Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   LightScribe (https://forum.cdrinfo.pl/f15/lightscribe-49406/)

bratpit 22.07.2005 13:21

Tutaj mozna zobaczyc jaka jest roznica pomiedzy wypaleniem jednokrotnym na plycie LS, a dwukrotnym oraz trzykrotnym...

Przed chwilka wypalilem drugi raz ten sam nadruk na plycie LS CD-R i faktycznie calosc ladniej wyglada, jest wiekszy kontrast.

hajdar 21.07.2005 13:28

co znaczy najnowszy engine_ls ??? czy to co tam na sronce ls jest do sciagniecia??? mam zainstalowane, bo program mi krzyczal o upgrade za kazda proba wypalenia DVD, a nic nie krzyczal przy CD.
Jaki model wypalarki masz GWA 4162B (LG), czy 640i (BenQ, LiteON).
Jak zmusic Nero do "posiadania" modulu ls??? tez ten programik ze strony ls??? wystarczy

Pozdr

zick 21.07.2005 13:11

Cytat:

Napisany przez hajdar
hmm, raz sprobowalem nagrac drugi raz - efekt fatalny nic nie trafilo :( napisy przesuniete troche, grafika o jakis 1cm - generalnie porazka.

Jakiego programu uzywasz do nadruku? i czy podwojne drukowanie wychodzi OK?

mam zainstalowany najnowszy engine_ls, drukuje w nero cover designer

po zapisaniu projektu powinno wypalac wielokrotnie na jednej płycie, ponieważ płyty posiadaja ten... no... pozycjonowanie

mam gdzies skana plyty ktora była drukowana 3 razy

nadruk 3 krotny wypadł idealnie ( oczywiscie nie wolno nic przesuwać w projekcie , mozna natomiast dodawac grafike czy jakies tam inne bajerki )

hajdar 21.07.2005 12:17

Cytat:

Napisany przez zick
nie drukowałem jeszcze na cd
a na dvd ( verbatim dvd+r x8 LS ) no cóz faktycznie kontrast moglby byc mocniejszy
ale zawsze mozna wypalic dwa razy to samo, co polepszy kontrast

a jak z nagrywaniem ? pomijajac drukowanie

hmm, raz sprobowalem nagrac drugi raz - efekt fatalny nic nie trafilo :( napisy przesuniete troche, grafika o jakis 1cm - generalnie porazka.

Jakiego programu uzywasz do nadruku? i czy podwojne drukowanie wychodzi OK?

zick 21.07.2005 10:49

nie drukowałem jeszcze na cd
a na dvd ( verbatim dvd+r x8 LS ) no cóz faktycznie kontrast moglby byc mocniejszy
ale zawsze mozna wypalic dwa razy to samo, co polepszy kontrast

a jak z nagrywaniem ? pomijajac drukowanie

hajdar 21.07.2005 07:22

Witam wszystkich,

Zakupilem ten wynalazek (GWA 4162B), wiec dąłaczam do grona. :)
Niestety mam problem: jakosc nadruku na plytach DVD jest duzo gorsza niz CD, ponoc to ta sama warstwa - ale u mnie to zupelnie inna bajka. Na DVD jest jak za mgła :(
Czy Wy tez tak macie???

Pozdr
Mariusz

mroweczek 19.07.2005 20:37

Poszukaj a jak jezdzisz tramwajami to wysidz na drugim przystanku rondo mogilskie jesli jedziesz w strone huty i idz na przystanek autobusowy tez w strone huty nie da sie niezauwazyc a teraz kopia na mogilskim wiec prawie wejdziesz do tego sklepu;)

Dorian 18.07.2005 23:13

Cytat:

Napisany przez mroweczek
nieee
moze sie wydac smieszne ale tam jest taka kwiaciarnia || a nad nia jest szyld tanie CDR calkiem calkiem esperanzy w cake 50 w kwietniu wyszly mi po jakies 60 groszy :)

Jeśli to ta kwiaciarnia , o której myślę - zaraz obok sklepu z komórkami i z czasopismami to nie zauważyłem - dzięki za info:) obaczę następnym razem jak zawitam do grodu Kraka;).

mroweczek 18.07.2005 21:12

Cytat:

Napisany przez Dorian
Jeśli do Quazara - to cóż - ceny z kosmosu - głośniki Creative'a droższe o 30 zł niż w Komputroniku - ale miła obsługa:P

nieee
moze sie wydac smieszne ale tam jest taka kwiaciarnia || a nad nia jest szyld tanie CDR calkiem calkiem esperanzy w cake 50 w kwietniu wyszly mi po jakies 60 groszy :)

czechoj 18.07.2005 17:30

Cytat:

Napisany przez MetalSlug
Do powyższej listy dodam:

Nagrywarka DVD LaCie DVD+/-RW Internal Drive LS (www.lacie.com)

Raczej trudno dostępny sprzęt na rynku europejskim a o zakupie w Polsce można zapomnieć. :'(

Mają na www.sirius.pl tyle że wersje zewnetrzną

Bródka 18.07.2005 17:15

Dzisiaj bylem w hurtowni sprzetu komputerowego Action 2 w katowicach i kupilem nosniki CD-R Benq'a LS w cake 10szt. za 15,10zl i wygladaja prawie tak samo jak Verbatim tylko powieszchnia zapisu jest jasno zielona, moim zdaniem za taka cene oplaca sie kupic te nosniki, no bo te verbatimi to sa drogie no ale sa w boxach http://www.m-house.pl/index.php?akcj...ukt&id_pro=341

Bródka 18.07.2005 17:14

Dzisiaj bylem w hurtowni sprzetu komputerowego Action 2 w katowicach i kupilem nosniki CD-R Benq'a LS w cake 10szt. za 15,10zl i wygladaja prawie tak samo jak Verbatim tylko powieszchnia zapisu jest jasno zielona, moim zdaniem za taka cene oplaca sie kupic te nosniki, no bo te verbatimi to sa drogie no ale sa w boxach

zick 18.07.2005 13:28

Cytat:

Napisany przez Dżii
Zastanawiam się dlaczego LS z takimi oporami wchodzi do Polski? Nośniki już są dosyć tanie a z ww. nagrywarek dostępna w zwykłych sklepach jest praktycznie tylko HP.

http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...0&postcount=10 :czytaj:

Dżii 18.07.2005 13:05

Zastanawiam się dlaczego LS z takimi oporami wchodzi do Polski? Nośniki już są dosyć tanie a z ww. nagrywarek dostępna w zwykłych sklepach jest praktycznie tylko HP.

MetalSlug 18.07.2005 12:11

Do powyższej listy dodam:

Nagrywarka DVD LaCie DVD+/-RW Internal Drive LS (www.lacie.com)

Raczej trudno dostępny sprzęt na rynku europejskim a o zakupie w Polsce można zapomnieć. :'(

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:34.