Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   LG nagrywarki ... czy naprawdę warto??? (https://forum.cdrinfo.pl/f15/lg-nagrywarki-czy-naprawde-warto-42609/)

VIZZARD 19.01.2005 12:42

Cytat:

Napisany przez kataryniarz
Tylko ciekawe czemu ju drugi model LG po 4160 zdobywa:
http://gfx.cdfreaks.com/reviews/lg_gsa-4163b/lg174.png w testach

To zaiste bardzo ciekawe :idea:

Cytat:

widze, ze lubisz wypowiadac sie nie w temacie

Wprost uwielbiam :ja_chce:

||

Cytat:

Czy ja gdzies napisalem, ze maja sobie kupic wszystkie? Napisalem tylko, zeby powstrzymac sie od doradzania jesli nie mialo sie do czynienia z danym modelem.

A co to znaczy: do czynienia? ???

Czy mieć do czynienia - nie znaczy także mieć do czynienia nie u siebie?

Czy dla ciebie - mieć do czynienia - to kupić i zamknąć się z pudełkiem w ciemnym WC?

Cytat:

... raczej koledzy kiepscy.

No to gratuluję kolegów :D

A tak poza tym i linearnego introwertycznego myślenia(?)

Czy wszyscy twoi kiledzy nie pozwalająci dotykać sprzętu

Nie są otwarci na spostrzeżenia i uwagi?

Nie pozwalają ci wypalić płytki

Ani zbliżać się do sprzętu? :glaszcze:

Zresztą ...

Widzę, że i tak nie zrozumiesz :nie:

A na koniec podam tylko jeden przykład:

Masz LG, tak?

Wyskakujesz mi tu z jakimś Editors Choice, tak?

A gdybyś nie miał tego swojego LG

To co warte jest jakieś Editors Choice

Jeżeli tam nie byłeś, nie sprawdziłeś, nie miętoliłeś w rękach

I nawet to nie twoi koledzy tam byli?

Potrafisz znaleźć analogię? :czytaj:

Tyle ...

:czar:

kataryniarz 19.01.2005 14:09

Nudzi mnie Twoj upur - tak trudno przyswoic sobie, ze opinie ludzi majacych dany model sa wiecej warte niz opinia "widzialem u kolegi" ?
Proponuje trzymac sie tematu.

VIZZARD 19.01.2005 14:36

Cytat:

Nudzi mnie Twoj upur - tak trudno przyswoic sobie, ze opinie ludzi majacych dany model sa wiecej warte niz opinia "widzialem u kolegi" ?
Proponuje trzymac sie tematu.

A mnie twój niesamowicie bawi ^_^

Tyle, że mój upór jest poparty argumentami :taktak:

A twój tylko błędami ortograficznymi :\

:czytaj:

BTW Wcześniej mówiłeś o "czynieniu" teraz o "widzeniu" :O

Coś się zmieniło od tamtej pory?

:idea:

Piotr Krawczyk 19.01.2005 19:42

Witam

Ja też mam LG 4120. Miałem też liteona 832S i nagrałem nim ok 30 płyt DVD
z filmami, z tego ok 10 sprawiało problemy na niektórych odtwarzaczach (filmy często porzyczałem) Po zmianie napędu na LG mam ZERO problemów z odtwarzaniem filmów niezależnie od marki płyt na których nagrywam. A należy pamiętać że model 832S był jeszcze "udany". Natomiast nie ma dnia żeby na forum nie pojawił się post o problemach z Liteonem :D 1633 i1653 to dopero jest sprzęt super jakości ;) Właściwie 3/4 problemów z nagrywaniem dot napędów Liteona I nie wynika to wyłącznie z ich popularności.

Nie twierdze że nie ma innych dobrych napędów (lepszych) ale faktem jest,że na tym forum niektórym się wydaje że wszystko poza Liteonem ew. NEC-em i Pionierem to tandeta.

Pozdrawiam

VANTWG 20.01.2005 09:44

@kataryniarz @Piotr Krawczyk:
nie ma sensu się spierać z vizzardem...kolo ma klapki na oczach i takiemu już nie przegadasz....

@VIZZARD
Wielki guru z liteonem się znalazł i bedzie jechał po LG....chłopie pobaw się troche sprzętem a potem wydawaj sądy a nie lej na sprzęt którego nawet na oczy nie widziałeś.......

mirilan 20.01.2005 11:09

kupilem LG 4163b box - raczej warto

Za 300zl ze sklepu, wersja box, 2 lata gwarancji, po aktualizacji biosu na płytkach verbatim dvd-r 4x (wersja kolor w pudełku slim) jakść nagrania filmu (chodzi o błędy C1 i C2) wzorcowa - tak jak obiecali ! verbatim dvd-r 8x (wersja w pudełku cake - piszę o tym bo nawet w rękach czuć różnice na korzyść tych 4x) jakość gorsza 2 a nawet 3 razy. Niemniej, nawet na najbardziej czułym odtwarzaczu DVD (panasonic rv62 i rv32) chodzi idealnie ! Zobaczymy jak długo LG pochodzi hehe, no... oby mu się.

ed hunter 20.01.2005 11:33

problem z nagrywarkani liteon na forum jest najczęściej taki: kupiłem wczoraj nagrywarkę dvd liteon i płyty - media-store, esperanza, axe itd i nie chcą się wypalać. mam świeżo zainstalowanego wina xp. mam nero z sieci. i nie wiem co się dzieje. :podbite:

a TU warto poczytać o ilościach i nie wypowiadam się na temat nagrywarek lg bo do tej pory miałem tylko dvd rom lg i wysiadł zaraz po gwarancji.

giena 20.01.2005 12:22

Witam.
Ja uważam,że każdy kupuje to co uważa za rozsądne.
Ja np nie lubię LG lecz zapewne są fanatycy tej firmy.
Nie każdemy jest potrzebna nagrywarka rozwalająca zabezpieczenia.
Ciekawe czy któreś LG poprawnie przegra SIMS2,COLIN 4 PL,SACRED PLUS,FIFA 2004,2005,HARRY POTTER I WIĘZIEŃ AZKABANU,SHREK 2,PINCE OF PERSJA T.S.O.T.,NEED FOR SPEED U2 ?
Czy huknie na płytce (870MB) 894MB i to odczyta 100% i nie wyskoczy z kapci(ramek).?
Zapewne LG ładnie nagrywa mp3,audio czy vcd.
GIENA

kataryniarz 20.01.2005 16:59

Kolejny test LG 4163B i kolejna rekomendacja 8 )
http://www.extrememhz.com/emawd-logo2.jpg

Wiecej tutaj: <zobacz>

Jeszcze jakies pytania na temat LG?

Yetixxl 20.01.2005 18:05

Cytat:

Napisany przez giena
Witam.
Ja uważam,że każdy kupuje to co uważa za rozsądne.
Ja np nie lubię LG lecz zapewne są fanatycy tej firmy.
Nie każdemy jest potrzebna nagrywarka rozwalająca zabezpieczenia.
Ciekawe czy któreś LG poprawnie przegra SIMS2,COLIN 4 PL,SACRED PLUS,FIFA 2004,2005,HARRY POTTER I WIĘZIEŃ AZKABANU,SHREK 2,PINCE OF PERSJA T.S.O.T.,NEED FOR SPEED U2 ?
Czy huknie na płytce (870MB) 894MB i to odczyta 100% i nie wyskoczy z kapci(ramek).?
Zapewne LG ładnie nagrywa mp3,audio czy vcd.
GIENA

Nie jestem fanatykiem LG mimo , że też i te napędy posiadam.Co do twojego pytania czy któryś LG poprawnie przegra......to tak zresztą rozmawialiśmy na ten temat w dziale "Zabezpieczenia" LG-8525B skopiowałem SIMS 2,SHREKA 2,SACRED,PRINCE OF PERSJA,HARY POTER, co do innych gier,które podałeś to nie wiem nie mam.

ed hunter 20.01.2005 18:25

Cytat:

Kolejny test LG 4163B i kolejna rekomendacja 8 )
http://www.extrememhz.com/emawd-logo2.jpg

Wiecej tutaj: <zobacz>

Jeszcze jakies pytania na temat LG?

Tak a po jasnego grzyba DVD-Ram w tej chwili? Za rok, dwa tak ale teraz to czyste gadżeciarstwo.

kataryniarz 20.01.2005 19:11

"gadżeciarstwo" ?

Jak dla kogo. Jesli archiwizujesz wazne dane duzo i czesto, DVD-RAM jest idealnym rozwiazaniem - korzystasz jak z dysku twardego. Dlatego zdecydowalem sie na LG. Niestety wysoka cena nosnika odbila sie na popularnosci formatu w Polsce. Ciezko kupic takie plyty, a juz o predkosci 5x mozna zapomniec - przynajmniej ja nigdzie nie znalazlem :(

VANTWG 20.01.2005 19:17

@ed hunter za rok czy dwa to wszystko będzie gadżeciarstwem.....

maj3 20.01.2005 19:20

Cytat:

Napisany przez ed hunter
Tak a po jasnego grzyba DVD-Ram w tej chwili? Za rok, dwa tak ale teraz to czyste gadżeciarstwo.

tak:wow:chyba nie wiesz,ze to najstarszy format dvd

VIZZARD 21.01.2005 09:55

Cytat:

Napisany przez VANTWG
@kataryniarz @Piotr Krawczyk:
nie ma sensu się spierać z vizzardem...kolo ma klapki na oczach i takiemu już nie przegadasz....

@VIZZARD
Wielki guru z liteonem się znalazł i bedzie jechał po LG....chłopie pobaw się troche sprzętem a potem wydawaj sądy a nie lej na sprzęt którego nawet na oczy nie widziałeś.......

Puknij się w łepek miszczuniu :sciana:

Najpierw przeczytaj uważnie dyskusję, a potem pisz bzdety - byle na temat :czytaj:

Jak znajdziesz choć jeden zwrot w tej dyskusji, gdzie napisałem, że LG to syf - stawiam skrzynkę piwa :piwko2:

I kolejną - gdzie wspomniałem, że Liteon jest The Best

Zresztą w ogóle gdzie tu o Litku wspominam cwaniaczku? :idea:

Ta wymiana zdań dotyczyła akurat sposobu oceny sprzętu

A nie oceny jakiegoś urządzenia

Tak więc klapki na oczach to masz ty :glaszcze:

No i oczywiście problemy z rozumowaniem

Tylko zamiast tych klapek - to raczej przydałaby ci się klepka

Piąta .... ^_^

Najbardziej czego nie lubię - to fanatyzmu

I to jeszcze w parze z *****izmem :\

Masz swoje hasła i slogany - to leć na wiec

Postaw sobie LG na ołtarzyk i wal ukłony :uklon:

A na temat Liteona się nie wypowiadam w tym wątku, gdyż jest o LG, no nie?

:czar:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:08.