![]() |
Cytat:
|| |
Długie nagrywanie LG - GSA 4163B
Mam problem i pojawil sie on niedawno.Cholernie długo nagrywa mi plyty, TDK X8 nagrywa mi 16 minut!!! A jak nagrywalem 1GB na plytkę to zajęło nagrywarce 7 minut.Ogolnie nic nie zmianialem w programach czy podlaczeniach kabli, bios 104.Wczesnij chodzila cacy.Ma ktos moze jakis pomysl jak to rozwiazac?
|
Może chodzi w PIO zamiast UDMA ? niektóre napędy mogą się przełączyć jeśli zapodamy im płytkę z b.dużą ilością błędów (rys, wad nośnika itp.) przynajmniej ja tak miałem ale z CD-ROMem Asusa (nawet pokazywało w windzie że jest DMA, a jednak nie było ;) ) i puźniej już im tak zostaje. Usuń z systemu w menedżerze urządzeń i restart systemu winda sobie rozpozna na nowo i powinno być dobrze :)
|
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
skąd możesz to wiedzieć ale mam oem LG |
Po formacie, zainstalowalem nowke windowsa XP, posprawdzalem kable i wrzucilem bios 105 i nagranie TDK X8 zajeło nagrywarce 12 minut.Nadal dlugo bo normalnie nagrywalem w 8,5 - 9 minut.Nie mam pojecia co to moze byc.
|
Cytat:
|
sterowniki od plyty? dma na 100% jest? nie mam pojecia co jeszcze jezeli nic z tych to cos Ci sie lipnie trafilo, albo plytki :|
pozdrawiam. |
W Nero InfoTool mam ze DMA jest,od zawsze nagrywam na TDK i nic nigdy nie bylo,sam sie głowie co jest nie tak,chyba jednak oddam do serwisu.
|
Nagrywarke DVD mam ustawiona na Secondary Master, a nagrywarke CD-RW na Primary Slave.Moze tu cos żle?
|
Cytat:
|
Cytat:
Więc przepnij CDRW na Secondary Slave :taktak: I to w trybie natychmiastowym! || |
Cytat:
Miał być Benq 1640 ale na WGK nie mieli, więc zaryzykowałem tego nowego Goldstara ;) Kataryniarz powiedz jeśli wiesz skąd można zassać nowy bios, i czy cos wiadomo co on daje ? Pozdrawiam |
4165b
Cytat:
PS. Ja będę miał swojego 4165b około wtorku, wtedy napiszę szerzej w tym wątku. ______________ Edit Warto zajrzeć jeszcze na testy tutaj i o biosie jeszcze tutaj . |
Cytat:
Improvement Point - Improvement of rewriting ability for DVD-RAM - Improvement of recording quality for Ultra speed CD-RW - Improvement of recording quality for some DVD-R and DVD-RW :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:24. |