![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#676 |
Banita
Data rejestracji: 16.09.2004
![]() |
Witam.
Mam pytanie, czy Lite-on 1633s moze sie `gryzc` z Nec 3500 ? Obie nagrywarki sa `samotne (na osobnych tasmach). Nec nagrywa pieknie, natomiast Lite-on robi takie `sciemy`, ze kazda plytka przez testy nie przechodzi w Nero. Nagrywam na minusach : Datawrite, oraz Platinum wszystkie x8. Nec nie ma zadnych, ale to zadnych problemow, natomiast Litek - przy kazdej wesji biosu, ktore tutaj znalazlem - psuje plyty. Nagrywam zawsze ten sam film - Shrinkiem. Wykres Litka : ![]() i inna plyta na innym biosie (juz nie pamietam na jakim) ![]() Poradzcie cos |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#677 |
Iniemamocny
Data rejestracji: 01.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Litki wolą ''plusy'' nagraj na DVD+R Platinum x8 /najlepiej nagrywają się x6/ i zobacz test tak nagranej płytki. Tak dla porównania wprawdzie palony 1653 ale to też Litek.
Pozdrawiam ![]() Ostatnio zmieniany przez adax : 02.01.2005 o godz. 22:48 |
![]() |
![]() |
#678 |
Banita
![]() |
Tak wiem, ze `wolla` plusy, lecz nie znaczy to aby, az tak `pluł` minusami !!
Wczesniej mialem Litka 435s@83s5s i nie robil takich sciem, wiec nie chce mi sie wierzyc, aby 16 robila takie jaja |
![]() |
![]() |
#679 |
Iniemamocny
Może na minusowych Verbatimkach będzie lepiej.
#680 |
Banita
![]() |
Przytargalem Verbatimy, oraz Esperanzy (minusowe)
Na Verbatimach nieznacznie lepiej, natomiast Esperanzy kiszka i w dodasku pali tylko x4. Jakis pomysl ? |
![]() |
![]() |
#681 |
Iniemamocny
Moj Litek z Esper minusowych robi podstawki pod szklanki do piwa.
#682 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#683 |
Banita
![]() |
Panowie ! Wasze komentarze nie rozwiazuja tego problemu, jesli nie macie nic sensownego do powiedzenia, to prosze wstrzymajcie sie z takimi komentarzami.
Napisalem posta i sadzilem, ze znajde pomocna dlon w rozwiazaniu Mojego problemu, a widze, ze Macie to gdzies. |
![]() |
![]() |
#684 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Zobacz na forum jakim nośnikiem jest Esperanza DVD-R To się przekonasz, że w każdym szaleństwie jest odrobina prawdy ![]() |
|
![]() |
![]() |
#685 |
Banita
![]() |
Czytalem, czytalem.. Ja mam problem nie tylko z esperanza, ale i z Platinum, Verbatim, Datawrite, teraz sprawdzam TDK x4.
Takie wykresy i bledy testu w Nero nie powinny miec miejsca i to na kazdej plycie !! |
![]() |
![]() |
#686 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#687 |
Banita
![]() |
Takie rzeczy robilem, zanim jeszcze napisalem posta.
Wywalalem stery, aspi, programy... Zmienialem tasmy, zworki itd, itp..... Jeszcze co do minusowej TDKx4, na biosie Memorexa taki sam cyrk jak na innyvh plytach !! Ja juz nie mam pojecia co moze byc grane, a dodam,ze przed kupnem Neca nie mialem takich problemow. Dlatego zapytalem tutaj, czy jest mozliwe, aby gryzly sie te nagrywarki. Z tym, ze wyczytalem, ze @Slawekj ma wlasnie te same nagrywarki i sobie chwali !! |
![]() |
![]() |
#688 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() slawekj teraz ma BenQ - swoje najnowsze dziecko ![]() A co do twojego problemu - to jeżeli wyczerpałeś już wszystkie pomysły i rady Robisz losowanie i wyrzucasz jedna nagrywarkę przez okno ![]() |
|
![]() |
![]() |
#689 | |
Bywalec
Data rejestracji: 14.09.2004
![]() |
Cytat:
możesz dorzucić test Nec-a ? mam podobnym problem z tym że jeśli chodzi o esperanzy ..wygląda to tak ze raz kupiłem 100sztx8 ...na nich nagrywa świetnie (pi max ok 14 pif max 2) ...a ostatnio kupiłem w tym samym sklepie nowe (inna partia ![]() pozdrawiam Ostatnio zmieniany przez powell : 03.01.2005 o godz. 20:18 |
|
![]() |
![]() |
#690 |
Banita
![]() |
Rowniez wymieniam ta nagrywarke ( i jest to postanowione !!), bo twierdze, ze jest to jedno wielkie nieporozumienie. Tylko teraz kwestia na jaka, moze ktos doradzi ?
Co do testu Neca to jak na tanie plytki pali on przepieknie - prosze bardzo Minusowa Platinum x8 palona alkoholem ![]() |
![]() |
![]() |
|
|