![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 30.01.2004
![]() |
Jaki jest sens przerabianie np z 451 na 812 skoro And stwierdzil ze nagrywa z predkoscia 4x a z wiekszymi to litek juz wariuje?
Skoro wariuje to najlepiej nie przerabiac i miec ta predkosc 4x i tyle ![]() No nie? |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 16.09.2001
![]() |
Mój Litek "wariuje" przy prędkosciach zapisu powyżej 4x, ponieważ robiłem testy na Esperanzach 4x - przynajmniej mam taką nadzieję, że to był powód.
Napiszcie na jakich nośnikach robicie testy. Jak kupię coś lepszego od Esperanzy zrobię testy i o wynikach dam znać.
|
|
|
#3 |
|
Wymiatacz
![]() |
Nie pamietam gdzie, ale widzialem lub czytalem gdzies, ze sa juz nosniki dvd+r o predkosci 8x
Wiec proponuja kupic taki nosnik i zrobic test, a potem dac nam wszystkim znac! |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.02.2004
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Bywalec
![]() |
Przyszedł czas na dokładniejsze testy. Liteon 451@812, Płyta DVD+RW TDK 4x i ani deka więcej - w trakcie zapisu się przewraca, to samo z Esperanza DVD+RW 4x, płyty TDK zapisane w formacie + czytane w 2 stacjornych dvd bez zarzutu. Esperanza w Grundigu ok, w Philipsie nie jest czytana. Esperanza RW z booktypem DVD-ROM bez zarzutów.
Teraz to co najlepsze - płyta DVD+RW Verbatim 8x zapis z pełną prędkością i booktypem DVD-ROM - wszystko bez najmniejszych problemów, zapis 3,6GB trwał ok. 7min. Płyta czytana jest bez najmniejszych problemów w każdym sprzęcie DVD j/w. Porobiłem testy jakości zapisu - jest dobrze, powiem więcej jest o niebo lepiej niż na oryginalnym firmware 451. Test Verbatima i Esperanzy w załącznikach. Niestety TDK+RW nie zapisuje się z prędkością 8x. Podsumowanie: Generalnie jestem zadowolony i wszystko gra, niemniej jednak jak chodzi o koszt to jest to nieopłacalne - płytka Verbatima 8x -12zł, natomiast Esperanza 4x - 3,50zł. Cena mówi sama za siebie, niestety Esperanzy DVD-R nie chcą się wypalać 8x. To tyle z mojej strony na razie, może się komuś przyda moja opinia. Pozdrawiam. Andrzej
|
|
|
#6 | |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 19.01.2004
![]() |
Cytat:
Pozniej zamieszcze wykresy. Ale powiem jedno, nie ma sie co zastanawiac nad przerobka. Przerabiac i to jak najszybiej ![]() pozdro!
|
|
|
|
#7 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.07.2002
![]() |
Dawno tu nie zaglądałem, ale do rzeczy.
Udało mi się przerobić 451s@812 s za pomocą zestawu 451s@812s.rar. Chodzi mi o ten 1 zestaw, który wypuścił Pan Kowanski. Mam jedno pytanie- czy zawarty w nim bios jest identyczny z tym, który zamieścił na początku autor?
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Guru
Data rejestracji: 25.02.2003
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
#9 |
|
Wyjadacz ;)
![]() |
Sprobojcie TDKi lub Verbatimy, nawet 4x, wypalaja sie bez problema 8x, przynajmniej na 451@851.
pozdro!
|
|
|
#10 |
|
Wymiatacz
![]() |
A ile trwa zapis z predkoscia 8x?
Ktos juz mowil ze z predkoscia 4x zajmuje okolo 15min. A teraz z predkoscia 8x to ile? |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Wyjadacz ;)
![]() |
Ok 8, 8 z hakiem...
pozdro!
|
|
|
#12 |
|
Czepek - od czepiania sie
Data rejestracji: 04.03.2004
![]() |
Witam!
Mam 451, jak wgram ten nowy bios do 812s to rozumie, ze tez bede mial od razu BookType. Chcialbym wiedziec, czy nie musze robic osobno upgrade tego BookType. Dzieki, pozdrawiam! |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Wyjadacz ;)
![]() |
RW nie bedzie 8, 8 dotyczy tylko plytek R... przynajmniej ze specyfikacji, skoro masz mozliwosc zapisu RW 8x, to znaczy ze bios byl modyfikowany.
http://www.liteonit.com/ODD/english/...e_sohw812s.asp pozdro!
Z prochu powstałeś... więc się otrzep!!! pozdro4@LL ! Ostatnio zmieniany przez Jabson : 04.03.2004 o godz. 22:24 |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Bywalec
![]() |
Cytat:
|