![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 19.01.2004
![]() |
Spoczko, spoczko... nie bylo mnie w domu... zrobie jeszcze raz odczyt dla jednej plyty na 2 a moze i nawet 3 roznych f/w... prosze o cierpliwosc
![]() pozdro!
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Zrobilem testy dla 3 plytek... jak nie wierzycie ze to te same plytki... wasza sprawa, ale jak macie mozliwosc sami sobie zrobcie test odczytu jakiegos nosnika dla roznych f/w... nie dosc ze testy sa rozne to jeszcze po zapisaniu sa inne wartosci zkanowanego obszaru... i czasem nie rozpoznaje jaki to typ nosnika
![]() film x4 - nagrywany na ostatnim GSC2 od codeguys film x8 - nagrywany na GS0H patched burnadj abs od codeguys ISO x4 - nagrywany dawno na @451 GSB7
#18 |
Wyjadacz ;)
![]() |
brakujacy plik do poprzedniego posta...
I jeszcze cos dla przekonania... test zrobiony na starszym Kprobie (dla plytki ISO x4)... screeny okna prgramu i pliki ktore zapisuje... ktos pisal ze ka probe daje na tylko pglad na to czy plytka jest dobra... a nie dokladne wartosci... a z tego wynika ze ta sama plytka jest spoko i zarazem do smieci... pozdro!
Z prochu powstałeś... więc się otrzep!!! ![]() pozdro4@LL ! Ostatnio zmieniany przez Jabson : 23.06.2004 o godz. 16:20 |
![]() |
![]() |
#19 | |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
Porownujac wyniki z roznych wersji proba to daleko nie zajedziemy ... Zmiany procesu sprawdzania plyty miedzy wersjami sa nieporownywalne. |
|
![]() |
![]() |
#20 |
Wyjadacz ;)
![]() |
dlatego porownalem miedzy 2 a 1.1.29 i do tego na tym samym nosniku... poza ostatnimi 4 screenami wszystkie sa z 2, co nie zmienia faktu ze na kazdym jest co innego dla tej samej plyty
![]() (ISO x4 to jest ta sama plyta) pozdro!
#21 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 04.08.2003
![]() |
Powiedzcie lepiej czym mam testować wypalone płytki, mając tylko LG 4082B?
W tej chwili pod DVDInfoPro (funkcja RPM - speed test) - i po tym wykresie już wiele widać. Oczywiscie probowalem tez pod Nero CD-DVD-Speed - to znakomite narzędzie do testowania CDR, ale do DVDR(W) już sie mniej nadaje, bo: - "Test Jakosci" w ogole nie daje sie uruchomić dla plytki DVD, - "Skanowanie Powierzchni" - owszem, działa, ale chyba nie całkiem dobrze, bo nigdy nie generuje żółtych kwadratów, zawsze tylko zielone i czerwone. Czyli jest to prymitywny test - przeczyta, nie przeczyta, a nie żadne tam zwracanie błędów C2 (o C1 nie wspominając). Są jakieś lepsze narzędzia? Dzięki, latet |
![]() |
![]() |
#22 |
Godzina 5-ta minut 30-ści
Data rejestracji: 06.10.2002
![]() |
U mnie na KProbe i LDW 851s z biosem GSC2 program podał różne wyniki na tej samej płycie - Esperanza DV+R nagrana x 2. Jak dałem odczyt na max to było około 500 błędów PI, aczkolwiek uczciwie przyznaję, ze tylko w jednym miejscu, a poza tym w granicach 225. Przy teście z prędkością ustawioną x 2 - tak jak nagrywanie pokazało jedynie 225 błędów bez słupka z wartością do 500.
Poza tym po zmainie biosu z GSOH na GSC2 testowana płyta Verbatim DVD+R x 8 nagrana x 2 pokazała 30 błędów PI. Wcześnmiej na biosie GSOH pokazywała w granicach 400. Pozdr. Z.K.
Pozdrawiam. Lepiej powiedzieć: "To interesujące, co mówisz" zamiast "Co Ty pie...lisz" Lepiej powiedzieć: "Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi" Lepiej powiedzieć: "Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami" |
![]() |
![]() |
#23 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
u mnie podobnie jak u madmaxa2 kprobe 2.0.0.1 podal rozne wyniki na testowanej plytce w odstepie kilku minut
![]() test1 test2 dodam jeszcze ze dzien wczesniej bylo swietnie kilka PI i kilka PO |
![]() |
![]() |
#24 |
Zlotowicz
![]() ![]() |
Oba te wykresy mowia: Koniec plyty jest do dupy . IMO mozna przymknac oko.
|
![]() |
![]() |
#25 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
wiem, ze wedlug programu obie plyty maja koniec do dupy ale najwazniejsze jest to ze chodza
![]() i jeszcze jedno tak rozne wyniki na tej samej plycie ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zlotowicz
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#27 |
bezdomny
Data rejestracji: 21.10.2003
![]() |
Witam.
Dystans nade wszystko. ![]() ![]() Pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
#28 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 04.08.2003
![]() |
Cytat:
Z kolei "Test jakosc CD" w ogole nie chce ruszyć z płytką DVD. Dlatego - z braku innych narzędzi - testuję płytki DVD wyłącznie na DVDInfoPro - widzę wykres szybkosci odczytu oraz liczbę błędów (ale też tylko takich totalnych, że sektor nie da się odczytać wcale). Mam LG, więc K-Probe mi nie działa, ale moze to i lepiej? :-) latet |
|
![]() |
![]() |
#29 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Oto wykresy z płytki Hawk x4 DVR-R burn x4 Kiedy sprawdzałem wczoraj, tj. z 6 godz. temu - średnia ilość błędów PI była ~ 6. Niestety nie zachowałem wykresu ![]() Kolejne sprawdzenie - wykres 1 i następne - około pół godziny później - wykres 2 |
|
![]() |
![]() |
#30 |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
No i teraz ciekawostka
Szybki install forceASPI 1.8 miast 1.7 i wykresik |
![]() |
![]() |
|