![]() |
Lg Gsa 4120b @ 4160b
Czy się da przerobić LG 4120B @ LG 4160B ??? :zawstydz:
|
|
Jestem nowy ale żałuję, że nie kupiłem NECa zamiast LG.
|
Lg Gsa 4161b
Witam,
Czy ktos wie jaka jest różnica miedzy modelem LG 4160B, a 4161B? Czy ten drugi nagrywa DVD-RAM-y?? Z góry dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam |
Problemy z nagrywaniem - trzeszczące płyty Adio - CD
Witam!
Kilka dni temu kupiłem i podłączyłem nagrywarkę DVD LG GSA 4160B i...każda nagrywana płyta audio - CD pod koniec (na ostatnich utworach) trzeszczy... Nie ma znaczenia czy robię konwersję z mp3 czy też przegrywam "w locie" z oryginalnej płytki... Przedtem używałem zwykłej nagrywarki CD-R też produkcji LG i wypalała bez zarzutu... Teraz i ona nagrywa z lekkimi trzaskami... Co dziwniejsze problem dotyczy tylko audio - CD (DVD przegrywaja się bardzo dobrze) i tylko nagrywanych na płytkach CD-R bo jak nagrywam na CD-RW to jest OK... Ludzie ratujta...! Bo nie wytrzymam...! :help: Pozdrawiam! Wojtek |
Zmniejsz prędkość nagrywania
|
NIech zgadne. Jarasz z max speedem :) Nagyrwaj audio w 12x-20x to bedzie wszytsko pieknie.
|
4161B nie nagrywa DVD-RAM... i to jedyna roznica.
|
Dalej trzeszczy
Dzięki za reakcję i próbe pomocy!
Audio nagrywam z prędkością 4 - 8 x...To już sprawdziłem... Można pomyśleć, że komp nie daje rady ale mam RAM (ale rymek...) 1 GB, procek Athlon 2000 XP itd. itp... Przeinstalowałem Nerona... I dalej trzeszczą... :| |
A jakie to plytki?
|
rippuj do wav`ów, a potem na płytkę... Wybieraj lepsze płytki nagrywaj w przedziale x12- x16.
kopiowanie w locie to niezbyt dobry pomysł. |
Cytat:
Masz moze stronke gdzie jest komplet danych o 4161B?? |
A właśnie że nagrywa dvd-ram :> http://www.gogocity.com/product_deta...id=CO02CDR0266
|
Dzięki!
Płytki "i.record" i BENQ... Na tych płytkach wcześniej nagrywałem i było ok... To samo dotyczy nagrywania "w locie"... Hmmm... Czy to może byc jakiś wirus...? Avastem dogłębnie przeskanowałem kompa i nic... Po prostu ręce załamać... :wsciekly: Pozdrawiam! |
Wirus nie.
Zainwestuj w plyty Verbatim i tak jak napisal Maciej pal z wav'ów. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:17. |