Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 25.01.2004, 09:36   #61
ja_jonasz
Bywalec
 
Avatar użytkownika ja_jonasz
 
Data rejestracji: 20.01.2004
Lokalizacja: Radomsko
Posty: 32
ja_jonasz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
plyty mi wszystkie zawsze widzialo (czyste). Po nagraniu niektor eplytki (datex, esperanza) bylby czesto zle odczytywane zarowna przez kompa jak i stacjonarne. Przed zmiana na 302 plytki zapisywalo max x2. Teraz - x4.
ja_jonasz jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 26.01.2004, 20:18   #62
benii
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 19.09.2003
Posty: 12
benii w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
X4

[QUOTE=ja_jonasz]plyty mi wszystkie zawsze widzialo (czyste). Po nagraniu niektor eplytki (datex, esperanza) bylby czesto zle odczytywane zarowna przez kompa jak i stacjonarne. Przed zmiana na 302 plytki zapisywalo max x2. Teraz - x4.[/QUOT
mi niestety nawet pozmianie softu na 302 nie pomoglo, niemoge nagrywac plytek x4. i zawsze mam jakies problemy z plytkami(wyupalonymi). nie mam pojecia czy to moze wina plyt zrodlowych. zawsze gdzies mi sie film przytnie przy ogladaniu na stacjonarnym, a na kompie wywala ze jakis tam blad i dysk chyba brudny.
benii jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.01.2004, 21:22   #63
AK
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 14.01.2004
Posty: 3
AK w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Smile

Witam)
Z uśmiechem, bo problem rozwiązany. Przyczyna prozaiczna ale dzięki Waszym sugestiom zwróciłem na to uwagę. GSA 4040B była podłaczona jako master na 1 IDE. Po przełączeniu na 2 IDE problemy overburningu i zapisywania płyt CD ponad 700Mb zniknęły)) Działa na nawet na starszym Nero (5.5.10.54). Dobrze, że obudowa PC-ta została zdjęta bo przy okazji wyszło, że stopka uchwytu radiatora z wentylatorem ma ułamane jedno ucho i trzyma się tylko na trzech. Procesor był więc zagrożony (PIV 2,6HT). Radiator z wentylatorem trochę ważą i myślę, że Intel odwalił tu lipę. Podobno to częsta usterka w tych prockach.
Na koniec pytanie: Czy overburning też możliwy w przypadku płyt DVD?
Przynajmniej mój GSA tego nie potrafi.
pozdrawiam, dzięki za pomoc
AK
AK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.02.2004, 17:24   #64
misiaczek
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 04.12.2003
Posty: 14
misiaczek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
GSA 4040B -> GSA 4081B

czy jest mozliwy upgrade nagrywarki LG GSA 4040B na GSA 4081B poprzez zmiane softu tak jak to jest z liteonem 401 na 411
misiaczek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.02.2004, 22:08   #65
t_e_l
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika t_e_l
 
Data rejestracji: 19.11.2003
Posty: 270
t_e_l zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez misiaczek
czy jest mozliwy upgrade nagrywarki LG GSA 4040B na GSA 4081B poprzez zmiane softu tak jak to jest z liteonem 401 na 411
Dobre pytanko Też chciałbym wiedzieć.
t_e_l jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.02.2004, 13:02   #66
Yogiii
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 10.02.2004
Posty: 117
Yogiii zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Lightbulb DVD LG GSA 4040B - czy to dobry wybór ?

DVD LG GSA 4040B - czy to dobry wybór ?

Bardzo mocno zastanawiam sie nad kupnem tego modelu nagrywarki bo niestety cenowo jest to jedna z ciekawszych propozycji ( w warszawie na gieldzie okolo 550zl moze troche taniej ) jesli mowimy o wersjach box i nie bierzemy pod uwage LiteOn'ow - ktore nie ciesza sie dobra renoma na tym forum
myslalem rowniez o innych modelach jak Pionieer i NEC, TEAC ale ich wersje box sa bardzo drogie a ja nie chce za duzo wydawac
wiec bardzo prosze o rade i jakies opinie

PILNE !!!
Yogiii jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.02.2004, 23:11   #67
Maras2
Bywalec
 
Data rejestracji: 02.01.2004
Posty: 33
Maras2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Moim zdaniem tak. Zobacz wyniki ostatniej sondy na cdrinfo, lg jest na drugim miejscu po liteonach, ale tych, sadząc po opisach na forum raczej nie polecam. Mam tę nagrywarkę-żadnych problemów. Jeden warunek, uzywaj dobrych nośników: np. verbatim, tdk. Radzę nie eksperymentowac z tanimi, bo to szajs.
Maras2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.02.2004, 23:29   #68
t_e_l
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika t_e_l
 
Data rejestracji: 19.11.2003
Posty: 270
t_e_l zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Thumbs up

Ja też uważam że to dobra nagrywarka.
mam ten model ok. 2 miesięcy i nie miałem z nią jeszcze żadnego problemu.
A co do płytek to jeszcze nie spotkałem nośnika którego by moja nagrywarka nie nagrała.
t_e_l jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.03.2004, 22:24   #69
LOBO^^
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 14.03.2004
Posty: 2
LOBO^^ w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nagrywarka DVD LG GSA-4081B [problem x2]

Witam
otoz kupilem ww.nagrywarke i maksymalnie moge nagrywac dvd z predkoscia x2 (i to nie - i + tylko wszystkie, bo bez wlozenia dvd-r nero rozpoznaje x2,
a wlasciwie x2.4 bo update'owalem firmware i ZANIM cokolwiek wlozylem tak rozpoznawal..)
domyslam sie ze to wina XP'ka i prawdopodobnie ASPI Layer'a, (chociaz przed
i po instalacja najnowszego ASPI nic to nie zmienilo btw.testowalem oba ASPI tzn.oryginalny adapteca 4.71a i force aspi 1.7 i ani to ani to nie zmienia nic, oczywiscie tryb DMA mam ustawiony)
jeszcze jedno: testowalem dvd-ram, tutaj z kolei nero wykazal x3, ale nagrywal ~x1.5 (plytka dvd-ram byla oryginalnie dolaczona do nagrywarki)
jesli chodzi o konf.sprzetowa to spelniam wszystkie wymagania producenta
jesli ktos spotkal sie z podobnym problemem bede wdzieczny za kontakt
pozdrawiam
Marcin
LOBO^^ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.03.2004, 22:32   #70
Y@nkee_PL
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Y@nkee_PL
 
Data rejestracji: 18.11.2002
Lokalizacja: Zielona Góra
Posty: 4,776
Y@nkee_PL zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
mysle, ze koledzy z dzialu DVD bardziej sie w tym orientuja, przenosimy
__________________
...yea-ea-ea-ah, yea-ea, I feel hardcore
yea-ea-ea-ah, yea-ea, always hardcore...

The firmware page - stronka z BIOSami do napędów optycznych
Y@nkee_PL jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.03.2004, 22:14   #71
M@X
Get a Mac!
 
Avatar użytkownika M@X
 
Data rejestracji: 18.04.2003
Lokalizacja: Jaworzno
Posty: 10,522
M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
01. Zapodaj nowy firmware
02. Uzywaj lepszych nosnikow
__________________
"Android to syfiasty, zabugowany, irytujący, zaprojektowany przez idiotów,
lagujący, udający otwarty i wolny system." - sobrus

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.03.2004, 23:12   #72
scalak77
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika scalak77
 
Data rejestracji: 16.01.2004
Lokalizacja: Tarnów
Posty: 205
scalak77 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
mam taki sam problem z LG GSA-4040B firmware jest najnowsze A303 ae dalej wypala sie DVD+R i DVD-R tylko 2x natomiast co do DVD+RW jest wszystko ok, używam róznych nośników włącznie z TDK i nie pomaga nic
__________________
..siła życia tkwi w nas....
scalak77 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.03.2004, 23:39   #73
SIDI
Bywalec
 
Data rejestracji: 15.03.2004
Posty: 25
SIDI zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
To jest bardzo ciekawe, bo ja mam 4081B i oryginalnie nie obsługiwała Esperanz 4x (innych wtedy nie próbowałem). Załadowałem bios 101 w od tego czasu gra i buczy.
SIDI jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.03.2004, 09:51   #74
LOBO^^
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 14.03.2004
Posty: 2
LOBO^^ w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
jak juz pisalem: firmware updateowalem wlasciwie na samym poczatku, wydaje mi sie jednak ze to wina nosnika, bo po kupieniu tdk dvd+r rozpoznal normalnie x4 (jeszcze nic nie wypalilem, wiec to ze rozpoznal nie swiadczy wcale o tym, ze z taka predkoscia nagra - tak jak to bylo w przyp.dvd-ram)
no nic, pozostaje probowac innych nosnikow, skoro datexy sie nie sprawdzaja, a swoja droga czy to swierzosc produktu czy tez umowy producentow, ze nagrywarka obsluguje w pelni plyty tylko okreslonych producentow?
pozdrawiam
LOBO^^ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.03.2004, 10:36   #75
SIDI
Bywalec
 
Data rejestracji: 15.03.2004
Posty: 25
SIDI zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Możliwe że to nośnik, ale moje esperanzy + i - R (chyba wiele lepsze od datexów nie są) chodzą na 4x bez problemów. Co do dvd-ram to nagrywarka rzeczywiście się dziwnie zachowuje czasami i długo jej to idzie, ale najczęściej przechodzi po zainstalowaniu DVD-RAM Driver (albo podobnie) z płytki z softem.
SIDI jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
NEC ND3500\3520\3530\3540 A VIZZARD Napędy optyczne DVD 3165 01.02.2016 20:31
Informacje o bananach IceManSpy Propozycje, sugestie, błędy forum 27 14.07.2005 20:19
Poważny problem LG i LiteON CD-RW 24x oxygene Napędy optyczne CD 2 26.06.2005 17:53
Lg 48 16 48 -> Lg 52 24 52 rafi127 Napędy optyczne CD 1 05.03.2003 18:16
LG lub LG lub TEAC - czyli co mam kupic :-) choodyp Napędy optyczne CD 8 09.05.2002 16:05


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:15.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.