Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   labelflash czy lightscribe pomocy (https://forum.cdrinfo.pl/f15/labelflash-czy-lightscribe-pomocy-60428/)

FatAlbert 19.01.2006 00:27

Cytat:

Napisany przez Ice
Ja tam dałem sobie spokoj z LS i LF ( do czasu jak technologie te beda prezentowac lepsza jakosc niz dotychczas). 100 razy bardziej wole tansze w wykonaniu nadruki drukarka. Cena cd do nadruku okolo 0,8zł a jakosc rewelacyjna. Nie mowiac o czasie wykonania.

a ile taka drukarka kosztuje?? dużo znając polską sytuacje

Ice 19.01.2006 00:09

Cytat:

Napisany przez Dżii
Dzisiaj widziałem na własne oczy płyty LS i LF. Powiem że jestem zawiedziony. Obie były palone 2 razy. LS, starszne smugi (płyta Imation, nie wiem jaka nagrywarka), LF lepiej ale żeby coś zobaczyć trzeba patrzeć pod odpowiednim kątem. Prawde mówiąc myślałem że te etykiety będą wyraźniejsze.

Ja tam dałem sobie spokoj z LS i LF ( do czasu jak technologie te beda prezentowac lepsza jakosc niz dotychczas). 100 razy bardziej wole tansze w wykonaniu nadruki drukarka. Cena cd do nadruku okolo 0,8zł a jakosc rewelacyjna. Nie mowiac o czasie wykonania.

Dżii 19.01.2006 00:04

Dzisiaj widziałem na własne oczy płyty LS i LF. Powiem że jestem zawiedziony. Obie były palone 2 razy. LS, starszne smugi (płyta Imation, nie wiem jaka nagrywarka), LF lepiej ale żeby coś zobaczyć trzeba patrzeć pod odpowiednim kątem. Prawde mówiąc myślałem że te etykiety będą wyraźniejsze.

andriu-m 18.01.2006 21:48

[QUOTE=FatAlbert]
Cytat:

Napisany przez mattnick
A co za problem, żeby ls nie miało jej mieć ?? Przecież to tylko promień lasera. [\QUOTE]

no ja słyszłem raczej to były fakty żę rysunek wytrzymuje 9 MIesięcy

potem zaczyna sie rozmywac a jak wygldac bedzie to nie wiem

FatAlbert 18.01.2006 17:01

[QUOTE=mattnick]A co za problem, żeby ls nie miało jej mieć ?? Przecież to tylko promień lasera. [\QUOTE]

no ja słyszłem raczej to były fakty żę rysunek wytrzymuje 9 MIesięcy

andriu-m 18.01.2006 16:44

Niestety, modeli 1655 jeszcze nie ma i nie znana jest (w tym momencie) przewidywana data dostepności.

Kilka dni temu pojawił się w sprzedaży (długo oczekiwany) model 1650. O ile czas oczekiwania na 1655 będzie podobny jak na 1650 to można przypuszczać iż pojawi się on pod w sprzedaży w Polsce ***8211; w połowie lutego br. Jest to jednak data niepotwierdzona i możliwe są w tym przypadku duże różnice (zarówno ***8222;in plus***8221; jak i ***8222;in minus***8221;)..
z benq.pl ;]

mila75 16.01.2006 00:44

w ponizszej dyskusji zamiescilem fotke z wypalania plytki CD LightScribe na nagrywarce LG 4166:

http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=60030

mattnick 12.01.2006 01:42

teraz jest prędkość 1.6x ale chyba nie płyt tylko nagrywarki. Te płytki będą o prędkości x2. Tylko nowy bios. Nagrywarki przecież nagrywają duuuuuuuuuuuuużo szybciej (moja x48)

Ciekawe jak będą oznaczone, ze można na nich szybciej nagrywać ? Lightscribe x2 ? ;)

Ice 12.01.2006 01:08

Cytat:

Napisany przez Nulek
ale ze zwiększoną prędkością zapisu etykiety o 30%. Najlepszą informacją dla obecnych posiadaczy nagrywarek LS jest zapowiedź, że wystarczy zaktualizować firmware i silnik LightScribe, aby cieszyć się z zalet nowych nośników.

Nulek

własnie to jest dobre w LS ze wszystko zalezy od plytek i odpowiedniego biosu w sprzecie.

Nulek 12.01.2006 00:20

Cytat:

Napisany przez elmariachi
Robi sie ciekawie bo Verbatim poinformował o nowych płytkach 16X DVD-R do lightscriba które to pozwalają na wypalanie etykiety 30% szybciej i co ciekawe będzie to w tonacji żółto, zielono pomarańczowej czyli mozna powiedzieć kolorowej...
Cena szpuli 30 płytek to około 40$, dostepność I kwartał tego roku.

Chciałbym uściślić tą informację.
Płytki będą dostępne w kolorach żółtym, zielonym i pomarańczowym ODDZIELNIE. Nie spodziewajcie się kolorowych nadruków, jak z drukarek atramentowych. W dalszym ciągu będą to "wydruki" monochromatyczne, ale z różnymi kolorami tła. Mimo to zapowiada się ciekawie. Kolorowe płyty LightScribe będą dostępne w drugim kwartale, nieco wcześniej (pierwszy kwartał) pojawią się płyty w tradycyjnym kolorze sepii, ale ze zwiększoną prędkością zapisu etykiety o 30%. Najlepszą informacją dla obecnych posiadaczy nagrywarek LS jest zapowiedź, że wystarczy zaktualizować firmware i silnik LightScribe, aby cieszyć się z zalet nowych nośników.

Nulek

mattnick 12.01.2006 00:00

A co za problem, żeby ls nie miało jej mieć ?? Przecież to tylko promień lasera. A przez co będzie przechodził to już chyba (jeśli to będzuie "mikronowa" warstwa plastiku) nie ma większego znaczenia...

FatAlbert 11.01.2006 20:14

aaaa chyba nie zapomnieliśmy żę LF ma warstwe ochronną i LS jej nie ma i trzyma 9 MIECHA tak pisało w necie :) i minie troche czasu a LS bedzie miał tyle kolorów co zdjęcia pzdr

Ice 11.01.2006 18:14

Cytat:

Napisany przez 963852
Bedzie wojna technologii :boks: Tak jak z HD-DVD i Blue-Ray, poczekam sobie az sytuacjia się ustabilizuje, Fajnie by było jak by Benq wypóścił napęd z LF.

Wydaje mi sie ze LS bedzie w wiekszym stopniu rozwijane niz LF (wieksze wsparcie producentow) i dojdziemy do obrazkow LS w kolorze z jakoscia "prawie foto" lub tak jak w przypadku + i - nagrywarki beda obslugiwac LF i LS. No ale .... pozyjemy .... zobaczymy :)

icemac 08.01.2006 16:24

Cytat:

Napisany przez 963852
Bedzie wojna technologii :boks: Tak jak z HD-DVD i Blue-Ray, poczekam sobie az sytuacjia się ustabilizuje, Fajnie by było jak by Benq wypóścił napęd z LF.

troche bledow ortograficznych sie znalazlo w twojej wypowiedzi :wow:

a benq tego chyba nie uczyni, pisze o LF

963852 08.01.2006 16:21

Szkoda ze LightScribe nie pozwala na wypalanie napisów po stronie z danymi tak jak to ma miejsce w LabelFlash - wiekszos płyt dvd przezemnie wypalonych jest do 1/2.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:23.