Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   labelflash czy lightscribe pomocy (https://forum.cdrinfo.pl/f15/labelflash-czy-lightscribe-pomocy-60428/)

Ice 19.01.2006 00:04

Cytat:

Napisany przez FatAlbert
a ile taka drukarka kosztuje?? dużo znając polską sytuacje

np Canon IP4200 okolo 460zł

Dżii 19.01.2006 08:03

Cytat:

Napisany przez Ice
Ja tam dałem sobie spokoj z LS i LF ( do czasu jak technologie te beda prezentowac lepsza jakosc niz dotychczas). 100 razy bardziej wole tansze w wykonaniu nadruki drukarka. Cena cd do nadruku okolo 0,8zł a jakosc rewelacyjna. Nie mowiac o czasie wykonania.

LF można narazie traktować jak szpan. Dasz komuś płyte z tak wypalonym obrakiem napewnobedzie zachwycony bo się fajnie błyszczy, niektorzy lubią takie coś. Pamietam jak dalem znajomemu czrne płyty CDR, dość długo nie mógl wyjść z podziwu :). Nie wiem czy istnieją płyty DVDR dwustronne ale technologia LF byłaby do nich idealna (oczywiście do zapisywania danych). Moznaby każdą strone opisać. Są dwustronne płyty DVDR?

Ice 19.01.2006 08:14

Cytat:

Napisany przez Dżii
LF można narazie traktować jak szpan. Dasz komuś płyte z tak wypalonym obrakiem napewnobedzie zachwycony bo się fajnie błyszczy, niektorzy lubią takie coś.

Moze i tak ale mi czasy szpanu juz minely. Mam nagrywarke z LS ale mam tez drukarke z mozliwoscia nadruku na cd/dvd i to mnie bardziej rajcuje. Wole zrobic nadruk kolorowy jak kto woli blyszczacy, matowy i to w jakosci ktora dorownuje orginalowi praktycznie za grosze. Nie czekajac na to 30min lub wiecej (przy wypaleniu 2 krotnym).

Dżii 19.01.2006 16:07

Masz Canona 4200? Czy są już do niego zamienniki?

FatAlbert 19.01.2006 16:59

ajak jest najtańsza drukarka drukująca na płytach ??

ps
300 postów :)

Ice 19.01.2006 17:28

Cytat:

Napisany przez Dżii
Masz Canona 4200? Czy są już do niego zamienniki?

No niestety chyba jeszcze za szybko na zamienniki. Pytalem u wszystkich dystrybutorow ale nigdzie jeszcze ich nie mieli. Czekam na zamienniki firmy activejet - moim zdaniem jedna z lepszych firm produkujacych alternatywne tusze i napelniacze.

Ice 19.01.2006 17:35

Cytat:

Napisany przez FatAlbert

ps

Gratulacje :)

co do drukarki
Epson Stylus Photo R220 - około 390zł (raczej nie polecam - nie mam przekonania do tej firmy - duza awaryjnosc sprzetu)
Canon PIXMA iP4200 - około 460zł
Canon PIXMA iP3000 - niestety juz nie produkowana (dostepne zamienniki)

mila75 20.01.2006 00:19

Cytat:

Napisany przez FatAlbert

ps

polecam canon IP 3000, niestety od kilku miesiecy juz nie produkowana. Mozna kupic zamienniki oryginalnych tuszy w cenie 8-10 zl (w sumie ma 4 pojemniki, kazdy kolor osobno) - a same tusze canona tez w cenie do zaakceptowania okolo 40-50 zl. Bylem milo zaskoczony jakoscia wydruku. Tylko trzeba uwazac na to aby nie zamoczyc wydruku bo sie moze nieco rozmazac - no chyba ze sie potem polakieruje powierzchnie:):) Do tego drukarka ma automatyczny druk dwustronny, 2 podajniki papieru ("od gory i od dolu"), papier jest podawano prosto i nie zakleszcza sie (w porownaniu do lexmarka z55 rewelacja), dosc cicha - malym mankamentem jest to ze po wlaczeniu dosc dlugo przygotowuje sie do wydruku :) ale w sumie te "kilka" sekund mozna przezyc:) pozdrawiam

angolek 20.01.2006 20:56

Ja też zastanawiałem się na co postawić: LS czy LF. :boks:
Wybrałem Canon PIXMA IP4200. :spoko:
REEWEELAACJAA!! :respect:
Czekam tylko na tańsze płytki z tym systemem, tzn. zamienniki oryginalnych atramentów. :smoczek:

mattnick 21.01.2006 19:56

Jest nowy silnik ls 1.4.62.1. Ciekawe co poprawili.Pozdrawiam wszystkich posiadaczy

art44 30.01.2006 17:00

Cytat:

Napisany przez Nulek
Chciałbym uściślić tą informację.
Płytki będą dostępne w kolorach żółtym, zielonym i pomarańczowym ODDZIELNIE. Nie spodziewajcie się kolorowych nadruków, jak z drukarek atramentowych. W dalszym ciągu będą to "wydruki" monochromatyczne, ale z różnymi kolorami tła. Mimo to zapowiada się ciekawie. Kolorowe płyty LightScribe będą dostępne w drugim kwartale, nieco wcześniej (pierwszy kwartał) pojawią się płyty w tradycyjnym kolorze sepii, ale ze zwiększoną prędkością zapisu etykiety o 30%. Najlepszą informacją dla obecnych posiadaczy nagrywarek LS jest zapowiedź, że wystarczy zaktualizować firmware i silnik LightScribe, aby cieszyć się z zalet nowych nośników.

Nulek

A ja powiem tak: najważniejsza z tego wszystkiego jest jakość zapisu (i odczytu) DANYCH. Bajerki są fajne, ale się szybko nudzą, a nosniki z danymi zostają i albo się chcą czytać (w tym na innych napędach), albo nie.
Miałem całe mnówstwo LITEONÓW (chyba z pięć, całkiem przyzwoite, przeciętne), testowałem ASUSY (pełna porażka), testowałem NECa 3551 i 4551 (bardzo przeciętny pod każdym wzgledem...), miałem BENQ 1640 i obecnie mam BENQ 1655, bo pod względem jakości zapisu i odczytu danych, to niestety ale NEC jej może buty czyścić, o innych napędach (LG) miłosiernie nie wspomnę. Tyle! :cool:

blacknigga 14.03.2006 19:20

ja mam neca 3551,wypalilem juz jedna plyte i napis mi sie nawet podobal,nic wielkiego nie wypalalem ale jest spoko:)(wypalalem na zwyklem plycie:D) mam pytanie,czy nagrywara lf moze wypalic na plytce ls?

MetalSlug 07.04.2006 15:00

Chcia***322;em da***263; por***243;wnanie p***322;yty lightscribe i labelflash ale nie mog***281; dobrze zeskanowa***263; p***322;yty drugiego typu. Jest jaki***347; spos***243;b aby skany nie wychodzi***322;y tak ciemno?

FatAlbert 08.04.2006 09:52

Cytat:

Napisany przez MetalSlug
Chciałem dać porównanie płyty lightscribe i labelflash ale nie mogę dobrze zeskanować płyty drugiego typu. Jest jakiś sposób aby skany nie wychodziły tak ciemno?

gdzieś na dysku posiadam obrazki LF niestety do porównania pownny być dwie takie same okładki :P

MetalSlug 08.04.2006 18:13

Cytat:

Napisany przez FatAlbert
gdzieś na dysku posiadam obrazki LF niestety do porównania pownny być dwie takie same okładki :P

Takie też przygotowałem na LG (DVD-R Philips LS) i NEC'u (DVD-R Fujifilm LF). Tylko mam problem ze skanem, który umożliwi pokazanie obu płyt na forum. LabelFlash nie daje się dobrze skanować. :(

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:48.