![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#391 |
Czepek - od czepiania sie
Data rejestracji: 04.03.2004
![]() |
@dyszmen
napisz prosze do jakiego palnika wgrywales ten biosek. do 451 czy juz do przerobionego 851 (a jezeli do 851 to jaki bios miales wczesniej), bo tez bym sprobowal, ale chce wiedziec czy moge wgrywac bios od codeguys majac aktualnie wgrany bios H ze strony Kowanskiego. moze gdzies na forum o tym bylo, ale po ostatnich problemach z padajacymi litkami podczas flashowania chcialbym miec wiecej wiadomosci.
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#392 |
Bywalec
Data rejestracji: 14.12.2003
![]() |
Wczesniej mialem normalny GSB7 451S.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#393 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 18.11.2003
![]() |
Mozesz wgrywac , tez miałem 451@851 mod by Kowanski.
Teraz jest wreszcze jak na najlepszych wypalarkach. Ciekawe ,że Liteon nie wie jak sie robi dobre firmware. ^_^ ^_^ ^_^ Hakerzry górą!!!!!!!!!!!!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#394 |
![]() |
thnx, juz ide wgrac bo teraz po tym co napisaliscie to sie really napalilem.
![]() |
#395 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 18.11.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#396 | |
![]() |
Cytat:
pozdro
![]() |
![]() |
#397 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 19.01.2004
![]() |
Hmmm... teraz chyba moja kolej zapodac sobie to cuś
![]() ![]() pozdro!
![]() |
#398 |
Wyjadacz ;)
![]() |
No i nagralem plytke i sam nie wiem co mam o tym sadzic. Jako ze mam szczescie do plytek na nosniku RICOHJPNR01 to na takich plytkach zostaly przeprowadzone testy... moze na innych nosnikach bedzie lepiej, choc i tak w szczegolnosci poczatek jest lepiej. Na obu zostaly wypalone kopie bezpieczwnstwa filmow (niestety dwoch roznych, moze jakby na obu bylo to samo byloby bardziej wiarygodne).
Fakt ze dla RICOHJPNR01 usunieto "buga" ktory powodowal ze plytka palona x8 po sam koniec zwalniala do x4 spowodowal czas palenia krotszy o ponad 1min (9:14). Moment zmiany predkosci z x4 na x6 byl jakis dziwnie gwaltowny i niespokojny, jakby nagrywarka sie pogubila ![]() Predkosc odczytu zeczywiscie wzrosla - odczyt nie startuje od x2.61 na x3.65 co pod koniec odczytu daje prawie x8 ![]() Koniec gadania, oto wyniki z K-Proba: (patched jest na f/w od codeguys, a drugi na modzie Kowanskiego) P.S. Moj naped to 451, ktory potem byl przerabiany modem Kowanskiego na 851, no i teraz przerobiony modem codeguys. Doradzcie jaki mam wybrac f/w bo sam juz nie wiem... ![]() Edited: Obie plytki mimo iz maja deklarowane x4 palilem x8...
Z prochu powstałeś... więc się otrzep!!! ![]() pozdro4@LL ! Ostatnio zmieniany przez Jabson : 03.06.2004 o godz. 06:09 |
![]() |
![]() |
![]() |
#399 | |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Cytat:
![]() w tym rarze byly dwa pliki i dlaczego wybrales ten 851S.GS0H.patched-rs-burnadj_r2-autobs.exe a nie ten bez *autobs ?? dzieki za odpowiedz ja wgralem ten bez ale tez nie testowalem ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez icemac : 03.06.2004 o godz. 07:42 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#400 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Ja odpowiem
![]() *autobs ma juz domyslnie ustawiony bittsetting dla +R/RW na DVD-ROM i nie trzeba juz sie z booktypem bawic. W sumie dobra sprawa, bo czasem mi sie zapomnialo ze trza booktypa zapodac ![]() pozdro!
![]() |
#401 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
czyli tylko rozni sie zaimplementowana obsluga booktype w firmware i poza tym zadnych roznic ?? jesli tak to nie zmieniam
wielkie dzieki i moze nie bede zapominal wlaczac booka ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#402 |
![]() |
wypalilem jedna plytke (na razie) Hawk od MCC 4x na 451 zmodowanym biosem od codeguys, no i wyniki sa piekne: PI max 35 na poczatku, srednia 15, a PO max 2, srednia 0,01. bios od Kowanskiego nie byl wiele gorszy, a to jest dopiero pierwsza plytka na tym firmware, ale wyniki sa wielce obiecujace.
z przyczyn technicznych nie zalaczam wykresu. zrobie to pozniej, moze bede ich mial wiecej. polecam HAWK - 4 - 4,5 zeta /sztuke w slimie, imo pala sie najlepiej z tanich plytek, jezeli chodzi o litka.
![]() |
#403 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Ja chyba jednak wracam do starego f/w by Kowanski... Jak widac na wykresach powyzej wynik z k-proba jest lepszy dla f/w od codeguys... ale cos jest nie tak skoro na mojej stacjonarnej Yamaszce film sie czasem dławi... a na modzie kowanskiego juz kilka wypalilem i ni bylo problemow. Najciekawsze jest to ze kiedys jeszcze na 451GSB5 mialem PI na poziomie kolo 300-600 i nic sie nie cielo, a tu max 160 i sie haczy... juz nic z tego nie kumam...
pozdro!
![]() |
#404 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Jeszcze jeden teścik: ten sam film nagrany z predkoscia x8 i x4 (RICOHJPNR01), na f/w od codeguys... tak btw to zauwazylem ze ten fw od nich robi wiecej bledow PO a mniej PI, a moja stacjonarka (Yamaha S540) jest widac bardziej wyczulona na PO... na tej plytce nagranej x8 sie czasem ciela... a pod koniec to juz totalna sieka, chociaz wydaje mi sie ze oba sa w normie (no moze poza tym PO do 50)...
Edited: Dorzucam test predkosci odczytu DVD-R (CMG) (f/w by codeguys) i BLER test plytki -R (TYG01) (f/w by kowanski)
Z prochu powstałeś... więc się otrzep!!! ![]() pozdro4@LL ! Ostatnio zmieniany przez Jabson : 04.06.2004 o godz. 17:03 |
![]() |
![]() |
![]() |
#405 |
Bywalec
Data rejestracji: 05.11.2003
![]() |
No to i ja sie pochwale
![]() BLUPOP cena 2,30 zl MEDIASTORE cena okolo 4 zl VERBATIM 7 zl Wyniki widac na wykresach. Wszystkie nagrywane na predkosci x4, 451@851 przerobiona 851S.GS0H.patched-rs-burnadj_r2-autobs. Dodam tylko, ze ten mediastore czyta sie bez problemu w stacjonarnym DVD. I to jest dla mnie maly szok ![]() Dodałem jeszcze jeden wykres VERBATIMa, nagrany również z prędkością x4
Polish E-Xoops Support Community Ostatnio zmieniany przez diggah : 05.06.2004 o godz. 12:58 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|