![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Born 2 ride, ride 2 live
Data rejestracji: 04.07.2004
![]() |
Otóż Verbatimy nagra Ci naprawdę pięknie
![]() ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jak masz czytnik DVD Liteona to bez dwóch zdań
Bierz Neca ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Bywalec
Data rejestracji: 26.08.2004
![]() |
![]()
Można wiedziec dlaczego posiadanie Comba zmienia obraz zeczy??I co do tego Nec'a co ma dobrego??i czy po zmianie biosu obsługuje Dual Layer??
|
![]() |
![]() |
#19 | ||
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() |
![]() |
#20 |
Bywalec
![]() |
![]()
Ok przepraszam mój błąd,ale zobacz piszesz że LiteOn i Nec mają to samo to dlaczego uważasz że NEC jest lepszy od Tego LiteOna??
Spojrzałem na recenzje LiteOna i Neca LiteOn The Good Lower priced compared with other DVD+R DL recorders Good DVD writing quality for DVD+R media Can backup SafeDisc2 v2.8x protected discs Very good CD error correction Very good DVD error correction Can overburn up to 99mins High C2% accuracy Supports protected Audio discs (CDS200, Key2Audio) Frequent firmware updates from LiteON Supports BookType BitSetting for DVD+R/+RW/+DL formats Can be used for DVD media error measurements (at 8X) Big unofficial community support (KProbe, Speedhacks, RPC1 utilities) - The Bad DVD-R writing needs much improvement, drive produces coasters and high PI/PIF error rates (could be fixed with firmware upgrade?) Doesn't accurately backup SafeDisc2 v2.9x+ protected discs Doesn't support reading of DVD-RAM media (could be fixed with firmware upgrade?) Retail package won't include a DVD+R DL media Doesn't support DVD overburning Doesn't accurately backup "Aiko Katsukino - The Love Letter", Audio protected disc Nec The Good 8x DVD±R writing 4x DVD±RW writing 32x CD-R writing Excellent CD writing quality Good DVD writing quality Low 3T jitter Long supported DVD media list Supports CD-Text (reading/writing) Good DVD ripping speed Low CD/DVD seek times Supports audio protected discs Very good price The Bad Low CD error correction ability Cannot read or rip 99min Audio CD's Mount Rainier is not supported Failure with Abex TDV-541 test disc Low DAE speed Cannot create working backups with SafeDisc protected games over v2.60 LiteOn ma problemy z DVD-R !!(tak przynajmniej psize w tej recenzji) I jeszcze z innej beczki zadziwiająco dobrze wyszedł Pioneer The Good 8x DVD+R writing 8x DVD-R writing 4x DVD+RW/-R writing 24/24/40 CD-RW Very Good CD/DVD error correction Very Good writing quality with CD Supports CD-Text (reading/writing) Supports reading of 99min audio discs Good DVD-Video ripping speed High DAE-Speed DVD-RAM reading Good CD/DVD writing quality Low 3T Jitter (CD) The Bad Increased CD/DVD/DVD-RAM Full seek times Cannot playback/rip Key2Audio CD Slow ripping speed with Safedisc game discs 24x CD-R max write speed could be higher Does not support latest SafeDisc builds Overburning I CO TU ROBIĆ!! ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
NEC ma takie rzeczy :
Excellent CD writing quality Good DVD writing quality Long supported DVD media list Good DVD ripping speed Supports audio protected discs Very good price i dlatego wlasnie NEC Choc prawda jest ze rynek coraz bardziej sie wyrownuje. |
![]() |
![]() |
#22 |
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
tak jak wczesniej mowilem zdania beda tu podzielane i nikt ci nie pomoze bo albo
jedni nec albo litek jeszcze brakuje zwolenikow pionka ale tez sie pojawi miejmy nadzieje wiec bierz samsunga ^_^ |
![]() |
![]() |
#23 |
Bywalec
![]() |
![]()
Szajsunga wzyciu niewezme!!.Szczerze to już nie wiem jutro jade kupić coś ciekawe co to będzie NEC OR LiteOn
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Ale wyrocznią nie jestem, a mój głos jest jednym z wielu w dyskusji Litek choć zbliża się do Neca - to biorąc ogólnie płyty markowe i te gorsze - lepiej wypada Nec ![]() Jest tak jednak tylko pod względem nagrywania - reszta to atuty Liteona ![]() Te same możliwości - nie oznaczają w praktyce tożsamości ![]() Np. jeżeli będziesz miał kartę sieciową 100Mbit/s, a twój provider da ci tylko sygnał 50Mb/s - to co ci z tej karty? Tak samo jest i w tym przypadku - jedne urządzenia robią coś lepiej - inne gorzej I dlatego właśnie do Neca - jako wyśmienitej wypalarki należy mieć "na wszelki wypadek" coś co poradzi sobie z innymi funkcjami wymaganymi przez użytkownika ![]() Bo gdyby Nec nie nagrywał tak dobrze - nie wiem czy utrzymałby się na rynku ![]() Takie są doświadczenia - ale każdy ma prawo wyboru ![]() Kolega Legion wspomniał także o Samsungu ![]() Tak więc jednak bez losowania się nie obędzie ^_^ |
|
![]() |
![]() |
#25 |
Bywalec
![]() |
![]()
Widze że NEC spełnia moje wymogi chociaż LiteOn niektórzy tweirdza że tez nie jest zły hmmmmmm.Mam trudny orzech do zgryzienia z jednej strony kusi tak jak piszecie Dobrze wypalane płytki DVD/CD Nec'a z 2 strony dużo funkcji LiteOna (ale cena wyzsza troszku) chociaz mam w sumie Combo.A są gdzies wykresy z przerobionego Nec'a na Dual Layer??wypala je bez problemu??
Update: Przeczytałem troche tematów na forum i musze powiedziec że bardzo jestem pozytywnie nastawiony na tego NEC'a nie miałem zbytniego przekonania do firmy robiącej Monitory (wszedzie tylko takie reklamy widziałem) ale chyba zapodam tego NEC'a. Ostatnio zmieniany przez Milo PL : 30.08.2004 o godz. 01:41 |
![]() |
![]() |
#26 | |
XII
![]() ![]() ![]() |
to jest ciekawe nec nie radzi sobie z 8x i na dodatek esperancami i princo podobno pali wszystko bez zajakniecja
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#27 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 27.11.2001
![]() |
Miałem do czynienia z LiteOn'em 451, i się zawiodłem, palił KILKUKROTNIE gorzej od Pioneera. Być może miałem pecha i trafiłem na kiepski model, ale jak tak to ja dziękuję i nie będę królikiem doświadczalnym.
Kupuję pierwszą lepszą czystą płytkę i nie muszę się zastanawiać czy wypali dobrze czy nie. A nad płytkami DL to się zawet nie zastanawiam, bo do dobrej jakości i trwałości nośników (nie wspominając o cenie) to jeszcze trochę czasu minie. |
![]() |
![]() |
#28 |
Bywalec
![]() |
![]()
Legion zauwaz że on ma NEC-2510A a ja mam zamiar kupić NEC-2500A jak by nie było to jest lekka różnica!!I wcale nie na gorsze,zresztą nie będe sie sugerował jedna opinią z tematów na forum widze że ogulnie Nec lepiej sobie radzi w wypalaniem płyt od LiteOna (zwłaszcza tz. No Name).
Ostatnio zmieniany przez Milo PL : 30.08.2004 o godz. 11:56 |
![]() |
![]() |
#29 |
Born 2 ride, ride 2 live
Data rejestracji: 04.07.2004
![]() |
NEC 2500A i 2510A to te same napędy
![]() Ostatnio słysze, że ludzie maja kłopoty z NEC'ami. A mój LiteOn 832S pali bardzo ładnie esperanzy na dodatek DVD-R ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | ||
XII
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() no name moze i tak ale jak dlugo pochodza ![]() Cytat:
![]() Ostatnio zmieniany przez legion : 30.08.2004 o godz. 12:06 |
||
![]() |
![]() |