Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 24.11.2004, 11:08   #16
anasiza
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 10.02.2004
anasiza zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez icemac
szukamy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

a po drugie na +R da sie zmienic bitsettig i beda widoczne przez stacjonarny odtwarzacz jako -ROM (wieksza kompatybilnosc)

i nagrywaj na plytkach verbatim, tdk, platinum+R8x
ja pale na verbach AZO 4x i jestem bardzo zadowolony, co do jakosci to sie nie wypowiadam - jest dobra w zaleznoci od cake'a
Dzięki ale ponieważ jestem początkującym w tej dziedzinie mam do ciebie pytanie co to znaczy bitsetting i określenie AZO
anasiza jest offline  
Stary 24.11.2004, 11:14   #17
anasiza
Stały bywalec ;)

co to znaczy bitsetting i określenie AZO jakie użyłeś przy płycie verbatim i co to jest cake'a jestem początkuącym więc przepraszam za głupie pytania
anasiza jest offline  
Stary 24.11.2004, 11:17   #18
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Bitsetting w laicki sposob to mozliwosc zmiany, jak bios oferuje taka opcje, plytek DVD+R aby byly widzialne przez odtwarzacze jako DVD-ROM (wieksza kompatybilnosc) - program zmienia info o plytce i jest widziana jako -ROM

a AZO to no jakby to rzec model plytki "Verbatim AZO 4x" - tak sie nazywaja

cake - pudelko plastikowe na plytki z plytkami lub bez (10, 25, 50 sztuk) - zamykany walek.
Stary 24.11.2004, 11:18   #19
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez anasiza
Dzięki ale ponieważ jestem początkującym w tej dziedzinie mam do ciebie pytanie co to znaczy bitsetting i określenie AZO
To, że jesteś początkujący

Nie oznacza chyba, że jesteś analfabetą

Czy też nieudacznikiem życiowym?

Mogę jednak się mylić ...

Zapraszam TU oraz TU
VIZZARD jest offline  
Stary 24.11.2004, 11:21   #20
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez VIZZARD

Zapraszam TU oraz TU
dla VIZZARDA

ja tam jeszcze odpisuje, bo przeciez w pracy zasuwam
Stary 24.11.2004, 11:36   #21
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez icemac
dla VIZZARDA

ja tam jeszcze odpisuje, bo przeciez w pracy zasuwam
No! zawsze chętnie

BTW Oczywiście zapomniałem o cake

Cake - to takie pudełko na płyty jest

Najczęściej spotykane to na 10 szt, 25szt, 50szt, 100szt
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
-cake.jpg  
VIZZARD jest offline  
Stary 24.11.2004, 11:54   #22
anasiza
Stały bywalec ;)

Cytat:
Napisany przez VIZZARD

Zapraszam TU oraz TU
Dzięki za linki już teraz wszystko nate tematy wiem nie wiem tylko czy moja nagrywarka liteon 1633s obsługuje bitsetting bo na stronie cdrinfo wchodząc w parametry jest napisane brak danych może coś wiesz na temat mojej nagrywarki
anasiza jest offline  
Stary 24.11.2004, 12:04   #23
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Cytat:
Napisany przez anasiza
Dzięki za linki już teraz wszystko nate tematy wiem nie wiem tylko czy moja nagrywarka liteon 1633s obsługuje bitsetting bo na stronie cdrinfo wchodząc w parametry jest napisane brak danych może coś wiesz na temat mojej nagrywarki
Niestety mam 832 i nie siedzę aż tak w temacie 1633

Ale wiem, że były jakieś problemy z bitsettingiem
Kwestie biosów czy też softu

Jednak jest to do zrobienia

Jeżeli chcesz dokładnie się wywiedzieć zapytaj slawkaj

On w temacie 1633 jest na bieżąco

I ciągle coś tam grzebie

Jak on nie wie - to nikt nie wie
VIZZARD jest offline  
Stary 24.11.2004, 12:28   #24
Salem
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 08.10.2004
Salem zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez anasiza
Jeżeli chcesz się dużo dowiedzeić swojej nagrywarce to poczytaj TEN TEMAT. Tylko nie czytaj na wyrywki,tylko ja to mówią od deski do deski. Wiele można się dowiedzieć na temat Lite-On 1633s. Bitsetting na tej nagrywarce jak najbardziej możliwy czy to na DVD+R, czy na DVD+RW, szczegóły w linku, który podałem.

Powodzenia

Ostatnio zmieniany przez Salem : 24.11.2004 o godz. 12:40
Salem jest offline  
Stary 24.11.2004, 14:23   #25
ceramik
Bywalec

Data rejestracji: 22.11.2004
ceramik zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez icemac
szukamy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

a po drugie na +R da sie zmienic bitsettig i beda widoczne przez stacjonarny odtwarzacz jako -ROM (wieksza kompatybilnosc)

i nagrywaj na plytkach verbatim, tdk, platinum+R8x
ja pale na verbach AZO 4x i jestem bardzo zadowolony, co do jakosci to sie nie wypowiadam - jest dobra w zaleznoci od cake'a

liteon 1633s ja na tym G. jak ustawie szybkosc nagrania 2x to mi sie samo nagrywa 4x i powala plytke /co jest?
ceramik jest offline  
Stary 24.11.2004, 14:29   #26
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

1633S czyli model o ktory pytasz ma MINIMALNA predkosc zapisy4x i wolniej NIE wypalisz

milego - jak juz pare razy napisalem - wolniej nie znaczy lepiej

uzywajcie do litkow plytek +R jakichs MARKOWYCH najlepiej Verbatim+R 4x
milego
Stary 24.11.2004, 14:35   #27
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
ceramik - litek to nie G tylko ty G plyt uzywasz
plyta musi byc DOPASOWANA do nagrywarki czyli albo kilka przetestujesz lbo opresz sie na doswiadczeniach kolegow z forum i bedziesz palil na VERBATIM od MITSUBISHI 4x z predkoscia 4x (lub na 8x z predkoscia 8x)
tym bardziej ze cane jest bdb - ponizej 3pln za sztuke, zaleznie od ilosci potrafi spasc nawet do 2,40
nimal jest offline  
Stary 24.11.2004, 15:02   #28
ceramik
Bywalec

Cytat:
Napisany przez tengu
Bo w RW (obojętnie + czy -) obsługiwane są niższe prędkości nagrywania, a w R (+ i -) najniższa jest 4 i koniec (nawet próbując to obejść innymi progsami niż nero i tak będzie nagrywało min. 4)
czyli tanich płytek np.GIGA master DVD-R 1x-4x nie wypale?
16:11:48 #33 Phase 38 File dlgbrnst.cpp, Line 1853
Zapis z prędkością 4x (5*540 KB/s) nie powiódł się!

Jadę do sklepu po markowe płytki a te do kosza.
Myślałem ze coś z moją nagrywarką(nową)

Serdeczne dzięki za pomoc i cierpliwość

Ostatnio zmieniany przez ceramik : 24.11.2004 o godz. 15:17
ceramik jest offline  
Stary 24.11.2004, 15:12   #29
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
niestety - proponuje wyciecze do skelpu i kupno verbow
jak nie masz w kaliszu hurtowni to kupuj przez net - spokojnie znajdziesz verby ponizej 3pln za sztuke (lacznei z przesylka przy wiekszej ilosci)
nimal jest offline  
Stary 24.11.2004, 15:22   #30
ceramik
Bywalec

Cytat:
Napisany przez nimal
niestety - proponuje wyciecze do skelpu i kupno verbow
jak nie masz w kaliszu hurtowni to kupuj przez net - spokojnie znajdziesz verby ponizej 3pln za sztuke (lacznei z przesylka przy wiekszej ilosci)
Myślałem że to nagrywarka coś nawala a to te płytki nie daja rady na zapisie 4x.
Płytki są w sklepie ale myślałem że bedą dobre .
Masz u mnie wielkie

dzięki
ceramik jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: