![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#16 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 09.11.2004
![]() |
nie mialem nigdy lite-on(a) ale wydaje mi sie że to nie w tym rzecz. Spróbuj zresetować bios do domyślnych ustawień [load default setup] potwierdź i ponownie uruchom komputer. Jeżeli nie pamiętasz ustawień swojego procesora i innych ważnych parametrów, radziłbym wcześniej zapisać sobie gdzieś na czystej kartce, w razie potrzeby.
Bardzo często bywa, choć to pewnie nie precyzyjne wyrażenie, że płyta główna przyzwyczaja sie do starych ustawień, a instalacja nowego sprzętu, może wprowadzić błędy w obsłudze niego samego, lub w ogóle go nie rozpoznać. ...po takim ruchu, radziłbym zainstalować ponownie system. Nie wiem na co się to przyda, ale spróbować nie zaszkodzi. Serdecznie pozdrawiam |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.11.2004
![]() |
Eureka! Udalo mi sie rozwiazac moj problem, a zrobilem to tak: odinstalowalem nowa nagrywarke, reset, zainstalowalem nowa (sec prim), reset, ustawilem dla niej DMA, reset, zainstalowalem nowa (sec slave, UDMA), reset i dziala wszystko. Dzieki wielkie za wasze wypowiedzi!!
|
|
|
|
|
#18 |
|
Nowy na forum
![]() |
hahaha, nie mow hop puki nie przeskoczysz. Co prawda juz mi sie nie pojawia blue screen z bledem ale teraz jest inny myk. Sprawdzalem na cd-rw (verbatim x10 palona x10) i na dvd-rw (mint x2 palona x2) no i faktycznie sie nagrywaja, ale w przypadku dvd-r: bulk x8 palona x6 i hawk x4 palona x4 nagrywanie zatrzymalo sie na 6% (bulk) i na 31% (hawk). No i nie wiem co teraz. Moze tym razem to wina nagrywarki??
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Badziewiastych nośników ![]() Lowendowe płytki i w dodatku jeszcze "minusy" Radzę to ugryźć z tej strony
|
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Ale nie przesądzajmy ![]() Nagraj, przetestuj, zamieść - zobaczymy Jeżeli chodzi o prędkość - to wydaje się Że płytki o indeksie x4 są bardziej dopracowane I prędkość wypalania x4 także Jednakże "Ósemki" powoli zaczynają być niezgorsze także ![]() Nie ma w tej kwestii żadnych kanonów i zasad Po prostu - sprawdzasz i palisz na tym Na czym masz najlepsze wyniki
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Nowy na forum
![]() |
a czy zdazylo sie kiedys aby program daemon interferowal z nagrywaniem plyt (w jakikolwiek sposób)??
|
|
|
|
|
#23 |
|
Nowy na forum
![]() |
A niech go ch*j strzeli!! Nadal pojawia sie ten blad. Mi sie wydaje ze to wina innych trybow pracy dysku i nagrywarki. Dysk pracuje na DMA a nagrywarka na UltraDMA. Czy istnieje mozliwosc aby ustawic nagrywarke na zwykle DMA?? W menadżerze nie da sie tego zrobic, ani w biosie...
|
|
|
|
|
#24 |
|
Nowy na forum
![]() |
a moze to wina nero?? ja juz nie wiem co robic... moze xp zamiast 2000 zainstalowac...
|
|
|
|
|
#25 |
|
Nowy na forum
![]() |
Sprawdzilem nagrywarke u kumpla na w2k i u niego smiga
. Zaktualizowalem u siebie bios ale jak narazie bez efektu... Pozostala mi chyba jeszcze tylko reinkarnacja windy...Moze ktos moglby jeszcze cos dopowiedziec?? |
|
|
|
|
#26 | |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
"Dobry format nigdy nie jest zły"
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Forumator
Data rejestracji: 12.07.2002
![]() |
W gescie rozpaczy mozesz jeszcze sprobowac tego - Uruchom winde w trybie awaryjnym. W menadzerze urzadzen odinstaluj co tylko sie da, przy czym zwroc szczegolna uwage na to zeby odinstalowac takie rzeczy jak kontrolery IDE (oba), stacje CD/DVD i dyski. Potem reset kompa. System od nowa wyszuka i zainstaluje usuniete podzespoly. Miej pod reka komplet sterownikow bo windows moze o nie wolac. Po instalacji moze byc potrzebny kolejny reset, albo nawet kilka, w zaleznosci co ci windows powie. Potem sprawdz czy problem zniknal. Jesli nie to uruchom kompa z plyty CD i z poziomu konsoli podmien z plyty instalacyjnej plik z kernelem. Jesli i po tym problem nie zniknie to chyba faktycznie najprostrzym rozwiazaniem bedzie reinstalacja systemu od zera.
Na marginesie dodam tylko ze czasami, w niektorych konfiguracjach problemy z nagrywarka moze powodowac oprogramowanie, szczegolnie to ktore obsluguje wirtualne napedy (np. Alcohol itp.). Jesli masz cos takiego to odinstaluj, zresetuj kompa i sprawdz czy po odinstalowaniu softu problem zniknal Ostatnio zmieniany przez Sebastian997 : 10.12.2004 o godz. 21:51 |
|
|
|
|
#28 | |
|
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
|
|