![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Stacjonarny DVD odtwarzajacy Divixy
Zastanawiam sie nad takim zakupem, przegladalem po allegro, swistakach i bylem na wroclawskiej gieldzie na ul. Robotniczej, interesuje mnie sprzet z tej srednio-niskiej niszy cenowej, widzialem tam manty, mediony, tewiony i Elty i inne... w cenie okolo ~300 zl
zacheca mnie to ze one oprocz DVD i VCD wszelkiego typu, odczytuja tez mp3 (VBR tez), WMA, no i przede wszytskim DIVIX, XVID itp. i to z polskimi napisami w *.txt Czy ktos mial z tym cos do czynienia, albo moze posiada, warto to miec?
---------- pozdrawiam Ostatnio zmieniany przez Ormianin : 07.01.2005 o godz. 10:09 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
.: AT90S2313 :.
Data rejestracji: 09.09.2002
![]() |
zobacz do sklepu napisy.org. Tam jest jeden tani odtwarzasz divxów
#3 |
.:Obey Your Master:.
Data rejestracji: 18.12.2003
![]() |
Ostatnio ktos pisał na forum o Mancie model (pisze z pamięci) Emperor 007.
Maciejowi się to nie spodoba ![]() -edit- dobrze pamietałem http://www.manta.com.pl/serwis/hardware/dvd.php Ostatnio zmieniany przez Air : 07.01.2005 o godz. 10:26 |
![]() |
![]() |
#4 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 16.01.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Smartek przerzucił ostatnio trochę tego sprzętu.Pewnie jak wróci ze szkoły to się wypowie.
|
![]() |
![]() |
#5 |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dokladnie rycho :-) - dziwie sie, ze pamietales...
juz tradycyjnie zapraszam do watku na forum napisow org (mojego watku)... http://napisy.org/showthread.php?s=&threadid=10453 w skrocie - mialem 3 stacjonarki divx'owe -hiteker, bellwood [najlepszy z nich - wtedy jeszcze z najgorszym, pierwszym softem], pozniej KiSS DP-450 [najgorsze, przereklamowane G.] - teraz xbox, najlepszy z najlepszych - kodeki mozna sobie dogrywac samemu - odtwarza QPEL, GMC, RMVB - wszystko, to, co to na kompie [bo to malutki kompik w malutkiej obudowie i prawie z jego funkcjonalnoscia ![]() a z nizszej polki cenowej - OBY NIE MANTE! zastanawialbym sie nad Wiwa - klon bellwooda, w innej obudowie, a funkcjonalnosc ta sama - polecam ![]() Ostatnio glosno rowniez o CyberHome'ie [odtwarza QPEL i GMC ![]() Wiecej na forum napisy.org i forum.divx.pl ![]() pozdro ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#7 |
Hitokiri Battousai
Data rejestracji: 14.09.2004
![]() |
Ja mam belwooda i sobie go chwalę. Wiwa jest od niego pi razy drzwi prawie połowę tańsza. A jak chcesz dowiedzieć się więcej to tu masz test:
http://bellwood.olek.waw.pl/wiwa/wiwa_test_s1.html |
![]() |
![]() |
#8 |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Mam od miesiąca Mantę 007. Bardzo dobry wybór w tamtym czasie.
Belwood - najdroższy z tej trójki, słabe wsparcie, produkt zaniknie bo dostawca sam sobie wbił nóż w plecy wypuszczając Wiwa - najtańszy na rynku, kopia Manty. Najwięcej dowiesz się z forum www.napisy.org Handlują belwoodem i wiwą. http://www.jac3.u1.tld.pl/forum/ - forum Manty. Nie wypowiadam się o konkurencji, manta czyta wszystko, nie czyta qpel i gmc = trzeba przerabiać filmy np. Dr.Dvix. Świetny support - co 2 tygodnie nowy BIOS. 8 )
#9 | |
thorgal to ciota
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#10 |
thorgal to ciota
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
aha i cena - na allegro widziałem za 310 zł + 24 miechy gwarancji
|
![]() |
![]() |
#11 |
Forumator
Data rejestracji: 06.12.2002
![]() |
Ja mam Lite-On LDV 2002, chyba...bo nie pamietam dokladnie modelu.
Nie wiem czy jest akurat co chwalic. Lite-On postanowil przestac pracowac nad jakimi kolwiek poprawkami oprogramowania wiec nie bedzie juz wiecej zadnych Firmware...a by sie naprawde przydaly. Filmy Divx odgrywa oki, choc z jakis powodow nie moge odegrac zadnego Polskiego Divx'a. (Mam trzy filmy polskie ktore nie chca grac). Z odgrywaniem zwyklych DVD tez sa czasem jaja. Np. jak film jest "widescreen" to z jakiegos powodu Lite-On dodaje swoje wlasne paski na gorze i dole, a pozniej jeszcze dochodza paski z filmu, czyli teraz mam podwojny czarny pasek na gorze i dole ekranu... Pomysl niby super... ale Lite-On raczej sie nie popisal co mnie bardzo zaskoczylo bo chwale sobie ich nagrywarki. |
![]() |
![]() |
#12 |
.: AT90S2313 :.
Data rejestracji: 09.09.2002
![]() |
Albo mi się zdaje albo ta manta 007 jest identyczna jak wiwa...
#13 |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@esem, nie zgodze sie z Toba - manta to syf, wyglad - lampka nocna, tacka jakas przezroczysta - z jakis resztek ja chyba robili... do tego - 50% mant klienci zwracali ja spowrotem do sklepow... co do softu - rzeczywiscie, wyszedl ostatnio - z bledami i musieli/a poprawiac
![]() pozdro ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Dobra recenzja POCHWALAM |
|
![]() |
![]() |
#15 | |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Natomiast Smartek pisales cos o CyberHome'ie jak to z nim jest i czy czyta qpela i inne? I gdzie mozna o nim zaciagnac recenzji...? Poza tym dla oprocz eksperymentowania z divixami, naprawde wazna sprawa to mp3 i to formaty przerozne szczegolnie VBRy, z tego co mi wiadomo wiwa z opisow pozwala nawet na obsluge mp3pro... podobno Xbox to ciekawa alternatywa... jednak ta cena jest dosc wysoka i cena niemalze komputera i inaczej ma sie to do stacjonarnego divixa... dla niektorych byc moze jest to tanio, ale xboxy sa dla mnie jednak dosc drogie, chyba ze sie myle
---------- pozdrawiam Ostatnio zmieniany przez Ormianin : 08.01.2005 o godz. 00:06 |
|
![]() |
![]() |
|
|