Nie mówcie więc o wyborze nośników, pierdół o tym że liteon woli +r...

Co z tego że wybiorę ten najlepszy nośnik dla mojej nagrywarki, skoro takiej płyty nie odczytam w pracy na Toshibie?

Z Liteonami jest coś nie tak. Troje moich znajomych je ma i wszyscy narzekają.

Oczywiście mógłbym nagrywać z w nieskończoność na TDK czy Verbatimach +r, ale co z kompatybilnością nośników i przenośnością danych?
MKJ jest offline  
Stary 19.12.2004, 23:50   #4
JarasMSR
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 27.11.2003
JarasMSR zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez nimal
a np nie spotakelm sie ani w realu ani na forum przypadku zlej wspolpracy liteona i plyty verbatima
to nie czytasz starych tematów
Stary 19.12.2004, 22:56   #5
nimal
Author
Zlotowicz

nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
mkj - a stosujesz sie do wszelkich regul poprawnego palenia? masz nowy bios, palisz z predkoscia na jaka nosnik jesst certyfikowany itd itp...
masz litka wiec mozesz sprawdzic (za pomoca kprobe) poziomy bledow na plytach ktore palisz - zobaczysz czy palisz poprawnie
wiekszosc mioch znajomych ma spawarki liteona, jakos nie narzekamy
nimal jest offline  
Stary 20.12.2004, 08:42   #6
nimal
Author
Zlotowicz

sam sie wybiczuj sam palisz na tdk i verbach, sam tez polecasz verby
no i wyjatek potwierdza regule

Ostatnio zmieniany przez nimal : 20.12.2004 o godz. 08:46
nimal jest offline  
Stary 20.12.2004, 20:52   #7
JarasMSR
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 27.11.2003
JarasMSR zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez nimal
sam sie wybiczuj sam palisz na tdk i verbach, sam tez polecasz verby
no i wyjatek potwierdza regule
ale swego czasu na verbatima trochę ponarzekałem, dlatego też paliłem tylko na TDK.
Stary 21.12.2004, 21:13   #8
madmax2
Godzina 5-ta minut 30-ści

Data rejestracji: 06.10.2002
madmax2 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Panowie ja paliłem na LiteOnie 451s@832 płyty i Verbatim i TDK. Plusy i minusy.
Mój Litek palił wszystko bez problemu, ale z minusami TDK były małe problemy. Z plusami i Verbatimami nigdy. Miarą, że Litek bez problemu pali TDK + jest dla mnie to, że tak nagrane płyty czyta nadzwyczaj wybredny odtwarzacz stacjonarny LG DT 885NY (minusy idą ze ścinkami).
Poniżej kilka screenów z testami płyt TDK (pierwszy mnożnik to certyfikat z jaką prędkością może być palona płyta, a drugi to prędkość z jaką była palona).
Pozdr.
P.S.
Ten ostatni test to potwierdzenie tego, że wolniej nie znaczy lepiej
Dołączone obrazki
File Type: png TDK x 8 , x8.PNG (34.0 KB, 60 oglądane)
File Type: png TDK x 8, x 4.PNG (33.8 KB, 69 oglądane)
File Type: png TDK x 8, x 2.PNG (73.6 KB, 61 oglądane)
Lepiej powiedzieć:
"Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi"
Lepiej powiedzieć:
"Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami"

Ostatnio zmieniany przez madmax2 : 21.12.2004 o godz. 22:22
madmax2 jest offline  
Stary 21.12.2004, 21:28   #9
peterka
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 01.09.2004
peterka zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez madmax2
Panowie ja paliłem na LiteOnie 451s@832 płyty i Verbatim i TDK. Plusy i minusy.
Mój Litek palił wszystko bez problemu, ale z minusami TDK były małe problemy. Z plusami i Verbatimami nigdy. Miarą, że Litek bez problemu pali TDK + jest dla mnie to, że tak nagrane płyty czyta nadzwyczaj wybredny odtwarzacz stacjonarny LG DT 885NY (minusy idą ze ścinkami).
Poniżej kilka screenów z testami płyt TDK (pierwszy mnożnik to certyfikat z jaką prędkością może być palona płyta, a drugi to prędkość z jaką była palona.
Pozdr.
P.S.
Ten ostatni test to potwierdzenie tego, że wolniej nie znaczy lepiej
Moje TDK-i plusy były od TDK002 i to z nimi miałem problem.Natomiast minusy od TTG001 i są OK
peterka jest offline  
Stary 20.12.2004, 20:32   #10
radw
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 12.03.2003
radw zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam, ostatnio wypalam głównie na tdk, verbatim, platinim i bulkpaq (czy jakoś podobnie ;-.) i nie mam problemów. Poza jednym, po zmianie biosu max. prędkość wypalania to 4x. Na nośniki TDK nie ma co narzekać, po prostu są dobre jak chodzi o palniki litka....
radw jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: