Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 31.12.2004, 11:57   #31
Piotr43
Nowy na forum

Data rejestracji: 13.12.2004
Piotr43 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez _oki_
Ja nie bede gorszy w koncu to moj pomysl . Zamieszczam link do mojego biosu roznica jest taka, ze ja ustawilem tak aby wypalalo te plytki x4, efekt jest taki, ze jak ktos kupi esperanzy 8x to bedzie je mogl wypalac x4. Jednak caly czas mam nadzieje, ze jest to rozwiazanie tymczasowe i czekam z utesknieniem na nowy firmware. http://oki.hollosite.com/liteon/1653s.zip Wklejcie ten link do przegladarki recznie bo click cos nie dziala
Pobralem plik z tegolinku ale to jest BIN i czym go zaladować do nagrywarki!
Piotr43 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 31.12.2004, 12:01   #32
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
ltnFlash - pod Wingroza
mtkFlash - pod DOSem
Stary 06.01.2005, 01:37   #33
Stich
Nowy na forum

Data rejestracji: 06.01.2005
Stich w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez PaTru
czy zmiana biosu w nagrywarce moze spowodowac utrate gwarancji?? pewanie lamerskie pytanie ale chcialbym wiedziec....
Dziś dzwoniłem w tej sprawie po kilku serwisach.
Jeden Pan odpowiedział:
"Jeśli jest to ten sam bios co firma to można, ale jeśli wgra Pan bios Lite-On'a do Soniacza to może być problem"
Stich jest offline  
Stary 06.01.2005, 01:42   #34
Stich
Nowy na forum

Stich w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez icemac
one sa tylko firmowane - dobrze to ujales ^_^
bo firmowe to one sa zadne
Nie zgadzam się !! Sam je kupuję i Nawet je sprzedaję.
Białe są lepsze od czarnych ale już ich nie będziemy mieć.
Kto kupił cake10 x 10szt. to będzie miał na czym nagrywać.

Te płyty są moim zdaniem lepsze od espe"shitów" i innych takich różnych...
i kosztują 1,22szt.

Kto nie wierzy niech spróbuję, w Katowichach dam za darmo 1 na wypróbowanie.
Stich jest offline  
Stary 07.01.2005, 09:35   #35
Raferti
Nowy na forum

Data rejestracji: 07.01.2005
Raferti zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam - jestem nowym posiadaczem Lite-On 1653s (kupiłem go z pełńa świadomością - mimo wielu opinii negatywnych) - mam zamiar wgrać bios - który wgrać? Oryginalny nowy, czy nowy wydany przez OKi czy wydany przez Gareon`a? Dlaczego tak mało opinii ludzie wydają, który jest lepszy? Czym one się różnią? Dzięki za ewentualne odpowiedzi...
Raferti jest offline  
Stary 07.01.2005, 21:16   #36
Piotr43
Nowy na forum

Data rejestracji: 13.12.2004
Piotr43 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Raferti
Witam - jestem nowym posiadaczem Lite-On 1653s (kupiłem go z pełńa świadomością - mimo wielu opinii negatywnych) - mam zamiar wgrać bios - który wgrać? Oryginalny nowy, czy nowy wydany przez OKi czy wydany przez Gareon`a? Dlaczego tak mało opinii ludzie wydają, który jest lepszy? Czym one się różnią? Dzięki za ewentualne odpowiedzi...
Generalnie zrezygnowalem z ładowania tych spreparowanych BIOS'ów bo jak testowałem tę nagrywarkę to okazało się że nie czyta połowy mojego zasobu płyt CD i CDR ale dobrze widziała nagrane DVD które u moich znajomych były absolutnie niewidoczne! Mimo zapewnień sprzedawców że nagrywa "-" kolejna znajoma osoba się zawiodła bo tego nie robi z zasady! Dość ciekawe że jest już w sprzedaży model 1673s troche szybszy!
Jak wróci z serwisu odpiszę co zrobili i czy chodzi dobrze!
Piotr43 jest offline  
Stary 07.01.2005, 21:54   #37
601053118
Nowy na forum

Data rejestracji: 07.01.2005
601053118 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Lite-on SOHW 1653S

Czesc kupilem plytki esperanzy i nie dzilaczka na tym i najnowszym biosie. ale znalzelm na tym forum adres do strego biosu zaktualizowalem i chodzi bardzo dobrze nagrlem juz nim 15 płyt adres tego pliku to: www.gareon.ps.pl/gareon.exe
601053118 jest offline  
Stary 07.01.2005, 22:48   #38
BLACK_MONKEY
Nowy na forum

Data rejestracji: 24.09.2004
BLACK_MONKEY w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
taa widać na SOHW 1653S jest to plagą nie nagrywanie Vobisowych DVD-R ;D osobiście przesiadłem się z 812S@832S na 1653S i było wsio fajnie dopóki nie spróbowałem nagrać Vobisa dvd-r ;D no i tutaj zonk bo napęd nie tylko mi nie wypala vobisów ale także np. Hawków (widocznie ten sam producent ;\) wgrany bios wersja 09 i także nic nie dało, oj będzie bieda, kumpel także wziął taką dzisiaj i to samo ma pewnie ale chociaż znalazłem winowajce czyi płytki dvd-r vobis albo Hawk = sciema na maxa tak więc czekam dalej na nowy bios do tego napędu

P.S. jeżeli macie taki napęd to spisujcie albo róbcie screenshota ATIPU producenta oraz typ materiału i dawajcie te screeny w linkach tutaj potem się weźmie wyśle to mailem na support do Lite-Ona i może szybciej coś z tym zrobią w końcu to nie oni żyją w Polsce i nie mają takich szajsowych ale tanich dvd-r
BLACK_MONKEY jest offline  
Stary 07.01.2005, 22:54   #39
BLACK_MONKEY
Nowy na forum

Data rejestracji: 24.09.2004
BLACK_MONKEY w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Stich
Nie zgadzam się !! Sam je kupuję i Nawet je sprzedaję.
Białe są lepsze od czarnych ale już ich nie będziemy mieć.
Kto kupił cake10 x 10szt. to będzie miał na czym nagrywać.

Te płyty są moim zdaniem lepsze od espe"shitów" i innych takich różnych...
i kosztują 1,22szt.

Kto nie wierzy niech spróbuję, w Katowichach dam za darmo 1 na wypróbowanie.
a ja mówię że te Białe z niebieskimi napisami są tak samo szitowe jak te z czerwonymi a jednyna chyba na nich różnica to to że inny kolor nadruku lol, a 1653S jak nie chce ich nagrywać tak ich nie chce, tak więc takie dobre to nie są bo nawet Lite-On nie ma ich ATIPA w bazie do napędów lol tak więc te płytki to chyba od lucyfera są, albo z miejscowości w której psy dupami szczekają na księżyc a kość widzą jak złamanie otwarte mają, i teraz ja siedzę z tymi zasranymi dvd-r (takimi za***istymi w/g ciebie chopie) bo kupiłem tego ponad 20 (tak na zapas ;P, na szitowe dane itp.)
BLACK_MONKEY jest offline  
Stary 08.01.2005, 00:41   #40
adam311
Nowy na forum

adam311 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Wiec jak chcecie nagrywac wszystko to bios od 1633, mi przynajmniej wszystko działało. Teraz nagrywam na Verbatimach i TDK i nie ma problemu na biosie "9". Napisze tyle ze za 240zł to sie nie ma czegoś dobrago spodziewac. Na meila przsle caly zesta biosów. Polecam 1653S.CS09.patched-cf.exe z http://codeguys.rpc1.org/oc.html
Nawet jakies noname za 75gr nagrywa (fakt ze po włożeniu płytki 3 minuty czyta zanim zaskoczy).

p.s Jak ktos jest z Rzeszowa albo okolic to ma szczescie bo w Apollo wymieniaja na nowe bez sprawdzania czy działa czy nie .
adam311 jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: