Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 23.11.2004, 20:38   #1
anasiza
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 10.02.2004
anasiza zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
liteon 1633s a nagrywanie na różnych nośnkach

Witam
nagrywarka liteon 1633s nagrywałem własne filmy DVD na platinum -R oraz platnium
-/+RW wszystko jest OK
Kupiłem wczoraj płyty TDK nagrałem ten sam film co na platinum i mi się zatyka przy odtwarzaniu zarówno na kompie i na stacjonarnym Proszę o pomoc
Nadmieniam że na platinum na obu nośnikach idzie płynnie
anasiza jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 23.11.2004, 21:50   #2
ceramik
Bywalec

Data rejestracji: 22.11.2004
ceramik zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
wszystko w rekach plytek jedne lepiej czytaja a reszta szmelc tak bywa.
A jak najwolniej mozesz nagrac ta nagrywarka?? 4x pod nero
ceramik jest offline  
Stary 23.11.2004, 22:09   #3
anasiza
Stały bywalec ;)

Cytat:
Napisany przez ceramik
wszystko w rekach plytek jedne lepiej czytaja a reszta szmelc tak bywa.
A jak najwolniej mozesz nagrac ta nagrywarka?? 4x pod nero
Ale TDK jest chyba dobrą firmą a nagrywałem w clonedvd 2,4,5,4 spróbuje na nero może będzie lepiej
anasiza jest offline  
Stary 23.11.2004, 22:29   #4
ceramik
Bywalec

Ostatnio zmieniany przez ceramik : 24.11.2004 o godz. 14:44
ceramik jest offline  
Stary 23.11.2004, 22:39   #5
slatas
Nowy na forum

Data rejestracji: 11.11.2004
slatas zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Czesc (liteon1633s)
A ja mam taki problemik- nagrałem płyte dvd+r double layer firmy Platinum w kompie wszytko ok, natomiast na stacjonarnym sprzecie w w polowie filmu stop i dalej ani rusz. Jestem poczatkujacy w nagrywaniu płytDVd, chyba bede musial potrenowac na tańszych plytkach. Moze cos podpowiecie w tym temacie. Weryfikacja po nagraniu przeszła ok.
slatas jest offline  
Stary 23.11.2004, 22:47   #6
ceramik
Bywalec

Cytat:
Napisany przez slatas
Czesc (liteon1633s)
A ja mam taki problemik- nagrałem płyte dvd+r double layer firmy Platinum w kompie wszytko ok, natomiast na stacjonarnym sprzecie w w polowie filmu stop i dalej ani rusz. Jestem poczatkujacy w nagrywaniu płytDVd, chyba bede musial potrenowac na tańszych plytkach. Moze cos podpowiecie w tym temacie. Weryfikacja po nagraniu przeszła ok.
Moge tylko tyle podpowiedziec DVD+RW i jak bedzie ok to wtedy copy na DVD-R szkoda kasy
ceramik jest offline  
Stary 23.11.2004, 22:55   #7
anasiza
Stały bywalec ;)

Cytat:
Napisany przez ceramik
Moge tylko tyle podpowiedziec DVD+RW i jak bedzie ok to wtedy copy na DVD-R szkoda kasy
Napisz to bardziej stylistycznie bo nie wiadomo o co ci chodzi

''nagrywarka liteon 1633s ja nie moge nagrac ta nagrywarka plytek 1x-4x powala je nie idzie ustawic nagrania mniej jak 4x a tyle plytka sie nie wyrabia
a u ciebie?''

trzeba się chyba domyśleć że chciałeś powiedzieć że model1633s nie nagrywa wolniej niż x4
anasiza jest offline  
Stary 23.11.2004, 23:08   #8
anasiza
Stały bywalec ;)

Cytat:
Napisany przez anasiza
Napisz to bardziej stylistycznie bo nie wiadomo o co ci chodzi

''nagrywarka liteon 1633s ja nie moge nagrac ta nagrywarka plytek 1x-4x powala je nie idzie ustawic nagrania mniej jak 4x a tyle plytka sie nie wyrabia
a u ciebie?''

trzeba się chyba domyśleć że chciałeś powiedzieć że model1633s nie nagrywa wolniej niż x4

DOTYCZY modelu 1633s[/B]

A czy ktoś może mi powiedzieć wkładam płytę -RW x2 i w nero nagrywa się z prędkością x2 natomiast po włożeniu płyty np: -R x8 w nero mam najmniejszą prędkość do wyboru x4 potem x6 x8 nie ma dostępu do mniejszych prędkości nagrywania np: x2[B]

Ostatnio zmieniany przez anasiza : 23.11.2004 o godz. 23:11
anasiza jest offline  
Stary 24.11.2004, 08:52   #9
tengu
Hitokiri Battousai

Data rejestracji: 14.09.2004
tengu zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Bo w RW (obojętnie + czy -) obsługiwane są niższe prędkości nagrywania, a w R (+ i -) najniższa jest 4 i koniec (nawet próbując to obejść innymi progsami niż nero i tak będzie nagrywało min. 4)

vectra-unlimited

ASUS ASPIRE 9301AWSMi POWERED BY AMD
tengu jest offline  
Stary 24.11.2004, 08:58   #10
anasiza
Stały bywalec ;)

Cytat:
Napisany przez tengu
Bo w RW (obojętnie + czy -) obsługiwane są niższe prędkości nagrywania, a w R (+ i -) najniższa jest 4 i koniec (nawet próbując to obejść innymi progsami niż nero i tak będzie nagrywało min. 4)
dzięki tak właśnie myślałem ale nie byłem pewien
anasiza jest offline  
Stary 24.11.2004, 09:16   #11
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez slatas
Czesc (liteon1633s)

po pierwsze twoj odtwarzacz stacjonarny moze nie obslugiwac DVD+R-DL

PO drugie to zycze szczescia w trenowniu na "tanszych nosnikach" na litku

na litku pal na markowych plytkach i w dodatku plusach, bo takie lepiej wypala
Stary 24.11.2004, 09:18   #12
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez anasiza
dzięki tak właśnie myślałem ale nie byłem pewien

i jeszcze jedno jak nagrasz wolniej to nie znaczy, ze bedzie LEPIEJ
Stary 24.11.2004, 09:35   #13
anasiza
Stały bywalec ;)

Cytat:
Napisany przez icemac
i jeszcze jedno jak nagrasz wolniej to nie znaczy, ze bedzie LEPIEJ
tzn że lepiej jest nagrywać filmy na nośnikach +R niż -R
anasiza jest offline  
Stary 24.11.2004, 09:40   #14
anasiza
Stały bywalec ;)

Cytat:
Napisany przez anasiza
tzn że lepiej jest nagrywać filmy na nośnikach +R niż -R
A czy ktoś jest zorientowany jaka jest różnica pomiędzy -R a +R i które waszym zdaniem są lepsze do nagrywania filmów Mój odtwarzacz stacjonarny odtwarza oby dwa formaty ale jak nagrałem na clonedvd2452 na nośniku +RW wszystko było ok a jak nagrałem kilka płyt na -R to na niektórych film się zatrzymywał na ułamek sekundy natomiast nie próbowałem nagrywać jeszcze na +R
anasiza jest offline  
Stary 24.11.2004, 09:44   #15
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

szukamy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

a po drugie na +R da sie zmienic bitsettig i beda widoczne przez stacjonarny odtwarzacz jako -ROM (wieksza kompatybilnosc)

i nagrywaj na plytkach verbatim, tdk, platinum+R8x
ja pale na verbach AZO 4x i jestem bardzo zadowolony, co do jakosci to sie nie wypowiadam - jest dobra w zaleznoci od cake'a

Twoje uprawnienia: