Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   LG nagrywarki ... czy naprawdę warto??? (https://forum.cdrinfo.pl/f15/lg-nagrywarki-czy-naprawde-warto-42609/)

mirilan 17.01.2005 12:49

mi 1633s strasznie broił... na każdym biosie, na każdej płycie, oddałem do serwisu i powiedzieli że on tak ma....

pavlosz 17.01.2005 13:39

miałem LG 4082B - po 2 miesiącach padł laser. Serwis LG wymienił mi urządzonko na 4120 B - i działa już 5 a może 6 miesiąc bez zarzutów. A wypalam sporo.

ktosikowy 17.01.2005 16:43

ja posiadam LG 4163b i sprzet pali wszystko co sie rusza i na drzewo nie ucieka:)

kostianek 17.01.2005 20:36

Potwierdzam - nie ma problemu z żadnymi płytkami znanych czy nieznanych firm.
Dzisiaj próbowałem "Icamy" idzie jak burza.

kataryniarz 18.01.2005 08:46

Zachecam do wpisywania plytek, ktore dobrze sie pala lub zle tutaj: <zobacz>
Jesli mozecie to wrzucajcie tez wykresy.

Alinoe 18.01.2005 09:19

ja miałem na tdk x4 problem, pojawił sie błąd śledzenia i cośtam, dwie płytki do kosza - a LG to 12-tka ale i tak lubię tą firmę ;D

cube10000 18.01.2005 09:33

LG jakieś 5 lat temu robił dobry sprzęt miałem nagrywarke LG 4x(nie pamiętam już modelu) i według mnie była jak na tamte czasy była bardzo dobra. Ale teraz LG bardzo sie zeszmaciał miałem pare napędów cd i wszystkie dupiane a nagrywarki tym bardziej nie polecam!!!! ((

kataryniarz 18.01.2005 13:13

Miales CD i wypowiadasz sie na temat nagrywarek DVD :haha:
Wiecej czytaj - mniej pisz.
Test LG 4163B na cdfreaks.com <zobacz> :spoko:

VIZZARD 18.01.2005 13:29

Cytat:

Napisany przez kataryniarz
Miales CD i wypowiadasz sie na temat nagrywarek DVD :haha:
Wiecej czytaj - mniej pisz.
Test LG 4163B na cdfreaks.com <zobacz> :spoko:

cube10000 nic nie napisał, że nie miał kontaktu z nagrywarkami DVD LG :nie:

Wydał tylko pozytywną opinię na temat tamtej CD

I przyrównał jakościowo

Skąd wiesz, że teoretycznie?

Może akurat nie ma spawarki DVD LG, ale jeszcze jest taka możliwość

Że zetknął się z opiniami użytkowników

Albo miał możliwość oglądania czegoś takiego w akcji

Wcale nie trzeba czegoś mieć, żeby mieć opinie na dany temat

W końcu dlatego na niektórych samochodach widnieją napisy: "Jazda próbna" :jeep:

I powiedzenie: "Jeśli chcę napić się mleka - nie kupuję krowy/mleczarni" :nie:

Nie wzięło się znikąd

So ...

cube10000 18.01.2005 15:57

Vizzard ma racje trzech moich kumpli miało nagrywarki LG dwóch DVD i jeden zwyłą cd-rw powiem tak bardzo nażekali. z resztą i tak miałem styczność ze sprzętem LG nie tylko komputerowym i też uważam że to jest chała

kataryniarz 18.01.2005 16:33

Cytat:

miałem pare napędów cd i wszystkie dupiane a nagrywarki tym bardziej nie polecam
Chyba pisze, ze mial CD - gdzie tu widzisz cos o nowych DVDRW?

Cytat:

Wcale nie trzeba czegoś mieć, żeby mieć opinie na dany temat
Oczywiscie, ze nie... ale ile jest warta taka opinia?
Chyba lepiej powstrzymac sie od doradzania komus, jesli wiedza na dany temat pochodzi od "kolegów", a nie z wlasnego doswiadczenia.

cube10000 18.01.2005 19:44

co z tego że to było u kolegi jak sam widziałem jak to nagrywa i z jaką prędkością.Co ja bede dużo pisał po prostu to jest drogi shit

VIZZARD 19.01.2005 00:43

Cytat:

Napisany przez kataryniarz
Chyba pisze, ze mial CD - gdzie tu widzisz cos o nowych DVDRW?

Oczywiscie, ze nie... ale ile jest warta taka opinia?
Chyba lepiej powstrzymac sie od doradzania komus, jesli wiedza na dany temat pochodzi od "kolegów", a nie z wlasnego doswiadczenia.

Czy to, że E=mc2 też musisz sprawdzić?

Czy to, że jak wsadzisz paluchy do kontaktu to kopnie cię prąd - też musisz sprawdzać? :>

Dla mnie to po prostu oklepany, ale prawdziwy slogan o wyważaniu otwartych drzwi

Zresztą stary!

Co tu tu *******isz ???

To po co ci wszyscy nieszczęśnicy zakładają tematy: "Co kupić?"

I po co zasięgają opinii na forum? :czytaj:

Po prostu polegają na opinii innych :taktak:

A ty weź im po prostu odpowiedz, że mają sobie kupić wszystkie nagrywarki - i sprawdzić, która jest najlepsza, no nie? :>

:sciana:

kataryniarz 19.01.2005 07:39

Cytat:

Co ja bede dużo pisał po prostu to jest drogi shit
Tylko ciekawe czemu ju drugi model LG po 4160 zdobywa:
http://gfx.cdfreaks.com/reviews/lg_gsa-4163b/lg174.png w testach.

Cytat:

A ty weź im po prostu odpowiedz, że mają sobie kupić wszystkie nagrywarki - i sprawdzić, która jest najlepsza, no nie?
Chyba nie rozumiesz problemu - widze, ze lubisz wypowiadac sie nie w temacie. Czy ja gdzies napisalem, ze maja sobie kupic wszystkie? Napisalem tylko, zeby powstrzymac sie od doradzania jesli nie mialo sie do czynienia z danym modelem. Ja tez widzialem u "kolegow" jak NEC wypala beznadziejnie i co? Czy to juz oznacza, ze NEC jest kiepski? - nie... raczej koledzy kiepscy.

pawelblu 19.01.2005 10:07

Fakt faktem opinia wyrazana na podstawie wlasnych doswiadczen jest wiecej warta niz opinia wyrazana na podstawie czyjegos 'nieprofesjonalnego' doswiadczenia (czyli np. wylaczajac testy napedu przeprowadzane w serwisach ktore sie tym zajmuja i przekazuja innym swoja ocene), chocby dlatego ze kolega moglby o jakis faktach ci nie powiedziec, a niektore mogles np. zle zrozumiec, a niektorych sam mogl nie rozumiec i je zle przekazac. LG od poczaku robilo niezle negrywarki DVD. Co wiecej robi je coraz lepsze (choc rozwija sie technologicznie bardzo wolno) i jest stabilna marka, ale wedlug mnie (z tego co widze w sieci, nie osobiscie) to jeszcze nie NEC.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:09.