![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#391 |
MiniDisc
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.02.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#392 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.01.2006
![]() |
Posiadam od 2 tygodni LG 4166B i jest super (w przeciwieństwie do 4167b która robi jaja) ostatnio płyty ligth scribe kupiłem po 2,20 zł więc cena jest bardzo ok. Co do nagrywarki na razie wypalała poprawnie wszystkie płyty DVD (Verbatim, TDK, Imation, BASF) oraz CD (Sony, Esperanza, Dysan, Verbatim) jakie uzywałem nigdy nie wypadł błąd. Co do zapisu napisów i obrazków do tego słuzy Nero żadne tam Power dvd czy inne, trzeba zainstalować sterowniki żeby komputer wiedział co ma tak sądzę, dlatego niektorzy maja problemy. co do napisów - wypalałem na razie najmnijesze Arial 10pt widać bardzo wyraźnie. Z obrazkami jest gorzej, nawet wypalenie na jakosci best (sa do wyboru 3) prowadzi do uzyskania obrazow cienkich jak kawa zbozowa. Jest za to jeden myk mozna to samo wypalic po raz 2 okazuje się że płytka na wewnętrznej krawędzi ma szereg "kresek" które jak się domyslam służą do pozycjonowania płyty, działa ekstremalnie dokładnie do dziesiątych częsci mm. Przy wypalaniu du zych ciemnych obrazów pojawia się minus w postaci widocznych koncentrycznych scieżek (a'la vinyl) i tak chyba zostanie poki co. Nagranie góry w najlepszej jakosci trwa ok. 30 minut. Ja preferuje dwukrotne nagranie w opcji pośredniej co trwa mniej wiecej 40 min i wtedy wygląda to juz bardzo ładnie. Jeszcze jedna rada wszelkie obrazki powinny być mozliwie jak najbardziej kontrastowe, jak najmniej szarzyzn, polcieni bo sie bedzie zlewać, trzeba podciagnąc kontrast i jaskrawość np w corelu i dopiero wtedy wypalac, patrzac na to co widzicie na preview w mozgu należy obniżyć nasycenie o polowe bo taki wyjdzie na prawde efekt z nagrywary. Reasumując napęd jest cichy, ma bardzo szybki czas dostępu do płyty, radzi sobie bez problemu z DVD 16x, no i wypala napisy. Choc trwa to strasznie długo to dla mnie warto wygląda to fajniej niz pisak, mozna zmioeścić dużo więcej tekstu i mozna się pobawić dla wszystkich gadżeciarzy jak znalazł. Bardzo polecam tę nagrywarkę (4166B) poki co NIE MA Z NIA ZADNYCH PROBLEMOW sie ma, jesli sie cos zmieni dam znać
|
![]() |
![]() |
![]() |
#393 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 02.10.2002
![]() |
Wypal 3 raz nadruk to te ciemniejsze strefy pod konec płyty zmniejszą się.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#394 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 15.12.2003
![]() |
Dawno nikt się tu nie chwalił - płytka BenQ CD palona dwa razy na jakości najlepszej - w roli "malarza" - Philips DVDR16LS
![]() |
#395 | |
MiniDisc
Zlotowicz
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#396 | |
***Fakt jest faktem..***
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Cytat:
![]() jakby co mail do mnie ponizej |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#397 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 11.05.2005
![]() |
@Raus obrazek OK ale widac ze smugi zostaja nie tylko po LG, choc sa malo zauwazalne
@brync co do nagrywarki to fakt pozera wszystko ![]()
I am a man who walks alone And when I'm walking a dark road At night or strolling through the park When the light begins to change I sometimes feel a little strange A little anxious when it's dark (...) (...) When I'm walking a dark road I am a man who walks alone |
![]() |
![]() |
![]() |
#398 | |
Wujek Cięta Riposta ;D
Data rejestracji: 22.11.2005
![]() ![]() |
Cytat:
skąd masz takie za***iste obrazki ??
![]() |
![]() |
![]() |
#399 |
***Fakt jest faktem..***
![]() |
LG 4166 - wypalany 2x nalepsza jakosc
[img=http://img374.imageshack.us/img374/7536/lg41663up.th.jpg] LITEON SHW-16H5S [img=http://img207.imageshack.us/img207/1485/liteon9sy.th.jpg] BENQ 1655 [img=http://img393.imageshack.us/img393/6905/benq16553wd.th.jpg] Nie wiem czy bedzie widac na skanach ale z trzech nagrywarek ktorymi palilem to najlepiej wyszly "wydruki" z LITEONA pozniej z LG i na koncu co mnie zdziwilo z BENka. Niestety nie mam innych skanow. |
![]() |
![]() |
![]() |
#400 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 15.12.2003
![]() |
Cytat:
![]() ps. Co do dwóch smug (a właściwie kresek) które pojawiły się na moim skanie na dolnym obrazku na płycie tego DJ`a - zdażyło mi się to zaledwie drugi raz na kilkadziesiąt wypalonych już płytek LightScribe
![]() |
![]() |
#401 | |
***Fakt jest faktem..***
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#402 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 11.05.2005
![]() |
![]() ![]() ![]() i kolejny raz potwierdza sie ze od oodpowiedniego doboru obrazka zalezy jakosc
I am a man who walks alone And when I'm walking a dark road At night or strolling through the park When the light begins to change I sometimes feel a little strange A little anxious when it's dark (...) (...) When I'm walking a dark road I am a man who walks alone |
![]() |
![]() |
![]() |
#403 |
MiniDisc
Zlotowicz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#404 |
Technik Informatyk
Data rejestracji: 22.01.2005
![]() |
Powiedzcie gdzie najtaniej kupiliscie plyty cd-r LS bo ja kupilem verbatimy po 17.52 brutto i benq po 18zl brutto obie w cake po 10 szt. W Pronoxie i Actionie w prawdzie sa to hurtownie ale jestem ciekaw bo u mnie w katowicach widziale tylko po 4zl szt. w Mediamarkt
|
![]() |
![]() |
![]() |
#405 |
Guru
Data rejestracji: 29.06.2002
![]() |
tak sobie oglądam wasze "ryunki" na płytkach i przyznam, żże wyglądają rewelacyjnie. Tydzień temu pożyczyłem z roboty LG 4166 i przyznam, że rozczarowałem się. Za pierwszym razem gdy chciałem wypalić w sumie 4 napisy na płytce przy najlepszej jakości to po 30 minutach po pierwsze nie mogłem wyjąć płytki po skończonym "malowaniu", a po drugie jak już zresetowałem kompa to po wyjęciu plytki nic nie było na niej wypalone. Dziwne... więc wypaliłem w jakości normalnej i coś się pokazało, ale wyblakłe. Jednak na drugą płytkę wrzuciłem zdjęcie kolegi i już niby było w porządku bo poszło na BEST, ale też wynik był wyblakły... jak oglądam dzieło Rausa to niektóre cześci są mocno czarniejsze, a iine ciutke wyblakłe... nie wiem jak coś takiego zrobić. U mnie na płytce ze zdjęciem to wyszły ziarenka
![]()
![]() |
|
|