Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   labelflash czy lightscribe pomocy (https://forum.cdrinfo.pl/f15/labelflash-czy-lightscribe-pomocy-60428/)

icemac 06.01.2006 18:08

@Smartek

teraz zmiana benq na neca ;)
poprzednio ci przeszlo z litkiem :) - ciekawe jak teraz bedzie

Diabolique 06.01.2006 17:18

@Smartek ten LF po prostu taki jest tzn. plyty maja jakis cholerny niebieski odcien jakby ktos przesadzil ostro z kontrastem. obrazek jest slabo widoczny, moze to tylko wina plyt, nadzieja na obsluge CD? chyba jej nie ma i nie bedzie a to WIELKI bład

Smartek 06.01.2006 16:37

ja za to mam serie innych pytan:

- czy ten LF tylko na zdjeciach sie wydaje taki czy po prostu jest w odcieniach koloru niebieskiego?
- czy wypalone etykiety sa WYRAZNE - tzn. nie trza sie dopatrywac co na nich jest 'wypalone' ? - pytam, poniewaz widzialem rozne zdjecia LF'ow i na niektorych mialem wrazenie, ze bardzo slabo widoczny jest wypalony obrazek.
- jest nadzieja na obsluge plyt CD?

narazie jestem przychylny wymianie DW1640 na NEC'a 4551A..
pozdro ;)

Dżii 06.01.2006 14:21

Cytat:

Napisany przez Ormianin
LF jest znacznie lepszy, przede wszystkim ma 256 odcieni i kolorow to nie jest wydruk w skali monochromatycznej jak w przypadku LS, po prostu LF jest kolorowy i wyrazisty i znacznie trwalszy...

O a ja do tej pory myślałem że LF też jest monochromatyczny. No to już prawie wybrałem NEC-a. Tym bardziej że czytałem gdzieś test i wadą było to że nie nagrywa płyt 99min. i nie łamie jakiegoś zabezpieczenia. Jeszcze przy okazji zapytam które płyty CD i DVD mają najciemniejsze spody? Bo chyba na takich najlepiej będzie wychodził LF na stronie z danymi.

elmariachi 06.01.2006 13:19

Cytat:

Napisany przez Ormianin
LF to nowosc, wiec kwestia czasu jak pojawi sie wiecej takich nosnikow DVD i CD

Było by dobrze gdyby LF obsługiwał CD. Z tego co wiem to specyfikacja nie obejmuje obsługi etykietowania CD.

testy LF są tutaj i tutaj

Ormianin 06.01.2006 13:05

Cytat:

Napisany przez elmariachi
Jak narazie to mam lekki przechył do Lightscriba ze względu na obsługę etykietowania CD.

LF to nowosc, wiec kwestia czasu jak pojawi sie wiecej takich nosnikow DVD i CD

elmariachi 06.01.2006 12:10

Cytat:

Napisany przez Mlody_TM
Napęd dostałem jako prezent i to właśnie z Niemiec.

A z napędu DV1655 po prostu jestem bardzo zadowolony! Czy to takie dziwne, że chwale za to ten produkt ???

Spokojnie chcemy się tylko dowiedzieć. Jeżeli go masz i jest dla ciebie dobry to git. Pytanie bylo postawione Lightscribe czy LabelFlash. Mnie ciekawi jedna rzecz jak jest z trwalością wypalonej grafiki przez Lightscriba bo w przeciwieństwie do Labelflasha nie ma warstwy ochronnej. Zaznaczam ze chcę to być osobą postronną bo chcę kupić jakiś napęd z możliwoscią etykietowania i chcę znaleźć wszystkie za i przeciw. Jak narazie to mam lekki przechył do Lightscriba ze względu na obsługę etykietowania CD.

icemac 06.01.2006 11:27

nie jest to dziwne :nie:, bo kazdy chwali to co ma :taktak:

Mlody_TM 06.01.2006 11:20

Cytat:

Napisany przez elmariachi
Mlody_TM, zapytam jeszcze raz masz ten napęd ?

To co na zdjęciach pokazują to co innego. Na stronie Benq-a miesiąc temu były inne zdjecia a teraz są inne a z wypowiedzi ludzi z Niemiec, Kanady i innych krajów gdzie jest już dostępny wynika że panel jest taki sam jak w starszych wersjach. Coś mi tu niegra w twojej wypowiedzi.

Napęd dostałem jako prezent i to właśnie z Niemiec. Niemiecka gwarancja, panel całkiem inny - czyli ten z zielonym paskiem. Wypalam na płytkach Verbatim DVD+R i trwa to jakies 15 minut. Na płytkach Benq 10min, czyli racja ze to jest tez uwarunkowane od plyty. Ale te 15 to nie 30 jak to bylo w przypadku DW1625. Mialem NECa, i plytki FUJI FILM... program do wypalania mi nie przypadl do gustu, a etykiety, podkreslam ze to tylko moje zdanie, są mniej wyraźne a gdy już nagram jakiś film DVD to u niektórych osób nie chce czytać płytki... więc przeszedłem z powrotem na lightscribe. A z napędu DV1655 po prostu jestem bardzo zadowolony! Czy to takie dziwne, że chwale za to ten produkt ???

elmariachi 06.01.2006 10:22

Cytat:

Napisany przez Mlody_TM

http://cgi.ebay.de/BenQ-DW1655-Light...QQcmdZViewItem

Panel całkiem inny niz w DW1625 !!!!! Mam kolor czarny i jest śliczny :-)

Mlody_TM, zapytam jeszcze raz masz ten napęd ?

To co na zdjęciach pokazują to co innego. Na stronie Benq-a miesiąc temu były inne zdjecia a teraz są inne a z wypowiedzi ludzi z Niemiec, Kanady i innych krajów gdzie jest już dostępny wynika że panel jest taki sam jak w starszych wersjach. Coś mi tu niegra w twojej wypowiedzi.

icemac 06.01.2006 10:10

a tak na marginesie @Mlody_TM to istniej opcja "edytuj" - to nie jest czatowisko

Ormianin 06.01.2006 09:45

Cytat:

Napisany przez Dżii
A porównywałeś tą samą etykiete wypaloną przez LS i LF? Pytam bo już byłem zdecydowany na LF a twoja wypowiedź troche mnie powstrzymuje.

LF jest znacznie lepszy, przede wszystkim ma 256 odcieni i kolorow to nie jest wydruk w skali monochromatycznej jak w przypadku LS, po prostu LF jest kolorowy i wyrazisty i znacznie trwalszy... denerwuja mnie ludzie ktorzy zamiast napisac cos konkretnego, bronia jakiegos tam produktu za wszelka cene poniewaz go posiadaja... moze na dzisiejszy dzien Benqu jest jakims tam hitem, ale NEC 4551 nie wiele sie mu umywa, poza tym wypalajac na skale domowa wogole nie zauwaza sie roznic.... no chyba, wybaczcie, chyba ze ktos nagrywa na skale hurtowa, fabryczna

Ice 06.01.2006 09:45

Cytat:

Napisany przez Mlody_TM
A tak na marginesie... korekcja błędów straszna i ten skaczący bufor to w NECach nic nowego :) nie polecam !!!!!!!!!!

Natomiast najnowszy Benq DW1655 Lightscribe już na pierwszy rzut oka szokuje ślicznym panelem !!!!! Jeśli chodzi o korekcje błędów, to chyba najlepsza nagrywarka DVD na rynku !!!!! A jeśli chodzi o lightscribe. Ma oryginalne NEro 7.0.1.4b i dlatego działa lightscribe :) ale przy 6.6.0.18 również wypalanie etykiety nie trwa dłużej niż 10 - 15 min. POLECAM !!!!!!!!!!!!

Jakos dziwnie nie chce mi sie wierzyc w to ..... :)
Moze jakies zdjecia w real ???
Jezeli chodzi o czas wypalania LS to myslalem (gdzies czytalem) ze jest to uzaleznione od samej plyty a nie od napedu. Takze prosze o testy i zdjecia benq'u oraz Nec'a bo jak juz sie tak o nich "profesorsko" wypowiadasz to pewnie masz lub miales i nec'a i benq. :)

Dżii 06.01.2006 09:39

A porównywałeś tą samą etykiete wypaloną przez LS i LF? Pytam bo już byłem zdecydowany na LF a twoja wypowiedź troche mnie powstrzymuje.

Mlody_TM 06.01.2006 00:44

Prosze Was bardzo.....

http://cgi.ebay.de/BenQ-DW1655-Light...QQcmdZViewItem

Panel całkiem inny niz w DW1625 !!!!! Mam kolor czarny i jest śliczny :-)

Powtarzam jeszcze raz -----> prędkość nadruku etykiety jest 2x krótsza. Labelflash moim zdaniem nie ma szans...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:09.