![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#241 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 26.11.2003
![]() |
elo zi00ms. ostatnio tak se siedze nie no i se myśle nie że może sobie bym tego firme nową wgrał, bo jak mi dysków twardych ten no... trios nie widzi, no to musi być wina firmy tej karty rozszerzeń ram, czy jak ma toto co płyty 5,25 cala czyta, no te giętkie takie, czaicie ziomki nie? no to se mysle, że trzeba na stronę jakiegoś producenta wejść, no to pogoniłem starą od telefonu i podpiąłem maszynę śmierci swoją. coś tam zaczęło trzeszczeć w tym, no...monitorze, czy jak to się nazywa, i połączyło mnie toto z internetem. wpisałem swój prywatny login PPP i zaczęła się jazda - przez ten nowy program dostępowy BlackDicksInWhiteChicks$100 wszystko się ekstra szybciutko ściąga i miałem juz logo firmy, teraz należało to tylko wgrać nie? czaicie ziomki? no to otwieram maszynę, paczam, a tam ten, no...karta graficzna czy jak ona tam się nazywa z jakim jeżykiem. no to ja cap za jeżyka. jako że skóra natychmiastowo przysmażyła się do jeżyka, to pociągnąłem z całej siły i ukazała się nazwa firmy: NorthBridge. oderwałem jakoś jeżyka, łapię za salicylowy i trę z całej siły aż zejdzie nazwa firmy nie, po czym nakładam świeżo wydrukowane przy użyciu mojej mega mono igłóweczki na folii logo nowej firmy, dociąłem do rozmiaru tego, no potoku grafiki nie. tego, z którego jeżyka zdjąłem, czaicie ziomale nie? no to kładę tą folię na ten czipset nie i czekam aż się nowa firma wgra na grafikę nie, a tu jak nie pierd.... no i teraz wujek mi przysłał z kanady komputer razem z ich kanadyjskim internetem i jest za***....
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#242 |
Bywalec
Data rejestracji: 05.07.2003
![]() |
Mega lol!!!
![]() |
#243 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 30.01.2004
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Czepek - od czepiania sie
Data rejestracji: 04.03.2004
![]() |
Ludzie, nie psujcie tego forum, takie fajne bylo...
Widac ze ten topic sie juz skonczyl, bo ludzie juz p i e r d o l y pisza. Szkoda, ze tak pisza, i szkoda ze sie skonczyl bo byl ciekawy. Moze jeszcze kiedys Kowanski cos podrzuci, wszak jest monopolista jezeli chodzi o soft do litka. 3mcieSIE |
![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Oj nie - z tego co mi wiadomo to sobal napisal FlashFixa dzieki ktoremu wogole jest ta cala zabawa.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.04.2004
![]() |
Witam. Mam nagrywarkę Liteona 812S i nie nagrywa mi wogóle żadnych płyt typu DVD- R i DVD +RW. Natomiast płyty DVD +R czyta i nagrywa. Możecie poradzić mi co mam zrobić w tej kwesti. Poza tym jak wkładam czystą płytę DVD-R do tej nagrywarki to wyrzuca mi że jest błąd. Czekam na odpowiedź.
P.S. Prosze o dokładne wskazówki w tym temacie tzn. jakim programem ewentualnie mam to zrobić, aby zaczął mi czytać płytki DVD-R i pozostałe oraz jak to zrobić Jestem nowym użytkownikiem nagrywarki DVD i na forum. Pozdrawiam. Ostatnio zmieniany przez marecki22 : 01.04.2004 o godz. 18:15 |
![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Bywalec
Data rejestracji: 16.03.2004
![]() |
marecki22
Jesli (1. nie robisz sobie jaj ... sorki ale data ) patrzyles z kilkoma dvd-r(-rw) a nie 1 firmy ala gigamaster ( oj szajs szajs wiekszy niz esperanza ) to ZDECYDOWANIE ZAREKLAMUJ !!!! bo cos jest nie tak ..
![]() |
#248 |
Nowy na forum
![]() |
dzięki za podpowiedź, tylko jest mały problem bo ja już raz wymieniałem tą nagrywarkę.
DVD R+ czyta i nagrywa a pozostałych nie. Dziwna rzcz się dzieje, bo gdy włoże do napędu czystą płytę DVD -R lub DVD-RW to pojawia się komunikat że jest błąd napędu. CZy to może być wina firmware? Nagrywarka jest ze stycznia tego roku. Proszę o podpowiedź. Pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Bywalec
![]() |
1. rozumiem ze masz oryginalna ( nie flashowana ) 812s
2. nie ma takiej mozliwosci ze ORYGINALNA 812s nie czyta i nie pozwala nagrywac dvd-r(rw) REKLAMACJA!!!! 3( nie masz czasem (niby dvd+r Ci dziala ale na wszeli wypadek ) zbyt obciazonego zasilacza ![]() ![]()
![]() |
#250 |
Bywalec
![]() |
i sorki za byki literowki... itd... pivo z zona pijemy i .. hehe ciezko sie pisze....
![]() |
#251 |
Nowy na forum
![]() |
Tak, ona jest nie fleszowana, po prostu nówka sztuka, tylko dziwi mnie bo w slepie powiedzieli, jak wymianiałem twn 1 egzemlarz, że to może byc wina nośników. Zaproponowali żebym stosował płytki TDK.
Ale na TDK też nie chce to chodzić. Gdy wkładam do napędu płytę, ten po prostu jej nie widzi. I nie wiem czy oni mi teraz po raz drugi wymienią na inny egzemplarz, czy tez może na inny model nagrywarki. Ale wiesz DVD +R czyta bez problemu. To jak to jest Żeby było śmieszniej to kupiłem dwie płyty firmy Esperanza jedną+ a drugą -, i tą z plusem mi wypalił a tej z minusem wogóle nie widzi |
![]() |
![]() |
![]() |
#252 |
Bywalec
![]() |
marecki22
wiesz ja pamietam czasy kiedy trzeba bylo wybierac producenta plyt pod nagrywarke ( czasy cdr 2x ) ale bez jaj... toz moja 451s bez flasha i z flashem widzi i esperanze i gigia masrey ( ale to faktycznie syf ) i tdk i dysany i nie wazne czy + czy - r rw) z Twoja nagrywarka jest cos nie tak reklamuj jesli mozesz... ( moze byc ze zle nagrywa -ry ale nie widziec .... cos zwalone )
![]() |
#253 |
Bywalec
![]() |
marecki22
"Zaproponowali żebym stosował płytki TDK." - niech sie .......lą nie moze byc tak ze tylko 1 lub 2 producentow Ci widzi... a Ty i tak masz problemy z all -ami....... jesli nie widzi tdk .... WYMIENIAJ !!!!!!!!!!!!!!!! jest zwalona ( ew. sam wgraj nowy firmware... ale masz gwarancje zamien na inna sztuke !!!! ) cos w kulki leca..... Takie moje zdanie
![]() |
#254 |
Nowy na forum
![]() |
CZy firmware ma duże znaczenie w tym wszystkim
Ja posiadam US01 z 16 stycznia 2004r. Czekam na odpowiedź. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Bywalec
![]() |
marecki22
niby ma bo dodaje np. info dla nagrywary o nowych nosnikach ale .... jesli moja 451s "zna" nosniki - i + r (rw) a Toja nie widzi NIC - to ... jakos nie wize ze problemem jest firmw. ... nie jestem specem ja bym lecial na reklamacji... ! co innego problemy z nagrywarka ze zle wypala a co innego ze nie widzi NIC A NIC -r(rw)
![]() |
|
|