![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#76 | |
|
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#77 | |
|
dupa a nie
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.08.2004
![]() ![]() |
Cytat:
Pamiętasz te moje "dziwne" wykresy ? widziałeś poprawione ? |
|
|
|
|
|
#78 | |
|
Guru
![]() ![]() |
Cytat:
![]() A z paleniem ostrożnie. Laser na poważnie nie lubi dymu.
Ostatnio zmieniany przez slawekj : 21.10.2004 o godz. 23:22 |
|
|
|
|
|
#79 | ||
|
dupa a nie
Zlotowicz
![]() ![]() |
Cytat:
Cytat:
silniejszy ! Przy interpretacji wykresów będzie można założyć że napęd palił w extremalnych warunkach A jeszcze jedno czy wiesz co dokładnie oznaczają PI i PIF ? Wiem że im mniej to lepiej. |
||
|
|
|
|
#80 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.08.2003
![]() |
Dobra przestancie sie klucic kto ma lepsze wykresy.
Chcial bym sie dowiedziec ktora z tych 2 wypalarek jest lepsza. pionek 108 czy nec 3500. Nie bede zmienial firmware czy jak kto woli biosu no chyba ze po nagraniu nie bedzie mozna tego odtworzyn na jakim kolwiek czytniku, to wtedy oczywiscie. Ja nastawilem sie na pioniera 108 bo wiem jak u kolegi chodzi 107 wiec do pionierow nie mam zastrzezen ale chcial bym sie nieco dowiedziec o NECu bo nie mialem z nimi do czynienia
|
|
|
|
|
#81 | |
|
dupa a nie
Zlotowicz
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#82 |
|
Nowy na forum
![]() |
Moze i dobrze jak kupie pioniera a o necu nie bede slyszal bo albo bede zalowal ze nie kupilem neca albo bede heppy ze kupie pioniera. Zawsze sa 2 wyjscia z sytuacji.
Ale tak rozsadznie patrzac to na takim samym chipie jest pionier a wiecej kosztuje ( czyzby sie placilo za firme ) czy moze za lepiej wykonany mechanizm i optyke ? |
|
|
|
|
#83 | |
|
Guru
![]() ![]() |
Cytat:
C2 ***8211; jest to korekcja błędów działająca w oparciu o kodowanie CIRC. Drugi poziom działający na poziomie sprzętowym koryguje większe błędy oraz błędy ciągłości. Błąd bajtu pojawia się wtedy, kiedy jeden lub więcej bitów w bajcie po nagraniu ma inną wartość w porównaniu do wartości, która podlegała nagraniu. Wiersz bloku ECC, który zawiera co najmniej 1 błędny bajt tworzy błąd PI. Jeżeli wiersz bloku ECC, zawiera więcej niż 5 błędnych bajtów nie da się go skorygować kodem PI. Przy odtwarzaniu nagranych danych, aby błędy wykryte przez system korekcji danych mogły być skorygowane powinny spełniać następujące wymagania: W każdych 8 kolejnych blokach ECC całkowita ilość błędów PI przed korekcją nie może przekraczać 280. W każdym bloku ECC ilość wierszy niemożliwych do skorygowania kodem PI nie może przekraczać 4. Błędy PO, które raportuje KProbe to nie skorygowane błędy PI ***8211; innymi słowy błędy, które pozostały po korekcji PI. To oznacza, że przy ustawieniu KProbe ECC blocks sum (PI/PO): 8/1, ilość błędów PI nie może przekraczać 280 PO nie może przekraczać 4 Błędy PO, których nie da się skorygować, czynią dysk niemożliwym do odczytania. KProbe nie raportuje jednak ilości błędów PO niemożliwych do skorygowania. Piki o wartości 1 w błędy PO możemy pominąć. Więcej informacji o błędach PI/PO możemy znaleźć pod adresem: http://forum.cdfreaks.com/showthread...threadid=80545 Ostatnio zmieniany przez slawekj : 21.10.2004 o godz. 23:49 |
|
|
|
|
|
#84 |
|
dupa a nie
Zlotowicz
![]() ![]() |
@ Slawekj
Serdeczne dzięki wkońcu wiem o co chodzi ! Jeszcze raz dzięki ! |
|
|
|
|
#85 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 18.11.2003
![]() |
VIZZARD przesadziłeś już!!!
Twoje posty to tylko nabijanie się , ironia i nasmiewanie z innych i ze wszystkiego ty jesteś the best. Człowieku nagrywarka jest do nagrywania płyt!!! Że ja nagrywam ich kilka dziennie i dotego jeszcze zawsze sprawdzam czy nie ma błędów to Liteon pada po 6 miesiącach i tyle. A to żę od 1998 roku pracowałem w serwisie komputerowym i od 2001 mam swoją firmę ,mam duży dostęp do różnego sprzetu w dużych ilościach wiec wiem co to Liteon. Ps.Na forum jestem byłem troszke wcześniej niz ty. Cieszy mnie bardzo to że jeszcze wam nie padły nagrywarki , czas zrobi swoje. Faktem jest że LITEON NIE NADAJE SIĘ DO NAGRYWANIA PŁYT DVD NA PS2 I XBOX.
|
|
#86 | |
|
dupa a nie
Zlotowicz
![]() ![]() |
Cytat:
A to jest dużo ! Pomiędzy NEC a Pioneer to wybrałbym (i wybrałem) Pioneer Warto. |
|
|
|
|
|
#87 |
|
Nowy na forum
![]() |
to ja tez dziekuje za szybka odpowiedz
PS Czołgista dzieki za rade bo i tak bylem nastawiony na pionieera, wydam wiecej o te 40 zł ale moze za pare tygodni wyjdzie lepszy biosik niz jest teraz i sie bede zastanawial co poprawic. |
|
|
|
|
#88 | |
|
Guru
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#89 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 18.11.2003
![]() |
Polecam ci pioneer 108 jest naprawde dobry.
|
|
#90 | |||||
|
dupa a nie
Zlotowicz
![]() ![]() |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A Ty to chyba trochę piracisz na boku ? ![]() Firma z takim szefem nie daje rady i trzeba dorabiać ? Ostatnio zmieniany przez Czołgista : 22.10.2004 o godz. 00:10 |
|||||
|
|
![]() |
|
|