![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#46 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 04.08.2003
![]() |
Cytat:
Natomiast ja teraz porównuję te programy w testach na CDR-ach. I jest dziwne rzecz - pomino podobnej calkowietej liczny błedów PO, wartość srednia PO liczona jest inaczej przez kazdy program. Problem ten nie dotyczy PI. BTW: DVD testuje się, jak czytałem, standardowo z ograniczeniem prędkości do 4x, a jak ustawić prędkosc przy testach CD? Dzięki, latet Ostatnio zmieniany przez latet : 05.07.2004 o godz. 21:59 |
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#47 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
x55 ![]() x7 ![]() ![]() x7 ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#48 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
![]() ![]() Dziwne, że warości średnie PO dla obu filmów były takie same, choć rózne pod każdym z programów ![]() Wykresów nie wklejam, szkoda miejsca, ale kształty miały zgodnie pokrywające się. latet |
|
![]() |
![]() |
#49 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#50 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
Wyniki uzyskane na COMBO są "stabilne" i powtarzalne, więc jak dla mnie (do porównywania tego co sam palę na LG na róznych płytkach) - takie rozwiązanie wystarczy. Ale oczywiście też mnie korci dowiedziec się, czy te płytki dałyby lepsze wyniki testowane (w taki sam sposób) na jakiejś nagrywarce DVD Lite-ON. No bo to co widać (np. wyniki dla TDK DVD-R palonej 2x) trudno uznać za rewelację, a przecież mam wszelkie podstawy (dobry nosnik i nowa, dobra LG) sądzić, że ta płytka jest w bardzo dobrym stanie. Z drugiej strony... Wy tam (w większosci) testujecie sobie w tych samych napędach, w ktorych palicie, a to już z założenia nie jest calkiem OK. No chyba, że przyjmiemy umownie, że tak jest własnie OK ;-) W takim razie mój wynik (LG---->COMBO) nie jest taki zły, zważywszy, że test odbył się nie tylko w innym urządzeniu niż wypalało, ale także w ogóle nie w nagrywarce, tylko w jakimś marnym SROMBO-COMBO ![]() Jak sądzicie? Latet Ostatnio zmieniany przez latet : 05.07.2004 o godz. 23:45 |
|
![]() |
![]() |
#51 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Kprobe 2 jest teoretycznie przeznaczony dla nagrywarek DVD LiteOna. Trudno powiedziec cokolwiek o trafnosci odczytow z Combo. Zreszta zobacz jak waha sie speed przy testowaniu DVD na combo gdy ustawisz go na 4x (pewnie skonczy na ok. 8x).
|
![]() |
![]() |
#52 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
Natomiast - nie trzymal się za bardzo tego przy testowaniu CDR-ów. Jak sam zauważyłeś - KProbe jest mało uniwersalnym narzędziem. Może Nero DVD Speed jest? Dlaczego się na niego nie przerzucić? Jedno stwierdzilem - COMBO bardziej słucha się ograniczeń szybkosci, jesli są ustawione przez Nero DVD Speed! latet |
|
![]() |
![]() |
#53 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 19.01.2004
![]() |
A ja w koncu nie wiem na co sie przerzuce... ale z KProba chyba juz definitywnie rezygnuje...
![]() pozdro!
|
|