Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 26.11.2003, 13:24   #31
wiesmus
Bywalec
 
Data rejestracji: 04.11.2002
Lokalizacja: polkowice
Posty: 29
wiesmus w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Thumbs up Lg

Jesli chodzi o LG to sa wybredne o chlamowate nosniki.
LG zaleca uzywanie frmowych
KOLEDZY NAGRYWAJACY nie uzywajcie chlamu szkoda waszej pracy,
bo po 3 miesiacach moze sie okazac, ze macie podstawke pod filizanke.
pozdrawiam i prosze o wpisy
wiesmus jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 21.12.2003, 20:25   #32
dinozaurek
Bywalec
 
Avatar użytkownika dinozaurek
 
Data rejestracji: 29.05.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 79
dinozaurek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
LG GSA 4040B a pliki o rozszerzeniu .gi

Witam !
Mam mały problem z LG 4040B i plikami o rozszerzeniu .gi . Można je oczywiście nagrać programem Record Now Max , ale ten programik nie widzi tej spawary . Może ktoś na forum zna jakiś inny program obsługujący te pliki i tą spaware ?
__________________
Nara
dinozaurek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.12.2003, 14:31   #33
dinozaurek
Bywalec
 
Avatar użytkownika dinozaurek
 
Data rejestracji: 29.05.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 79
dinozaurek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Dzięki wszystkim za pomoc . To forum naprawde zamienia się w grupę dyskusyjną Liteona . A dla wszystkich którzy będą mieli ten sam problem DVD Decrypter rozpoznaje pliki o rozszerzeniu .gi .
__________________
Nara
dinozaurek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.01.2004, 21:57   #34
ja_jonasz
Bywalec
 
Avatar użytkownika ja_jonasz
 
Data rejestracji: 20.01.2004
Lokalizacja: Radomsko
Posty: 32
ja_jonasz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Question błedy podczas nagrywania plytek DVD - prosze o rady

Witajcie.
Z gory dziekuje za wszelka pomoc oraz za zainteresowanie moim postem.
Posiadam nagrywarke DVD LG GSA 4040B. Nagrywam w Nero 6 przy predkosc 2x. Jednak od jakiegos czasu nie moge nagrac zadnej plytki DVD. Ale po kolej.

Nagrywalem na dvd-r esperanza oraz mediastore. Na poczatku wypalal dobrze i wszystko dzialalo. Teraz jednak (z...balem okolo 10 plytek) filmy sie nie nagrywaja. Jak wlaczam film (Power DVD) to albo w momencie kiedy wybiore start filmu - nie wlacza sie, albo w drugiej polowie filmu obraz i dziwek zaczynaja sie psuc, a klatki przeskakuja co 2-3 sekundy. Czy jest to moze wina ustawien Nero?

Prosze o pomoc.
Mam jeszcze kilka pytan:

1. Czy format DVD-video to to samo co opcja w Nero ISO/UDF?
2. W instrukcji nagrywarki nie jest napisane ze obsluguje ona format DVD-video. Czy jesli nagram plytke z danymi UDF/ISO i folderami AUDIO_TS oraz VIDEO_TS to bedzie to to samo co DVD-video?
3. Czy musi byc folder AUDIO_TS - jest on zawsze i tak pusty.
4. Moj firmware to A300 - wie ktos moze skad moge sciagnac jego nowsza wersje?
5. W zkladce UDF jest opcja wyboru systemu plikow. UDF 1.02, 1.50, 2.00 oraz 2.01. Ktora z nich jest najlepsza oraz na czym one polegaja?
6. Interesuje mnie jakis program diagnostyczny, ktory wysywietla dane o nosnikach dvd. Niestety na cdrinfo znalazlem kilka takich, jednak zadnego nie moglem sciagnac (Flash gate) - wyskakiwlo mi ino ze nie ma tego pliku na serwerze. Bylbym wdzieczny za info skad go moge sciagnac (w P2P tez szukalem)

Byc moze jestem laikiem, ale kazdy z nas nim byl w kazdej dzieidzinie zycia.
Z gory dziekuje za pomoc
ja_jonasz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.01.2004, 11:28   #35
sydney5
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 21.08.2002
Posty: 8
sydney5 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
To jest link na stronę LG ,są tam nowe firmware i updaty
do oprogramowania:
http://pl.lgservice.com/index_b2c.jsp
__________________
sydney5
sydney5 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.01.2004, 15:19   #36
ja_jonasz
Bywalec
 
Avatar użytkownika ja_jonasz
 
Data rejestracji: 20.01.2004
Lokalizacja: Radomsko
Posty: 32
ja_jonasz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
aktualizacja firmware

Witajcie.
Jestem laikiem w dziedzinie kopmuterowej od czesci technicznej, jednak uwazam ze m.in. wlasnie po to jest to forum.
Chcialem aktualizowac firmware w Lg gsa 4040b. Sciagnalem plik, jednak w opisie pisze, aby sprawdzic czy nagrywarka jest podlaczona do "the secondary IDE channel as a master drive alone. Do not touch or interfere with the drive while the FIRMWARE is being upgraded".
Nie znam sie zbyt dobrze na angielskim, jednak mam pytanie w zawiazku z tym tekstem.
Jak poznac czy nagrywarka jest podlaczona do drugiego kanalu IDE jako master. Gdzie sprawdzam czy jest ona master oraz po czym poznac ktory jest drugi?

Z gory dziekuje za odpowiedz i pzdr
ja_jonasz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.01.2004, 21:34   #37
ja_jonasz
Bywalec
 
Avatar użytkownika ja_jonasz
 
Data rejestracji: 20.01.2004
Lokalizacja: Radomsko
Posty: 32
ja_jonasz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
PILNE - LG GSA 4040B - kompatybilnosc - prosze o pomoc

Posiadam nagrywarke LG GSA 4040B. Plytki nagrywam w programie Nero 6, przewaznie na Esperanzach, pomimo ze sie naczytalem iele niedobrego o nich. Mam zamiar to zmienic, jednak problem dotyczy wlasnie ich.

Bylem u znajomego z kilkoma filmami (wszystkie na Esperanzach). Jedne chodzily, drugie nie. A on ma stacjonary rowniez firmy LG. Dlaczego? Wszystkie nagrywalem x2. Te ktore chodzily - chodzily sprawnie. Natmiast reszta tez dzialala, ale obraz skakal przez caly czas trwania filmy. Czego to moze byc przyczyna. A co najciekawsze nagrywalem filmy zarowno w systemie UDF i UDF/ISO. I jedne chodzily a drugie nie (z kazdego z systemow).
Prosze o pomoc.
Mam jeszcze kilka pytan - bylbym bardzo wdzieczny za odpowiedz:
1. Jaki system jest najlepszy: UDF, UDF/ISO czy moze DVD-VIDEO
2. Moja nagrywarka nie obsluguje formatu DVD-VIDEO. Czy to znaczy ze nie nagra takiej plytki, skoro format DVD-VIDEO zawiera foldery AUDIO_TS i VIDEO_TS
3. Czy zawsze musi byc folder AUDIO_TS?
4. W zakladce UDF w nero mam do wyboru kilka systemow plikow - czy one sie roznia (1.02, 1.50, 2.00, 2.01)?
ja_jonasz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.01.2004, 22:46   #38
JayKay
Bywalec
 
Avatar użytkownika JayKay
 
Data rejestracji: 06.01.2004
Lokalizacja: Goleniów
Posty: 30
JayKay w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mogę delikatnie pomóc jedynie w punkcie szóstym:
http://www.dvdinfopro.com/
__________________
Pozdrawiam
Jay

Pioneer DVR-215@S15J 1.18
LiteOn DH-20A1L@WX11
JayKay jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.01.2004, 10:25   #39
t_e_l
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika t_e_l
 
Data rejestracji: 19.11.2003
Posty: 270
t_e_l zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nagrywarka LG GSA 4040B nie obsługuje formatu DVD-VIDEO
Bardzo ciekawe bo moja obsługuje, a mam taką samą.
t_e_l jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.01.2004, 11:44   #40
t_e_l
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika t_e_l
 
Data rejestracji: 19.11.2003
Posty: 270
t_e_l zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Opcja w Nero ISO/UDF to nie jest to samo co format DVD-video.

nagrywarka DVD LG GSA 4040B obsługuje format DVD-video, poprostu wszystkie pliki z filmem (VOB,BUP,IFO) należy zapakować do folderu VIDEO_TS, a folder AUDIO_TS zostawić pusty.

Ja tak robie i wszystko jest ok.
t_e_l jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.01.2004, 14:49   #41
dj_anion
Bywalec
 
Avatar użytkownika dj_anion
 
Data rejestracji: 03.12.2002
Lokalizacja: Łańcut
Posty: 63
dj_anion w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Sposobów jest kilka. Nie wiem jakiego systemu używasz bo to można sprawdzić np. Menedżerem urządzeń. Można też sprawdzić narzędziem Nero Info Tool (jeżeli masz zainstalowane Nero).
Można również po prostu wejść do BIOS-u i zazwyczaj w pierwszym menu możesz zerknąć jakie urządzenie jest wyświetlane przy pozycji: Secondary Master.
__________________
Pioneer DVR-A06 & Toshiba SD-M1612
dj_anion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.01.2004, 14:56   #42
dj_anion
Bywalec
 
Avatar użytkownika dj_anion
 
Data rejestracji: 03.12.2002
Lokalizacja: Łańcut
Posty: 63
dj_anion w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Najlepiej od razu w Nero wskazać projekt typu DVD-Video. Musisz mieć taką opcję w Nero 6.
Folder AUDIO_TS lepiej zostawić. Gdy go nie ma niektóre stacjonarki bywają grymaśne.

Jeszcze mała sugestia odnośnie nośników - unikaj Esperanzy, Datexów i innych takich. Większość na forum zgodnym chórem twierdzi, że - jeżeli chodzi Ci o dobrą jakość nagrania filmu DVD i później trwałości zapisu - najpewniej wypalać na markowych płytach (TDK, Verbatim).
Zresztą - poczytaj przyklejony post o nośnikach.
__________________
Pioneer DVR-A06 & Toshiba SD-M1612
dj_anion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.01.2004, 15:00   #43
ja_jonasz
Bywalec
 
Avatar użytkownika ja_jonasz
 
Data rejestracji: 20.01.2004
Lokalizacja: Radomsko
Posty: 32
ja_jonasz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
dzieki serdeczne za rady - jakos sobie poradzilem i udalo sie
ja_jonasz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.01.2004, 15:02   #44
ja_jonasz
Bywalec
 
Avatar użytkownika ja_jonasz
 
Data rejestracji: 20.01.2004
Lokalizacja: Radomsko
Posty: 32
ja_jonasz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
t_e_l - nie obsluguje, poniewaz nic nie pisze w jej instrukcji aby obslugiwala. Natomiast nagralem plytke wybierajac opcje DVD-VIDEO i plytka sie nagrala, jednak nie dzialala. Chcialem sie dowiedziec czy jest to moze wina plytki, czy moze tego ze nagrywarka ta (niby) nie obsluguje tego formatu.
Pzdr
ja_jonasz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.01.2004, 15:08   #45
ja_jonasz
Bywalec
 
Avatar użytkownika ja_jonasz
 
Data rejestracji: 20.01.2004
Lokalizacja: Radomsko
Posty: 32
ja_jonasz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
t_e_l - dzieki za wszelka pomoc.
Powiedz mi jeszcze - tak nagrana plytka chodzi na wielu odtwarzaczach? Mam znajomego, u ktorego plytka UDF nie chodzila, a chodzila UDF/ISO. Natmiast mam wielu znajomych, u ktorych UDF dzialaja.
ja_jonasz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
NEC ND3500\3520\3530\3540 A VIZZARD Napędy optyczne DVD 3165 01.02.2016 20:31
Informacje o bananach IceManSpy Propozycje, sugestie, błędy forum 27 14.07.2005 20:19
Poważny problem LG i LiteON CD-RW 24x oxygene Napędy optyczne CD 2 26.06.2005 17:53
Lg 48 16 48 -> Lg 52 24 52 rafi127 Napędy optyczne CD 1 05.03.2003 18:16
LG lub LG lub TEAC - czyli co mam kupic :-) choodyp Napędy optyczne CD 8 09.05.2002 16:05


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:32.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.