![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 | |
|
Bywalec
Data rejestracji: 15.03.2005
![]() |
Cytat:
. Całe szczęście mój LG jest made in Seoul, Korea - grudzień 2004. Sam jestem strasznie ciekaw czy te problemy to właśnie z winy przeniesienia produkcji do Chin. Jeśli tak, to LG się nie popisało.
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 15.05.2002
![]() |
Cytat:
) -oto co pisze na płycie dołączonej do nagrywarki a dokładnie na owner's manuals:"Czasami dyski CD-R i CD-RW zapisane w napędzie CD-R/RW mogą nie być czytane w innych napędach CD*. Takie dyski, które nie mogą być odczytane, powinny być czytane w napędzie CD-R/RW, w którym zostały zapisane. * Dyski zapisane przy użyciu napędu CD-R/RW mogą nie być czytane w napędach CD-ROM innych niż wielokrotnego odczytu (zgodne z UDF). Napędy CD-ROM wielokrotnego odczytu (zgodne z UDF) to: 1. Napędy CD-ROM, które odczytują przy niskim współczynniku odbicia. 2. Napędy CD-ROM, które obsługują Packet Write. To samo napisałem w temacie Grzegorza!.
Sampajo 8 )SUPER MULTI DVD/CD LG GSA-4163B 8 ) Ostatnio zmieniany przez sampajo : 04.05.2005 o godz. 14:47 |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.05.2005
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.04.2005
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#5 | |
|
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
jest stary to jestes niezly gosc ![]() a opinia zebrala sie z caloksztaltu jak juz pisalem wystarczy ze pozyczam koledze plyty ktorych na swoim 4163 nie moze odczytac a takze ma problemy jak bierze z wypozyczalni jakies stare troche juz zniszczone plyty DVD i ja mam podobny problem jesli chodzi o lg ![]() P.s spokojnie ja nie jade na twoj ukochany sprzet jakim jest LG4163 tylko stwierdzam to co ja zauwazylem jezeli uwazasz ze LG to najlepszy sprzet to nic mi do tego bo ja cie niechce do niczego zmuszac sam mam LG i nie uwazam go za tragiczny sprzet wiec moja chyba opinia jest bardziej obiektywna niz posiadacza owego napedu ktory jak zawsze zachwala swoje myslac ze najlepsze
Ostatnio zmieniany przez legion : 12.05.2005 o godz. 21:15 |
|
|
|
|
|
#6 | ||
|
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Cytat:
Po za tym porównywanie napędu combo i nagrywarki dvd troszeczkę mija się z celem Co z tego, że robi je ta samo firma... ![]() Aha i gdzie pisałem, że ta nagrywarka jest lepsza od pozostałych, bo jakoś sobie nie przypominam
|
|
|
|
#7 | ||
|
XII
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
. A co ma moj naped do tego? A to ze ma cienki odczyt tak samo jak 4163 zampomniales chyba o czym jest temat i o co chodz niewiem czym sie rozni odczyt plyty DVD/cd-r lg combo a w 4163 moze mnie oswiecisz jezeli to mija sie z celem jezeli plyty sa nagrywane przez inna nagrywarke prosze wytumacz mi to ![]() Cytat:
no to dlaczego piszesz ze moja opinia jest nie sluszna jezeli stwierdzam ulomnosc lg na przykladzie mojego kolegi czy autora tego tematu wiec musisz twierdzic ze jest najlepsza a pod drugie moge ci przytoczyc parenascie opini wlascicieli lg4163 piszacych ze nagrywarka jest cudowna ale tu trzeba podejsc z zimna krwia do tego dostala 5 gwiazdek to nie znaczy jest idealna
Ostatnio zmieniany przez legion : 12.05.2005 o godz. 23:24 |
||
|
|
|
|
#8 |
|
onTour
Data rejestracji: 29.08.2004
![]() |
Jak brakuje argumentow to zawsze jest: "widzialem u kolegi; kolega ma" ^_^
|
|
|
|
|
#9 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 09.05.2005
![]() |
W takim razie ktora z obecnych nagrywarek DVD ma najlepszy czytnik CD/DVD (R, RW i ROM - w tym podniszczonych)?
|
|
|
|
|
#10 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 28.03.2005
![]() |
Legion ma racje, ja mam tego LG 4163B i dobrego zdania o odczycie plyt powiedziec nie moge
pisalem tu o moich problemach http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=51891Korekcja tez kuleje, ostatnio mialem lekko porysowana plyte a LG nie mogl jej odczytac, a na innych napedach czyta bez problemu. Fakt ze swoje co nagra czyta bez problemu, ale z plytami nagranymi na innym napedzie to juz lipa totalna!!
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#12 | |
|
XII
![]() ![]() ![]() |
@Kataryniasz no wlasnie a skad ty wiesz czy nie widzialem ja tego nie rozumiem moze wroszka ci podpowiedzia straciles nie potrzebnie 5 zl na smsa
![]() tak w kwesti sprostowania to ja koledze montowalem ten naped w kompie moze ci fotki przysalac jezeli z ciebie taki nie dowiarek . Wiesz teraz widze ze jestes spec tylko od 4163 no jasne zapomnialem jak sie ma tylko ten naped to opinia moze byc tylko jedna ![]() P.s a z tego co wiem na temat liteona tez sie wypowiadales wiec nie piernicz teraz zaczynasz bajki opowiadac ![]() Cytat:
ale nie jestem jego wyrocznia zrobil inaczej
Ostatnio zmieniany przez legion : 14.05.2005 o godz. 18:54 |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
onTour
![]() |
Cytat:
Wystarczylo rowniez przeczytac ten temat uwazniej
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
XII
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
P.s no a mam pytanie gdzie to napisales w tym temacie ze miales 1653 i masz 1673 bo chyba nie widze tego ale widze tylko jakies punkty 1 do 5 wszystkie te napedy niby masz acha juz nie masz 1653 tylko 1673
Ostatnio zmieniany przez legion : 15.05.2005 o godz. 17:25 |
|
|
|
|
|
#15 | ||
|
onTour
![]() |
Cytat:
Pisalem juz kilka razy, ze Benq jest dobrym wyborem jesli nie potrzebujemy DVD-RAM.Po drugie wiekszosc uzytkownikow chwali sobie model 4163b ![]() Dobrze wiemy, ze 90% problemow z napedem to niewiedza uzytkownikow, a 10% wada napedu Dlatego irytuja mnie takie ogolnikowe opinie o jakims modelu.Cytat:
Proponuje zakonczyc polemike - mocno odbieglismy od tematu
|
||
|
|
![]() |
|
|