![]() |
fajne to lightscribe ale to bardziej jest chyba bajer niz coś uzytecznego i nagrywarki sa narazie 2x drozsze od normalnych o plytkach nawet nie wspominam napewno je bede mial w nagrywarce blue ray ktora kupie za jakies 3 lata ;) narazie lepiej zostać przy pisaku
|
a gdzie kupiles tego benqa i za ile?
|
Ciekawostka
Ilość załączników: 1
Na samym poczatku podpielem benqa do controlera IT8212 ata raid. i beng czytal plytki CD i DVD-ale nie nagrywal !!!
A jako ze na mobo asus P5ad2 jest tylko jeden controler IDE ATA a byly do niego podpiete plextory, zostalo mi wyjscie przepiac jednego plextora do IT8212 a benqa do plextorka jako slave. W tej chwili wszystkie nagrywarki sa ok. plextor na IT8212 sprawuje sie dobrze , czego benq odmawial nie wiem ? |
plytki CD tylko nie bylo DVD
ale verbatim
|
bartez dzieki !!
|
Cytat:
|
benq
chcialem wyprintowac pierwsza plytke :'( ale nie moge rozszerzyc na calosc tego czerwonego paseczka na zdjeciu ! a tylko na nim bedzie wypalac !
jako ze jest troche puzno pobawie sie jutro, jakies pomysly ? |
Widze ze masz dwa Plextory. Zamień sie jednym :D Bedziesz mial 3 różne piekarniki :jezyk:
|
powaznie
sa 3 palniki ||
|
Cytat:
|
benq 1625
a mialem juz nic wiecej nie kupowac ! :serdusz:
|
Cos mnie podkusilo
Bylem dzisiaj w sklepie i kipilem benka 1625, i CD verbatim -lightscribe.
dopiero ja podlaczylem,jeszcze nic nie wypalalem, zmienilem tylko firmware na nowsze - bylo bbba nowe bbea |
Fajnie to wygląda. Zepsuje chyba za 0,5 roku moje LG i powiem ze dopłace do nowego ;) :D
|
a ja juz sie wstrzymam az wyjda blu-ray
narazie bede zajezdrzal plextory 716a |
Po tym teście, do którego link podał Zorg napiszę to samo co i w innych postach dot. kupna nagrywarek... Następną kupuję Benq. Bardzo dobra nagrywarka...jej minusy nic dla mnie nie znaczą...DL nie wypalam jeszcze ( problem z nimi na pewno rozwiąże firmware ) 16x nie wypalałem jeszcze nic. Także naprawdę...tak jak się spodziewałem..Benq - dobra robota.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:38. |