![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 | |
|
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Cytat:
Można jednak na tańszym napędzie a takim jest Litek na wybranych nośnikach wypalić lepiej np. na Verbatimie x4@x8. Przykładów na forum mnóstwo. Co nie zmienia ogólnej opinii o Plextorze i innych napędach. Miałem na myśli płytkę Platinum -R x8 paloną x8 Dla porównania Verbatim +Rx8 palony x8
Ostatnio zmieniany przez slawekj : 23.10.2004 o godz. 18:54 |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.01.2003
![]() |
Co to za wątek - To jakiś blog nastolatki.Połowa odpowiedzi to lanie wody do tego nie na temat.
A ja myslałe ze dowiem się tutaj czegoś o nagrywarkach DVD,zobaczę jeszcze inne wątki ale to chyba strata czasu. :\
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Prawdziwe testy, kompetentne i fachowe Tylko w Chipie, Enterze i Komputer Świat ![]() ![]() BTW A co chciałbyś wiedzieć o nagrywarkach DVD? |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Czepek - od czepiania sie
Data rejestracji: 04.03.2004
![]() |
Cytat:
nie wiem co mozna chciec wiedziec o nagrywarkach, a nie ma tego na tym forum funkcja 'szukaj' pomoze Ci znalezc to 'cos', a jak nie znajdziesz to pytaj, z pewnoscia znajdzie sie odpowiedz p.s. nie pytaj tylko, czy liteon dobrze pali, bo to juz chyba nie przejdzie ![]() osobiscie, nawiazujac do tematu tego watku, nie polecam zakupu zadnej nagrywarki DVD, bo jak ktos pyta co kupic to jeszcze do niej nie dorosl
|
|
|
#6 |
|
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
No ale kprobe i plextools to zupelnie inna rozmowa ...
|
|
|
|
|
#7 |
|
Użyszkodnik
Data rejestracji: 29.03.2001
![]() |
To co czytałeś kolego @Czołgista, to wspomnienie starych czasów, kiedy serio było tylko rzeczowo i na temat. Teraz każdy dział to OffTopic conajmniej, a wątki w większości zawierają treści i posiadają wygląd bloga niedowartościowanej małolaty, jak kolega @Ravensheart słusznie zauważył.
Prym moim skromnym zdaniem wiedzie kolega @Vizzard, do którego osobiście nic nie mam, ale obiektywnie rzecz biorąc żarty jakie możemy tu od jakiegoś czasu poczytać dla nowicjuszy są niezrozumiałe, a wręcz mylące. Jak tak dalej pójdzie, forum zostanie okrzyknięte żródłem... dezinformacji. Nic tak nie psuje opinii, jak wypalarkowi nowicjusze, którzy przez czyjeś żarty stracili albo kasę, albo masę płyt, lub co gorsza - sprzęt. No ale to tylko moje staroświeckie nic nie wnoszące zdanie. Pozdrawiam.
|
|
|
#8 | |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
Bo i jest co! ![]() Ale świat się zmienia i nie jest on taki całkowicie zły ![]() Nowicjusze? No cóż! Pytanie tylko co masz na myśli mówiąc: "Nowicjusze" Tutaj zazwyczaj nowicjusze - czyli tzw. zieloni To lenie śmierdzące, analfabeci, ignoranci i pyskacze ![]() Byle nowicjusz, ba! Ten kto posiadł magiczną umiejętność czytania Na pewno wchodząc tu widzi regulamin, ogłoszenia Adminów/Moderów Bo to się rzuca w oczy ![]() A jak ktoś ma to w dupie - to niestety już niech pretensje ma do siebie Uwierz mi, że zanim coś odpowiem - potrafię wyszukać informacje na ten temat A dopiero później odpowiadam Tak a nie inaczej Dlaczego? Bo jest to do znalezienia Tylko się nie chce, nie ma czasu, spieszy się i takie tam :\ Jeżeli zaś chodzi o rzeczowe opinie - to także są, ale ... No właśnie! Ale! Co rozumieć przez rzeczową opinię? Najbardziej rzeczowa opinia jaką ostatnio widziałem Została popełniona przez niejakiego Czołgistę ![]() Znajduje się ona TU w temacie "Co kupić?" A temat ten po to właśnie został założony ![]() Zawiera ona jednak dość kontrowersyjną część A mianowicie wykresy z kProbe Wykresy z kProbe zaś, to ostatnio jeden z najbardziej kontrowersyjnych tematów na forum Gdyż wielu jest zdania, że nie ma sensu ich robić - bo są niewiarygodne OK! To jeżeli testy te są niewiarygodne - to od kiedy się takie stały No i co dać w zamian? Sens fachowej i rzeczowej wypowiedzi jest wtedy gdy zawiera jakąś treść doświadczalną Bo jeżeli takowa się nie znajdzie To po co takie wypowiedzi? No po co? Od zawsze wiadomo, że gdzie trzech użytkowników - tam cztery zdania I każdy będzie swoje chwalił Więco fachowe i rzeczowe opinie w stylu: "Mam ją! Jest za***ista!" "Wypaliłem 60 płyt + i - i żadnej nie skopała" "Chodzi mi w stacjonarce" itp. Według mnie są bezcelowe i równie dobrze mogło by ich nie być w ogóle Bo takie teksty to można napisać o większości dostępnych obecnie nagrywarek ![]() Nie chcę już dalej tego ciągnąć - bo ten kto widzi i wie o co chodzi - to będzie to wiedział Inny - nawet jak by mu na nosie przykleić - to nie zauważy ![]() Dlatego kończąc powtórzę raz jeszcze, że oprócz takiego przyklejonego tematu: "Co kupić?" Należało by utworzyć ankietę na temat nagrywarek z opinią i drobnym komentarzem Bez zbytniego rozpisywania się To dało by naprawdę ogólny pogląd na temat: Jaka nagrywarka jest najczęściej kupowana? Jaka nagrywarka jest najbardziej awaryjna/bezawaryjna? Do czego najlepiej się nadaje? + krótka opinia: polecam, ale ... czy odradzam zdecydowanie bo ... Propozycja takiej ankiety padała z mojej strony już wielokrotnie Między innymi TU ![]() Myślałem, że ktoś mądrzejszy nad czymś takim by pomyślał Ale raczej widzę, że nic z tego Więc jak będę miał chwilę czasu to spóbuję sklecić coś takiego W końcu lepsze to niż kolejny temat: "Chcę kupić nagrywarkę do 500zł" ![]() Tyle! ![]()
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Zlotowicz
![]() ![]() |
Cytat:
Czasy kiedy Ci co mowili z sesnsem i na temat byli na porzadku dziennym, a czatownicy byli z miejsca upominani. Kiedy moderacja byla 'zdrowa', stanowcza i sprawiedliwa (moze brzmi to jak slogan ale nic lepszego nie bylem w stanie wymyslec). Teraz to forum.cdrinfo.pl jest jedna wielka czatownia z doslownie kilkoma elementami CDRinfo. 80% postow w dzialach technicznych to OT lub jakies targi i klotnie, modecja jest fikcja i nie widac nawet malej szansy na poprawe.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.11.2003
![]() |
No ja juz wiem co kupie.I dzieki wielkie za sugestie, dzieki nim nie musialem czytac wszystkich specyfikacji ,tylko ograniczylem sie do kilku modeli.
A co do nowicjuszy to nie bardzo zgadzam sie z Vizzardem.W DVD nie mam praktyki ale w CD-R mam kilkanascie kilo wypalonych plyt i mysle ,ze fora sa od tego aby zadawac pytania.Gdyby kazdy szedl Twoim tokiem rozumowania to nigdzie nie byloby odpowiedzi tylko pomoc w stylu ,,od czego jest search''. Fora to wolne dyskusje i jezeli ktos ma ochote to pomaga ,a jezeli nie to moze wrzucic jakis dowcip na temat pytajacego.Tylko jak to swiadczy o Nim? To nie dotyczy Vizzarda , bo On akurat czesto udziela trafnych odpowiedzi, ale jest masa takich co udaja ,ze wiedza wszystko i nabijaja sie z innych.A zaloze sie , ze nagranej plyty AUDIO przeze mnie nie potrafiliby przegrac.Panowie luz, kto chce pomagac pomaga, a jak komus pytanie wydaje sie proste to tym bardziej powinien pomagac .No ale mamy ,,demokracje'' i wcale nie musi .POZDRO |
|
|
|
|
#11 | |||
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() ![]() Zdarzają się wyjątki Ale naprawdę zakrawa to na swojego rodzaju ewenement ![]() Cytat:
![]() BTW A ile na ile jest trafnych? ![]() ![]() Cytat:
Coś jakby znajomego, bliskiego, co to takiego ... ![]() Powiem krótko, żeby nie tworzyć niepotrzebnego OT Kiedyś nie było takiego dostępu do internetu A więc i liczba użytkowników była mniejsza Mniej było pracy z administrowaniem/moderowaniem Teraz dziennie powstaje taka masa postów Że niestety jestem pewien, że żaden Admin/Moder tego nie przerobi Poza tym kiedyś jakieś grzeczniejsze, kulturalniejsze i rozgarnięte społeczeństwo było ![]() W tej chwili zwrócenie uwagi przez jednego czy drugiego usera może posłużyć Miast ingerencji Admina/Modera - to moje zdanie Nikt nie musi się z nim zgadzać ![]() Ponadto jeżeli ktoś nie darzy sympatią innych userów To spokojnie może ich wrzucić na :ignorowac Siedzieć spokojnie w domku Popijać herbatkę ziołową I zapodawać WSESA - test po teście ![]()
|
|||
|
|
|
|
#12 | |
|
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
![]() |
Cytat:
BTW to jest IQ wg TVN, a to nie to samo co IQ
|
|
|
#14 |
|
![]() |
![]() nie jestem niczyim obronca, pawelblu sie chyba sam potrafi obronic, tylko pytanie przed czym? a 122 to chyba nie jest wynik, ktorym mozna sie jakos specjalnie chwalic (a sam mialem gorszy )dalej twierdze, ze 'konserwatyzm' pawelblu nie ma zwiazku z jego IQ czy jego IQ wg TVN nie chce wszczynac kolejnej awantury na forum, dosyc ich ostatnio, przepraszam wszystkich za OT
UWAGA: nie mylic z MODeratorem! . Ostatnio zmieniany przez pykson : 25.10.2004 o godz. 20:38 |
|
|
|
|
#15 | |
|
Zlotowicz
![]() ![]() |
Cytat:
IQ wg. TVN nie ma nic wspolnego z IQ, zreszta testy IQ tez nie duzo maja wspolnego z sama inteligencja. A ta inteligencja (choc przyznam nieskromnie, ze wydaje mi sie, ze jej mi nie brakuje) tez nie ma zbyt duzo wspolnego z konserwatyzmem, a ten nie rowniez ma niewiele wspolnego z tym co ja robie, zeby tutaj bylo w miare normalnie. 'Starej gwardi' juz nie ma miedzy innymi przez takich krzykaczy jak legion ktorzy wpi3przaja sie wszedzie i wrzucaja tam swoje glupawe uwagi (tak jak w tym temacie - do jasnej cholery co wspolnego ma moj 'niby' konserwatyzm w sprawie fotmuly tego forum do tematu 'nagrywarki DVD - co polecacie?'). Dlatego tez juz dawno wrzucilem go do listy ignorowanych i prosze w miare mozliwosci o niecytowanie jego dennych uwag. Poza tym ja nie mowie ze forum ma sie zmienic w to, czym bylo kiedys, tylko zeby na forum bylo tak normalnie i na poziomie jak kiedys, ale nie jest i nie bedzie. Acha i skoncze w stylu Sida - niech legion sie nie wysila nad pisaniem odpowiedzi bo i tak nie bede jej czytal i mam ja gleboko w dupie. |
|
|
|
![]() |
|
|