Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 29.08.2004, 18:31   #16
B@rtek
Born 2 ride, ride 2 live

Data rejestracji: 04.07.2004
B@rtek niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Otóż Verbatimy nagra Ci naprawdę pięknie A esperanzy DVD-R nagra i to nawet dobrze jak na esperanze. Dobre esperanzy produkuje Gigastore. Jezeli mój thomson, który ma naprawde wybredny czytnik czyta te płytki to i PS2 powinno

B@rtek jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 29.08.2004, 19:48   #17
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Jak masz czytnik DVD Liteona to bez dwóch zdań

Bierz Neca
VIZZARD jest offline  
Stary 29.08.2004, 23:18   #18
Milo PL
Bywalec

Data rejestracji: 26.08.2004
Milo PL zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Question Nagrywarka

Można wiedziec dlaczego posiadanie Comba zmienia obraz zeczy??I co do tego Nec'a co ma dobrego??i czy po zmianie biosu obsługuje Dual Layer??
Milo PL jest offline  
Stary 29.08.2004, 23:43   #19
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Milo PL
Można wiedziec dlaczego posiadanie Comba zmienia obraz zeczy??I co do tego Nec'a co ma dobrego??i czy po zmianie biosu obsługuje Dual Layer??
Pisałem to wszystko już wcześniej - gdybyś łaskawie zechciał przeczytać

Cytat:
Napisany przez VIZZARD
Patrząc obiektywnie - Liteon jest najbardziej uniwersalny z tych trzech, bo ma możliwość zmiany bitsettingu - to ma Nec, ale nie ma Pioneer (chyba, że jestem w tyle i się mylę)

Litek ma także DL - to ma możliwość po przeróbce i Nec, Pioneer tego nie ma

Jednakże nie ma róży bez ognia - Nec jest wyjątkowo słabym czytnikiem i najczęściej trzeba w komplecie zakupić DVD-ROM (najlepiej Litka )
VIZZARD jest offline  
Stary 29.08.2004, 23:52   #20
Milo PL
Bywalec

Exclamation Nagrywarka

Ok przepraszam mój błąd,ale zobacz piszesz że LiteOn i Nec mają to samo to dlaczego uważasz że NEC jest lepszy od Tego LiteOna??

Spojrzałem na recenzje LiteOna i Neca

LiteOn

The Good

Lower priced compared with other DVD+R DL recorders
Good DVD writing quality for DVD+R media
Can backup SafeDisc2 v2.8x protected discs
Very good CD error correction
Very good DVD error correction
Can overburn up to 99mins
High C2% accuracy
Supports protected Audio discs (CDS200, Key2Audio)
Frequent firmware updates from LiteON
Supports BookType BitSetting for DVD+R/+RW/+DL formats
Can be used for DVD media error measurements (at 8X)
Big unofficial community support (KProbe, Speedhacks, RPC1 utilities)

- The Bad

DVD-R writing needs much improvement, drive produces coasters and high PI/PIF error rates (could be fixed with firmware upgrade?)
Doesn't accurately backup SafeDisc2 v2.9x+ protected discs
Doesn't support reading of DVD-RAM media (could be fixed with firmware upgrade?)
Retail package won't include a DVD+R DL media
Doesn't support DVD overburning
Doesn't accurately backup "Aiko Katsukino - The Love Letter", Audio protected disc

Nec

The Good

8x DVD&plusmn;R writing
4x DVD&plusmn;RW writing
32x CD-R writing
Excellent CD writing quality
Good DVD writing quality
Low 3T jitter
Long supported DVD media list
Supports CD-Text (reading/writing)
Good DVD ripping speed
Low CD/DVD seek times
Supports audio protected discs
Very good price

The Bad

Low CD error correction ability
Cannot read or rip 99min Audio CD's
Mount Rainier is not supported
Failure with Abex TDV-541 test disc
Low DAE speed
Cannot create working backups with SafeDisc protected games over v2.60

LiteOn ma problemy z DVD-R !!(tak przynajmniej psize w tej recenzji)

I jeszcze z innej beczki zadziwiająco dobrze wyszedł Pioneer

The Good

8x DVD+R writing
8x DVD-R writing
4x DVD+RW/-R writing
24/24/40 CD-RW
Very Good CD/DVD error correction
Very Good writing quality with CD
Supports CD-Text (reading/writing)
Supports reading of 99min audio discs
Good DVD-Video ripping speed
High DAE-Speed
DVD-RAM reading
Good CD/DVD writing quality
Low 3T Jitter (CD)

The Bad

Increased CD/DVD/DVD-RAM Full seek times
Cannot playback/rip Key2Audio CD
Slow ripping speed with Safedisc game discs
24x CD-R max write speed could be higher
Does not support latest SafeDisc builds
Overburning

I CO TU ROBIĆ!!
Milo PL jest offline  
Stary 29.08.2004, 23:57   #21
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
NEC ma takie rzeczy :

Excellent CD writing quality
Good DVD writing quality
Long supported DVD media list
Good DVD ripping speed
Supports audio protected discs
Very good price

i dlatego wlasnie NEC

Choc prawda jest ze rynek coraz bardziej sie wyrownuje.
pawelblu jest offline  
Stary 30.08.2004, 00:13   #22
legion
XII

Data rejestracji: 02.06.2004
legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
tak jak wczesniej mowilem zdania beda tu podzielane i nikt ci nie pomoze bo albo
jedni nec albo litek jeszcze brakuje zwolenikow pionka ale tez sie pojawi miejmy nadzieje wiec bierz samsunga ^_^
legion jest offline  
Stary 30.08.2004, 00:41   #23
Milo PL
Bywalec

Exclamation Nagrywarka

Szajsunga wzyciu niewezme!!.Szczerze to już nie wiem jutro jade kupić coś ciekawe co to będzie NEC OR LiteOn .
Milo PL jest offline  
Stary 30.08.2004, 00:50   #24
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Cytat:
Napisany przez Milo PL
Ok przepraszam mój błąd,ale zobacz piszesz że LiteOn i Nec mają to samo to dlaczego uważasz że NEC jest lepszy od Tego LiteOna??
Wiem to z autopsji

Ale wyrocznią nie jestem, a mój głos jest jednym z wielu w dyskusji

Litek choć zbliża się do Neca - to biorąc ogólnie płyty markowe i te gorsze - lepiej wypada Nec

Jest tak jednak tylko pod względem nagrywania - reszta to atuty Liteona

Te same możliwości - nie oznaczają w praktyce tożsamości

Np. jeżeli będziesz miał kartę sieciową 100Mbit/s, a twój provider da ci tylko sygnał 50Mb/s - to co ci z tej karty?

Tak samo jest i w tym przypadku - jedne urządzenia robią coś lepiej - inne gorzej

I dlatego właśnie do Neca - jako wyśmienitej wypalarki należy mieć "na wszelki wypadek" coś co poradzi sobie z innymi funkcjami wymaganymi przez użytkownika

Bo gdyby Nec nie nagrywał tak dobrze - nie wiem czy utrzymałby się na rynku

Takie są doświadczenia - ale każdy ma prawo wyboru

Kolega Legion wspomniał także o Samsungu , jest jeszcze Toshiba - raczej z pochlebnymi opiniami, no i oczywiście LG x12 wszystko w jednym

Tak więc jednak bez losowania się nie obędzie ^_^
VIZZARD jest offline  
Stary 30.08.2004, 00:58   #25
Milo PL
Bywalec

Exclamation Nagrywarka

Widze że NEC spełnia moje wymogi chociaż LiteOn niektórzy tweirdza że tez nie jest zły hmmmmmm.Mam trudny orzech do zgryzienia z jednej strony kusi tak jak piszecie Dobrze wypalane płytki DVD/CD Nec'a z 2 strony dużo funkcji LiteOna (ale cena wyzsza troszku) chociaz mam w sumie Combo.A są gdzies wykresy z przerobionego Nec'a na Dual Layer??wypala je bez problemu??

Update: Przeczytałem troche tematów na forum i musze powiedziec że bardzo jestem pozytywnie nastawiony na tego NEC'a nie miałem zbytniego przekonania do firmy robiącej Monitory (wszedzie tylko takie reklamy widziałem) ale chyba zapodam tego NEC'a.

Ostatnio zmieniany przez Milo PL : 30.08.2004 o godz. 01:41
Milo PL jest offline  
Stary 30.08.2004, 11:30   #26
legion
XII

legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
to jest ciekawe nec nie radzi sobie z 8x i na dodatek esperancami i princo podobno pali wszystko bez zajakniecja

Cytat:
Napisany przez michalw
Cześć!
Potrzebuję Waszej pomocy! Mam NEC-2510A i nagrywam płyty ESPERANZA x8 lub PRINCO x8. Niestety okazuje się, że czas nagrania TEJ SAMEJ płyty DVD o pojemności 2250MB trwa:

8x -> 7:28
4: -> 7:37

Oprócz tego przy nagrywaniu x8 nagrywarka się często wiesza, gaśnie lampka i nie reaguje na nic, a nero się zawiesza. Dlatego też muszę nagrywać tylko 4X. Wyrzuciłem kasę w błoto?

Mój komp to: Duron1200, 128DDR, Barracuda 120GB

Napiszcie, czy to wina komputera, jeśli tak, to co trzeba zmienić, żeby nagrywało się szybko pod 8x.
legion jest offline  
Stary 30.08.2004, 11:45   #27
alf
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 27.11.2001
alf zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Miałem do czynienia z LiteOn'em 451, i się zawiodłem, palił KILKUKROTNIE gorzej od Pioneera. Być może miałem pecha i trafiłem na kiepski model, ale jak tak to ja dziękuję i nie będę królikiem doświadczalnym.
Kupuję pierwszą lepszą czystą płytkę i nie muszę się zastanawiać czy wypali dobrze czy nie.
A nad płytkami DL to się zawet nie zastanawiam, bo do dobrej jakości i trwałości nośników (nie wspominając o cenie) to jeszcze trochę czasu minie.
alf jest offline  
Stary 30.08.2004, 11:52   #28
Milo PL
Bywalec

Exclamation Nagrywarka

Legion zauwaz że on ma NEC-2510A a ja mam zamiar kupić NEC-2500A jak by nie było to jest lekka różnica!!I wcale nie na gorsze,zresztą nie będe sie sugerował jedna opinią z tematów na forum widze że ogulnie Nec lepiej sobie radzi w wypalaniem płyt od LiteOna (zwłaszcza tz. No Name).

Ostatnio zmieniany przez Milo PL : 30.08.2004 o godz. 11:56
Milo PL jest offline  
Stary 30.08.2004, 12:01   #29
B@rtek
Born 2 ride, ride 2 live

Data rejestracji: 04.07.2004
B@rtek niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
NEC 2500A i 2510A to te same napędy

Ostatnio słysze, że ludzie maja kłopoty z NEC'ami. A mój LiteOn 832S pali bardzo ładnie esperanzy na dodatek DVD-R Przy liteonach możesz zmieniać biosy, możesz je modyfikować, np. płytka verbatim 4x jest nagrywana 8x i to bardzo ładnie. NEC to tez nie jest az taka super nagrywara jak sie wydaje. Decyduj sam

B@rtek jest offline  
Stary 30.08.2004, 12:02   #30
legion
XII

Cytat:
Napisany przez Milo PL
Legion zauwaz że on ma NEC-2510A a ja mam zamiar kupić NEC-2500A jak by nie było to jest lekka różnica!!I wcale nie na gorsze,zresztą nie będe sie sugerował jedna opinią z tematów na forum widze że ogulnie Nec lepiej sobie radzi w wypalaniem płyt od LiteOna (zwłaszcza tz. No Name).
no oki ale to ta sama stajnia a takich tematow ulomnosci nec jak i litka znajdziesz bardzo duzo ja dalem ci tylko przyklad co moze sie dziac i juz wiele razy sie spotkalem o podobnej ulomnosci nec'a
no name moze i tak ale jak dlugo pochodza

Cytat:
Napisany przez barte_k
NEC 2500A i 2510A to te same napędy

Ostatnio słysze, że ludzie maja kłopoty z NEC'ami. A mój LiteOn 832S pali bardzo ładnie esperanzy na dodatek DVD-R Przy liteonach możesz zmieniać biosy, możesz je modyfikować, np. płytka verbatim 4x jest nagrywana 8x i to bardzo ładnie. NEC to tez nie jest az taka super nagrywara jak sie wydaje. Decyduj sam
no i tu kolega ma racie niewiem co w ludzi wstapilo z tymi nec'ami pamietam pierwszego nec dvd poraszka tak to jest jak sie przesiada z monitorow na napedy optyczne

Ostatnio zmieniany przez legion : 30.08.2004 o godz. 12:06
legion jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: